Merhaba,
Yusuf Bükeyin Hocası Mete beyin muhterem babası Prof. Dr Erol Dürendir hatırlatmak isterim. Yusuf Bükey ile yapılan bir röportajda endokrin cerrahisine ilgisinin nasıl başladığı soruluyor verdiği cevap: Asistanlığa başladım ilk yıllarda Prof.Dr.Erol Dürenin yanında çalışmaya başlamam ile birlikte kendimi endokrin cerrahisi içinde buldum. oluyor. Aynı hocanın öğrencisi iki hekimden bahsediyoruz üstelik her ikiside profesör. Bu yüzden eminim ki Yusuf bey de Mete bey gibi çok değerli bir cerrahtır. Ama benim ameliyat günüm belli sigorta işlemlerim başladı. Ne mutlu bize ki Ülkemizde çok değerli doktorlarımız var.
Bu arada şimdi nasılsınız ağrınız sızınız var mı? Ameliyattan sonra illaç kullanmaya ne zaman başlanıyor?
Evet Yusuf Bükey Mete Düren Tarık Terzioğlu.... vsvs.. hepsinin hocası söylediğiniz gibi Mete Dürenin babası..
Mete Düren Acıbadem Maslakta , hemen yanıbaşımda, ameliyat gününü söyleyin 10 dk bana, geleyim
Ciddiyim...
Benim Papiller Tiroid CA nedeniyle Total Tiroidektomi ve Tek taraflı Boyun (Sag taraf) diseksiyonu uygulanmış.Yani Tiroid bezimin hepsi ve nodülün olduğu Sağ tarafın yakın komşuluğundaki Sağ boyun lenflerim alındı. 31 adet Lenf düğümü alındı, Patolojide hepsi temiz çıktı yani Lenf metastazı yok. Zaten Yusuf Hocam yaşından ötürü lenflerini aldım, kısmi olarak koruma amaçlı dedi.
Ameliyattan sonra, öğleden sonra 4 gibi beni odaya getirdiler. Boğazımdan çok boynum sancıyordu, sadece yutkunurken boğazım acıyordu, soğuk algınlığı gibi..Zaten akşam 8 de yemeğimi yedim.
Gece sıkıntılıydı benim, çünki hiç uyumadım, ilaç iğne verildiği halde, baya sıkıntı yapmıştım..
15 gün oldu ameliyat olalı... Geçen hafta sargılar felan çıkarıldı. Dikişler
estetik zaten, şimdi şeffaf bir bant var , yarın o da çıkarılacak,4 cm lik bir kesi var zaten..
İlk hafta boynumun sağ tarafı çok sancılıydı, çok şiş idi ,sanki kamçı yemiş gibi.. Ama boğazımda felan bir sorun yoktu.
Şu an hafifledi ama yine sancıyo, nekahatteyim evdeyim, okula felan gitmiyorum, raporluyum zaten.
Yani dinleniyorum, ha birde Yusuf Hocam eğer gerekli görürsen yani çok dayanamazsan ağrı kesici al diyerek reçetelemişti ama hiç içmedim.
Ha birde ameliyatın ilk günü hatta ilk 2 gün titriyorsun yani ben titredim, omuz bacak baya şiddetli derecede anlık..
Hastane çıkışında Kalsiyum seviyeme bakıldı , normal çıktı. Paratiroid bez mevzusu varya, ilk gün o şekilde olabilirmiş. Ameliyattan sonra bu paratiroid bez yüzünden mesela haftalarca kasılan yani kalsiyum dengesizliği yaşayan, kalsiyum ilacıda kullanan bir tanıdık vardı.Ondan çok korkmuştum ben ama şükür şu an iyiyim..
Birde sesim biraz çatallı gibi çok konuşunca kısılıyor ama 15 gün oldu, haftaya tamamen düzelecek inşallah..Yani seste fazla yorulmazsa, çok konuşulmazsa iyi olur.. Benim mümkün değil idi
En az 20 gün beklenmesi gerekiyor imiş, tahliller için tani Bu Tiroid kan seviyeleri..
Ayın 20 sinden sonra tahlillere gideceğim, Yani ameliyattan 5 yada 6 hafta sonra Radyoıyot verilecek, Papiller Tiroid Ca benimki tekrar yazayım..
Dolayısıyla Iyotu beklediğim için ilaç felan kullanmıyorum şu an.. Iyot tedavisinin ertesi günü Tiroid ilaçları kullanmaya başlayacakmışım.
Bu 15 gündür yani Tiroidsizlik ve ilaçsızlık konusunda iyi sayılırım yani kilo halsizlik saç dökülmesi vsvs.. Öyle şeyler yazıyordu ki çok korkmuşştum ben..
Belki son haftalara doğru biraz sıkıntı yaşayacağım ama ne yapalım..
Öyle işte..