Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Tek başına pilav gibi denemedim hiç, ama dolma yaptım geçen gün mesela, hiç sorun yok, gayet güzel.

Cacığa bile katıyorum bazen. Keçi yoğurdu, salatalık, elma sirkesi, az zeytin yağlı cacık; bir tık daha efor ile yemek yerine geçsin dersem, haşlanmış karabuğday :KK70: Çok kolaycı bir insanım.

Talen keçi yoğurdu da herkese tavsiyemdir :KK66:
Ben dolma içine, salataya, kısır gibi vb. kullandım. Keçi yoğurdunu kendim mayalamıştım günlük keçi sütü ile ama kokuya aşırı hassasım gitmiyor, işkenceye dönüşünce bıraktım.

Masallah ama o tiroidlerin yavas calismasına yada tiroid bozukluklarına iyi geliyor diye duymustum bnm o anlamda bi problem yok..
Ama nodülede iyi geliyorsa denerim yabi
Valla sonuca ulaşmış örneği dibimde arka apartmanda oturuyor. Dr. bile inanamamış ameliyatla aldırdı sanmış. Dene bir şey kaybetmezsin. Zaten dereotu çok faydalı bir ot, kalsiyum deposu aynı zamanda. Öğünlerinden 15 dk önce 1 tutam dereotu kullanmanın her türlü faydası olur zararı olmaz.

Ben dolma içine, salataya, kısır gibi vb. kullandım. Keçi yoğurdunu kendim mayalamıştım günlük keçi sütü ile ama kokuya aşırı hassasım gitmiyor, işkenceye dönüşünce bıraktım.
Ben bir iki kere mayalamayı denedim, 1 inde tuttuysa 3 ünde ayran kıvamında olmuştur. Bahsettiğim markayı dene mutlaka derim. Hem çok hafif, hem cam şişede :)

Samsonn karabuğday benim biraz midemi yakıyor, sende durum nasıl?
Ya sonradan aklima geldi, yanmanin nedeni kavrulmus olmasi olabilir. Bir de cig olani denesene; resmen yesil yesil o zaman, markettekiler gibi degil. Benim aldigim cityfarm di sanirim, maalesef online alisveristi ve boceklenmis yolladiklari icin hic denemeden attim.

Her nodülün % 5 i kanser içerirmiş belki buna dayanarak söylemişlerdir ayrıca sizinki sıvımıydı ?
Kadın mı karizmatikti :KK70:
Keske banada denk gelse öyle bir karizmatik :KK70:
Benim doktorlar hem tip den kaybediyorlar hemde tam bir dilsiz doktor tavırları.. Ama usg de ki acıklamalar gayet net
Evet çok karizmatikti kadın. Bilgi dolu bir o kadar mütevazi bir o kadar sakin bir yapısı vardı. Her şeyi teker teker anlatmıştı bana.sivi olup olmadığı sanırım ugs de belli olmuyor sintigrafiye girmek lazım ki 1cm den küçükleri gerek görmüyorlar.

Peyniri daha yenilebilir ipek. Bazıları da inekle, keçi sütünü karıştırarak peynir yapıyor dikkat. Peynirler içinde en faydalısı lor ne sütünden yapıldığı da farketmiyormuş.
Bu gerçek bir bilgi mi? Markası önemli olmaksızın lor peryniirnin önemi ki evde en kolay yapılabilen peynir sanırım. Kaynayan suya limon sıkılacak diye tarif okumuştum. Neden o kadar ucuz ki?

Mado da cam kavanozlar da satılan küp küp keçi peynirlerini herkese tavsiye ederim. Hem su içinde olduğundan uzun ömürlü saklanabiliyor, hem de servisi, yemesi kolay. Tadı da güzel :KK66:
Heyt be gençliken son madoya ne zaman gittiğimi düşündüm.yedi yıl falan oluyor desem komik gelir mi size?yani gidip oturmayali bir şeyler yemeyeli orada. Bunun gibi o kadar çok gitmediğim yer var ki artık. Birden animsadim

Masallah ama o tiroidlerin yavas calismasına yada tiroid bozukluklarına iyi geliyor diye duymustum bnm o anlamda bi problem yok..
Ama nodülede iyi geliyorsa denerim yabi
Sen bu topiki okuyup taze zencefil olayını bilmiyorsan baş sayfalara bir göz gezdir.zencefille hayatın baştan sona değişebilir kesinlikle abartmıyorum.

