• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiroid kanser..

Evet Yusuf Bükey Mete Düren Tarık Terzioğlu.... vsvs.. hepsinin hocası söylediğiniz gibi Mete Dürenin babası..
Mete Düren Acıbadem Maslakta , hemen yanıbaşımda, ameliyat gününü söyleyin 10 dk bana, geleyim:3: Ciddiyim...

Benim Papiller Tiroid CA nedeniyle Total Tiroidektomi ve Tek taraflı Boyun (Sag taraf) diseksiyonu uygulanmış.Yani Tiroid bezimin hepsi ve nodülün olduğu Sağ tarafın yakın komşuluğundaki Sağ boyun lenflerim alındı. 31 adet Lenf düğümü alındı, Patolojide hepsi temiz çıktı yani Lenf metastazı yok. Zaten Yusuf Hocam yaşından ötürü lenflerini aldım, kısmi olarak koruma amaçlı dedi.
Ameliyattan sonra, öğleden sonra 4 gibi beni odaya getirdiler. Boğazımdan çok boynum sancıyordu, sadece yutkunurken boğazım acıyordu, soğuk algınlığı gibi..Zaten akşam 8 de yemeğimi yedim.
Gece sıkıntılıydı benim, çünki hiç uyumadım, ilaç iğne verildiği halde, baya sıkıntı yapmıştım..
15 gün oldu ameliyat olalı... Geçen hafta sargılar felan çıkarıldı. Dikişler estetik zaten, şimdi şeffaf bir bant var , yarın o da çıkarılacak,4 cm lik bir kesi var zaten..
İlk hafta boynumun sağ tarafı çok sancılıydı, çok şiş idi ,sanki kamçı yemiş gibi.. Ama boğazımda felan bir sorun yoktu.
Şu an hafifledi ama yine sancıyo, nekahatteyim evdeyim, okula felan gitmiyorum, raporluyum zaten.
Yani dinleniyorum, ha birde Yusuf Hocam eğer gerekli görürsen yani çok dayanamazsan ağrı kesici al diyerek reçetelemişti ama hiç içmedim.
Ha birde ameliyatın ilk günü hatta ilk 2 gün titriyorsun yani ben titredim, omuz bacak baya şiddetli derecede anlık..
Hastane çıkışında Kalsiyum seviyeme bakıldı , normal çıktı. Paratiroid bez mevzusu varya, ilk gün o şekilde olabilirmiş. Ameliyattan sonra bu paratiroid bez yüzünden mesela haftalarca kasılan yani kalsiyum dengesizliği yaşayan, kalsiyum ilacıda kullanan bir tanıdık vardı.Ondan çok korkmuştum ben ama şükür şu an iyiyim..
Birde sesim biraz çatallı gibi çok konuşunca kısılıyor ama 15 gün oldu, haftaya tamamen düzelecek inşallah..Yani seste fazla yorulmazsa, çok konuşulmazsa iyi olur.. Benim mümkün değil idi:1:

En az 20 gün beklenmesi gerekiyor imiş, tahliller için tani Bu Tiroid kan seviyeleri..
Ayın 20 sinden sonra tahlillere gideceğim, Yani ameliyattan 5 yada 6 hafta sonra Radyoıyot verilecek, Papiller Tiroid Ca benimki tekrar yazayım..
Dolayısıyla Iyotu beklediğim için ilaç felan kullanmıyorum şu an.. Iyot tedavisinin ertesi günü Tiroid ilaçları kullanmaya başlayacakmışım.
Bu 15 gündür yani Tiroidsizlik ve ilaçsızlık konusunda iyi sayılırım yani kilo halsizlik saç dökülmesi vsvs.. Öyle şeyler yazıyordu ki çok korkmuşştum ben..
Belki son haftalara doğru biraz sıkıntı yaşayacağım ama ne yapalım..

