• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiroid kanser..

Esim o iz icin contratubex kullandi. Cok hafif bir sey var dikkatli bakinca gozukur. Boynun zamanla gecicek yorma kendini sen.. banyo yapabilirsin esim 2 gun sonra yapti. Hafifce orayi korumaya calistik sudan ben yardimci oldum..

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Krem ismini kaydettim sargılarım çıksın doktora söyliyeceğim hemen.
Yalnız ben hala yıkanamadım, Annem izin vermiyoooo:37:
Hayatımda hiç olmadığım kadar pisim, ha sabunlu bezle oramı buramı siliyorum ama boynum ve saçlarım:37:

:1:

Hey Allahım geçen haftaya bak, şimdiye bak.. Ne sıkıntıdaydım yahu..

Selamlar,
15 gün önce tiroidlerim ve tek taraflı kısmi boyun lenflerim alındı.
Benimkisi Papiller Tİroid Ca ki ameliyattan önce biyopsi ile belliydi zaten, doktor yaşımdan ötürü 31 adet boyun lenfimi almış , patolojide hepsi temiz çıktı, şükür.
Ameliyat mevzusu hakkaten kolay imiş ama boyun sancısı fena:ssz:
Birde bekleme mevzusu kötü yani bu bekleme evresi tedavi vsvs..

Birşey soracağım. 2 kez biyopsi ile anlaşılamayan teyzenizin kanserinin türü ne çıktı ameliyatta?
Birde sizin cerrahınız? ismini rica edebilir miyim?

Merhaba Size de çok büyük geçmiş olsun. Çok şükür patolojiniz de temiz çıkmış. Darısı başıma inşallah.Teyzemin kanserinin türünü hiç bilmiyorum 21 yıl önce cerrahpaşada Ateş Özyeğine ameliyat oldu. Şuan son derece sağlıklı çok şükür. Benim ameliyat oalcağım cerrah Prof. Dr. Mete Düren. Doktoruma çok güveniyorum. Umarım en kısa zamanda bende sizin gibi atlatırım.

Merhaba Size de çok büyük geçmiş olsun. Çok şükür patolojiniz de temiz çıkmış. Darısı başıma inşallah.Teyzemin kanserinin türünü hiç bilmiyorum 21 yıl önce cerrahpaşada Ateş Özyeğine ameliyat oldu. Şuan son derece sağlıklı çok şükür. Benim ameliyat oalcağım cerrah Prof. Dr. Mete Düren. Doktoruma çok güveniyorum. Umarım en kısa zamanda bende sizin gibi atlatırım.

Çok teşekkürler.
Ben Yusuf Bükeye ameliyat oldum. Cerrahpaşanın hocası ama Nişantaşında muayan. var.
Mete Düren mi Yusuf Hoca mı diye yaklaşık 1 ay düşündüm bende.:1:
Yusuf Hoca sadece 15 bin Tiroid ameliyatı yapmış bir cerrah. Sadece Tiroid 15 bin dikkatinizi çekerim.
Çok tecrübeli bir cerrah ki Tiroid mevzusunda tecrübe çok önemli.
Mete Beyde çok iyi bir cerrah ama Yusuf Hoca Tiroid konusunda rekor kırmış bir insan.
Ben çok memnunum Allah razı olsun.. Yaşımdan ötürü sağ boyun 31 adet lenf düğümlerimide almış, lenfler temiz çıktı, komşu grubu aldım riske etmedim dedi.
Karakter olarakta çok iyi çok insanlıklı bir cerrrah bilginiz olsun.
Ben ameliyatı oldum öğleden sonra 4 gibi odaya getirdiler, Gece saat 11 de Yusuf Hoca yanımdaydı nasıl olduğumu görmek için.
Sonra sabah saat 6. Gözümü bi açtım yanımda...:23:

Kafanı bulandırmayayım ama gerçekten tavsiye ederim. Çok önemli bir cerrahtır Tiroid mevzusunda.

