ben direkt bunu kullanıyorum.Amin canım. Yeni yaşında tüm güzellikler kızinla olsun inşallah. Ay ne güzel okul cağına gelmiş artık fıstık.
Tuvalet konusunda hoşuma gitti ama birdenbire olunca şaşırdim sadece. Doğru olanı yapiyor aslında,kendi işini kendi görüyor ama pinpirikli anne olunca böyle oluyor.
Bende bir dönem kızıma kullandım,saçları ve bağışıklık sistemi güçlensin demişti doktorumuz,fazlası vucuttan atıliyormuş bu sebeple test yaptırmadan kullandım. Yine verebilirim. Kendim içinde düşünüyorum saclarım dökülüyor bu ara,sen hangi markayı kullanıyorsun,sırf çinko olarak sanırım zinko'nun var tableti, kizımada şurubunu kullanmıştım. Testide deneyeceğim tabi,yarın unutmaz alırsam.
Bende bunu alıyım o halde saģolasın. Yarın alirım unutmazsam,testide yapacağım muhakkakben direkt bunu kullanıyorum.
8-10TL gibi aile hekimi de yazabiliyor.Eki Görüntüle 1826062
Herkese merhaba,bana da yer var mı?
Hoşbuldummm İpekOlmaz mı? Hoş geldin.
Sağlıklı yaşamak isteyen, yaşayan, paylaşmayı seven herkes için yeterince yer var.
Ben ilaç kullanmıyorum. Ve bir çok hastalığımla birlikte tiroid değerlerimi de dengede tutuyorum. Çiğ zencefil bu konuda çok yardımcı oldu.Hoşbuldummm İpek
Bende hipotroid hastasiyim, şuan 125/mg kullaniyorum ve yalancı nodüllerim var. Diyetteyim ama ara da saliyorum simdi spor ve diyet yapacağım. Bol yesillik yiyorum ama daha cok nelere yönelmeliyim nelerden vazgecmeliyim bilmiyorum
Cok stresli oluyorum genel de
Ben ilaç kullanmıyorum. Ve bir çok hastalığımla birlikte tiroid değerlerimi de dengede tutuyorum. Çiğ zencefil bu konuda çok yardımcı oldu.
Biz burada baya konuşuyoruz yapmamız gerekenleri veya tam tersi.
ama bu hayat tarzı gibi olmalı. Mesela mutfağımızdan, banyomuza kadar sağlıksız hiç bir şeyi kullanmıyoruz. Ama hepsi aynı anda olmadı tabi. Zamanla konuşa konuşa gerçekleşti.. Herkes birbirinden fikir aldı ve kendine uyarladı. Bunu hayat tarzına çevirmezsen hayatın boyunca ilaca bağımlı olursun. En baştan başla mutfağından zararlı her şeyi at.
Paketli, yapay ne varsa.
Ben woto yu okuyarak başladım bu işe.[/QUOTE
Ben ilaç kullanmıyorum. Ve bir çok hastalığımla birlikte tiroid değerlerimi de dengede tutuyorum. Çiğ zencefil bu konuda çok yardımcı oldu.
ama bu hayat tarzı gibi olmalı. Mesela mutfağımızdan, banyomuza kadar sağlıksız hiç bir şeyi kullanmıyoruz. Ama hepsi aynı anda olmadı tabi. Zamanla konuşa konuşa gerçekleşti.. Herkes birbirinden fikir aldı ve kendine uyarladı. Bunu hayat tarzına çevirmezsen hayatın boyunca ilaca bağımlı olursun. En baştan başla mutfağından zararlı her şeyi at.
Paketli, yapay ne varsa.
Ben woto yu okuyarak başladım bu işe.
Zencefili nasil tüketiyorsun? Ben migrostan alip stokladim buzlukta az az alip çayıni yapiyorum. Sayfayi bastan okumaya calisacagim. Beyaz undan mümkün oldugu kadar uzak duruyorum,karabugday tuketiyorum. Bir de greyfurt tüketebilirmiyim bir fikrin var mı? Düzenli ilaç kullaniyorum ya çekiniyorum o yüzden. Bende elimden geldigi kadar ne varsa paylasacagım. Şuan biraz rahatsızim kendime geleyim öncelikle.
Paketli, yapay ne varsa.
Ben woto yu okuyarak başladım bu işe.
Miktari ne ilac iciyorum ya yarım saat öylece kaliyorum. Cok soru soruyorum ama Hepsi cok onemli benim için.Cardialgia zencefili mutlaka ama mutlaka dene.
Deneyen herkeste tiroid için işe yaradı.
Artı bir çok şeyin otomatik olarak düzelecek.
Arkadaşlardan bazıları aç karna biraz rendeleyip suyunu sıkıp içiyor. Ben direkt ziyan olmasın diye yiyorum.
