• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiroid kanser..

Ne demek bu durum kanserin türüyle ilgili sanırım foliküler de oluyormuş bu durum
daha önce araştırdığımda görmüştüm
kendini üzme inşallah en iyisi çıkar o ayrı
ama kanser olsa bile ameliyat da sonrası da çok kolay
ben ertesi gün hoppidi zıppidi geziyordum
Allah şifa versin en kısa sürede

Hahaha Güldürdün beni canım benim ya hoppidi zıppidi :) İnşallah bende hoppidi zıppidi gezebilecek durumda olurum ve biliyor musun artık hepinizin desteği sayesinde kendimi iyi hissediyorum ve üzülmüyorum. Azıcık heyecanlıyım minicikte korkuyorum :P Bişey farkettim 33 yaşında hala büyüymemiş bi kız çocuğyum ben Hemşire ablalar bana iğne batırıcaklar ühühühü :50:

Kızlar çok saçma bir ayrıntı olabilir ama merak ettim tüm tiroid ameliyatlarında direnaj için diren koyuyorlar mı ?

Kızlar çok saçma bir ayrıntı olabilir ama merak ettim tüm tiroid ameliyatlarında direnaj için diren koyuyorlar mı ?

Ben diren takılmasından çok korkuyordum o yüzden taktırmadım (gerçi dr takılsın falan da demedi) ama ameliyat sonrası tuvalet çok problem oluyor takılsaydı daha iyi olurmuş dedim :)

Takılmıo canım merak etme ;) ördek veriyorlar altına refakatçin tutuo...
2 gün ayağa kaldırmıoılar çünkü

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

:) güzel haber canım ya direnlerden nefret ediyorum. Başkasında bile görsem içim fena oluyor.Hadi ya tuvalete gitmeye izin yok mu? Peki yemek veriyolar mı

Ben diren takılmasından çok korkuyordum o yüzden taktırmadım (gerçi dr takılsın falan da demedi) ama ameliyat sonrası tuvalet çok problem oluyor takılsaydı daha iyi olurmuş dedim :)

Canım direnajla tuvaletin ne gibi bi alakası varmış ki? Bide doktorun insiyatifinde değil mi onu takıp takmamak? Bende hiç hoşlanmıyorum direnden inşallah takmazlar bi gün yatıcakmışım zaten.

Kızlar mesajları bir daha okudum ve farkettim ki galiba siz yanlış anladınız tuvalet için takılan sondadan bahsetmiyorum. Ameliyat kesiğinden dışarı çıkarılan ince bi hortumdan bahsediyorum altındaki hazneye kan doluyor. bunu takıp takmadıklarını soruyorum.

$dren.jpg

Kızlar resmini buldum netten. Ameliyat kesiğinden dışarı bunun gibi bişey çıkartıyorlar mı?

Selam
Sitede aynı başlıklı birkaç konuya mesajla dahil olup, sorular sordum ama en iyisi burdan devam edeyim.
Perşembe günü Tiroid kanseri nedeniyle tiroidlerim alınacak ve 6 haftalık süreç sonunda Iyot tedavisi göreceğim.
Ameliyattan çok bu 6 haftalık süreç beni çok endişelendiriyor.
Yani çok mu sıkıntılı çünki ilaçsız geçecek ilaç tedavisi göreceğim için.
Yani çok mu yorgun olacağım? Ameliyattan 1 hafta sonra sınavlarım başlayacak, sınavlara giremezmiyim?
Birde 1,5 ayda kilo durumu ne olacak şu an zaten çok kiloluyum, saç dökülmesi yorgunluk felan, süreeç çok mu sıkıntılı geçecek?
Birde Iyot tedavisi esnasında hastanede yatış, sonrasında birkaç hafta yalnız kalma felan yani Iyot tedaviside baya bir zorlu diyorlar.

Çok endişeliyim bir sürü soru var aklımda ama yazamıyorum şu an.

