- 19 Kasım 2013
- 18.649
- 33.628
Sorma İpek 3 gündür hastane hastane geziyorum. Cumartesi kusma ile başladı malum 23 Nisan zar zor çocuk doktoru bulduk gittik özelde,idrar tahlili ve serum sonrası boğazında kızarıklık var enfeksiyon dedi,geldik eve antibiotiği verdim,gece ateşlendi kusma tam gaz,ateş 40.5 tekrar gittik pazar,kan tahlilide yaptırdık lokosit yüksek çıktı diger değerler iyi dedi,yine serum eve geldik ama 2 gün lokma yemedi su içse kusuyor,dünde kendi doktorumuza götürdüm,hem boğaz iltihabı hemde idrar yolu iltihabı dedi,yine bir serum ama bu kez takılan tam 5 saat sürdü,iğnesi değişti ,şimdi yine iştahsız ama sıvı alımı iyi,maşallah diyim kusmuyor. Sabah iğne olduk işte,3 gün igne sonra antibiotik içicez 5 gün. Ödüm koptu susuz kalacak organları zarar görecek diye inanki. Birde sürekli uyukluyor çocuk,kafasını kaldıramadı 2 gün. Bugün oturuyor ,birazda olsa keyifli. Çok yıprandı ama ya. İgneye ağlayan çocuk hiç sesini çıkarmadi serum taktirırken o denli halsizdi. Kendi doktorumuzda var ne varsa yine. Sağolsun ayağa kaldırdı. Maflor damla verdi birde probiotik olarak,suyuna 5 damla koyup içiriyorum. Maflor daha iyidir Nbl'den dedi. Bakalım. Kusacak diye yine ödüm kopuyor ,evi bir görsen heryer çamaşır,balkon full. 3 gündür kıyafet carşaf ne varsa battı,yıka yıka bitirdim şimdi kurutmaya yer kalmadi evde. Yüzüm gözüm yara içinde stresten,regl oldum erkenden daha 15 günüm vardı. Mahvoldum bu 3 gün. Rabbim yaşatmasın kimseye inşallah.senin kızıının neyi var canım? Çok korkuyor insan. Ben öldüm öldüm dirildim. Bir daha internetten falan bir şeye bakmayacağım.
Sağol Allah razı olsun canım. Çok zor günler geçirdim. Doktor o zaman baktım kötü bir şey yok yaymada dedi ama gel de içime anlat.
Kadın bana dedi zaten “psikolog yardımı almanızı tavsiye ederim. Çok saplanmışsınız.” Diye.
Artık kendimi unuttum. Mutlaka benim değerlerim yükseldi, saç dökülmem arttı ve cildim kurudu bu süreçte.
Zencefil dahil hiçbir şey yemedim zaten. İnsanın yavrusunun yanında kendinin hiçbir önemi yokmuş cidden. Çok basit kalmış benim dertlerim.
Allah güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin sana da her anneye de.
2 kurban adadım Merve. Sürekli ağladım. Allah’ıma çok şükür beni daha ağır imtihan etmedi. Bu ctsi eşim şehir dışına çıkacak ben de Ankara’ya gideceğim yoksa kafayı yicem artık. Ondan sonraki hafta Allah izin verirse kurbanlarını keseceğiz.
