- 19 Kasım 2013
- 18.649
- 33.628
Günaydın hepinize mutlu sabahlar,
Birşey soracağım size,ben bu ara balık yiyemiyorum,en son aldığım balığın kafası gözü duruyordu üzerinde tiksindim yiyemedim,o gün bugündür midem almıyor,balik yağı kullanayım diyorum ama şurup ićemem,kokusuna dahi tahammülum yok bu ara,kapsül olarak ne önerirsiniz? Nasıl kullaniyorsunuz? İştahınızı acıyormu?
Günaydın canım.Günaydınnnnn sana da Mutlu sabahlarbenim de balık yeme konusunda problemlerim var maalesef ben omega 3 kullanıyorum doktorum da onayladı bu markayı tavsiye ediyorum bende hastalarıma diye...içerken de hiçbir koku hassasiyeti olmuyor hissetmiyorsun...ben öneririm...iştahımı hafif açtı gibi sanki...günde 1 adet kahvaltıdan sonra alıyorum...
Mervecim sen zaten gayet sağlıklı besleniyorsun. Her modele uyar senin beslenme şeklin.Benim tek tavsiye edebileceğim şey bilmediğin şeylere fazla bulaşma. Mesela bir beluga mercimek girdi hayatımıza daha önce adını sanını duymamıştık. Bir anda Migros, A101 gibi bir çok markette aynı anda uygun fiyatlı görmeye başladık. Bir şikesi vardır belki. Bildiğin şeyleri ye. Zaten yapay şeyleri yemiyorsun. İnşallah güzel bir hamilelik geçirirsin. Bir de ayalarını yükseğe koyup dinlen ödeme karşı iyi geliyor bende çok ödem olmuştu. Kan dolaşımı hızlansın. Ay sana ne soracaktım.Aminnn inşallah sizce ekstra neler almalıyım peki besin olarak? Ne yesem bebeğimi sağlıklı beslerim? Fikri olan anneler lütfen bana yol gösterebilir mi?
Bunu ben de dün Sağlıklı Yaşıyoruz sayfasında okudum.Arkadaşlar, TSH ve kan değerleri artı ultrason normal çıksa bile tiroid hastalığı belitileri varsa Sintigrafide kesin olarak çıkıyormuş hastalık.
daha önce de elma yerdim ama sorun olmazdı. Üstüneİpek elma acıktırır hele de tek başına, yanında yağlı tohumda tüketmiyorsun sanırım.Meyva yanında tüketilen yağlı tohum kan şekerinin zıplamasını engeller(zıpayan kanşekeri hızla da düşer ve çabucak acıkırsın) ve dolayısı ile çabuk acıktırmaz. 1 adet elmanı yedikten sonra protinde bulunan bir kahvaltı yap. Protein çabuk sindirilmediği için tok tutar. Sabah ve diğer öğününde zararı olmayan faydalı şeylerden doyana kadar yiyebilirsin. Önemli olan aralarda abur cubur tırtıklamaman ve zararlılara meyletmemen.
Grip aşısı olma.
Günaydın hepinize mutlu sabahlar,
Birşey soracağım size,ben bu ara balık yiyemiyorum,en son aldığım balığın kafası gözü duruyordu üzerinde tiksindim yiyemedim,o gün bugündür midem almıyor,balik yağı kullanayım diyorum ama şurup ićemem,kokusuna dahi tahammülum yok bu ara,kapsül olarak ne önerirsiniz? Nasıl kullaniyorsunuz? İştahınızı acıyormu?
