• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiroid kanser..

Benimde babam tiroid kanseri olmuştu bundan 4 yıl evvel. Çok geçmiş olsun ama sakın kendinizi üzmeyin. Babamım doktoru çok iyi ve tanınmış bir doktordu. Kendisi bana ne kanseri olmak istersin diye sorduklarında tiroid derdim çünkü öldürmüyor diye açıklama yapmıştı. Babamında tiroidleri alınmıştı ameliyatla bir iki hafta sonra atom tedavisi gördü ve 1 ay kadar ayrı odalarda yaşadık. Tabaklar ve çamaşırlar ayrıydı. O süreç biraz psikolojik olarak yoruyor. Yanlış hatırlamıyorsam fiziksel pek bir yorgunluk olmuyor. Güçlü olun inşallah atlatıcaksınız. Babam atlattı hala tedavi görüyor ama senede bire düştü kontrolleride.

çok geçmiş olsun canım bende uzun yıllardır tiroid hastasıyım benimde tamamı alındı iki defa ameliyat oldum ilki hiç bu durumla alakası olmayan bir doktormuş ikincisini ameliyat eden doktor öyle dedi ilkini yapan sadece açmış ve kapatmış korkmuş ses tellerine inememiş dedi bi talihsizlikti benim için. neyse ikinci ameliyatımdan sonra iyiyim ama hala tiroid ilaçları alıyorum ve ömür boyuda almaya devam edicem 3 yada 6 ayda bir hormon kontrollerim oluyo .senin durumumda olan bir arkadaşım var gayet güzel geçti ameliyatı hatta çıkar çıkmaz konuştu diyebilirim ama yorulmasın sestelleri diye doktorlar biraz kızdı:)sen moralini yüksek tut sadece atlatılması en kolay tür bu ..allah acil şifa versin sana

Kızlar herkese Merhaba,
Bende tiroid kanseriyim ,buraya yazma gereği duydum.4 yıl evvel 200mc mi oluyor işte 200 lük atom aldım.Cerrahpaşadaki doktorlar bana yumurtalıkların zarar göreceği ile ilgili bilgi vermediler.Ancak edirne tıp fakültesi nükleer tıp doktorları hemen evlenip çocuk sahibi olmam gerektiğini yumurtalıkların zarar görebileceğini söylediler.Ozamanlar eşimle sevgili idik ve evlilik planımız yoktu.Ayrıca pek te güvenmedim söylediklerine..Neyse biz 2 yıl evvel evlendik ve çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz.1 yıl evvel alt sınırda olan Amh(yumurtalık rezervini gösteren test)1.tüp bebek tedavisinde 1.89 du 8 ay sonra 0.49 a indi yani yumurtalarım hızla azalıyor.2 tüp bebek başarısızlığım var.Ailede erken dönem yumurta yetmezliği ya da erken menapoz hiçkimsede yok.44 yaşına kadar herkes doğurmuş.menapoz yaşı 53/54 ..Ben aldığım yüksek doz radyoiyota bağlıyorum.Kızlar atom aldıysanız neolur amh ınıza belirli aralıklarla baktırın..Doktorların uyarması lazım aslında ama yapmıyorlar..

Birde bana önerebileceğiniz iyi bir tiroid uzmanı var mı kontrollerinizi kime oluyorsunuz?

Selamlar,
15 gün önce tiroidlerim ve tek taraflı kısmi boyun lenflerim alındı.
Benimkisi Papiller Tİroid Ca ki ameliyattan önce biyopsi ile belliydi zaten, doktor yaşımdan ötürü 31 adet boyun lenfimi almış , patolojide hepsi temiz çıktı, şükür.
Ameliyat mevzusu hakkaten kolay imiş ama boyun sancısı fena:KK14:
Birde bekleme mevzusu kötü yani bu bekleme evresi tedavi vsvs..

Birşey soracağım. 2 kez biyopsi ile anlaşılamayan teyzenizin kanserinin türü ne çıktı ameliyatta?
Birde sizin cerrahınız? ismini rica edebilir miyim?

Konu biraz eski, inşallah sağlığına kavuşmuşsundur.

Bir şey sormak istiyorum. Sen nasıl hastalığını fark ettin? Yani lenflere kadar yayılana kadar hiç mi belirti vermedi?

Ben geçtiğimiz ctsi günü bir şeyden dolayı dr ye gitmiştim. TSH yapıldı değerim 4,00 çıktı. Ben çok işkillendim bu değerden. Dün genel cerrahiye gittim. Ultrasonla bakıldı sol tarafta halosu olmayan 6,1*3mm nodül bulundu. Ama doktor henüz biyopsi olmaz. Takip sadece dedi. Farklı hastaneydi ve orada TSH değerim 2,8 çıktı.

Ben bu nodülleri bir de endokrine göstereyim dedim. Bugün TSH ım 4,00 çıkan hastaneye gittim. Doktor şu an tehlikesiz ama takip şart dedi. Orada yine THS ım 1,9 çıktı.

3 günde bu dalgalanma normal mi acaba diye sordum. Doktor evet dedi. Yine de ikna olamıyorum nedense.

Senin TSH değerin kaçtı mesela?

geçmiş olsun. benim hocamında senin durumundaydı. hocam ameliyatın ardından kısa süre içinde işiine döndü. ne kilo aldı ne verdi... saçları felan dökülmedi. hatta ben kanser tedavisi olduğunu bile bilmiyordum. sanıyordum ki guatr felan. hastaneden getirdiği raporda gördüm sadece. yoksa hiç anlaşılmadı... doğru düzgün rapor bile kullanmadı... inşallah rahat atlatırsın.
canım nasılsın?
Geçmiş olsun eşin atlatmış bu hastalığı.
Belirtileri neydi?
Nodül kaç cm idi falan biraz bilgi verir misin?

Herkese çok geçmiş olsun. Bendede nodul çıktı. Tesadüfen. Hormonlarim normal. Hipoekoik tek nodül maalesef. Biyopsi yapıldı anlaşılamamış 3 ay sonra tekrar yapılacak. Sisli etfale gidiyorum. Doktor ultrason raporuna bakarak sonuç kotu ama iyi taraflari da var dedi. Hipoekoik kanser ama duzgun sınırlı olması iyi dedi. O an soramadim doktora aklima gelmedi. Neden ikinci biyopsi yi 3ay sonrasına bıraktıki hemen yapılamıyormu acaba. Benim ozele gitme imkanim yok. Arkadaslar doktoru dinleyip 3 ay beklesemmi ya da baska bi hastaneye mi gitsem. Oneri vetavsiyelerinize çok ihtiyacım var. İlgilenipte cevap yazan herkesten allah bin kere razı olsun.

Back