Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Talen keçi yoğurdunu tavsiye ederim. Hem keçi sütünden, hem ev yoğurdu tadında, diğerlerinden bir farkı olduğu kesin.

Yeşil yapraklıların hepsinden güzel salata olur bence, azıcık turşu ve ilginç soslarla süslemek lazım.
Bir de kavrulmuş badem ve bazı baharatlar falan çok kolay yedirilir aslında.

canım ya nasıl iyi anlıyorum seni. Geçen hafta ben böyleydim hatırlıyor musun?
Kafayı yemiştim neden toplanamadı diye.
Perşembe iyi olmasına rağmen gece erken yattı diye hastaneye götürdüm.
Baya kötü yakalanmış bizim kuzular. Korkma geçecek.
Zor biliyorum ama.. Ben hala gece kalkıp ateşine bakıyorum refleks olmuş artık.

Ben uzak mesafe alamam bir de netten hiç alamam. Ben de Sek alıyorum en beğendiğim o. Olmazsa Sütaş. Ama nedense Pınar'ın yoğurtlarını ben sevemedim. Organik olanı denemedim ama diğer koyu yeşil kutulu olan bana saman gibi geliyor. Bir de Sek dene. Ben çok beğeniyorum.

Sinirlerim çok bozuk ya. Şimdi bi lokma karpuz yedi iki yudum su içti aklım çıkıyor kusacak diye yine. Çok bunaldım inanki,önce eşim şimdi kızım ,bir lokma koymadım ağzıma sabahtan beri. Çok iyi anlıyorum geçen haftaki halini simdi. Allahım yavrularımızı korusun. Çok zor. İnşallah toparlar bir an önce.
Denerim ,zaten bir torku kaldı sanırım denemediģim birde sek.

Geçen bir konu vardı kk da. dondurmaların arkasını incelemişler bir tek torguda glukoz şurubu yokmuş.
Tam hatırlamıyorum ama. Böyle bir mevzu vardı. Yine de Torku denemedim hiç nedense.
Benim de kızımın hep 2 gün-3 gün sürer sonra normale dönerdi. Bu sefer çok uzun olması ve ağır olması korkuttu beni. Korkma geçecek. Ama ben çok bunaldım. sıkıldım patladım.
Mayısın 2. haftası 1 hafta senelik izin kullanıp tatile gitmeyi düşünüyoruz. Zaten kızım seneye 1. sınıfa başlayacak hiç devamsızlık yapamayacağız en azından şimdi tadını çıkaralım. 1.5 ay kaldı zaten okulun kapanmasına.

Değişik çorba tarifleriniz var mı? Taneli olmayan. Mesela analı kızlı gibi değil de blendırdan geçirilen?
Kızımı biraz sebze ağırlıklı beslemem lazım. ancak çorba ile yapacağım.
Denemeyenler bezelye çorbasını denesin tam mevsimi.
Ben bugün aldırdım anneme yapacağım akşam.

Sanırım torku şeker pancarı kullanıyor. Bende öyle biliyorum.
Gidin canım vallahi en güzelini yaparsın. Benimde çok ihtiyacım var tatile,2016 benim için hiç güzel başlamadı. Günlerce uyusam yetmeyecek gibi hissediyorum öyle yorgunum.

choccywhoccydoodah korkma sakın. Bak Başak'ın hem lokosit hem de trombositleri düşmüştü. Ben bundan dolayı çok korktum zaten. Allah'tan periferik yaptırdım içim rahatladı. Az WBC yüksekliği bakteriyel olduğunu gösteriyormuş ateş çok normalmiş zaten.

Nedense beni de çok zorluyor bu yıl...
Hakkımızda hayırlısı inşallah son olur bunlar.

Balkabağı,patates ,brokoli,havuç denedin mi?
Hepsini aynı mantıkla yapıyorum. Doğrayıp zeytinyagında iki cevirip,1 kaşık unla çevirip su ve baharat ekliyorum. Patatese ekstra dereotu ekliyorum blenderdan gecirmeden. Piştikten sonra krema yada sütte ekleyebilirsin güzel yakişıyor hepsine.

Kızlar ne para, ne pul, ne kariyer, ne meslek hiçbir şey sağlıktan öte değil..

Evinin huzuru ve sağlığınız yerindeyse sizden zengini yok hayatta..