Öyle işte..:49:

Aynen :) Zaten 3 hafta önce ilk muayene mi Erol Düren yaptı. Dünyalar tatlısı çok muhterem bir insan, Allah ona uzun ömürler sağlıklar versin. Mete beye Erol hocanın yönlendirmesiyle gittim. O bakımdan aklımda en ufak bi şüphe yok dediğim gibi 3 cm olmuş daha ne olsun :) Bu arada söylediğiniz doğru Maslak acıbademde 22 nisanda ameliyat oluyorum. Buyrun gelin dicem ama size de zahmet olmasın :P Bildiğim kadarıyla ameliyatın ertesi günü taburcu olucam en fazla 2 gün yatırıyorlarmış zaten ben bir günde çıkıcam diye umuyorum. Benim tiroid bezim normal çalışıyor bu arada şuan ST3 ST4 ve TSH ım normal buna rağmen uzun süredir saçlarım dökülüyor ve cildim kupkuru alakası varmı bilmiyorum. Bu arada ben özellikle çok fazla araştırma yapmıyorum çünkü ister istemez okuduğum negatif şeylerden çok etkileniyorum. Zaten normalde de dayanıksız bir insanım tahlil yaptırmak için kan aldırmak, iğne olmak bile kalbimin deli gibi atmasına dizlerimin titremesine sebep oluyor :) Çocukluktan gelen bişey çok hastalanırdım hep iğne serum yerdim hala tırsıyorum :52: Hatta öyle ki 2003 yılında ufak bi ameliyat geçirmiştim. anestezi doktoru koluma iğneyi taktığında geçmiş olsun ameliyatın bitti dedikten 3 sn sonra bayıldım :P Benim korkum stresim ameliyata girene kadar sonrasında ağrı sızıyla başa çıkabilirim sanırım. Bu arada iyi olduğunu duyduğuma seviniyorum umarım en kısa zamanda şuanda çekmiş olduğun ufak tefek sıkıntılardan da kurtulur ve ömrünün kalanını çok mutlu çok sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirirsin canım. Sen ve mesajlarıma cevap yazan diğer tüm arkadaşlara bütün samimiyetimle teşekkür ediyorum. Sizleri hiç tanımamama, adınızı bile bilmememe rağmen çok büyük bir manevi güç hissediyorum. Aklıma takılan bişeyler olursa yine rahatsız ederim haberin olsun :) Sevgiler

Selam
Ben de seninle hemen hemen aynı durumu yaşadım. Şöyle anlatayım. Benim de ailemde herkes tiroit hastası. Benim de boynumda 4 cm'lik solid nodül vardı. İnanılmaz korkuyordum ameliyattan. Bir kaç kere biyopsi yaptırdım hepsinde sonuç ii huylu nodüldü ama dr um gene de bu kadar büyülk nodül de kanser hücresi varsa biyopsi ile anlaşılmayabilir diye ısrar ediyordu. Neyse ameliyata karar verdim ve Mete Düren'e ameliyat oldum. zaten biliyorsun bu konuda çok iyi, aşırı memnun kaldım. Ben de ameliyata girerken tek tarafını alacağım demişti ama ameliyattan çıkınca hepsini aldığını söyledi. Çünkü diğer tarafta da minik nodüller vardı ve ilerde onlar da büyüyüp sorun olabilir demişti. Neyse sonrasını yazayım. İlaç kullanıyorum her gün aynı saatte, hayatımda hiç bir değişiklik yok sıfır, hiçbir zaman hipotiroit olmadım ve de kg fln almadım, 165 boya 53 kg'yım (2 sene oldu ameliyat olalı) tiroitlerimin hepsini aldırdığım için de memnunum, hatta uzun zamandır dr a bile gitmedim, sadece kan testi yaptırıyorum o kadar. Bu arada çocuğum var, doğumdan sonra ameliyat oldum ve sütüm kesilmedi, gelir gelmez emzirdim, onu da dip not geçim. Ameliyat da çok kolaydı valla.

Çok çok geçmiş olsun canım. Böyle hitap ediyorum, nedendir bilinmez hepinize içten bi yakınlık hissediyorum. Mete bey gerçekten konusunda uzman, güvenilir ve son derece beyefendi bir insan. Babası Erol beyi ve kendisini tanımış olmaktan bende mutluluk duydum. Patoloji temiz geldi galiba değil mi? Ben öyle anladım. Bende Mete beyle görüştüm kararımın tiroid bezimin tamamının temzilenmesi olduğunu bildirdim. Bende aynen senin gibi ilaç kullanacağım. Bu arada annemde hipotiroid hastası. tiroid bezinin tamamı boğazında sapasağlam durduğu halde gereken hormonu üretemiyor ve o da ilaca bağımlı. Yani teyzelerim, halam herkes haşimatu tiroidi. Anlayacağın bazen tiroid bezi alınmamış insanlarda ilaç kullanıyor bunu artık sorun etmiyorum. Sanırım bununla baş edebilirim. Artık aklıma bizden çok daha kötü durumda olan insanları getiriyor ve halime şükrediyorum. Bu arada Allah evladını bağışlasın. Benim henüz çocuğum yok Erol Beyin söylediğine göre ameliyatın çocuk sahibi olmaya engel teşkil edecek bir durumu da olmuyormuş. Aklıma geldikçe yazarım. En içten sevgilerimi gönderiyorum canım.

