- 12 Mart 2014
- 481
- 206
- 34
Ben geçen ona götürdüm telaşlı biri hızlı hızlı konuşuyor domuz gribinin yayıldığı zamanda kadına domuz gribi mi oldu yoksa dedim anlattı baya ama telaşlı konuşuyor eskiden anadolu hastanesindeydi o bide mehmet kuşku varmış onu çok övüyorlar hem acıbadem de hem elifanada duruyormuş orada muayene 50 tl miş acıbadem de 100 müşOrada Ülkü Hanım varmış. Ben de orayı sevmiyorum ama kadın çok iyiymiş. Burada çok iyi bir iş yeri var herkes ona gidiyor. benim kardeşim de. Ben de kızım için telefonda konuştum da kadın ciddi güven veriyor. Ben de ona gideceğim bundan sonra inşallah yolum düşmez bir daha. Acıbademdeki doktor fena değildi ama benim bazı sorularıma adam gibi cevap veremedi. B12 yüksekliği sorun olur mu dedim. Olmaz ama isterseniz hematolojiye gidin dedi. Bundan sonra konuştuğum 10 tane pediatrist sorun olmaz dedi. Yani artık gitmeyeceğim Acıbademe.
Bide benim oğlumun damarlarını çok zor buluyorlar ümitin hemşiresi her defasında 1 kere de buluyor Sakarya'da alamadılar yavrum ne ağladı 3 kere iğneyi çıkarıp çıkarıp batırdı en sonunda kavga ettik baş hekimi geldi Yunusemre bey alsın dedi bizim hemşireler biraz acemi dedi bizde aldırmadık Allah dert vermesin de bizde muhtaç olmayalımOrada Ülkü Hanım varmış. Ben de orayı sevmiyorum ama kadın çok iyiymiş. Burada çok iyi bir iş yeri var herkes ona gidiyor. benim kardeşim de. Ben de kızım için telefonda konuştum da kadın ciddi güven veriyor. Ben de ona gideceğim bundan sonra inşallah yolum düşmez bir daha. Acıbademdeki doktor fena değildi ama benim bazı sorularıma adam gibi cevap veremedi. B12 yüksekliği sorun olur mu dedim. Olmaz ama isterseniz hematolojiye gidin dedi. Bundan sonra konuştuğum 10 tane pediatrist sorun olmaz dedi. Yani artık gitmeyeceğim Acıbademe.
Acıbadem'in tüm doktorı neredeyse Elifanada zaten.Ben geçen ona götürdüm telaşlı biri hızlı hızlı konuşuyor domuz gribinin yayıldığı zamanda kadına domuz gribi mi oldu yoksa dedim anlattı baya ama telaşlı konuşuyor eskiden anadolu hastanesindeydi o bide mehmet kuşku varmış onu çok övüyorlar hem acıbadem de hem elifanada duruyormuş orada muayene 50 tl miş acıbadem de 100 müş
Selam canım. Ilık duş sonrası uyuyor kuzu ama hiç öksürmedi ki gecede çok öksürmüştü. Evide baya dağıttı,kendine geliyor maşallah, çabuk yoruluyor hala ama o eski uyku hali kalmadi. Yemekte 2 yudum yedi kusmadı.Parka gidelim sıkıldım bile dedi ama bugünde riske atmak istemedim,yarın artık çıkartırım dedim parka. Şükürler olsun toparlıyor sanırım.choccywhoccydoodah nasıl oldunuz canım?
Birde cumartesi,pazar o halde eczane sırası bekledim dakikalarca. Herkes hasta mı dedim kendi kendime. Önümde 10-15 kişi oluyordu düşün. Sıra geliyor ve tatam haftasonu özele gidildiģi için ilaçları karşılamiyor devlet. 2 kez ilaç aldım o şekilde ,tedavi değişti,pazartesi 3.ilacı reçeteli alabildim. Sağlık sistemi nereden tutsam elimde kaldı haftasonu. Hala özel hastaneye gidebiliyoruz diyenler ,sistemi beğenenler hiç haftasonu hastaneye gitmiyor herhalde.Aynen buradada öyle devlet hastanesinin acilinde ve acı bademde çocuk doktoru oluyor bizimki de hafta sonu olur hasta pazar günleri SGK ile anlaşması yokmuş daha pahalı bide burada çok bir seçenek yok 3 tane özel hastane var el mahkum
@mrvee28 neredesin?