Geçmiş zamanda ne kadar hırslı olduğum aklıma geliyor, okulu bitirmek, işe başlamak, kariyer hedefleri..

Şimdi ise bir mucizeye bakıyorum o uyurken, kaşına, gözüne, saçına..

Onun tek gülümsemesi için saniye düşünmeden canımı veririm. Karşılıksız, beklentisiz, sonsuz, sınırsız bir sevgi.

Allah hepimizin evine huzur ve sağlık versin.

Inşallah canım. Korkuyorum bende sanki vücudu yeteri kadar beslenemez susuz kalır diye. Ona takıntı yaptım,öyle çok kustu ki.
Bugün kusmadı henüz,kusmazsa rahatlayacagım ama kusarsa yine korkularımla yüzyüze geleceğim biliyorum. Ne olur kusmasın ya. Yemesin 1 lokma yesin,az su içsin ama kusmasın. Çok korkutuyor beni o zaman.

Evde ne varsa karıştırıyorum aslında. Brokoli var mı hala pek görmedim. Bal kabağı da..
Baktırayım anneme. Bal kabağı çok faydalıymış. Ben bir ara alıp buharda haşlıyordum ve sosla salata gibi yiyordum. Tabi tatlı dışı çok alışkın olmadığımız bir tat ama tatlıdan uzak durduğumuz için çiğ tüketmeye çalıştım. İyi aklıma geldi bakayım bir.

Bak bizim 15 nisan cuma başladı bir fiil, tam 21 nisan perşeme iyiydi ama tam ayaklanmamıştı. Hafta sonu atlattı diyebilirim. 10 gün falan sürmüş baksana.
Sıkma canını. Ne güzel evdesin, yanındasın, ben de izin almıştım zaten..
Buradan da ayrılacağımın sinyallerini verdim.
Artık yeni hayatımda çocuğumun annesi, evimin kadını olacağım valla bak çok istiyorum. Hayatı ertele ertele nereye kadar.

@mrvee28 doğunca sen de yok kabız oldu napcam bilmem ne diye kendini yiyeceksin. Şimdi şu dönemlerin tadını çıkar doyasıya.. Bir tuvaletini yapabilmesi senin için devlet meselesi haline gelecek..

İnşallah herşey gönlünce olur BenIpek ,hakkında hayırlısı olsun.
Bende doğumdan sonra ayrıldım işten. Doğuma kadar çalıştım. Çok zor geride bırakıp gitmek bilirim,birde izin alamamak vs çok kötü gerçekten.
Uzun sürmüş sizinde. Nasıl dayandın çok ama çok zormuş. İnsan kendi hasta olunca anlamıyor ama minicik beden gözünün önünde eriyince,caresiz bekleyince koyuyor çok.

Merve hoş geldin aramıza. Daha başlamadı bile maraton canımmmmm...
Daha kalp atışlarını duymadan kendini ne kadar sorumlu hissettin demi???
Bir de doğsun da gör bak...
Hiç kolay değil çocuk büyütmek.

Ne diyorsun daha mm bir hücre için o kadar kasıyorum ki kendimi :) biliyorummmm zor olmaz mı hiç hele ki dikkatli bilinçli bir anne isen...Allah yardımcımız olsun...progesterona baktırmadım Canım doktorum pazartesi gününe kadar kan vermene de gerek yok yazık canına çok üşüyorsun zaten kanına da yazık sesi...

@mrvee28 doğunca sen de yok kabız oldu napcam bilmem ne diye kendini yiyeceksin. Şimdi şu dönemlerin tadını çıkar doyasıya.. Bir tuvaletini yapabilmesi senin için devlet meselesi haline gelecek..

:)) çok güldümmmmmm herkes diyor ki şimdiden ay sen bizim kucağımıza da vermezsin kayınvalidem ve annem o zaten bize de baktırmaz ne yedirdiniz ne içirdiniz diye diyor...baltalı nın keçi sütü kefirini aldım ve beğendim tavsiye ediyorum doktor 1 bardak içersen ne Mutlu sana dedi harika bir kadın doğumcu buldum :) 45 dakika bana ne yiyeceğimi Nasıl besleneceğimi anlattı eşim diyor ki kendine göre de doktoru buldun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…