D vitamini çok çok önemli. Biz Karatay'a uygun yaşamaya çalışıyoruz. Benim 22 olan Dvit değerim şu an 120 üstü sanırım.canım tahlillerim evde aksam fotosunu atayım. ama hepsi normaldi. sadece anti tg 250
6 ay sonra tekrar baktırdım özel bi hastanede bu sefer tsh sınırda anti tg 125 (0-40 yine referans aralıgı).. yine ilaç verilmedi. sanırım tsh yüksek olmadıgı için vermiyorlar.
ilk yaptırdıgımda zaten laborant tanıdık oldugu için bütün kan ve idrar değerlerime bakıldı d vitamini eksikliği cıktı birde okdar.
İki ölçtürme arasında nasıl düştü Anti TG. Ben sanırım 5-6 ay önce öğrendim tiroid sorunumu ki nodülüm var 1 tane. İlk ölçtürdüğümde Anti TG sınır yükseklikteydi. 4,10 max sınırken benimki 5 falandı. Sonra giderek yükseldi. Senin nasıl düştü ilaçsız?
Kadın doğumcular antikorlara bakmıyor. Benim anti TG yüksek olduğu zaman TSH ım normaldi. Kadın doğumcuya sorun olur mu dedim de o da benim için TSH normal olsun yeterli dedi.
Bilemiyorum ama mutlak var bağlantı.
D vitamini çok çok önemli. Biz Karatay'a uygun yaşamaya çalışıyoruz. Benim 22 olan Dvit değerim şu an 120 üstü sanırım.
D vit eksikliğinden kaynaklı bir çok hastalık var.
Yien de düşmesi çok çok güzel.canım bende anlamadım taşş çatlasınn 1 sene yoktur aralarında 6 8 ay falan var ama 2.teste giderken çoooook ac gitttim araştırmıstım biraz hani 9 saatten fazla aç kalın diyordu bende aksam 8den sonra birsey yemeden gitmiştim.
bende nodul var hemde 2 tane
Çok ilginçmiş yaklaşımı cidden aile hekiminizin.banada yazdı endokrnci diğer ktuları aile hekimine yazdırırsın dedi. aile hekimi ne dese begenirsin. bu d vitaminide moda oldu. zaten izmirde yasıyoruz güneşli biyer demez mi. moda için ilaç içiyoruz sanki
Kaç çıktı ki snein dvit değerin.banada yazdı endokrnci diğer ktuları aile hekimine yazdırırsın dedi. aile hekimi ne dese begenirsin. bu d vitaminide moda oldu. zaten izmirde yasıyoruz güneşli biyer demez mi. moda için ilaç içiyoruz sanki
Yien de düşmesi çok çok güzel.
Keşke benim de düşse. Nodüllerinin boyu ne?
Kaç çıktı ki snein dvit değerin.
Seni daha önce forumda görmüş gibiyim.
BDV ye falan mı takılıyorsun?
Çok ilginçmiş yaklaşımı cidden aile hekiminizin.
Ama gerçekten D vit son yıllarda hızla yükselişte.
Canan Karatay'ın bundaki katkısı tartışılmaz.
Karıştırdım o zaman.evet forumda cok yeni değilim. bdv ye cok girdiğim söylenemez suan gebelik bölümündeyim sürekli
Karıştırdım o zaman.
Ne kadar zamandr istiyorsun bebek?
Karıştırdım o zaman.
Ne kadar zamandr istiyorsun bebek?
Daha önce de anlatmıştım tekrar söyleyim, bulunduğunuz yerdeki öğlen ezanını baz alın güneşlenmek için. En basit yöntem budur. Kızına çok geçmiş olsun.Woto'da bu güneşlenme ile ilgili çok kompleks bir formül var. Normal eğitimli insanın tamamlayamacağı ve anlayamacağı kadar kompleks neredeyse.Her ilin/ilçenin koordinatına göre güneşlenme saati çıkarıyor.
bunun yerine dediğin gibi en dik gelen öğlen saatleri en mantıklı. Yoksa her gittiğim yere göre formül hesaplatmam lazım. Ben Dvit ampul kullanıyorum. En yaygın ve güvenilir ve de ucuz olan o sanırım.
Allah yeğenine de şifa versin bir an önce. Evin resmen neşesi kaçıyor.
1 yıldır istiyorum sen?
Daha önce de anlatmıştım tekrar söyleyim, bulunduğunuz yerdeki öğlen ezanını baz alın güneşlenmek için. En basit yöntem budur. Kızına çok geçmiş olsun.
1,5 yıldır.
1 yıl içinde 3 tane kimyasal gebelik yaşadım.
Kısmeti varsa gelir ama benim yaşım baya var. Sınırı geçmek üzereyim. Telaşım ondan.
Kafanı koru ama ipek, sonrasında sabun vb . kullanmak yok. Duş, ılık- soğuk arası.Teşekkürler. Allah’a şükür iyileştik biz. İnşallahchoccywhoccydoodah kızı da bir an önce ayaklanır.
Denk getirebilirsem öğlen vakti fabrikanın bahçesinde biraz zaman geçiriyorum kollarımı falan açıp. Hatta saat tutuyorum. 20 dk olsun diye.
evet ya tamamen kısmet artık. bende pişmanlık yaşamamk için oluruna bırakmıyım tedaviye başlıyım diyorum. çünkü suan bile keske evlenr evlenmz baslasaydım diyorm. kısmet işte.
Çok teşekkür ederim inşallahKafanı koru ama ipek, sonrasında sabun vb . kullanmak yok. Duş, ılık- soğuk arası.choccywhoccydoodah ın yavrusu da tez zamanda şifa bulur inşallah.