Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Aaaa İpek hoşgeldin ne zamandır yoksun umarım herşey yolundadır bizde seni özledik :)
Canım nasılsın? Minnoş kızın nasil? Bende yazamadim bu ara,tatilden dönünce yazarsın dedim ama okullar açıldı tabi seninde koşuşturman başladı dimi?
İpeği yakalayamadık sanırım :-( İnşallah yarın gelir.

Canım merhaba tatilden sonra seminer sonra bayram sonra okul açıldı derken yazamadım miniş kızım iyi ama gebelik şekeri çıktı ne yazık ki bende...diyete ve spora başladım insüline gerek kalmaz diye ümit ediyoruz ve herkes Şokta doktorlar da dahil sende Nasıl şeker çıkar diye en büyük iyi ki'm erken farketmiş olmamız...toplam 6 kg aldım...minnoşumun size fotoğrafını ekliyorum...kızın da alışmıştır umarım yeni okuluna...herşey yolundadır senin için de...yarın gelir sanıyorum İpek...bu arada anladım ki annelik gebeliği öğrendiğin ilk andan itibaren başlıyormuş kendimi etrafındakileri unuttum ve sadece Prensesime odaklandım aman o iyi olsun aman sağlıklı olsun derken fazla pimpirikleniyorum davrandım ve sanıyorum stresten de şekerim yüksek çıktı...

Canım benim stres yapma,doğru beslenmeye devam et sen,bence ilerlemez. Sakın kendini strese sokup,üzme. Rabbim dermansız dert vermesin yeter ki.
Tam gaz devam okul bizimde,hatta haftasonu veli toplantısı vardı,seminer tarzında geçti,şimdilik herşey yolunda bakalım.
Annelik öyle gerçekten,babalar anlamıyor bu dönemde ama biz hissettiğimiz andan itibaren bambaşka bir kafa yapısına giriyoruz seni gayet iyi anlıyorum.
Hani minnoşun resmi,göremedim. Şimdi gördüm,masallah

Evet herkes öyle diyor birebir aynısı doğuyormuş doktorumuz sağolsun her gittiğimizde 4d fotoğrafını veriyor şimdiden albümümüzü oluşturduk bile :) kızının keyfinin yerinde olmasına çok sevindim...evet annelere herkesten çok yük biniyormuş artık diyorum ki "ah annem :)" şeker yüklemesi esnasında bir bayan vardı aynı haftadayız bir oturuşta bir yaş pasta yiyorum dedi ben yüzüne baktım ben yemiyorum bir çatal yesem bile vicdan azabından ölüyorum dedim velhasıl onun şeker normal benim yüksek...dedim ki ne yap et Merve stresi hayatından çıkar...

Rahmetli Aidin salihi uzun süredir biliyorum. Tiroid kürünü uyguluyorsan seyri ve sonuçlarını paylaş bizimle lütfen.

Oyy yerim ben o minnoşu. Albümüde muazzam bir hatıra olur.
Sen stres yapma gerçekten çok etkiliyor. Doğru değil yaptığım belki ama hamilelikte canım ne isterse (çok zararlı şeyler dışında ki doktorum canın ne isterse ye ama miktarı abartma demişti,en basitinden kola içiyorsan haftada 1 iç,hergün içme demişti)yedim,benimde ilk yüklemem biraz yüksek çıktı,ikinci yükleme normaldi. Streste etkiliyor kesinlikle. Sakınılan göze çöp batar misali. Ki sen uzun zamandır sağlıklı besleniyorsun sıkıntı yapma canım. Nefsini köreltecek şekilde,abartmadan tadına bak ama vicdan azabı çekme. İnanki sağlıklı,temiz gıda yok denecek kadar az. Öyle yada böyle giriyor vucudumuza. 6 kiloda gayet iyi bence,10 kiloyla tamamlayacak gibisin sen hamileligi,zaten doğumda yarısı gider onunda.
Mutlu anne ol şimdiden minnoşuda strese sokma.

Kızımdan sevgiler
Seninki de kız mı? ?maşallah çok sevindim.kiz çocuğu büyütmek çok keyifli.saglikla kucağına al inşallah. Biz ankaraya tayin olduk.her şey çok hızlı gelişti. Yani ben içindeydim o sıra biliyorsunuz.esimin kısa sürede başlaması gerekiyordu.ben de konuşup ayrıldım. Her şey öylesine rast gitti ki kızlar anlatamam.zaten evimiz vardı burada geçen yıl almıştık sıfır ama kiralandı. Bilsek kiraya verir miydik.kiraciyi çıkarmak zorunda kaldık.bir kere yerleşmek istedim.esya taşımak çok zor.evden eve sigortalı nakliye olayı tam bir geyik.sizin oraya yakınım. Eski turgut özal uni yani anteras.kizim okula başladı. Şu An evdeyim.telimi değiştirdim rahatça görebiliyorum.en Son aldigim nette çok sorumludur kk da en azından. Ay bi Ton şey var anlatacak tabi.buralarda değişiklik var mı? Herkes aynı mı kızlar?