Heyt be gençliken son madoya ne zaman gittiğimi düşündüm.yedi yıl falan oluyor desem komik gelir mi size?yani gidip oturmayali bir şeyler yemeyeli orada. Bunun gibi o kadar çok gitmediğim yer var ki artık. Birden animsadim
Eski tadı yok zaten; hep çok kalabalık; servis berbat. O fiyatlara azıcık özen istiyor insan :KK70:

Ben alıyorum çıkıyorum, umarım o peyniri satmaktan hiç vazgeçmezlerr...uff bi de su böreği enfes ama o konulara burada girmiyoruz :sus:

Eski tadı yok zaten; hep çok kalabalık; servis berbat. O fiyatlara azıcık özen istiyor insan :KK70:

Ben alıyorum çıkıyorum, umarım o peyniri satmaktan hiç vazgeçmezlerr...uff bi de su böreği enfes ama o konulara burada girmiyoruz :sus:
Ya ama o minik sandviçvari sıcak ekmekleri çok güzel ya. Ekmek yeme hakkını kendime verdiğimde sırf o sıcak minnoşlar için kahvaltıya gidiyorum bazen.

Ben bir iki kere mayalamayı denedim, 1 inde tuttuysa 3 ünde ayran kıvamında olmuştur. Bahsettiğim markayı dene mutlaka derim. Hem çok hafif, hem cam şişede :)
Bak ona bir çözüm de ben söyleyeyim. Geçen inek sütünden yoğurt yapacaktım. Beş kiloyu aynı anda kaynatıp kayalara istediğim zaman üst kısmın soğuma zamanının alttan kısa sürede olacağını hesaplamadan mayaladim.aksam büyük bir hevesle açtım ki şu gibi hala Allahtan annem vardı. Hemen tencerenin gireceği kadar büyük bir kap.benin kenarları kapalı büyük bi tepsim oldu artık bu sayede annem verdi.eski kadınların olur ya alüminyum. Neyse suyu kaynakttik kaynayan suyu tepsiye döküp tencereyi içine oturttu. Benim tepsim 5cm falan yüksekliği su miktarı yani.ustune yine mayalar gibi kalınca örtüp sarıp saçmaladık. Benim hiç umudum yoktu.dort beş saat bekledi ama normalde tamamen soğuması lazımmış. Ve tuttu.netten baktım da bunu kullanan çok insan varmış.bes kilo sütü kurtarmış oldum.

Kızlar şuna bir bakın. Dalan inmiş natürel diyor.bilem var mı. Migrosta normalde 800 gram 8 kusur lira ama %25 indirimde deterjanlar 4 kusur oluyor.bilen varsa denemeyi düşünüyorum.
20161005_155019.jpg

Ay ben de kendimi simartaxagim artık. Okul rutinine bir alışayim da.
Ya İpek inan zevk almamaya başladım tek tip beslenmekten. Sanki diyetteymişim gibi hisseder oldum. Bu sebeple asgaridede olsa arada ekmek vs yiyorum. Atıyorum bütün hafta güzel besleniyorum ama pazar kahvaltısına gidince yiyorum,zorlamaya başladı beni psikolojik anlamda. Bende kendimi ödüllendiriyorum arada. 5 saat kuralına uyuyorum,atıstırmıyorum,abur cubur yok ama haftasonu daha serbest davranıyorum.

