• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiroid kanser..

Canim selam

Allah sana ve senin gibi hasta olan tum hastalarimiza acil sifalar versin dilerim.
Allah yar ve yardimciniz olsun insallah...

Bir de ameliyat sonrasından korkmaman için söylüyorum bunu..ben düğünümden 15 gün önce ameliyat olmuştum düğünümde de gayet döktürdüm :))

Canım benim ya Ne kadarda cesurmuşsun :) Allah mutluluğunu daim etsin inşallah. Bir dahada göstermesin. Bebiş var mı bebiş?

Bir de ameliyat sonrasından korkmaman için söylüyorum bunu..ben düğünümden 15 gün önce ameliyat olmuştum düğünümde de gayet döktürdüm :))

Canım benim ya Ne kadarda cesurmuşsun :) Allah mutluluğunu daim etsin inşallah. Bir dahada göstermesin. Bebiş var mı bebiş?

Cesur ol tabi kader her şey Rabbim yanında olacak inşallah canım benim sakın korkma:) Yok canım ilk zamanlar 1 sene radyoıyod etkisi gitsin diye bekledik, bir buçuk sene İş sebebiyle bekledik yapamadık:)) iki aydır istiyoruz şimdi Rabbim verirse inşallah ;) sen evli misin ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cesur ol tabi kader her şey Rabbim yanında olacak inşallah canım benim sakın korkma:) Yok canım ilk zamanlar 1 sene radyoıyod etkisi gitsin diye bekledik, bir buçuk sene İş sebebiyle bekledik yapamadık:)) iki aydır istiyoruz şimdi Rabbim verirse inşallah ;) sen evli misin ?

Sağol canım inşallah. Allah inşallah sağlıklı sıhhatli hayırlı bir evlat nasip etsin sana. Ben de evliyim 3 senelik bende düşünmedim bunca zaman işler güçler sebebiyle inanki tam niyetine girdim şimdi de bu iş çıktı başıma :) Allahın herkes için bir planı var şüphesiz. Vardır her işte bir hayır.

Canım bizim tiroid kanserlerine yaklaşımımız şu şekildedir. Ameliyat ile var olan butun tiroid bezin çıkarılmaya çalışılır. Ancak görünmeyen dokular mutlaka kalacaktır. Onları da yok edebilmek için radyoaktif iyot tedavisi denilen bir tedavi yapılır. Bu iyot partikülleri tiroidin o alınamamış ancak hala vucudunda var olan hücrelerini de öldürür. Bu aşamada sen de radyasyon yayan bir bireye dönüşeceğin için diğer insanlara zararın olmaması için hastanede özel odada yatırılırsın.
Kilo meselesini ne açıdan sordugunu tam anlamadım ancak anladığım kadarıyla tiroid dokunun tamamı cıktıktan sonra hipotiroidik olacağın icin soruyorsun. Bu aşamada da neredeyse her 2 kadından bırının başında olan hipotiroidi tedavisi gibi senin de tedavin olacak. Ancak mesela onların tiroid dokusunun bir kısmı calısıyor oldugu için atıyorum 50 mc gr ilaç içerken seninkinin hepsi çıktığı için yine atıyorum 150 mc gr içeceksin. Ama sonuc olarak vucudunun ihtiyacı olan miktarda tiroksin hormonunu dışarıdan tamamlanmış olarak vucuduna almış olacaksın. Dolayısıyla hipotiroidinin bulguları görülmeyecek. Bunlar senin korktugun gibi saç dökülmesi, adet duzensizliği, halsizlik, kilo alma gibi belirtilerdir. Ancak ilacını duzenlı aldıgın surece sıkıntın olmayacaktır. Bu arada ben de hipotiroidi hastası bir intern doktorum. Çok korkulacak bir şey değil merak etme. :)

bu arada son mesajlarını yeni gordum evet dren butun tiroid ameliyatlarından sonra koyulur. tiroid çok kanlanan bir doku olduğu için kanama ihtimali olabilir. ki zaten ameliyat ediliyor sonuçta ve travma oluyor sonuçta o bölgede dolayısıyla dren şart. merak etmeyin bir kaç gün içinde çıkarılır.

