Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Aynı canım ne olsun. Hayırlı olsun yeni eviniz,düzeniniz.

Merhabalar bende bir hasimato hastasiyim ve bunu yeni ogrendim tsh dengede tutmak icin neler yapabilirim yakinda asilama tedavisi gorucem birde d vitami eksikligi var bende

Merhabalar bende bir hasimato hastasiyim ve bunu yeni ogrendim tsh dengede tutmak icin neler yapabilirim yakinda asilama tedavisi gorucem birde d vitami eksikligi var bende
pkovar mi bende gizli seker de var jasimatonun üstüne bide d vitamini elsikti gizli seker icin derinleme test yaptir seker yükleme testi yapsınlar bence hic başlama aşıya şimdi hüsran olur gizli sekerde cikarsa ilaclarini düzenli bi 3 ay lullam 3 ayin sonunda yine hamile kalamazsan asilamadan tup bebege kadar dene benim senin halinle tup bebek tutmadı aşılama zaten hak getire

Geçmiş olsun acil şifalar.
Biz genelde paketli,katkı maddeli besinleri tüketmiyoruz,sağlıklı olanı tüketmeye çalışıyoruz. Sizde beslenmenize dikkat edin ve doktorunuz verdiği tedaviye uyun. Facebookta Sağlıklı Yaşıyoruz isminde bir grup var,oraya bir bakın isterseniz,Okan bey ve eşi sağlıklı beslenerek birçok hastalıktan kurtulmuşlar,çok güzel bilgiler paylaşıyorlar. Biraz daha kavramak istersen ve vaktin varsa Canan Karatay kitaplarıda doğru beslenme ile ilgili çok güzel bilgiler içeriyor,okuyabilirsin.

Canimmn biz 35 senelik ankaradayiz. Ben yuvaya donmus oldum sadece:)o parkur sabah inanılmaz kalabalık oluyor. Bir gidiş geliş 3 km olması insanın moralini bozuyor l.amma yürüdüm de 3 km mi diyorsun falan.sabah zor da öğlen çarşı vs derken yorumluyorum. Bakalım zamanla oturur her şey. Kendime bir düzene kitap aldım sıraya koydum...ben isimlerin kişilikleri etkilediğine çok inanıyorum. Mesela tanıdığım tüm kadir ismindeki erkekler çok zeki ve iyi meslekleri var.ozlemlere herkes hayatı boyunca özlem duyuyor.derya isminde olanların bence kesin bir sorunları oluyor kişilikleri. En azindan hayatıma girenler hep öyleydi. Bir gün iş yerinde bir adam kızının resmini gösterdi kızı avukat evli çoluk çocuk sahibi Güzel bir kadın önce uzun.adi başak dedi adı gibi böyle ince uzun.ben bekardim o zaman.daha önce de tanıdığım tüm başaklar bu şekildedir ve cool yapıları vardı. Ben de kızım olursa başak koyacağım demiştim. Şimdi kızım altı yaşında ve 130cm boyunda.ismyle ne denli bağlantılı olur böyle fizyolojik bir şey bilemiyorum ama psikolojik etkilendiği kesin. Masal çok tatlı bir işim. Masal prensesi gibi...Son zamanlarda çok konuluyor. Sağlıkla inşallah. .

Gizli şekerin bir belirtisi var mıydı? Yoksa tesadüfen mi öğrendin? Antikorların kaç seviyesinde?

Ben yoğurt da yapmaya başladım artik:))harika bir sütçü buldum.bir cdsi bi çarşamba geliyor.hem günlük süt çıkarıyorum hem yoğurt. İnan bana dışarıdan aldığımız günlük suitlerde bile o kadar farklı ki.

Evet hele ki yaz tatilinde Ramazan da iftardan sonra adım atılmıyor orada en güzel zaman öğleden sonra...bende müthiş bir sütçü buldum manda keçi herşey var ama şu an kendi yoğurdumu evde yapmıyorum doktorum kaynatma açısından riske atmayalım pastörize ye dedi...bebiş olduktan sonra oradan alacağım herşeyi...bende doğunca karar verelim yüzüne bakalım ve en çok bebeğimize "bu isim" yakışır diyelim diyorum ama annem kızkardeşlerim kıyameti koparıyorlar :) organizasyon için ismi gerekiyormuş...Başak ismini çok severim gerçekten...ve benim de tanıdığım 2 Başak var ikisi de çok naifler...bebeğimle ilgili kitaplar okuyorum bende onun için geziyorum kıyafetler alıyorum kendimizi unuttuk resmen eşimle bu da korkutuyor evliliğimiz Bebek üzerine kurulmasın diyorum ama onun heyecanıyla sadece kızımıza odaklanıyoruz...bende doğum izninde bir sürü kitap okumayı planlıyorum Nasıl olsa başka birşey yapamayacağım...

Evet yaptırmasaydım da "acaba"lar olacaktı iyi tarafından bakmaya çalışıyorum az kiloyla doğumumu tamamlayacağım inşallah diyetle :) evet genelde tanıdıklarım da ihtiyaç duyarsan alırsın diyorlar..9 aydan sonra sanıyorum çalışmaya başlayacağım anneanne bakacak...o zaman pompa için acele etmeyeyim...çok teşekkür ederim fikir için...