Çok teşekkürler.
Ben Yusuf Bükeye ameliyat oldum. Cerrahpaşanın hocası ama Nişantaşında muayan. var.
Yusuf Hoca sadece 15 bin Tiroid ameliyatı yapmış bir cerrah. Sadece Tiroid 15 bin dikkatinizi çekerim.
Mete Beyde çok iyi bir cerrah ama Yusuf Hoca Tiroid konusunda rekor kırmış bir insan.
Ben çok memnunum Allah razı olsun.. Yaşımdan ötürü sağ boyun 31 adet lenf düğümlerimide almış, lenfler temiz çıktı, komşu grubu aldım riske etmedim dedi.
Ben ameliyatı oldum öğleden sonra 4 gibi odaya getirdiler, Gece saat 11 de Yusuf Hoca yanımdaydı nasıl olduğumu görmek için.

Kafanı bulandırmayayım ama gerçekten tavsiye ederim. Çok önemli bir cerrahtır Tiroid mevzusunda.

Ameliyattan sakın çekinme.
Zaten en zoru doktor seçimi..
Gerçekten kolay bir ameliyat, iyi bir cerraha olabilirsen..
Bekleme süresi biraz sıkıntılı işte benim 15 gün oldu. 6 hafta beklenecek Iyot tedavisi için daha 1 ayım var yani.
Bakalım kilo halsizlik vsvs şu anlık bir sorun yok. yoksa haftaya felan mı olacak?:ssz:

Yazıcam daha bişeler ama çıkmam gerekiyor şimdi yazıcam ama .
Sıkıntı yapma:34:

Çok teşekkürler.

Merhaba,

Yusuf Bükeyin Hocası Mete beyin muhterem babası Prof. Dr Erol Dürendir hatırlatmak isterim. Yusuf Bükey ile yapılan bir röportajda endokrin cerrahisine ilgisinin nasıl başladığı soruluyor verdiği cevap: Asistanlığa başladım ilk yıllarda Prof.Dr.Erol Düren’in yanında çalışmaya başlamam ile birlikte kendimi endokrin cerrahisi içinde buldum. oluyor. Aynı hocanın öğrencisi iki hekimden bahsediyoruz üstelik her ikiside profesör. Bu yüzden eminim ki Yusuf bey de Mete bey gibi çok değerli bir cerrahtır. Ama benim ameliyat günüm belli sigorta işlemlerim başladı. Ne mutlu bize ki Ülkemizde çok değerli doktorlarımız var.

Bu arada şimdi nasılsınız ağrınız sızınız var mı? Ameliyattan sonra illaç kullanmaya ne zaman başlanıyor?

Mesajıma cevap veren herkese ayrı ayrı yüzlerce kez teşekkür ederim. Yemin ederim moralim düzeldi :)))) Resmen omuzlarım kasılmış şuan bi rahatlama geldi :nazar:

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Krem ismini kaydettim sargılarım çıksın doktora söyliyeceğim hemen.
Hayatımda hiç olmadığım kadar pisim, ha sabunlu bezle oramı buramı siliyorum ama boynum ve saçlarım:37:

Olsun bir süre daha dur garanti olsun o zaman. Eczanelerde yatalak hastalar saç temizleme boneleri satılıyor. Ben de yıkanamaz diye ondan almıştım. babanemin saçını onlarla temizlerdik ordan biliyordum. Ama bize gerek kalmadı. Sen daha yıkanmicaksan ve çok rahatsızsan öyle bir şey bakabilirsin :)

Canım ameliyattan sonra yazdıklarını yeni okudum..nasılsın? Korktuğun gibi değilmiş de mi radyoiyot ve ameliyat :) su geçirmez pansumanlar var tatlım medikallerde ondan al yıkan artık bişi olmaz...o contratubexden kullandım ben de iz için ama doktora danış canım taze yaraya sürülmez o... Levotiron başladın mı?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Olsun bir süre daha dur garanti olsun o zaman. Eczanelerde yatalak hastalar saç temizleme boneleri satılıyor. Ben de yıkanamaz diye ondan almıştım. babanemin saçını onlarla temizlerdik ordan biliyordum. Ama bize gerek kalmadı. Sen daha yıkanmicaksan ve çok rahatsızsan öyle bir şey bakabilirsin :)

Çok teşekkürler hemen bakacağım bugün, hiç haberim yoktu.
:3:

Canım ameliyattan sonra yazdıklarını yeni okudum..nasılsın? Korktuğun gibi değilmiş de mi radyoiyot ve ameliyat :) su geçirmez pansumanlar var tatlım medikallerde ondan al yıkan artık bişi olmaz...o contratubexden kullandım ben de iz için ama doktora danış canım taze yaraya sürülmez o... Levotiron başladın mı?