Sorma İpek 3 gündür hastane hastane geziyorum. Cumartesi kusma ile başladı malum 23 Nisan zar zor çocuk doktoru bulduk gittik özelde,idrar tahlili ve serum sonrası boğazında kızarıklık var enfeksiyon dedi,geldik eve antibiotiği verdim,gece ateşlendi kusma tam gaz,ateş 40.5 tekrar gittik pazar,kan tahlilide yaptırdık lokosit yüksek çıktı diger değerler iyi dedi,yine serum eve geldik ama 2 gün lokma yemedi su içse kusuyor,dünde kendi doktorumuza götürdüm,hem boğaz iltihabı hemde idrar yolu iltihabı dedi,yine bir serum ama bu kez takılan tam 5 saat sürdü,iğnesi değişti ,şimdi yine iştahsız ama sıvı alımı iyi,maşallah diyim kusmuyor. Sabah iğne olduk işte,3 gün igne sonra antibiotik içicez 5 gün. Ödüm koptu susuz kalacak organları zarar görecek diye inanki. Birde sürekli uyukluyor çocuk,kafasını kaldıramadı 2 gün. Bugün oturuyor ,birazda olsa keyifli. Çok yıprandı ama ya. İgneye ağlayan çocuk hiç sesini çıkarmadi serum taktirırken o denli halsizdi. Kendi doktorumuzda var ne varsa yine. Sağolsun ayağa kaldırdı. Maflor damla verdi birde probiotik olarak,suyuna 5 damla koyup içiriyorum. Maflor daha iyidir Nbl'den dedi. Bakalım. Kusacak diye yine ödüm kopuyor ,evi bir görsen heryer çamaşır,balkon full. 3 gündür kıyafet carşaf ne varsa battı,yıka yıka bitirdim şimdi kurutmaya yer kalmadi evde. Yüzüm gözüm yara içinde stresten,regl oldum erkenden daha 15 günüm vardı. Mahvoldum bu 3 gün. Rabbim yaşatmasın kimseye inşallah.
Artık üstüne gitmeyeceğim. gitmeyeceğim diyorum ama şimdi iş yeri hekiminin yanından geldim: ) son kez bir de onu dinleyeyim diye. Yeni çıktı ya periferik yayma.Allah kabul etsin lütfen kötüyü düşünme bu kadar düşme üzerine hayatta kötülükler olacak hastalıklar olacak düşmanları olacak kızına dünyayı öğret harap etme kendini yoksa onu da farketmeden öyle yetiştirmiş olursun...ben ilk torunum iki taraftan da ilk çocuk ve beni yere bile koymazlarmış bir gün inanılmaz ateşlenmişim ve doktor "bu çocuğun vücudu mikrobu tanımıyor" demiş annem sinir krizler geçirmiş bayılma ataklarına girmiş sırf Ateş'im yükseldi düşmüyor diye (ki annemi Allah benim sağlığımla imtihan etti kalp hastası oldu benim yüzümdenkendimi unuttum annemi düşünmekten) farkettirmeden beni de pimpirikli bir insana dönüştürdü şimdi her an test yapıyorum kollarım delik deşik oldu perşembe gününden beri tsh t4 t3 testleri yaptırıyorum ve ağlıyorum değerlerim çocuğuma geçer mi diye...destek alacağım bende psikolojik anlamda...bu konu bizim hassas noktamız sağlık...o yüzden de çok etkileniyoruz...bir de ben doğru düzgün beslenmeyen bir insan olsam ölürdüm vicdan azabından...
İnanmazsın ipek hastane full çocuktu. Hangisine sorsan aynı şikayetler ama ben alışkın değilim kızimın böyle olmasına. Hasta olsa dahi enerjikti. Su dahi içemeyince çok telaşlandım. Zaten hemen sen geldin aklıma,ipek haklıymış dedim telaslanmakta.Benim kızım da kafasını kaldıramıyordu. Ondan çok korkmuştum zaten.Aynen hayat zindan oldu bana da.
Geçmiş olsun. Demek herkes hasta. Her çocuk aynı reaksiyonu veriyor da biz pimpirikliyiz bence. Benim kızım da aynı seninki gibiydi ama uzun zamandır hasta olmayınca afalladım. Maflor’u bizim doktor şase olarak vermişti damla hali daha kolaydır. Maddi olarak geçtim koydum bir kenara ama manevi insanı bitiriyor. Çok şükür Allah’a durumlarımız müsait de iyi yerlere gidebiliyoruz. Ya olmayan ne yapsın? Çok zor çok çok çok. Üzülme yememesi için. Başak da tek lokma yemezdi. Şimdi başladı yemeye.
Çok teşekkür ederim, Rabbim yiğenine ve tüm çocuklara şifa versin inşallah. Ya bu minikler hasta olmasın ben surünmeye razıyım.BenIpek choccywhoccydoodah , kızlar geçmiş olsun. Çocuklar hastalanmış, şimdi gördüm. Ortalık kötü yine, benim de yeğenim 10 gündür hasta, Rabbim tüm yavrulara şifa versin.
