Talen keçi yoğurdunu tavsiye ederim. Hem keçi sütünden, hem ev yoğurdu tadında, diğerlerinden bir farkı olduğu kesin.Sağol canım sabah iyiydi şimdi yine ateşi yükselmiş biraz. Uykudan uyandıgı için sanırım yüksek çıktı ateşi biraz. Düne nazaran sadece su iciyor ve kusmadı,onun dışında aynı,delirmek üzereyim,neden toparlanmıyor bu çocuk ya.
Ben Aysun the sütçü 'den alıyordum süt haftalık 5kg,ama yoğurdu maalesef benim dışımda evde kimse yemedi,bu sebeple uzun bir mücadelenin sonunda market yoğurduna döndüm. Sütaş cam kavanoz yada pınar organik alıyorum bu aralar,birde yörsan tava. Bu üçünü kullanıyorum.
Yeşil yapraklıların hepsinden güzel salata olur bence, azıcık turşu ve ilginç soslarla süslemek lazım.Valla ampul 2TL bir şey fazla sorgulamadım nedense aldım içtim: )
Şimdi baya yüksek benim dvit değeri 120 üstüdür. Belki daha çok. Bir süre ara vereceğim. Sütler için çok güzel bir noktaya değinmişsin gerçekten.
Ama bizim Türk bebeleri otçul beslenmeyi bilmiyor.Biz bile yeni öğrenirken...
Ne yapmak lazım sence??
canım ya nasıl iyi anlıyorum seni. Geçen hafta ben böyleydim hatırlıyor musun?Sağol canım sabah iyiydi şimdi yine ateşi yükselmiş biraz. Uykudan uyandıgı için sanırım yüksek çıktı ateşi biraz. Düne nazaran sadece su iciyor ve kusmadı,onun dışında aynı,delirmek üzereyim,neden toparlanmıyor bu çocuk ya.
Ben Aysun the sütçü 'den alıyordum süt haftalık 5kg,ama yoğurdu maalesef benim dışımda evde kimse yemedi,bu sebeple uzun bir mücadelenin sonunda market yoğurduna döndüm. Sütaş cam kavanoz yada pınar organik alıyorum bu aralar,birde yörsan tava. Bu üçünü kullanıyorum.
Ben uzak mesafe alamam bir de netten hiç alamam. Ben de Sek alıyorum en beğendiğim o. Olmazsa Sütaş. Ama nedense Pınar'ın yoğurtlarını ben sevemedim. Organik olanı denemedim ama diğer koyu yeşil kutulu olan bana saman gibi geliyor. Bir de Sek dene. Ben çok beğeniyorum.Sağol canım sabah iyiydi şimdi yine ateşi yükselmiş biraz. Uykudan uyandıgı için sanırım yüksek çıktı ateşi biraz. Düne nazaran sadece su iciyor ve kusmadı,onun dışında aynı,delirmek üzereyim,neden toparlanmıyor bu çocuk ya.
Sinirlerim çok bozuk ya. Şimdi bi lokma karpuz yedi iki yudum su içti aklım çıkıyor kusacak diye yine. Çok bunaldım inanki,önce eşim şimdi kızım ,bir lokma koymadım ağzıma sabahtan beri. Çok iyi anlıyorum geçen haftaki halini simdi. Allahım yavrularımızı korusun. Çok zor. İnşallah toparlar bir an önce.canım ya nasıl iyi anlıyorum seni. Geçen hafta ben böyleydim hatırlıyor musun?
Kafayı yemiştim neden toplanamadı diye.
Perşembe iyi olmasına rağmen gece erken yattı diye hastaneye götürdüm.
Baya kötü yakalanmış bizim kuzular. Korkma geçecek.
Zor biliyorum ama.. Ben hala gece kalkıp ateşine bakıyorum refleks olmuş artık.
Denerim ,zaten bir torku kaldı sanırım denemediģim birde sek.Ben uzak mesafe alamam bir de netten hiç alamam. Ben de Sek alıyorum en beğendiğim o. Olmazsa Sütaş. Ama nedense Pınar'ın yoğurtlarını ben sevemedim. Organik olanı denemedim ama diğer koyu yeşil kutulu olan bana saman gibi geliyor. Bir de Sek dene. Ben çok beğeniyorum.
