Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Kızlar günaydın..
Nedense üşüyorum ben.
Dışarılar ısındı ama hala içeriler soğuk.
Klimayı açtım.

Kızın nasıl oldu?
İnşallah daha iyidir.

Günaydın kızlar bende tiroidliyim malesef size sorum olacak deneyimlisinizdir belki

ben 1 yıl once falan endokrıne gittim hormon testi yapıldı. hersey normal aralıkta. tsh anti tpo normal. ama anti tg 0-40 arasında olması gerekirken benimki 250 cıktı??? hasimatosun dedi doktor ama ilaç vermedi bu nası oluyor. hamile kalamıyorum dedim. kalmanı etkilemez ama kalır kalmaz ilaca baslaman gerekir dedi??? iki tanede nodul cıktı ama ufak dedi sorun yok diyip gönderdiler.

bu yüzden hamile kalamıyo olabilir miyim sizce öneriniz tavsiyeniz var mı????

elim ayagım hep buz gibidir hep üşürüm herkes ince giyinirken ben kat kat bu durumdan cok sıkıldımişyerinde bile klimayı acıyorum e insnlara sıcak geliyo kapatıyorlar ben rhatsız oluyorm bu sefer kalın kalın giyiniyorum ne illet birseymiş bu

Hoşgeldin öncelikle.

Kızın nasıl oldu?
İnşallah daha iyidir.
Günaydın, maalesef hala toparlamadı. Sabah iğnesini oldu şimdi uyuyor. Yemiyor yine,sadece su,bunada şükür diyorum kusması olmadı ama ishali devam. Sabah doktora tekrar mı gitsem diye düşünmedim deģil ama tedaviyi yeniden yarım bırakıp yeniden başlamak durumu olmasın diye düşündüm. Doktorda 3 gün iğne olsun duruma bakarız demişti. Bakalım yarın son ignesi sonra şuruba devam.
Alla alla kimse yok. İnşallah sorun yoktur.

Ne kadar uğursuz bir bahar..Hepimiz çok gergin başladık.
2016dan nefret ettim ben daha şimdiden. Gerçekten kötü başladı,öylede gidiyor maalesef.

Hoşgeldin.
Geçmiş olsun. Neden ilaç vermedi ki anlamadım? Peki ne önerdi ilaçsız nasıl düzelecekmiş?

TSH, T3 ve T4 değerlerin kaç öncelikle?

Benim de tam senin gibi TSH ve türevleri normal sınırlarda, Anti TPO normal ama Anti TG normalin 3 katından fazla. Max sınır 4,10 bende en son 15 küsür çıktı. Üşümen ve diğer rahatsızlıkların geniş bir perspektiften incelenmesi lazım.

Çünkü tiroid sorunu olan insanların başka hastalıkları da olabiliyor. Birbirini tetikliyor yani. Önce detaylı bir kan tahlili yaptırıp üşüme durumunu ele alman lazım. Eğer TSH den kaynaklıysa bu ciddi bir oynama gerektirir. Ama doktorun ilaç vermediğine göre TSH yüksek değildir o kadar.

Benim de TSH normal olunca ilaç vermedi bana. TSH normal dışına çıkınca ilaç gerekir dedi. Ben de takipteyim. 1 yılda 3 defa kimyasal gebelik yaşadım. Bağlantısı vardır belki. Hamile kalamıyorum sanırım ama tam hamilelik odaklı çalıştığım da söylenemez.

Canım ya anlıyorum seni. Akşam bir umut eve giderdim hayallerle benim kızım 8 de sızıp kalırdı ağlardı uyuyacağım diye ki normalde anlatmıştım yatağın üstünden sokardım altından çıkardı uyumazdı. Sabah bir umut iyi olur diye beklerdim olmazdı. Kendimi yedim bitirdim. 10 gün sürdü neredeyse. İnşallah yarın toplanır artık. Endişelenme. Bir de şimdi kızımın iştahı açıldı. Benim de aynı şekilde. Sanırım hastalık zamanında olan açığı vücut kapatmaya çalışıyor.

İnşallah ya. Benim kızimda uyumazdı hiç vaktinde. Anne bir kitap okuyalim ane bir hamur daha oynayayım der oyalardı beni şimdi kafasını kaldıramıyor. Sinirlerim çok bozuk,o ağladı ben ağladim sabah iğne olurken. 5gün oldu hala aynı,deliricem.

canım tahlillerim evde aksam fotosunu atayım. ama hepsi normaldi. sadece anti tg 250
6 ay sonra tekrar baktırdım özel bi hastanede bu sefer tsh sınırda anti tg 125 (0-40 yine referans aralıgı).. yine ilaç verilmedi. sanırım tsh yüksek olmadıgı için vermiyorlar.
ilk yaptırdıgımda zaten laborant tanıdık oldugu için bütün kan ve idrar değerlerime bakıldı d vitamini eksikliği cıktı birde okdar.

hoşbulduk,

bende anlamadım ki yaaa ilaç kullanmana gerek yok ama gebe kalırsan hemen ölçtürceksin başlıcaksın yoksa dşük olur dedi kafam cok karıstı
Peki bununla yasaman için dikkat etmen gereken hiçbirşey yok muymuş? Bende bunu anlamadım? Mesela bende insülin direnci çıktı,doktor bana 1 ay yyediklerine dikkat et,tatlı,karbonhidrat yeme,birazda spor yap,değerlerine tekrar bakalım düşmezse ilac tedavisine başlayalım demişti,1 ay dediklerini yaptım ama düzelme olmamıstı ve ilaç kullanıyorum. Bir tavsiyede vermemiş hamile kalma olasılığındaki durum dışında,şasirdım.
Benipek'in dediklerinede katılıyorum tabi o benden daha vakıf konuya. Birde o değerlere baktır istersen.

heh bide insulin cıktı coook düşükmüş yani mesela sekeri olanlarda yüksek bende dahada düşük ac kalamazsın falan dedi. gercekten cok acıkınca sinirlenirim falan... şimdi 2 ay daha beklicem kadın doğuma gidicem adetin 3.günü o da bkar heralde dimi değerlere

Söylersin önceki durumları,eski tahlillerinide alıp gidersin,bunlarada baktırmak istiyorum dersin,bakar muhtemelen.

İki ölçtürme arasında nasıl düştü Anti TG. Ben sanırım 5-6 ay önce öğrendim tiroid sorunumu ki nodülüm var 1 tane. İlk ölçtürdüğümde Anti TG sınır yükseklikteydi. 4,10 max sınırken benimki 5 falandı. Sonra giderek yükseldi. Senin nasıl düştü ilaçsız?

Kadın doğumcular antikorlara bakmıyor. Benim anti TG yüksek olduğu zaman TSH ım normaldi. Kadın doğumcuya sorun olur mu dedim de o da benim için TSH normal olsun yeterli dedi.
Bilemiyorum ama mutlak var bağlantı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…