Denge de tutamiyorum ben bi iniyor aniden çikiyor. Sen nasıl başarıyorsun?
Miktari ne ilac iciyorum ya yarım saat öylece kaliyorum. Cok soru soruyorum ama Hepsi cok onemli benim için.
Ya benim de öyle. Şu an kaç bilmiyorum ama bir gün 3,67 çıkarken ertesi gün 1,80 çıkabiliyor. Hayatımızdaki her şey etkiliyor aslında bunu. Çünkü vücut öyle bir sistem ki hepsi birbirine bağlı.
Ben önce yediklerime dikkat etmeye başladım. Önceden yaptığım ama hatalı olduğunu bilmediğim şeyleri hayatımdan çıkardım. Dışarıda yemek yemek, kimyasallarla ev temizlemek, kullandığım kap kacak, paketli gıdalar. O kadar ki bulyon bile alıyordum. Şimdi kendime şaşırıyorum.
Önce mutfağımı temizledim. Paketli olan her şeyi attım. Hazır çorbalar, pudingler, margarin.. Evde sadece 1 paket makarna tuttum ki kızım seviyor diye bonus olarak kalsın diye..
Saralle tarzı şeyler, soslar vs… Yani marketten alınan her şey. Ama maalesef yoğurt ve peynir hala alıyorum.. Teflonlarımı attım. Plastik saklama kaplarımı… Yediklerimi gözden geçirdim. Hazır meyve suları, kola, maden suyu dışında asitli şeyler almadım eve. Sonrasında pat diye ekmekle, yapay şekeri çıkardım hayatımdan. Sonra burada konuştukça yeni şeyler öğrendik. Mesela ev temizliğinde sirke kullanıyorum. Banyo dışında çamaşır suyu yok. Şampuanımızı, sıvı sabunumuzu bile değiştirdik. Dalan kullanıyoruz şampuan ve sıvı sabun olarak. 0 paraben ve silikon.
Yemek yapma stillerimiz değişti, iyi gelen takviyeler aldık. Takılırsan zaman buldukça güzel şeyler öğrenirsin. Kısaca elimizden geldiğince Karatay usulü yaşıyoruz.
Şöyle düşün artık eskisi gibi değil hayat. Yediklerimiz hep hormonlu ve yapay.Harikasin,mutlaka dikkat edecegim bu paylastiklarina, cok onemli ne kadar da hata yapiyormusuz farkinda olmadan. Yediklerimi tekrar gozden gecirecegim anladim ki hala oturtamamisim.
Kendimize cok kotuluk yapiyoruz bazen farkinda olmadan. Elimden geldigi kadar burada bulunmaya calisacağim ve daha detayli arastirmalar yapmam gerekiyor.
Ne güzel sen basarmissin benim de başlamam gerekiyor artik.
Tesekkur ederim öncelikle, haşimato dedi ultrason çeken kişi. Bu gece hemen baslayacagim dedigin yönteme. Allah razi olsun ilgin için. Korkum nödüllerin gercek nödüle dönmesi.Kesinlikle sor. Ben de nodülüm olduğunu öğrenince deli divane dolanıyordum. Korkuyordum kanserli diye.
Senin yalancı nodül varsa eğer heterojen görünümlüdür. Belki haşimato vardır. Antikorlarına baktırdın mı?
Zencefili ilacını al yarım saat yememen gerekiyorsa bir şey sonra zencefili ye ya da iç. Yapabilirsen gece yatmadan önce de yap ilk zamanlar. Ben şimdi yoğunluktan akşamları unutuyorum bazen. Ucundan hemen kır 2cm kadar. Rendenin ince yeriyle rendelersen daha çok suyu çıkar. Üstüne su içmemeyi becerebilirsen daha iyi. Ha bir de kalan suyundan biraz boğazına sür.
Hemen şimdi bir zencefilli çay yapacagim kendime :)/bu saatten sonra yemek yemek yok zaten aksam yemegi Bana hic yaramiyorŞöyle düşün artık eskisi gibi değil hayat. Yediklerimiz hep hormonlu ve yapay.
Ağzımızdan girip de afedersin arkamızdan çıkan her şeyden sorumluyuz ve farkında olmadan kendimize kötülük ediyoruz. Yaptığın yanlışları ayıkla. O kadar çok şey değişecek ki hayatında.
artııı bu konudaHarikasin,mutlaka dikkat edecegim bu paylastiklarina, cok onemli ne kadar da hata yapiyormusuz farkinda olmadan. Yediklerimi tekrar gozden gecirecegim anladim ki hala oturtamamisim.
Kendimize cok kotuluk yapiyoruz bazen farkinda olmadan. Elimden geldigi kadar burada bulunmaya calisacağim ve daha detayli arastirmalar yapmam gerekiyor.
Ne güzel sen basarmissin benim de başlamam gerekiyor artik.