Canım bizim tiroid kanserlerine yaklaşımımız şu şekildedir. Ameliyat ile var olan butun tiroid bezin çıkarılmaya çalışılır. Ancak görünmeyen dokular mutlaka kalacaktır. Onları da yok edebilmek için radyoaktif iyot tedavisi denilen bir tedavi yapılır. Bu iyot partikülleri tiroidin o alınamamış ancak hala vucudunda var olan hücrelerini de öldürür. Bu aşamada sen de radyasyon yayan bir bireye dönüşeceğin için diğer insanlara zararın olmaması için hastanede özel odada yatırılırsın.
Kilo meselesini ne açıdan sordugunu tam anlamadım ancak anladığım kadarıyla tiroid dokunun tamamı cıktıktan sonra hipotiroidik olacağın icin soruyorsun. Bu aşamada da neredeyse her 2 kadından bırının başında olan hipotiroidi tedavisi gibi senin de tedavin olacak. Ancak mesela onların tiroid dokusunun bir kısmı calısıyor oldugu için atıyorum 50 mc gr ilaç içerken seninkinin hepsi çıktığı için yine atıyorum 150 mc gr içeceksin. Ama sonuc olarak vucudunun ihtiyacı olan miktarda tiroksin hormonunu dışarıdan tamamlanmış olarak vucuduna almış olacaksın. Dolayısıyla hipotiroidinin bulguları görülmeyecek. Bunlar senin korktugun gibi saç dökülmesi, adet duzensizliği, halsizlik, kilo alma gibi belirtilerdir. Ancak ilacını duzenlı aldıgın surece sıkıntın olmayacaktır. Bu arada ben de hipotiroidi hastası bir intern doktorum. Çok korkulacak bir şey değil merak etme. :)

bu arada son mesajlarını yeni gordum evet dren butun tiroid ameliyatlarından sonra koyulur. tiroid çok kanlanan bir doku olduğu için kanama ihtimali olabilir. ki zaten ameliyat ediliyor sonuçta ve travma oluyor sonuçta o bölgede dolayısıyla dren şart. merak etmeyin bir kaç gün içinde çıkarılır.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1063807

Kızlar resmini buldum netten. Ameliyat kesiğinden dışarı bunun gibi bişey çıkartıyorlar mı?

Evet canım ama ameliyat kesiğin değil hemen altından çıkıo pis kan akıyor içine..kan bitince de taburcu oluyorsun...bunun izi hiç kalmıyo merak etme;)

:) güzel haber canım ya direnlerden nefret ediyorum. Başkasında bile görsem içim fena oluyor.Hadi ya tuvalete gitmeye izin yok mu? Peki yemek veriyolar mı

Canım wc.ye yollamadılar beni ördek verdiler...Evet canım yemek veriyorlar ertesi gün...hatta benim canım hamburger çekmişti doktordan izin istedim istersen kuzu çevirme ye demişti :))

Ya kızlar çok teşekkür ederim siz olmasaydınız ne yapardım kime ne sorardım bilmiyorum. Dren meselesinden biraz çekiniyorum ama başa gelen çekilirmiş napalım. Hayırlısıyla 10 gün kaldı ameliyata biran önce gelip geçer inşallah.

Ya kızlar çok teşekkür ederim siz olmasaydınız ne yapardım kime ne sorardım bilmiyorum. Dren meselesinden biraz çekiniyorum ama başa gelen çekilirmiş napalım. Hayırlısıyla 10 gün kaldı ameliyata biran önce gelip geçer inşallah.

Tatlım senin bu dren dediğin şey boğaza takılan kan atılan tüp mü yoksa sonta mı?

Tatlım senin bu dren dediğin şey boğaza takılan kan atılan tüp mü yoksa sonta mı?

Hayır canım. Arkadaşlar yanlış anladılar beni sanırım. Bahsettiğim şey resmini de bulup paylaştığım dren işte boğaza takılan içine kan dolan tüp. Neyse sonradan anlaştık :)

Hayır canım. Arkadaşlar yanlış anladılar beni sanırım. Bahsettiğim şey resmini de bulup paylaştığım dren işte boğaza takılan içine kan dolan tüp. Neyse sonradan anlaştık :)

Haa tamam canım ben de sonta sanmıştım tıbbi konuşmuşsun :)) yaşadığım için korkunu anlıyorum ama ondan hiç korkma ağrı sızı bişi vermio iz de bırakmıyor azıcık görüntü kirliliği hepsi o 2-3 güncük ;) inşallah hayırlısıyla atlatırsın canım sana da dua edeceğim ;)

Haa tamam canım ben de sonta sanmıştım tıbbi konuşmuşsun :)) yaşadığım için korkunu anlıyorum ama ondan hiç korkma ağrı sızı bişi vermio iz de bırakmıyor azıcık görüntü kirliliği hepsi o 2-3 güncük ;) inşallah hayırlısıyla atlatırsın canım sana da dua edeceğim ;)

Sağol canım benim inşallah atlatıcam. Sen ne zaman ameliyat oldun canım?

Sağol canım benim inşallah atlatıcam. Sen ne zaman ameliyat oldun canım?

Canım 2011 de oldum ben ameliyat ve radyoıyodu...şimdi şükür iyiyim günlük aç karnına levotiron hayat tarzım haline geldi alıştım :) izi de belli belirsiz oldu artık ben demeden anlamıyor çoğu kişi ;)

Bir de ameliyat sonrasından korkmaman için söylüyorum bunu..ben düğünümden 15 gün önce ameliyat olmuştum düğünümde de gayet döktürdüm :))

Back