Her şey yolunda mı?
İnşallah tüm kuzulara sağlik,sıhhat versin Rabbim. Kimseyi evladiyla sınamasın.Ben buradayım yazdıklarınızı okudum melekleriniz iyileşsin hiç hasta olmasınlar inşallahchoccywhoccydoodah BenIpek herşey şu an için yolunda inanılmaz uyuyorum sadece...yoğunum bir de bu ara seminerim var...sonra eve gel yemek yap erkenden uyu :)
İnşallah tüm kuzulara sağlik,sıhhat versin Rabbim. Kimseyi evladiyla sınamasın.
Herşeyin yolunda olmasına sevindim. Vakit buldukça dinlen,kendini yorma,herşey çok güzel olacak Allahın izniyle.
Canım paketli ürün yemiyorsun zaten sanırım. Mevsiminde ve sağlıklı tüketmen yeterli. Ceviz,fındık,fıstık çiğ olarak tüket hem enerji verir hemde sağlıklı atıstırmalıklar. Muz bebeğe kilo aldırır demişti doktorum, cevizde,son haftalarda bolca yemiştim ben. Güzel yeşillikler al nane,soğan,roka vb güzelce yıkayıp salata yap,şöyle güzel soğuk sıkım bir zeytinyağı ile sosla mis gibi. Maydanoz pek önermiyorlar bebeģin suyu azalabilir diye ödem söktürücü ya,ben 9 ay yemedim. Zaten sucuk,salam,sosis,ciğ köfte yemiyorsundur ,doktor ilk bunları söylemişti yeme diye birde gazlı içecekleri. Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım. Aklına takılan olursa yine konuşuruz.Aminnn inşallah sizce ekstra neler almalıyım peki besin olarak? Ne yesem bebeğimi sağlıklı beslerim? Fikri olan anneler lütfen bana yol gösterebilir mi?
Canım paketli ürün yemiyorsun zaten sanırım. Mevsiminde ve sağlıklı tüketmen yeterli. Ceviz,fındık,fıstık çiğ olarak tüket hem enerji verir hemde sağlıklı atıstırmalıklar. Muz bebeğe kilo aldırır demişti doktorum, cevizde,son haftalarda bolca yemiştim ben. Güzel yeşillikler al nane,soğan,roka vb güzelce yıkayıp salata yap,şöyle güzel soğuk sıkım bir zeytinyağı ile sosla mis gibi. Maydanoz pek önermiyorlar bebeģin suyu azalabilir diye ödem söktürücü ya,ben 9 ay yemedim. Zaten sucuk,salam,sosis,ciğ köfte yemiyorsundur ,doktor ilk bunları söylemişti yeme diye birde gazlı içecekleri. Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım. Aklına takılan olursa yine konuşuruz.BenIpek 'inde güzel önerileri olacaktır muhakkak.
İpek elma acıktırır hele de tek başına, yanında yağlı tohumda tüketmiyorsun sanırım.Meyva yanında tüketilen yağlı tohum kan şekerinin zıplamasını engeller(zıpayan kanşekeri hızla da düşer ve çabucak acıkırsın) ve dolayısı ile çabuk acıktırmaz. 1 adet elmanı yedikten sonra protinde bulunan bir kahvaltı yap. Protein çabuk sindirilmediği için tok tutar. Sabah ve diğer öğününde zararı olmayan faydalı şeylerden doyana kadar yiyebilirsin. Önemli olan aralarda abur cubur tırtıklamaman ve zararlılara meyletmemen.Ben bugün çok yoğunum hiç giremiyorum...
Karnım da acıktı. Eskiye göre daha çabuk açıkıyorum nedense. Yanlış bir şeyler mi yapıyorum ki?
Canım tebrik ederim çok sevindim adına. D vit düzeyini de takipte tut gerekirse takviye al. Omega3 e devam. Bol su iç. Diğer şeyleri doğru yapıyorsun zaten. Birde Karatay'ın hamile beslenmesi ile ilgili bir kitabı çıkmıştı son dönemde. Ona bir göz at istersen.Canım teşekkür ediyorum evet paketli gıdalar fast food asitli içecekler zaten tüketmiyorum maydanoz ve dereotu ilk aylar için riskli diye duydum yemiyorum onları da sebzeleri meyveleri sirkeli su da bekletiyorum toksoplazma ya karşı...haftanın 2 günü balık yiyeceğim ama aynı Zaman da efa ya da devam ediyorum...çay kahve ile zaten aram yoktu 0'a indirdim...aklıma takılan olursa sorarım yine sevgiler
Bende duydum bunu. Aklimda hep şüphe aslında benimde. Değerlerime göre yavaş çalışiyor demişti doktor ama ciddi değil diyede belirtmişi. Annem tiroit hastası,teyzemdede problem vardı kaybettik maalesef, üzerine gidemediğim bir korku olarak duruyor derinde.Arkadaşlar, TSH ve kan değerleri artı ultrason normal çıksa bile tiroid hastalığı belitileri varsa Sintigrafide kesin olarak çıkıyormuş hastalık.