Geçen bir konu vardı kk da. dondurmaların arkasını incelemişler bir tek torguda glukoz şurubu yokmuş.Sinirlerim çok bozuk ya. Şimdi bi lokma karpuz yedi iki yudum su içti aklım çıkıyor kusacak diye yine. Çok bunaldım inanki,önce eşim şimdi kızım ,bir lokma koymadım ağzıma sabahtan beri. Çok iyi anlıyorum geçen haftaki halini simdi. Allahım yavrularımızı korusun. Çok zor. İnşallah toparlar bir an önce.
Denerim ,zaten bir torku kaldı sanırım denemediģim birde sek.
Sanırım torku şeker pancarı kullanıyor. Bende öyle biliyorum.Geçen bir konu vardı kk da. dondurmaların arkasını incelemişler bir tek torguda glukoz şurubu yokmuş.
Tam hatırlamıyorum ama. Böyle bir mevzu vardı. Yine de Torku denemedim hiç nedense.
Benim de kızımın hep 2 gün-3 gün sürer sonra normale dönerdi. Bu sefer çok uzun olması ve ağır olması korkuttu beni. Korkma geçecek. Ama ben çok bunaldım. sıkıldım patladım.
Mayısın 2. haftası 1 hafta senelik izin kullanıp tatile gitmeyi düşünüyoruz. Zaten kızım seneye 1. sınıfa başlayacak hiç devamsızlık yapamayacağız en azından şimdi tadını çıkaralım. 1.5 ay kaldı zaten okulun kapanmasına.
Nedense beni de çok zorluyor bu yıl...Sanırım torku şeker pancarı kullanıyor. Bende öyle biliyorum.
Gidin canım vallahi en güzelini yaparsın. Benimde çok ihtiyacım var tatile,2016 benim için hiç güzel başlamadı. Günlerce uyusam yetmeyecek gibi hissediyorum öyle yorgunum.
Balkabağı,patates ,brokoli,havuç denedin mi?Değişik çorba tarifleriniz var mı? Taneli olmayan. Mesela analı kızlı gibi değil de blendırdan geçirilen?
Kızımı biraz sebze ağırlıklı beslemem lazım. ancak çorba ile yapacağım.
Denemeyenler bezelye çorbasını denesin tam mevsimi.
Ben bugün aldırdım anneme yapacağım akşam.
Inşallah canım. Korkuyorum bende sanki vücudu yeteri kadar beslenemez susuz kalır diye. Ona takıntı yaptım,öyle çok kustu ki.choccywhoccydoodah korkma sakın. Bak Başak'ın hem lokosit hem de trombositleri düşmüştü. Ben bundan dolayı çok korktum zaten. Allah'tan periferik yaptırdım içim rahatladı. Az WBC yüksekliği bakteriyel olduğunu gösteriyormuş ateş çok normalmiş zaten.
Evde ne varsa karıştırıyorum aslında. Brokoli var mı hala pek görmedim. Bal kabağı da..Balkabağı,patates ,brokoli,havuç denedin mi?
Hepsini aynı mantıkla yapıyorum. Doğrayıp zeytinyagında iki cevirip,1 kaşık unla çevirip su ve baharat ekliyorum. Patatese ekstra dereotu ekliyorum blenderdan gecirmeden. Piştikten sonra krema yada sütte ekleyebilirsin güzel yakişıyor hepsine.
Bak bizim 15 nisan cuma başladı bir fiil, tam 21 nisan perşeme iyiydi ama tam ayaklanmamıştı. Hafta sonu atlattı diyebilirim. 10 gün falan sürmüş baksana.Inşallah canım. Korkuyorum bende sanki vücudu yeteri kadar beslenemez susuz kalır diye. Ona takıntı yaptım,öyle çok kustu ki.
Bugün kusmadı henüz,kusmazsa rahatlayacagım ama kusarsa yine korkularımla yüzyüze geleceğim biliyorum. Ne olur kusmasın ya. Yemesin 1 lokma yesin,az su içsin ama kusmasın. Çok korkutuyor beni o zaman.
Merve hoş geldin aramıza. Daha başlamadı bile maraton canımmmmm...
Daha kalp atışlarını duymadan kendini ne kadar sorumlu hissettin demi???
Bir de doğsun da gör bak...
Hiç kolay değil çocuk büyütmek.
@mrvee28 doğunca sen de yok kabız oldu napcam bilmem ne diye kendini yiyeceksin. Şimdi şu dönemlerin tadını çıkar doyasıya.. Bir tuvaletini yapabilmesi senin için devlet meselesi haline gelecek..