D3 takviyesi arayışındayım, aklıma geldiniz. Bir iki şey not düşmek üstedim.
Kafamıza vurulanın aksine güneş tam tepedeyken güneşlenmemiz gerektiğini biliyor muydunuz? Güneşin dik gelen ışıkları D3 salgılamamızı sağlıyormuş. Sabahın erken saatleri ya da günün ileri saatleri güneşlenirsen D3 salgılama bir yana, aldığın UVA, üretilmiş D3 ü bile bozarak, kullanılmaz hale getiriyormuş.
Bir de vücudun ürettiği D3 yağ bezleri salgılarıyla derinin yüzeyine çıkıyor, 48 saat içinde geri emilip kana karışıyormuş. Yani bu süre içinde sıcak su ile yıkanıp, kol bacak yüz gibi güneş aldığınız bölgeleri sabunla yıkadıysanız, o D3 de geçmiş ola.
Woto'da bu güneşlenme ile ilgili çok kompleks bir formül var. Normal eğitimli insanın tamamlayamacağı ve anlayamacağı kadar kompleks neredeyse.Her ilin/ilçenin koordinatına göre güneşlenme saati çıkarıyor.BenIpek choccywhoccydoodah , kızlar geçmiş olsun. Çocuklar hastalanmış, şimdi gördüm. Ortalık kötü yine, benim de yeğenim 10 gündür hasta, Rabbim tüm yavrulara şifa versin.
D3 takviyesi arayışındayım, aklıma geldiniz. Bir iki şey not düşmek üstedim.
Kafamıza vurulanın aksine güneş tam tepedeyken güneşlenmemiz gerektiğini biliyor muydunuz? Güneşin dik gelen ışıkları D3 salgılamamızı sağlıyormuş. Sabahın erken saatleri ya da günün ileri saatleri güneşlenirsen D3 salgılama bir yana, aldığın UVA, üretilmiş D3 ü bile bozarak, kullanılmaz hale getiriyormuş.
Bir de vücudun ürettiği D3 yağ bezleri salgılarıyla derinin yüzeyine çıkıyor, 48 saat içinde geri emilip kana karışıyormuş. Yani bu süre içinde sıcak su ile yıkanıp, kol bacak yüz gibi güneş aldığınız bölgeleri sabunla yıkadıysanız, o D3 de geçmiş ola.
Sen de benim aklıma dr deyken geldin. Demiştin ya yılda bir kez kızımın vitamin değerlerine baktırıyorum diye.İnanmazsın ipek hastane full çocuktu. Hangisine sorsan aynı şikayetler ama ben alışkın değilim kızimın böyle olmasına. Hasta olsa dahi enerjikti. Su dahi içemeyince çok telaşlandım. Zaten hemen sen geldin aklıma,ipek haklıymış dedim telaslanmakta.
Sagolasın canım. Başağın toparlanmasına sevindim,Rabbim bir daha yaşatmasın.
Maddiyata hiç girmiyorum zaten,haftasonu ozele gidince reçeteyi karşılamıyormuş devlet,sadece ilaca iki günde 200liraya yakın verdim düşün.Nöbetçi eczane aramakta cabası. Bugün 3.posta ilacı aldım.
Allahım kimseyi evladıyla sınamasın. İmkanı olmayanlarada yardım etsin.
Çok teşekkür ederim, Rabbim yiğenine ve tüm çocuklara şifa versin inşallah. Ya bu minikler hasta olmasın ben surünmeye razıyım.
Evet D vitamini konusunda benimde kafam karışık, hep öğle saatinde çıkmayın denirken şimdi tam o saatlerde cıkilmalı deniyor.
Bu Dvit ampulde colecalciferol' mu İpek, hani şu balık karıciğerinden gelen. Hakkaten nasıl öyle ucuz o zaman?Woto'da bu güneşlenme ile ilgili çok kompleks bir formül var. Normal eğitimli insanın tamamlayamacağı ve anlayamacağı kadar kompleks neredeyse.Her ilin/ilçenin koordinatına göre güneşlenme saati çıkarıyor.
bunun yerine dediğin gibi en dik gelen öğlen saatleri en mantıklı. Yoksa her gittiğim yere göre formül hesaplatmam lazım. Ben Dvit ampul kullanıyorum. En yaygın ve güvenilir ve de ucuz olan o sanırım.