Aaaa selam:3: Ameliyat korktuğum gibi değilmiş evet yani Boyun Lenflerim alındığı için boynum sancıdı azıcık birazcık yani biraz daha çokcuk:emir_bebek:
Nekahat dönemindeyim boynum için pohpohluyorum kendimi işte:1:i
Canım Radyoıyot almadım daha 15 gün oldu 5 yada 6 hafta sonunda verilecek imiş.
Ayın 20 sinden sonra tahlillerim var bakalım ona göre planlanacak...

Allaha çok şükür zor kısmi bitti gibi yani dimi? Tamam tamam başlamıyorum yine sustum tamam:9:

Aaaa selam:3: Ameliyat korktuğum gibi değilmiş evet yani Boyun Lenflerim alındığı için boynum sancıdı azıcık birazcık yani biraz daha çokcuk:emir_bebek:

Allaha çok şükür zor kısmi bitti gibi yani dimi? Tamam tamam başlamıyorum yine sustum tamam:9:

RadyoIyottan sonra o söylediğiniz ilaçlara başlanacakmış, ilaçsız Tiroidsiz bekliyorum şimdilik...

Tiroidsizde yaşanıyormuş:32::34:

RadyoIyottan sonra o söylediğiniz ilaçlara başlanacakmış, ilaçsız Tiroidsiz bekliyorum şimdilik...

Tiroidsizde yaşanıyormuş:32::34:

Çok geçmiş olsun. Bundan sonra upuzun, sağlıklı bir hayat sizi beklesin inşallah.

Merhaba,

Yusuf Bükeyin Hocası Mete beyin muhterem babası Prof. Dr Erol Dürendir hatırlatmak isterim. Yusuf Bükey ile yapılan bir röportajda endokrin cerrahisine ilgisinin nasıl başladığı soruluyor verdiği cevap: Asistanlığa başladım ilk yıllarda Prof.Dr.Erol Düren’in yanında çalışmaya başlamam ile birlikte kendimi endokrin cerrahisi içinde buldum. oluyor. Aynı hocanın öğrencisi iki hekimden bahsediyoruz üstelik her ikiside profesör. Bu yüzden eminim ki Yusuf bey de Mete bey gibi çok değerli bir cerrahtır. Ama benim ameliyat günüm belli sigorta işlemlerim başladı. Ne mutlu bize ki Ülkemizde çok değerli doktorlarımız var.

Bu arada şimdi nasılsınız ağrınız sızınız var mı? Ameliyattan sonra illaç kullanmaya ne zaman başlanıyor?

Evet Yusuf Bükey Mete Düren Tarık Terzioğlu.... vsvs.. hepsinin hocası söylediğiniz gibi Mete Dürenin babası..
Mete Düren Acıbadem Maslakta , hemen yanıbaşımda, ameliyat gününü söyleyin 10 dk bana, geleyim:3: Ciddiyim...

Benim Papiller Tiroid CA nedeniyle Total Tiroidektomi ve Tek taraflı Boyun (Sag taraf) diseksiyonu uygulanmış.Yani Tiroid bezimin hepsi ve nodülün olduğu Sağ tarafın yakın komşuluğundaki Sağ boyun lenflerim alındı. 31 adet Lenf düğümü alındı, Patolojide hepsi temiz çıktı yani Lenf metastazı yok. Zaten Yusuf Hocam yaşından ötürü lenflerini aldım, kısmi olarak koruma amaçlı dedi.
Ameliyattan sonra, öğleden sonra 4 gibi beni odaya getirdiler. Boğazımdan çok boynum sancıyordu, sadece yutkunurken boğazım acıyordu, soğuk algınlığı gibi..Zaten akşam 8 de yemeğimi yedim.
Gece sıkıntılıydı benim, çünki hiç uyumadım, ilaç iğne verildiği halde, baya sıkıntı yapmıştım..
15 gün oldu ameliyat olalı... Geçen hafta sargılar felan çıkarıldı. Dikişler estetik zaten, şimdi şeffaf bir bant var , yarın o da çıkarılacak,4 cm lik bir kesi var zaten..
İlk hafta boynumun sağ tarafı çok sancılıydı, çok şiş idi ,sanki kamçı yemiş gibi.. Ama boğazımda felan bir sorun yoktu.
Şu an hafifledi ama yine sancıyo, nekahatteyim evdeyim, okula felan gitmiyorum, raporluyum zaten.
Yani dinleniyorum, ha birde Yusuf Hocam eğer gerekli görürsen yani çok dayanamazsan ağrı kesici al diyerek reçetelemişti ama hiç içmedim.
Ha birde ameliyatın ilk günü hatta ilk 2 gün titriyorsun yani ben titredim, omuz bacak baya şiddetli derecede anlık..
Hastane çıkışında Kalsiyum seviyeme bakıldı , normal çıktı. Paratiroid bez mevzusu varya, ilk gün o şekilde olabilirmiş. Ameliyattan sonra bu paratiroid bez yüzünden mesela haftalarca kasılan yani kalsiyum dengesizliği yaşayan, kalsiyum ilacıda kullanan bir tanıdık vardı.Ondan çok korkmuştum ben ama şükür şu an iyiyim..
Birde sesim biraz çatallı gibi çok konuşunca kısılıyor ama 15 gün oldu, haftaya tamamen düzelecek inşallah..Yani seste fazla yorulmazsa, çok konuşulmazsa iyi olur.. Benim mümkün değil idi:1:

En az 20 gün beklenmesi gerekiyor imiş, tahliller için tani Bu Tiroid kan seviyeleri..
Ayın 20 sinden sonra tahlillere gideceğim, Yani ameliyattan 5 yada 6 hafta sonra Radyoıyot verilecek, Papiller Tiroid Ca benimki tekrar yazayım..
Dolayısıyla Iyotu beklediğim için ilaç felan kullanmıyorum şu an.. Iyot tedavisinin ertesi günü Tiroid ilaçları kullanmaya başlayacakmışım.
Bu 15 gündür yani Tiroidsizlik ve ilaçsızlık konusunda iyi sayılırım yani kilo halsizlik saç dökülmesi vsvs.. Öyle şeyler yazıyordu ki çok korkmuşştum ben..
Belki son haftalara doğru biraz sıkıntı yaşayacağım ama ne yapalım..

Öyle işte..:49:

Bakalım sizinkisi Patolojide ne çıkacak?
Sizinde lenfleriniz alınacak mı? Yani nasıl bir ameliyat olacak?
:3:

Çok geçmiş olsun. Bundan sonra upuzun, sağlıklı bir hayat sizi beklesin inşallah.

Çok çok çok teşekkür ederim, bu güzel dua için:2:
Allah tüm hastalara acil şifalar versin inşallah..
Tedavi sürecim bitsin , şu bekleme süreci, tamam iyiyim şükür ama iyice ohh diyeceğim.:46:

Tabi Iyot tedavi süreci var, şu an onu düşünme aşamasında değilim.
Hastanede 3 gün kalıcakmışım heralde..
Neyse onu sonra konuşalım:37:

Tedavi sürecim bitsin , şu bekleme süreci, tamam iyiyim şükür ama iyice ohh diyeceğim.:46:

İşte herkesin farklı bir imtihanı var. İnşallah canım, hepsi geçti, bittiğiyle kalacak. Şöyle bişey yaşadım, geldi geçti şükür, çok sağlıklıyım artık diyeceksiniz.

Susma susma endişelenmen gayet normal ama söyle deyim RİSK bitti artık ses tellerin kalsiyumların seninle ;) dengesi şaşmış tiroid bezlerini de çöpe attık :))
bundan sonrası kolay ıyod tedavisi sanıldığı gibi zor değil 1 bardak su içiyorsun gibi düşün hepsi o...sonra ömür boyu TSH hormonu dışardan alacaksın o da yan etkisi bile olmayan bir ilaç çook rahat ol canım benim :)

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim canım. Ben istanbuldayım görüştüğüm cerrah abartmıyorum türkiyenin en iyi cerrahlarının başını çeken bir hekim. Sebebini tam anlayamadım ama üstüne basa basa bu tip nodüllerin ince iğne aspirasyon biyopsisi ile tam net sonuç vermediğini hatta ameliyat esnasında alınacak frozen section patolojinin bile yanıltıcı olabileceğini söyledi yani en sağlamı ameliyattan sonra çıkacak olan patoloji. Bende ikinci ameliyat riski almamaya karar verdim. Ailemdeki tüm kadınlar tiroid hastası en kötüsü de tiorid kanserinden ameliyat olanda var.Hatta teyzem 2. ci kez ameliyat olmak zorunda kaldı. Teyzeme iki kez yapıldı iğne biyopsisi yinede anlaşılamadı. Altı üstü bir ilaç alıcam her sabah. Mesajıma cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Çok şükür tedavisi olan birşey ama ben çok dayanıksız bi insanım evdekilere belli etmemeye çalışsam da piskolojim altüst durumda. Mesajıma cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Sevgiler...