Kızlar şuna bir bakın. Dalan inmiş natürel diyor.bilem var mı. Migrosta normalde 800 gram 8 kusur lira ama %25 indirimde deterjanlar 4 kusur oluyor.bilen varsa denemeyi düşünüyorum. Eki Görüntüle 1894720
Canım ben kızımın çamaşırlarına kullandım bunu,tek sorun renklilerde beyaz lekeler kalıyordu,renk solduruyordu,bebek giysisi olduğu için çok önemsemedim,çabuk büyüyor va diye ama bizim çamaşırlara cesaret edipte denemedim.

Ya ama o minik sandviçvari sıcak ekmekleri çok güzel ya. Ekmek yeme hakkını kendime verdiğimde sırf o sıcak minnoşlar için kahvaltıya gidiyorum bazen.

Börek, ekmek vs'yi duyunca nasıl hemen aklımız gidiyor di mi? 10 yıl diyet yapsanda Türk üsülü damak tadından soğudum demek mümkün mü? :KK66:

Bak ona bir çözüm de ben söyleyeyim. Geçen inek sütünden yoğurt yapacaktım. Beş kiloyu aynı anda kaynatıp kayalara istediğim zaman üst kısmın soğuma zamanının alttan kısa sürede olacağını hesaplamadan mayaladim.aksam büyük bir hevesle açtım ki şu gibi hala Allahtan annem vardı. Hemen tencerenin gireceği kadar büyük bir kap.benin kenarları kapalı büyük bi tepsim oldu artık bu sayede annem verdi.eski kadınların olur ya alüminyum. Neyse suyu kaynakttik kaynayan suyu tepsiye döküp tencereyi içine oturttu. Benim tepsim 5cm falan yüksekliği su miktarı yani.ustune yine mayalar gibi kalınca örtüp sarıp saçmaladık. Benim hiç umudum yoktu.dort beş saat bekledi ama normalde tamamen soğuması lazımmış. Ve tuttu.netten baktım da bunu kullanan çok insan varmış.bes kilo sütü kurtarmış oldum.

Aa çok mantıklı, kaynatmadan tekrar mayalamış oluyorsun; ilk defa duydum, herkese söylerim artık :) .

Börek, ekmek vs'yi duyunca nasıl hemen aklımız gidiyor di mi? 10 yıl diyet yapsanda Türk üsülü damak tadından soğudum demek mümkün mü? :KK66:

Aa çok mantıklı, kaynatmadan tekrar mayalamış oluyorsun; ilk defa duydum, herkese söylerim artık :) .
Yok canım benim nerde:-) Hani bir hikaye vardı bir çocuk annesiyle tarlaya çalışmaya gitmiş,öğlen olmuş annesi süt ve ekmek vermiş çocuğa yesin diye. Bu yerken yılan gelmiş sütü içmeye başlamış,çocuk yılanın kafasına vurup"ekmaanen ye ekmaanen"demiş ya :-) o hesap Biz severiz ekmeği hamuru. Birde dikkat ettim karbonhidrat hiç yemeyince benim saçlarım çok dökülmeye başladı.Bu sebeple çok sevdiğim tarzda bir tahılı haftasonu tüketiyorum.

Ya İpek inan zevk almamaya başladım tek tip beslenmekten. Sanki diyetteymişim gibi hisseder oldum. Bu sebeple asgaridede olsa arada ekmek vs yiyorum. Atıyorum bütün hafta güzel besleniyorum ama pazar kahvaltısına gidince yiyorum,zorlamaya başladı beni psikolojik anlamda. Bende kendimi ödüllendiriyorum arada. 5 saat kuralına uyuyorum,atıstırmıyorum,abur cubur yok ama haftasonu daha serbest davranıyorum.
Ben o saat olayına artık dikkat edemiyorum. Kahvaltıdan sonra tamam yemixem diyorum ama başak yediği zaman ya ağzıma sokuyor ya yarım bırakıyor ben unutuyorum yiyorum bir şekilde. Öğleden sonra annemle çay içiyoruz illa ki atistiriyoruz.ben de abur cubursuz halletmeye çalışıyorum ama kaciyo maalesef. Özellikle çok zencefili arttırdığı şu günlerde insülin direncini kırdığı kesin bence.ne zaman yesem tatlı istemiyor canım.

X