Kıymetli doktorum:nazar:
Ameliyatımı 27 Martta oldum.
Tiroidlerimin tamamı ve sağ boyun lenflerimin 31 adeti cennete, cehenneme, Papua Yeni Gineye nereye gittiyse gitti.:1:
15 gündür Tiroidsiz, nekahat dönemindeyim.
Bugün İyot kısıtlı diyete başladım.
Bu Perşembe günü ameliyattan sonra 21 gün olmuş olacak ve kan tahlillerim var.
Çok merak ediyorum sonuçları... Niyeyse bu kadar merak?
Iyot diyetine başladım yalnız İyotu alacağım hastane belli değil:1:
Benim ilaç yutamama gibi bir problemim var çok uzun yıllardır, dolayısıyla Iyot kapsülünüde yutamayacağım.
Gata da Sıvı İyot yok, Cerrahpaşa da 100 ml yok ( Doktor 100ml doz belirledi), bugün Okmeydanı Hastanesi ile görüşeceğim.
Sıvı İyotun kapsül formuna göre vücuda daha fazla zarar verdiği yazıyor her tarafta..
Sıvı formu içerken mide yemekborusu tükürük bezleri vsvs daha fazla zarar görüyor imiş... Endişelerim had safhaya ulaştı..
Birde içim mevzusu zor imiş, bi damla dökülmeyecek, bulantı mevzusu ki benim midem çok sıkıntılı, yemek borumda Reflüden kaynaklı özafagusa tüme yakın saran ciddi bir erezyon mevcut imiş endoskopi raporunda yazıyor.
Birde samimiyetle cevapladığınız o sorularım hususunda (hipotiroid, kilo, saç dökülmesi vsvs.) şu anlık yani geçen 15 günlük sürede iyiyim ama 1 ayın sonuna doğru oldukça sıkıntı olacağı yazmış, gerçi 2 haftalık diyet sonunda İyotu almayı planlıyorum ama...
Sıvı mevzusu kötü oldu..

Canim selam

Allah sana ve senin gibi hasta olan tum hastalarimiza acil sifalar versin dilerim.
Allah yar ve yardimciniz olsun insallah...

Amiiiiiiiiiin:nazar:
Allah razı olsun gönülden dualarıyla yanımızda olan tüm kardeşlerimizden.

Bütün bu işler bitsin , şu Radyoıyotuda alayım Eyüp Sultanda kurban kesicem Allah nasip ederse ahdım var.
Hayırlısıyla tedavim tamamlansın.

Malek nerdesin canım sesin soluğun çıkmıyor nerelerdesin merak ettik seni.

Canım canım :emir_bebek::52::37: Fena şımarırım bak tutamazsınız beni haberin olsun:1:

Ne bileyim ya haklısın 3-5 gündür öyle dolandım, açık havada sinek salyangozlarla beraber doğa yürüyüşleri yaptım biraz rahatlamak için..
İyi geldi gibi ama Iyot tarihi yaklaşıyor bugün Iyot diyetine başladım 2 yada 3 hafta içinde alacağım ama sorunlarla uğraşıyorum bu evrede.:ssz:
Ben hap yutamıyorum dolayısıyla Iyotun kapsül şeklinide yutamam, e sıvı şeklide daha fazla zarar veriyor imiş, yan etkileri fazla ki zaten uzunca bir süredir midem yemek borum felan çok kötü, endoskopi ile takipteydim bu iş başıma çıkmadan önce.
Şimdi telaş sardı acaba ne olacak? acaba sıvı içince midem bulanır kusarmıyım? Midem zaten çok kötü günde 3 ilaç içiyorum.. Ya öyle işte bakalım.
Zaten başvurduğum 2 hastanede sıvı şekli yok bugün Ok meydanı ile görüşeceğim.

Onun dışında iyi sayılırım heralde bu haftadan sonra biraz sıkıntı olacak, bekleme evresindeyim ya Tiroidsiz ilaçsız.

Takılmıo canım merak etme ;) ördek veriyorlar altına refakatçin tutuo...
2 gün ayağa kaldırmıoılar çünkü

Ya bişe söylicem, söyliyim hemen:1:

Ameliyattan çıktım ben akşam 8 gibi patates ve hoşaf geldi:1: 2 kaşık yedim, Yarımsaat sonra Bismillah hemşire geldi, hadi bi doğrulalım 2 adım atalım..
Allah aşkına dedim zaten örselenmişim tuvaletim felanda yok üstelik midem kötü Lansor iğnesi felan yapıyorlar..
Neyse agı gözü 3 harfli çarpmış gibi mırın kırın etti gitti.
Sonra geceye doğru tuvaletim geldi e neyse dedim ben kalkmayı deneyeyim, midem iyiydi, zar zor kalktım tuvalete gittim geceyarısı.:49:

Hay maşşşallah hay maşşşallah:1::1:
Damatta demiştir ki aabooov aldığım kıza bak vayvayvay:1:

Canım 2011 de oldum ben ameliyat ve radyoıyodu...şimdi şükür iyiyim günlük aç karnına levotiron hayat tarzım haline geldi alıştım :) izi de belli belirsiz oldu artık ben demeden anlamıyor çoğu kişi ;)

Fananay bişey soracağım.
Iyotu kapsül olarak mı içtin sıvı olarak mı birde İstanbuldamısın yoksa sı önemli değil zaten:3:

Fananay bişey soracağım.
Iyotu kapsül olarak mı içtin sıvı olarak mı birde İstanbuldamısın yoksa sı önemli değil zaten:3:

canım sıvı olaarak aldım..yok canım istanbulda değilim...senn ne zaman iyot? nasıl oldun ağrıların azaldı de mi?