Selam
Ben de seninle hemen hemen aynı durumu yaşadım. Şöyle anlatayım. Benim de ailemde herkes tiroit hastası. Benim de boynumda 4 cm'lik solid nodül vardı. İnanılmaz korkuyordum ameliyattan. Bir kaç kere biyopsi yaptırdım hepsinde sonuç ii huylu nodüldü ama dr um gene de bu kadar büyülk nodül de kanser hücresi varsa biyopsi ile anlaşılmayabilir diye ısrar ediyordu. Neyse ameliyata karar verdim ve Mete Düren'e ameliyat oldum. zaten biliyorsun bu konuda çok iyi, aşırı memnun kaldım. Ben de ameliyata girerken tek tarafını alacağım demişti ama ameliyattan çıkınca hepsini aldığını söyledi. Çünkü diğer tarafta da minik nodüller vardı ve ilerde onlar da büyüyüp sorun olabilir demişti. Neyse sonrasını yazayım. İlaç kullanıyorum her gün aynı saatte, hayatımda hiç bir değişiklik yok sıfır, hiçbir zaman hipotiroit olmadım ve de kg fln almadım, 165 boya 53 kg'yım (2 sene oldu ameliyat olalı) tiroitlerimin hepsini aldırdığım için de memnunum, hatta uzun zamandır dr a bile gitmedim, sadece kan testi yaptırıyorum o kadar. Bu arada çocuğum var, doğumdan sonra ameliyat oldum ve sütüm kesilmedi, gelir gelmez emzirdim, onu da dip not geçim. Ameliyat da çok kolaydı valla.

Çok çok büyük geçmişler olsun denizce84 umarım hayatımızın geri kalan kısmında sağlıklı, huzurlu ve mutlu günlerimiz olur. Gerçekten yüreğime su serptin. İkinci ameliyatı göze alamıyorum. Kısmetse Nisanın 22 sinde tamamını temizleticem. Doktrordan bir kaç gün süre istedim düşünmek için kararımı yarın bildiricem. Sende radyoaktif iyot tedavisi uygulandı mı? Uygulanınca ameliyattan kaç ay sonra uygulanıyor bir sorum daha var ilaç kullanmaya ameliyattan ne kadar zaman sonra başlanıyor? Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için ayrıca çok teşekkür ederim. Sevgiler

Ben 2 sene önce ekimde ikinci ameliyatı oldum ocakta da (üç ay sonra) radyoaktif iyot tedavisi gördüm. Normalde mayısa hazirana yer vereceklerdi çok yoğun olduğundan sıraya girme gerekiyormuş torpil bulup üç ay sonraya ancak alabilmiştik.. Ameliyat sonrası iyot tedavisine başlayacağım için ilacı kullanmamı istemediler doktorlar çünkü tsh, serbest t3 ve serbest t4 değerlerinin belli bir seviyeye çıkması gerekiyor iyotun etkisini göstermesi için. İlaç kullanmadığımız zaman da bütün vücut dengeleri alt üst oluyor sinirlilik, kabızlık, gözlerde şişme, saç dökülmesi, kilo alma, sürekli üşüme halsizlik asabiyet gibi sorunlar yaratıyor ilaç kullanamamak.. O yüzden o dönem benim için çok sıkıntılıydı. Ancak büyük ihtimal sizde iyot almadan 15-20 gün önce keserler ilacı o da okadar sorun yaratmaz.. İnşallah bunlara gerek kalmadan sonuç tertemiz çıkar.. Sonuç kötü olsa bile üzülecek korkulacak bir şey yok içinizi ferah tutun keşke bütün kanserler böyle olsa :) Çok geçmiş olsun.. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım..

Back