Allah yeğenine de şifa versin bir an önce. Evin resmen neşesi kaçıyor.
Benimde öyle çıkiyor genelde. Öyle referans degerin cok cok üstünde çıkmıyor.Sen de benim aklıma dr deyken geldin. Demiştin ya yılda bir kez kızımın vitamin değerlerine baktırıyorum diye.
Ben de hepsine baktırdım.
Dvit değeri 26 çıktı min sınır 25.
Demir değeri 30 çıktı min sınır 28.
Çinko değeri 0,8 çıktı min sınır 0,7
Kalsiyum nedense çok düşük çıktı günde 1 litreye yakın süt içmesine rağmen 9,20 çıktı min sınır 9. Sanırım büyüme çağında olduğundan depolanmadan kullanılıyor.
Doktor hiç bir takviyeye gerek yok dedi. Ama ağız yaraları için zinco şurup verdi.
Ben yine de dvit damla vermeye başladım.
Demir için özellikle sordum. Gerek yok dedi. bizim iş yeri hekimi de aynısını dedi nedense. Bu konuda kafam karışık.
İnşallah.Siz de iyi olun, onlarda inşallah. Siz iyi olmasanız, yavru ile kim ilgelenecek hem?
En açık ten bile 15 dk güneş maruz kalmaktan. Biraz da sanırım işin tüketim boyu için bu kadar korkutuyorlar.
Bu Dvit ampulde colecalciferol' mu İpek, hani şu balık karıciğerinden gelen. Hakkaten nasıl öyle ucuz o zaman?
Kalsiyum için süt ürünlerine çok bel bağlamamak lazım bence. Amerika'da hiç bir şekilde çocuklarına süt ve süt ürünü tükettirmeyen ciddi bir grup insan var biliyor musun? İnek sütünün faydaları hala tartışılıyor.
Maydonoz mesela çok iyi bir kalsiyum kaynağı, Sardalya da aynı şekilde.
İyileşti mi kuzun nasıl olduSevindim.
Maalesef bugünüde hastanede gećirmek durumunda kaldık. Serum bitsin eve geçeceğiz. Bu 3.doktor geldiğimiz. Bakalım inşallah toparlar.
Geçmiş olsun hiç birşey çıkmamasına sevindim benim oğlum iyi 23 Nisanda gösteriye bile katıldı:)Perşembe günü kızım normal uyandı uykusundan gayet iyi ve iyileşmişti. Yine de ben doktora götürdüm.
Muayene etti ve tahlile gerek yok çocuk üşütmüş dedi dr. Ben ısrarla bir ton priferik dahil olmak üzere tahlil yaptırdım. İçinde neler yok ki çinkodan, dvit, aklınıza ne gelirse.
Orada kadın kızdı bana nereden bakıyorsunuz bu tahlillere bir çoğu gereksiz diye. Yine de yaptırdım.
Öğlen hemogram çıktı ve kızımın normal olan lökosit değeriyle, trombosit değerinde düşme vardı. Diğer değerleri normal veya yüksek veya alçak. Ama en önemli iki değer. Kadın normal dedi ben ikna olmadım. Çıktım gittim işten. Kızım evde gayet iyiydi. Ama en ufak şeyde ben kötüye yordum. Mesela yoruluyor korkuyordum falan. Doktor periferiğe baktım kötü görünmüyor dedi ama gel de içime anlat sen bunu. Bugün periferik çıktı. Allah’â bin şükür temiz. Ama var ya bu olasılık bile insanı kanser eder. 4 gündür tek lokma yiyemedim, su bile içemedim. Rabbime çok şükür beni daha fazla imtihan etmedi. Allah kimseyi yavrusuyla sınamasın.
Artık üstüne gitmeyeceğim. gitmeyeceğim diyorum ama şimdi iş yeri hekiminin yanından geldim: ) son kez bir de onu dinleyeyim diye. Yeni çıktı ya periferik yayma.
