- 12 Temmuz 2012
- 3.387
- 1.815
Sana da merhaba, hoş geldin. Nodül yok etmede çok etkili bir yöntemde dereotu kürü. Yemeklerden 15-20 dk önce bir çorba kaşığı kadar dereotunu iyice çiğneyerek tüket ve bir kaç yudum su iç. Bunun yanında kendi kırdığın cevizi içindeki odunsu kılçıklarla birlikte akşamdan içme suyuna koy bir bardak kadar ağzını kapat sabah bu suyu iç ve cevizleri de ye. Zencefilden zaten bahsedilmiş. Bol su tüket. Yürüyüş yapmak hormonları düzenler. Düzenli uyku, pozitif bakmak ve olmak, her şeyi kafaya fazlaca takmamak gerekli. İşlenmiş her türlü gıdadan ve sağlıksız kaplardan, plastik, teflon vb. uzak durarak işe başla derim arkadaşım. Şu konularımı da inceleyebilirsin, epey faydalı bilgi mevcut.Herkese merhaba,bana da yer var mı?
Hayırlı geceler hanimlar, bu sayfayı bulduguma sevindim gerçekten, birazını okudum ve kafam çok karıştı. Bu kadar ciddi birsey olacagini bilmiyordum bu tsh değerinin.
Şimdiye kadar tsh ile ilgili problemim olmamıştı, taki tüp bebekle hamile kalana kadar, rutin kontrollerde tsh 5 oldu diye hemen eutrox a başlattı doktorum. Tüm hamilelik boyunca kullandım.
Dogumdan sonra da tsh normale dönmüştü. Sonra rutin kontrol olarak yaptırdığım kan testinde kolesterol ve trigliserid yuksekti ama tsh normaldi.
Bir sure diyet yaptım sonra tekrar kan testi derken kolesterolle birlikte tsh 6 olmuş.
Bir sure daha yediklerime dikkat ettim kolestrolum düştü ama tsh 7 oldu hemen yine eutrox a başladım.
Ama sağlık ocağında ki doktor hasimato yada nodülden falan bahsetmedi. Arastirinca gördüm bunlari.
Sizler bu konuda çok daha bilgilisiniz. O kadar çok soru işareti var ki aklimda. Mesela bu durumda ben kesin hasimato muyum? Nodul varsa dokununca anlar mıyım yada sadece ultrasonla mı görülebilir?
Bu durumda endiselenmeli miyim? Bu arada bende pcos da var. Sanırım en kısa zamanda endokrine gitmeliyim.
Çok uzun oldu kusura bakmayın lütfen dediğim gibi bu konuda çok bilgisizim ve kafam karışık.
merhabalar kızlar dün tekrar tahlil yaptırdım sonuç:
tsh:3,48 0,35-5,50
t4:1,06 0,88-1,76
t3:2,45 2,3-4,2
anti-tpo:314,7 -<60
anti tg:57,2 -<60
sizce nasıl sonuçlarım? 3 haftadır euthyrox25 kullanıyorum.önceki sonucuma bakarak haşimato tiroiditi var demişti kadındoğumcum ve sonuçlar yine aynı çıktı sayılır acaba euthroxu 50 ye falan mı çıkarır acabasanki bu 25lik bir işe yaramamış gibi
c.tesi tüp bebişlerim transfer edilecek inşallah.transferden sonra kortizon kullanan var mı?
TSH ın çok yüksek değil ama gebelik için yüksek kesinlikle. İlaç dozu hakkında bir fikrim yok, ben ilaç kullanmadığım için.
Antikorlarından Anti TG normalken, Anti TPO hatırı sayılır yükseklikte. Şu durumda haşimato derler sana evet.
Haşimato tiroidi için hangi ilaç kullanılıyor bilmiyorum ama benim de Anti TG yüksek. Doktor tam haşimato demedi ama heterojen bir görünüm var. TSH normal olduğundan şu an ilaç kullanmıyorum. Ama 3 kimyasal gebeliğim var kendimce bunla bağdaştırdığım.
Doğru doktoru bulamadım ben de sanırım.
Haşimatonun ilacı yok mu?İnşallah bulursun.dahiliyeci kullanılacak bir ilaç yok dedi haşimato için ve sonuç normal dedi ama bir dr.un söylediğiyle öbür dr.un söylediği birbirini tutmuyor.haşimatolularda embriyoyu vücut yabancı madde sanıp atıyormuş ben de endişeliyim açıkçası çünkü tüp bebek tedavisi çok zorluyor insanı.
Allahtan hayırlısı.
bilmiyorum artık kortizonlu ilaç kullanıyor olabilirler ama dr. sıkıntı olabilecek bir sonuç görmedi bakalım kadındoğumcum ne diyecek?Haşimatonun ilacı yok mu?
Alla alla var diye biliyorum. Antikorlarını ilaçla düşüren insanlar vardı burada daha önce yazmışlardı.
Haşimatonun sana verdiği rahatsızlık ne? Yani kendinde ne anormallik hissediyorsun?
Hosbuldum ve cevap için çok teşekkür ederim.Hoş geldin öncelikle.
Umarım sorunsuz bir hamilelik geçirmişsindir.