Sende haklısın. Bende kışın kullanip yazın ara veriyorum vitaminlere kızımda zira bir et,bir köfte yediremiyorum,sadece tavuk,arada bir balık yiyor. Bu sebeple kullanıyorum aslinda. Yazın biraz daha şansliyım parkta havuzda iyice yorulup acıkıyor nispeten daha iyi yiyor ama yine eksik beslenmesi. İćim rahat etmiyor. Birkaç ay sonra 4 yaşında yani bende baktiracaģım değerlerine,nasıl çıkacak bakalım.Bu konudaki deneyimimi aktarayım ben bir kutu Ocean Plus aldım. Ama woto’nun sayfasındaki 2-4 tane değil günde 1 tane akşam yemeğinde bir kaşık zeytinyağı ile kullandım. Bu dozda bir etki görmedim şahsen ama mutlaka vardır. Başka bir açıdan da bu da bir Pazar ve bunun ucunda para var. Bu konuda çelişkiye düştüm. Şöyle ki kızıma da balık yağı almıştım, bir sade olandan bir de multi vitaminli olandan. Ondan önce de kış şurubu veriyordum. İçinde bir ton vitamin var. Kızımın B12 değeri 1000 üstünde çıktı. Doktor verme hiçbir şey dedi. Aslında tahlil yaptırmadan gerçekten kullanmamak lazım bu tür şeyler. Şimdi evde olan kızımın balık yağını ben içiyorum kalmasın diye. Bitince de almayacağım.
Sende haklısın. Bende kışın kullanip yazın ara veriyorum vitaminlere kızımda zira bir et,bir köfte yediremiyorum,sadece tavuk,arada bir balık yiyor. Bu sebeple kullanıyorum aslinda. Yazın biraz daha şansliyım parkta havuzda iyice yorulup acıkıyor nispeten daha iyi yiyor ama yine eksik beslenmesi. İćim rahat etmiyor. Birkaç ay sonra 4 yaşında yani bende baktiracaģım değerlerine,nasıl çıkacak bakalım.
Kendim icinde bu ara çok iyi beslenemedim. Hastane, sonrası evdeki süreç,kızimin hastalığı derken, bir lokma birşeyle günu kapattığım çok oldu. Ondan 1 ay kullanayım diye düşündüm.
Mervecim sen zaten gayet sağlıklı besleniyorsun. Her modele uyar senin beslenme şeklin.Benim tek tavsiye edebileceğim şey bilmediğin şeylere fazla bulaşma. Mesela bir beluga mercimek girdi hayatımıza daha önce adını sanını duymamıştık. Bir anda Migros, A101 gibi bir çok markette aynı anda uygun fiyatlı görmeye başladık. Bir şikesi vardır belki. Bildiğin şeyleri ye. Zaten yapay şeyleri yemiyorsun. İnşallah güzel bir hamilelik geçirirsin. Bir de ayalarını yükseğe koyup dinlen ödeme karşı iyi geliyor bende çok ödem olmuştu. Kan dolaşımı hızlansın. Ay sana ne soracaktım.
Senin belirtilerin nelerdi hamilelik için?
idrarında koyulaşma oldu mu peki?Evet aynı şeyi düşünüyorum aslında biliyorsun sırf hevesten gittim aldım simsiyah bir su çıktı haşlarkenalakası olmadı nette gördüğüm tariflerdeki belugayla...tamam ayaklarımı uzatıp öyle dinleneyim o Zaman bundan sonra ona da dikkat ederim doktorum tuz konusunda iyotlu kullan pişirdikten sonra dök tuzunu dedi...belirtilerim ayaklarım buz gibiydi sıcak su torbasıyla oturuyordum gün içinde...bir de yumurtlamadan 3-4 gün sonra sol kasığımda 15 dakika kelebek uçtu sanki :) hissettim...hatta "aaa birşey oluyor burada" diye tepki verdim...uyku hali vardı sabahtan başlıyordum akşam bu saatte yatakta olacağım diye...bir de çok ilginç ama hissediyordum ağır kaldırmayım ne olur ne olmaz diyordum bu aya kadar öyle bir hissim olmamıştı mesela...hala da heveslenmiyorum tam Mutlu olmuyorum keseyi görelim kalp atışımı duyalım sonra inanacağım daha önce biyokimyasal yaşadığım için korkularım var...