Derin var mı yeni kürler sağlıklı beslenme adına. Ben bir süre ev hanımı olacağım. 15 yıl hiç durmadan tatillerde bile çalıştım. Öylesine özlemişim ki bana çok değişik geliyor.esim ise gitti şimdi. Ben de ütü ve yemek yaptım. Az sonra kızım uyaracak ve yarım kalan ödevini yapacağız sonra da okul.ben de alış veris:)hala adapte olamadım yani bu hayata.bu esnada okuldaki beslenme listesi tam bir Facia. Kimsenin sağlıklı beslenmeden haberi yok sınıftaki okkalarxa mürekkep yalamis anneler çıkışta çocuklarına pamuklu şeker alıyorlar. Çok üzücü. Ben çalışırken daha iyiyim bu konuda.evde oturunca annem falan da var tabi sağlıklı beslenme de neymiş diyenlerden öyle olunca baya bozdum kendimi yine de 54 lerdeki ki denge sağlıyorum.kacirdigim neler var yaptığınız Allâh bilir)

Merve isim düşündünüz mü?ismin kişilikleri etkilediği konusunda fikrin var demi?

Evet diyetisyen de aldığım kiloya çok iyi dedi şekerinin yüksek çıkması belki de bugüne kadar klan beslenme tarzından diye de bir fikir öne sürdü vücut şekere alışık değil ve yükleme de tepki verdi dedi spnra keşke doktorumu değil karatayı dinleyip yaptırmasaydım diye pişmanlık duydum evet şimdi 1900 cal.lik bir diyetim var sanıyorum en fazla 4 kilo daha alırım doğuma kadar...bir de deneyimli annelere sorayım göğüs pompası almam gerekiyor mu sizce bir yerde birşeyler okudum bebeğe ek gıdaya geçişte yapılan muhallebiler anne sütüyle çok daha yararlıymış sağıp deep freeze de muhafaza edince ki bana çok mantıklı geldi :)

Merve isim düşündünüz mü?ismin kişilikleri etkilediği konusunda fikrin var demi?

İsim yok hala babasıyla bir türlü mutabık olamıyoruz kesinlikle inanıyorum ismin karakter etkilediğine ki bu konuda da birşeyler araştırıp okuyorum...baba "masal" istiyor ben hep hayal dünyasında yaşayan bir çocuk olabilir düşüncesiyle vazgeçirmeye çalışıyorum bir taraftan da kırılmasın istiyorum...önerilere açığım :)

Bu konuda yazacağım canım sana.basak uyandı şimdi.

Hep bir kızım olsun diye diliyordum öyle de nasip oldu şükürler olsun sağlıklı olsun da başka birşey istemiyorum...o Zaman memleketime (çok sevmememde :) hoşgeldin...eşya taşımak tabi çok zor...kızın okula adapte olmuştur umarım...biraz da dinlenme sırası sende ne güzel keyfini çıkar...bol bol spor yap orada yürüyüş parkuru var çok keyifli yürümek...ben bu sene sınıf almadım 2 ay sonra doğum iznine ayrılacağım çocukları ortada bırakıp başka bir öğretmene emanet etmeyi istemedim...hem ben çok alışacaktım hem de onlar...o açıdan rahatım...tabi buruğum sınıfım olmadığı için...umarım kısa sürede alışırsın...Büyükşehir de insan isterse yapacak çok şey buluyor...tabi doğa açısından kısıtlı...

Çok mantıklı aslında doktorun söylediği canım. Neyse yaptırmasaydında hep acaba diyecektin,ben ikinciyi dahi yaptırdım mecburen.
Pompa ben aldım ama hiç kullanmadım,gerek kalmadı. 22 aya kadar emzirdim,yoğurdu,mamayıda hep formül sütle yaptım,1 yaşına kadar,1 yaş sonrası keçi ve inek sütüyle devşirdim formül mamayı ama sen çalışmayı düşünüyorsan alabilirsin canım,buzlukta stoklarsın,işteyken sen kullanılır. İlerde de alabilirsin duruma göre karar verip acele etme bence. Benimki ikinci bebek düşünürsem ve lazim olursa diye muhafaza ediliyor. Boşuna almış oldum yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…