Ben 2 sene önce ekimde ikinci ameliyatı oldum ocakta da (üç ay sonra) radyoaktif iyot tedavisi gördüm. Normalde mayısa hazirana yer vereceklerdi çok yoğun olduğundan sıraya girme gerekiyormuş torpil bulup üç ay sonraya ancak alabilmiştik.. Ameliyat sonrası iyot tedavisine başlayacağım için ilacı kullanmamı istemediler doktorlar çünkü tsh, serbest t3 ve serbest t4 değerlerinin belli bir seviyeye çıkması gerekiyor iyotun etkisini göstermesi için. İlaç kullanmadığımız zaman da bütün vücut dengeleri alt üst oluyor sinirlilik, kabızlık, gözlerde şişme, saç dökülmesi, kilo alma, sürekli üşüme halsizlik asabiyet gibi sorunlar yaratıyor ilaç kullanamamak.. O yüzden o dönem benim için çok sıkıntılıydı. Ancak büyük ihtimal sizde iyot almadan 15-20 gün önce keserler ilacı o da okadar sorun yaratmaz.. İnşallah bunlara gerek kalmadan sonuç tertemiz çıkar.. Sonuç kötü olsa bile üzülecek korkulacak bir şey yok içinizi ferah tutun keşke bütün kanserler böyle olsa :) Çok geçmiş olsun.. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım..

Merhaba Canım, Aslında kafamda onlarca soru uçuşuyor ama böylesi belirsiz bir durumda durup düşünmenin hiç bir manası olmadığı kanaatindeyim. Herşey ameliyat sonrası çıkacak patoloji raporundan sonra netleşecek. Umarım hayırlısı olur. Şuanda sizlerden sağlığınızla ilgili aldığım iyi haberler beni inan ki çok mutlu ediyor. İlgin, manevi desteğin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Bu arada bir kaç sorum olacak kaç yaşındasın ve hangi hastanede kime yaptırdın ameliyatını? Ya aynen dediğin gibi keşke tüm kanserler bu kadar kolay atlatılabilse ama hastalığın adı sevimsiz huzursuz ediyor insanı. Ne yapalım tiorid bezimizin emekliliği gelmiş artık yapacak bişey yok :P

Sevgiler

Çok çok geçmiş olsun canım. Böyle hitap ediyorum, nedendir bilinmez hepinize içten bi yakınlık hissediyorum. Mete bey gerçekten konusunda uzman, güvenilir ve son derece beyefendi bir insan. Babası Erol beyi ve kendisini tanımış olmaktan bende mutluluk duydum. Patoloji temiz geldi galiba değil mi? Ben öyle anladım. Bende Mete beyle görüştüm kararımın tiroid bezimin tamamının temzilenmesi olduğunu bildirdim. Bende aynen senin gibi ilaç kullanacağım. Bu arada annemde hipotiroid hastası. tiroid bezinin tamamı boğazında sapasağlam durduğu halde gereken hormonu üretemiyor ve o da ilaca bağımlı. Yani teyzelerim, halam herkes haşimatu tiroidi. Anlayacağın bazen tiroid bezi alınmamış insanlarda ilaç kullanıyor bunu artık sorun etmiyorum. Sanırım bununla baş edebilirim. Artık aklıma bizden çok daha kötü durumda olan insanları getiriyor ve halime şükrediyorum. Bu arada Allah evladını bağışlasın. Benim henüz çocuğum yok Erol Beyin söylediğine göre ameliyatın çocuk sahibi olmaya engel teşkil edecek bir durumu da olmuyormuş. Aklıma geldikçe yazarım. En içten sevgilerimi gönderiyorum canım.