İste otursa 1 köfte,1 parça et yese tamam diyeceğim ama yok. Geçen okulda patates oturtma varmış kıymali,öğretmeni diyorki üşenmedi o kıymaları çatalla bir güzel temizledi öyle yedi patateslerini. Minicik kıymayi bile yememiş yani düşün. Arada bir döner yerse yer onuda her yerde yemez zaten seçer. Otursa bir lokma yese zaten sorun etmeyeceğim ama yok.Haklısın benim kızımda da yeme sorunu var. Doğduğundan beri ekmek yemiyor kendi yemedi bir türlü ama şimdi yememesi işime geliyor. Hatta fındık sert diye onu bile yemiyor bazen ağzından çıkarıyor. Bunda bebekliğindeki beslenme şeklinin çok etkisi var. Annem sorumluluktan korktu, biraz da kolayına geldi sanırım her şeyi blendırdan geçirdi. Şimdi bile taneli çorba veremiyorum. Mesela kızarmış et falan yemiyor çiğnemiyor ağzında bir tek köfte olarak yiyor. Tavuk seviyor ama artık almıyorum. Son zamanlarda mineraller için Maden Suyu veriyorum ben magnezyum, klor, vs alsın diye. Şişeden içebildiği kadar içiyor sonrasını ben içiyorum. Kızılay alıyordum da kızıma içirmeye başladıktan sonra araştırdım. Piyasadakilerin bir çoğunda nitrit ve alüminyum tespit edilmiş. Edilmeyen 3 marka varmış. Sarıkız, Sırma ve Beypazarı. Beypazarı da en düşük soydum içerdiği için diğerlerinden birkaç adım öndeymiş. Çünkü böbreklerde birikme yaparmış sodyum. Gerçekten karşılaştırdım en düşük sodyum Beypazarında. Sarıkız bir tek Carrefour’da gördüm. Ama Beypazarı baya yaygın. Ben de şu sıra Beypazarı, Sırma dönüşümlü alıyorum.
İste otursa 1 köfte,1 parça et yese tamam diyeceğim ama yok. Geçen okulda patates oturtma varmış kıymali,öğretmeni diyorki üşenmedi o kıymaları çatalla bir güzel temizledi öyle yedi patateslerini. Minicik kıymayi bile yememiş yani düşün. Arada bir döner yerse yer onuda her yerde yemez zaten seçer. Otursa bir lokma yese zaten sorun etmeyeceğim ama yok.
Bende kizilay alıyordum sırma yada iyi oldu söylediğin. Kizılay almayayım artık.
idrarında koyulaşma oldu mu peki?
Bir de ben kalmayı becersem, aslında kalıyorum da düşürmeden doğurabilsem ne güzel olacak..Bu ay da eşim baya çıkacak şehir dışına.. Bakalım hayırlısı.
Ben bir de bunay ovülasyon testi kullandım kestane balı+tarçın+çörekotu karışımı kullandım kaliteli yumurta için...bakalım benim de kesin değilkorkuyorum tutunamazsa ya diye...peki doktorun bu konuda ne diyor? Pıhtılaşma testi falan yaptırdın mı? Hiç önemli değil o çift taraflı korunupta hamile kalan bile o kadar çok insan var ki etrafımda...
Şöyle canım, 1,5 yıldır bebek istiyoruz,3 kere kimyasal geçirdim ama detaylı tarama yapılmadı nedense. İlk kimyasalım tiroid sorunum yoktu olunca TSH değerime baktım 2,64 müş. Bu bile yüksek aslında.. Benim babamdan sonra fizyolojim de psikolojim de çok bozuldu o yüzden regl düzensizliği yaşadım. İlk kimyasalda hamile olma ihtimalimi düşünmeden bir sürü söktürücü bitki içmiştim. Nedense hep kendimde buldum sorunu. Yalnız ilk kimyasalımda doktor dedi ki bana “progesterona bakacağım eğer 10 un üstündeyse tutunur ama altındaysa düşer.”
Ve sonucum 4,60 mı ne çıkmıştı, o gün kanamam başladı. Beta yavaş yükseliyordu. Böyle yani nasipte varsa eğer önüne geçilmez. Bu ay ben peynirimin üstüne 1 çay kaşığı kadar çörek otu döküp yemiştim. Tam zamanında regl oldum. Bu da bir gelişme. Bu durumda yumurtlama günümü daha iyi çıkarabilirim. Olmazsa öbür ay bir kez daha dr ye giderim.
Site de problem mi var ya zor girdimNeden kimse yok bugün ya?
Benim de sakin günüm..