Selam kızlar,
2 gündür tembellik yapıyordum bugün çıktım 4km yürüdüm geldim.
BenIpek bende aldım bir dönem,hemde ne zorluklarla buldum soğuk zincir teslim eden yeri,ki zaten çok zor ulaşıyorsun duymuşsundur belki aysun the sütçü,neyse evdekilere bir türlü sevdiremedim ne sütü,nede yaptığım yoğurdu. 5kg'dan az getirmedikleri için,bende o kadar tüketemediğim için açık süt sevdasından vazgeçmek zorunda kaldım.@mrveee28 canım kilo almazsın fazla korkma,sen güzel besleniyorsun,doğum sonrasıda devam edersin aldığında emzirirken gider. Ben pisboğazlık yaptım canım ne isterse yedim ondan kilo veremedim hatta aldim.

Ben aoç dan alıyordum çok severek yiyorduk gerçekten bende "sarı" renk olunca süt yiyemiyorum ne yazık ki inşallah bende bu beslenmeye devam edebilirim çünkü bir süre kendi düzenim olamayacak kendim yapamayacağım yemeklerimi ama tembihliyorum şimdiden annemi :) kayınvalideye birşey diyemiyorum alınmasın diye ama o da biliyor beslenme düzenimi...

Bende aoç süt alıyorum,onu içebiliyorlar ama yoğurt konusunu çözemedim ,sulu yoğurt sevmiyorlar,taş gibi olacak illaki. İlk etapta taş gibi tutuyor ama sulanıyor sonra.
Edebilirsin canım,evde ne bulundurursan o pişer mecbur. Sağlıksız paketli birşeyler almazsın,hazırlanmaz. Stres yapma şimdiden.

Canım yoğurdu taş gibi olduktan sonra metal kaşıkla mı alıyorsun? Bir programda dinlemiştim tahta kaşıkla almak gerekiyormuş yoğurdun sulanmasını önlemek için ben öyle yapıyorum evet yine sulanıyor ama en azından dibinde kalıyor suyu...

Bende duydum aslında ama denemek nasip olmadı. Bir ara açık süt alırsam,denerim kendime kadar bir miktar mayalayıp. Sağolasın.

Pko yok bende canim... bir ay sonra endokrine tejrar gidicem d vitamine bakicak doktordan mi istemiliyim seker testini acemiyim bu konuda yalniz kilo problemim yok aksine zayifim da

Tskler dediginiz sayfaya bakicam bende yemekle arasi iyi olan biri degilim bundan sonra dikkat etmeye calisirim

Ya soğuk zincir bilmem ne bak yine kafam mantıklı nedenlere takılıyor. Yine de bana üst sutlerden daha masum geliyor ve hazır yoğurtla. Ben de önceden günlük Şişe alıyordum ki hala alıyorum.cunku aldığından bir litre ayırıp gerisini yoğurt yapıyorum. Dün ne oldu altı kilo süt aldım. Çarşıda isim vardı annem ocağa koymuş ama hepsini aynı tencerede biraz icimlik ayırmış başka tencereye ki o da eminim sığmadıgi içindir. Süt çok tencere derin olduğu için sıcaklık ayarı yapamadım sanırım. Büyük bir hevesle Yoğurdu mu açtım ki süt halinde duruyor hala.allahtan annem vardı da sıcak su legenine koyup iki saat üstünü orttuk. Resmen tuttu o zaman ama normal halinden daha cıvık oldu.artik bu da bana ders oldu iki ayrı tencerede yapacağım. Sen kızına yumurta yedirin olsun demi?ne alıyorsun? Önceden koy pazarına gitme şansım oluyordu ama şimdi free range alıyorum. İçim rahat olmalı mı?

Ya ilginç ki kapıya gelen sütçü 2.25 ten satıyor. AOC nin yorgurtluk setlerinin kilosu 4 tl ye geliyor yanlış hatırlamıyorsam. Çok fazla değil mi bu aradaki fark ki çiftliklerine Allâh bilir ne kadardır. O zaman fakirlerin hepsi ileride kanser olacak zenginler olmayacak gibi bir tez ortaya atabilir miyiz:))

Kesinlikle daha masum canım ama tadı farklı geliyor,kaymak bağlıyor içemiyor evdekiler maalesef. Soğuk zincir konusu önemli birde elde mi sağıyorlar makine mi sağıyor,sterilize şartları neler önemli çünkü çiğ süt çok bakteri üretiyor. Benim aldığım yer 6 ayda bir test yaptırıp hastalıklardan arı sertifikası alıyordu. Birde el değmeden makine ile sağıyorlardı. Hatta şişelerin dışını muhakkak yıkayın kullanmadan diyede belirtiyorlardı.Yumurta yemiyor kızım İpekçim,marketten alınca flotty diye bir marka var organik reyonunda onu alıyorum. Ufakken annem alıyordu köy yumurtasi bize,bahçede bakılan tavuklardan taze taze ,şimdi üzerine düşmüyorum. Köfteye,mücvere,çorbaya,muhallebiye falan giriyor yumurta,bende yiyemiyorum. Haftasonu eşime çırpılmış yada sucuklu yumurta yaparsam flotty ile yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…