Hay maşşşallah hay maşşşallah:1::1:
Damatta demiştir ki aabooov aldığım kıza bak vayvayvay:1:

aboooovvvv demiştir kız bellki de :) hiçç korkmayın hepiniz iyi olacaksınız Allahın izniyle... ya çok geç fark etseydik...kızlar çook şanslıyız ki iş işten geçmeden fark ettirdi Rabbimiz bize ve tedavimiz oluyoruz ;) ömür boyu vitamin gibi hap yutucaz hepsi bu bomba gibiyiz yoksa:nazar: :)

Ya bişe söylicem, söyliyim hemen:1:

Ameliyattan çıktım ben akşam 8 gibi patates ve hoşaf geldi:1: 2 kaşık yedim, Yarımsaat sonra Bismillah hemşire geldi, hadi bi doğrulalım 2 adım atalım..
Allah aşkına dedim zaten örselenmişim tuvaletim felanda yok üstelik midem kötü Lansor iğnesi felan yapıyorlar..
Neyse agı gözü 3 harfli çarpmış gibi mırın kırın etti gitti.
Sonra geceye doğru tuvaletim geldi e neyse dedim ben kalkmayı deneyeyim, midem iyiydi, zar zor kalktım tuvalete gittim geceyarısı.:49:

heheeeeyyt maşalahhhh bak benden bile iyiymişsin maşalaah :) ben tuvaletimi ördeğe yaptım çok komiktiiii:1: iyotu da alacaksın ve onda da diyeceksin bak hiç birşey yokmuş bu daha kolaymış diyeceksin inşallah :)

Allahım Yarabbim :1::1::1:
Ya bırak baktığın şeylere:1::1:
Alemsin yeminle:49:

Bendede bi tane vardı bundan bi esprisi yok sabaha çıkartıyorlar hemşire arada bir gelip boşaltıyor sen farkında değilsin zaten.

Hayatta tek arıza insanın sen olduğun mı sanıyosun malek :52: Banane ya ben görmek istemiyorum kanımın bişeyin içine aktığını :P ameliyat yaklaştıkça değişik kafalar yaşıyorum zaten aştım kendimi :) Bi günüm ötekini tutmuyor.Sende ortadan kaybolunca merak ettim. Neden hap yutamıyorsun canım? Her ilaç ezilerek eritilerek içilmez ki bazı tabletleri özellikle uzun salım tablet şeklinde üretiyorlar sen yuttuktan sonra hemen erimiyor 24 saat yavaş yavaş etki ediyor. Doktor ne derse katlanmak zorundasın hepi topu bir kaç gün. Hapı dilinin arka kısmına yapıştırmadan koy kocaman bi yudum su al yut arksaşından bardaktaki tüm suyu fondiple heheh :) Bende çok zor yutuyordum ilaçları çözümüm bu oldu. Sıkma canını hiç birşeye çok iyi olacaksın. bu arada son 1 haftam kaldı benim.

aboooovvvv demiştir kız bellki de :) hiçç korkmayın hepiniz iyi olacaksınız Allahın izniyle... ya çok geç fark etseydik...kızlar çook şanslıyız ki iş işten geçmeden fark ettirdi Rabbimiz bize ve tedavimiz oluyoruz ;) ömür boyu vitamin gibi hap yutucaz hepsi bu bomba gibiyiz yoksa:nazar: :)

Canım çok haklısın. Daha öncede söylediğim gibi ruhsal olarak sürekli dalgalanmalar yaşıyorum örneğin artık sokakta dolaşırken engelli insanlar daha fazla dikkatimi çekiyor. Tv ye çıkan hastalık haberlerine hemen kulağım kabarıyor dinliyor hatta bazen ağlayarak tepki gösteriyorum. Ve kendi kendime muhasebe yapıyorum. Allahımıza binlerce şükür kızlar derdimizin dermanı ve Türkiyenin çok iyi cerrahları var. Sigortası olmadığı için ameliyat olamayanlar ilaç alamayanlar yok mu? ya da çeşitli imkansızlıklar sebebyile doktora gidemeyip hastalığı tespit edilip kontrol altına alınamadan yaşayanlar? Bizim bu forumdaki amacımız durumumuzu ajite etmek değil zaten. Aynı sorunu yaşayan kadınlar olarak birbirimizle bilgi paylaşıp destek olmak. Ayrıca fananayın da söylediği gibi iş işten geçmeden tedavilerimiz yapıldı/yapılıyor. Bomba gibi olucaz bomba inşallah :)

Back