Adam dedi ki: hemogram değerleri değişken olur. 1 saat sonra ölçtür farklı çıkar. 1 gün sonra ölçtür farklı çıkar.
İşte insan bilmeyince. Aratıyorsun netten lökosit düşüklüğü diye al sana lösemi.
Bir de daha bakmayacağım. Geçen oyuncakçıdan kızım doktorculuk malzemeleri aldı. Onları bil görmek istemiyorum. Her akşam evde kanımızı alıyor onlarla://Başka bir şey oynayalım diyorum kabul de etmiyor. Bir an önce sıkılır inşallah.
çok doğru diyorsun da ben yoğurdu kendim yapmıyorum. Açık süt alma konusunda çekincelerim var.Benimde öyle çıkiyor genelde. Öyle referans degerin cok cok üstünde çıkmıyor.
Sütler süt değilki eskisi gibi,kaymağı alınıyor yağı azaltıliyor vs vs. Doğal yani bence yüksek çıkmaması.
İnşallah.
Çok haklisin süt konusunda.Ben artık hiç ısrar etmiyorum sut icin,ayran ve yoğurt yerse yeterli benim için,peynirde yemiyor zaten. Birde tereyağı kullanıyorum yemeklerine,yeterli oluyor.
Merve hoş geldin aramıza. Daha başlamadı bile maraton canımmmmm...:) çok haklısın bende bakıyorum sürekli troid ca ların çocuklarının büyük bölümü zihinsel engelli olur yazıyordu bir yerde kafayı yedim ne olacak şimdi diye...gerçekten çok zor ama öğrenmemiz gerekiyor rahat olmayı biraz...
Sağol Mavi ömründen ömür gitti ama hepsini unuttum. Şu an kuşlar kadar hafif durumdayım.Geçmiş olsun hiç birşey çıkmamasına sevindim benim oğlum iyi 23 Nisanda gösteriye bile katıldı:)
Valla ampul 2TL bir şey fazla sorgulamadım nedense aldım içtim: )Siz de iyi olun, onlarda inşallah. Siz iyi olmasanız, yavru ile kim ilgelenecek hem?
En açık ten bile 15 dk güneş maruz kalmaktan. Biraz da sanırım işin tüketim boyu için bu kadar korkutuyorlar.
Bu Dvit ampulde colecalciferol' mu İpek, hani şu balık karıciğerinden gelen. Hakkaten nasıl öyle ucuz o zaman?
Kalsiyum için süt ürünlerine çok bel bağlamamak lazım bence. Amerika'da hiç bir şekilde çocuklarına süt ve süt ürünü tükettirmeyen ciddi bir grup insan var biliyor musun? İnek sütünün faydaları hala tartışılıyor.
Maydonoz mesela çok iyi bir kalsiyum kaynağı, Sardalya da aynı şekilde.
Sağol canım sabah iyiydi şimdi yine ateşi yükselmiş biraz. Uykudan uyandıgı için sanırım yüksek çıktı ateşi biraz. Düne nazaran sadece su iciyor ve kusmadı,onun dışında aynı,delirmek üzereyim,neden toparlanmıyor bu çocuk ya.İyileşti mi kuzun nasıl oldu
Ben Aysun the sütçü 'den alıyordum süt haftalık 5kg,ama yoğurdu maalesef benim dışımda evde kimse yemedi,bu sebeple uzun bir mücadelenin sonunda market yoğurduna döndüm. Sütaş cam kavanoz yada pınar organik alıyorum bu aralar,birde yörsan tava. Bu üçünü kullanıyorum.çok doğru diyorsun da ben yoğurdu kendim yapmıyorum. Açık süt alma konusunda çekincelerim var.
bu konuda bir yazı okumuştum diyor ki: insanın verem olanı, kanser olanı olduğu gibi ineğin de olabilir, bu durumda ilaç alıyorsa inek sütünün imha edilmesi lazım. Bunu yapacak kadar dürüst birini bulursanız ve hijyeni iyiyse alın.
Ama bu konudan hiç bir zaman emin olamayız bence. Kaldı ki sağılan ortam falan. Çok kaynatınca da besin değerlerini ölmesi... Kafamda deli sorular.. Sen hangi yoğurdu alıyorsun?