Harikasın. Böyle devam. Benim aklıma gelmeyen daha birçok şeyi gayet güzel uyguluyorsun. Bebeğin güzel beslenecek ve sağlıkla gelecek inşallahCanım teşekkür ediyorum evet paketli gıdalar fast food asitli içecekler zaten tüketmiyorum maydanoz ve dereotu ilk aylar için riskli diye duydum yemiyorum onları da sebzeleri meyveleri sirkeli su da bekletiyorum toksoplazma ya karşı...haftanın 2 günü balık yiyeceğim ama aynı Zaman da efa ya da devam ediyorum...çay kahve ile zaten aram yoktu 0'a indirdim...aklıma takılan olursa sorarım yine sevgiler
Canım tebrik ederim çok sevindim adına. D vit düzeyini de takipte tut gerekirse takviye al. Omega3 e devam. Bol su iç. Diğer şeyleri doğru yapıyorsun zaten. Birde Karatay'ın hamile beslenmesi ile ilgili bir kitabı çıkmıştı son dönemde. Ona bir göz at istersen.
Bende duydum bunu. Aklimda hep şüphe aslında benimde. Değerlerime göre yavaş çalışiyor demişti doktor ama ciddi değil diyede belirtmişi. Annem tiroit hastası,teyzemdede problem vardı kaybettik maalesef, üzerine gidemediğim bir korku olarak duruyor derinde.
Harikasın. Böyle devam. Benim aklıma gelmeyen daha birçok şeyi gayet güzel uyguluyorsun. Bebeğin güzel beslenecek ve sağlıkla gelecek inşallah
Çok çok teşekkür ederim bebeğime en güzel yatırımın "beslenmem" olduğunu düşünüyorum ben :) dvit şu an güzel seviyede ama doktorum içme şu an dedi bıraktım saatlere dikkat ederek güneş ışığından el bileklerimi ve ayak bileklerimi de açarak yararlanmaya çalışıyorum...günde 45 dakika hafif tempoda yürüyorum...en az 2 lt su içiyorum...Karatay ın da kitabını alacağım hafta sonu hamilelikle ilgili olanı öneri için teşekkürler :)
Rica ederim. Aynen dün bir prof. dr. u dinledim; bir insanın yaşlılıkta çıkacak hastalığına kadar en belirleyici şey anne karnında ki beslenme kalitesidir dedi. Duygu durumu da aynı şekilde, onunla ilgili olumsuz bir şeyler söylendiğinde bilinç altına kaydedip doğduktan sonra ki tavır ve psikolojisini etkiliyormuş. O yüzden gerilmeden, olumlu bakmaya ve yaşamaya da çalışmak lazım.Çok çok teşekkür ederim bebeğime en güzel yatırımın "beslenmem" olduğunu düşünüyorum ben :) dvit şu an güzel seviyede ama doktorum içme şu an dedi bıraktım saatlere dikkat ederek güneş ışığından el bileklerimi ve ayak bileklerimi de açarak yararlanmaya çalışıyorum...günde 45 dakika hafif tempoda yürüyorum...en az 2 TL su içiyorum...Karatay ın da kitabını alacağım hafta sonu hamilelikle ilgili olanı öneri için teşekkürler :)
Rica ederim. Aynen dün bir prof. dr. u dinledim; bir insanın yaşlılıkta çıkacak hastalığına kadar en belirleyici şey anne karnında ki beslenme kalitesidir dedi. Duygu durumu da aynı şekilde, onunla ilgili olumsuz bir şeyler söylendiğinde bilinç altına kaydedip doğduktan sonra ki tavır ve psikolojisini etkiliyormuş. O yüzden gerilmeden, olumlu bakmaya ve yaşamaya da çalışmak lazım.