TSH maalesef tüm vücudumuzu etkiliyor, sistem hep birbirine bağlı zaten. 7 doktorlara göre çok yüksek bir değer değil ama sağlıklı bir insanın TSH ı en çok 2,5 olmalı bu gebe kadınlarda sağlıklı bir gebelik için 2’in altı olmalı diyorlar.
Trigiliserid ve kolesterol yüksekliğin de varsa haşimato olma ihtimalin var. Ama nodülün olması bunu çok etkile mi bilemiyorum. Elle hissedilmesi için belli bir büyüklüğe gelmesi lazım. Haşimato ve nodül için ultrasona girmen lazım artı tiroid antikorlarına baktırman lazım ki bunlar Anti TPO ve Anti TG.
Sağlık ocağı bu donanımda değil maalesef. Bir de TSH değerin normale inince kimse senin antikorlarına bakmaz. O yüzden endokrine gitmen lazım. Eğer endokrin bölümü yoksa yaşadığın yerde dahiliye de işini görür hatta genel cerrahi de. Ama iyi bir dahiliye doktorunu tercih ederim.
Beslenme kesin olarak çok önemli zaten, sadece tiroid için değil tüm vücudumuz için. Kan yağların yüksekse ki benim de maalesef yüksek bu durumda doktorların tavsiye ettiği üzere yağlardan uzak durmak yerine karbonhidrattan uzak dur. Pasta, börek, unlu, yapay gıdalar ve başarabilirsen meyve. Ben henüz meyve kısmını tam olarak yapamadım.
Sormak istediğin bir şey olursa kesinlikle çekinme, hepimiz elimizden geldiğince yardım ederiz.
Yazdiklarini okuyunca aklıma geldi tüp bebege baslamadan önce tüp bebek doktorum ilk olarak tsh bakmisti eger 2,5 ustundeyse tüp bebege baslayamam tutunmasi zor olur falan demisti ve benimki 2.2 çıkmıştı.TSH ın çok yüksek değil ama gebelik için yüksek kesinlikle. İlaç dozu hakkında bir fikrim yok, ben ilaç kullanmadığım için.
Antikorlarından Anti TG normalken, Anti TPO hatırı sayılır yükseklikte. Şu durumda haşimato derler sana evet.
Haşimato tiroidi için hangi ilaç kullanılıyor bilmiyorum ama benim de Anti TG yüksek. Doktor tam haşimato demedi ama heterojen bir görünüm var. TSH normal olduğundan şu an ilaç kullanmıyorum. Ama 3 kimyasal gebeliğim var kendimce bunla bağdaştırdığım.
Doğru doktoru bulamadım ben de sanırım.
bilmiyorum artık kortizonlu ilaç kullanıyor olabilirler ama dr. sıkıntı olabilecek bir sonuç görmedi bakalım kadındoğumcum ne diyecek?
haşimatonun bana verdiği bir rahatsızlık hissettiğim çok bir şey var mı bilmiyorum ama son 2 senedir vücudumda kaşıntı özellikle bogazımda oluyor.turşuyu çok severim mesela yediğimde ellerim yüzüm hafif şişer.haşimatoya tembel gelin hastalığı diyorlarmış uyku hali ve tembellik oluyor arada.öyle aman aman bir rahatsızlık yok çok şükür.ilaç kullanan arkadaşlar yazsın forumu baştan sona okuyamayacağım gözlerim ağrıdı oku oku bulamadım
Hosbuldum ve cevap için çok teşekkür ederim.
Erken dogum riskim vardi kolay bir gebelik gecirmedim ama çok şükür bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım. 16 aylık oldu bile.
En kisa zamanda endokrin yada dahiliyeye gidicem inşallah tavsiyelerin icin cok sagol. Ben gebeligimi yatarak geçirdim ve cok kilo almıştım, son bir kac ayda 17 kilo verdim ama pcos olduğu için kolay olmadi.
Karbonhidrata daha dikkat edicem bundan sonra, doktora gidince yeni tahliller yapılacaktır sanırım umarım kolesterolümde düşmüştür. Sayfayı daha detaylı okumaya çalışıcam bir çok tavsiye var uygulamak istiyorum.
Yazdiklarini okuyunca aklıma geldi tüp bebege baslamadan önce tüp bebek doktorum ilk olarak tsh bakmisti eger 2,5 ustundeyse tüp bebege baslayamam tutunmasi zor olur falan demisti ve benimki 2.2 çıkmıştı.
Canım arada girdim baktım ama kimse yoktu,yazasım yoktu bugün Kadinlar Klubüne nedense. Uyumuşum sonra,kızımı aldım geldim yemek yedirdim derken anca girebildim.choccywhoccydoodah mavi_ekran bugün hiç görünmediniz kızlar.
mrveee28 bir ara gördüm ama yazmadan çıktın.
inşallah her şey yolundadır.
bu akşamı da bitirdik bakalım. yarını atlatabilirsek tamamdır.
choccywhoccydoodah mavi_ekran bugün hiç görünmediniz kızlar.
mrveee28 bir ara gördüm ama yazmadan çıktın.
inşallah her şey yolundadır.
bu akşamı da bitirdik bakalım. yarını atlatabilirsek tamamdır.