Evet patoloji sonucum temiz geldi, ameliyattan önce de hormonlarım hep normal seviyedeydi. O sebeple ameliyat olmamak için direnmiştim. Zaten o esnada hamile kaldım. Hamilelikte nodülüm daha da büyüdü. Kızım 5 aylıkken ameliyat oldum. Mete Bey konusunda çok iyi zaten, 1 gece kaldım hastanede, ertesi gün sabah eve gelip kızımla ilgilendim. Bu arada hiçbir şekilde izi kalmadı. kimse anlamaz ameliyat olduğumu. Çok geçmiş olsun şimdiden arkadaşım, umarım iyi sonuçlarını duyarız. Hamileliğe engel değil kesinlikle. Benim hormonlarım düzene hemen girdi. Faruk Bey'e gidiyordum, tavsiye ederim, 1 senedir gitmedim gerçi.

Susma susma endişelenmen gayet normal ama söyle deyim RİSK bitti artık ses tellerin kalsiyumların seninle ;) dengesi şaşmış tiroid bezlerini de çöpe attık :))
bundan sonrası kolay ıyod tedavisi sanıldığı gibi zor değil 1 bardak su içiyorsun gibi düşün hepsi o...sonra ömür boyu TSH hormonu dışardan alacaksın o da yan etkisi bile olmayan bir ilaç çook rahat ol canım benim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

:32: Fananayy agzından Iyot ay pardon bal damlıyo :48:
Yalnız şöyle bir sorun var ki ben yaklaşık 20 yıldır belki daha fazladır ilaç yutamıyorum yani ilaçları ezerek çiğneyerek içiyorum ki çok nadirdir benim bu yaşıma kadar ilaç kullandığım..
Bakalım Iyotun sıvı şeklide varmış, asıl mesele dediğin gibi ömür boyu hap kullanıcam. Bakalım suda çözüpmü içerim artık ne edecem, korkumumu yenerim bilemiyeceğim.
Iyotun tarihi belli olsun çok sorum var zaten çok çok..:1:

Aynen :) Zaten 3 hafta önce ilk muayene mi Erol Düren yaptı. Dünyalar tatlısı çok muhterem bir insan, Allah ona uzun ömürler sağlıklar versin. Mete beye Erol hocanın yönlendirmesiyle gittim. O bakımdan aklımda en ufak bi şüphe yok dediğim gibi 3 cm olmuş daha ne olsun :) Bu arada söylediğiniz doğru Maslak acıbademde 22 nisanda ameliyat oluyorum. Buyrun gelin dicem ama size de zahmet olmasın :P Bildiğim kadarıyla ameliyatın ertesi günü taburcu olucam en fazla 2 gün yatırıyorlarmış zaten ben bir günde çıkıcam diye umuyorum. Benim tiroid bezim normal çalışıyor bu arada şuan ST3 ST4 ve TSH ım normal buna rağmen uzun süredir saçlarım dökülüyor ve cildim kupkuru alakası varmı bilmiyorum. Bu arada ben özellikle çok fazla araştırma yapmıyorum çünkü ister istemez okuduğum negatif şeylerden çok etkileniyorum. Zaten normalde de dayanıksız bir insanım tahlil yaptırmak için kan aldırmak, iğne olmak bile kalbimin deli gibi atmasına dizlerimin titremesine sebep oluyor :) Çocukluktan gelen bişey çok hastalanırdım hep iğne serum yerdim hala tırsıyorum :52: Hatta öyle ki 2003 yılında ufak bi ameliyat geçirmiştim. anestezi doktoru koluma iğneyi taktığında geçmiş olsun ameliyatın bitti dedikten 3 sn sonra bayıldım :P Benim korkum stresim ameliyata girene kadar sonrasında ağrı sızıyla başa çıkabilirim sanırım. Bu arada iyi olduğunu duyduğuma seviniyorum umarım en kısa zamanda şuanda çekmiş olduğun ufak tefek sıkıntılardan da kurtulur ve ömrünün kalanını çok mutlu çok sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirirsin canım. Sen ve mesajlarıma cevap yazan diğer tüm arkadaşlara bütün samimiyetimle teşekkür ediyorum. Sizleri hiç tanımamama, adınızı bile bilmememe rağmen çok büyük bir manevi güç hissediyorum. Aklıma takılan bişeyler olursa yine rahatsız ederim haberin olsun :) Sevgiler

:1: Ameliyattan sonraki mevzuya çok güldüm ya...
:1:
Şimdi bendede müthiş bir güvensizlik sorunu var yani şöyle bu hastane işlerinde doktorumu çok iyi tanımam bilmem gerekiyor.
Mesela bu ameliyatta Yusuf Hocama çok güvenerek gittim, ameliyat bittiğinde beni uyandırdılar. Yusuuf yusuuuf diye bir bağırdım ameliyathanede, anestezi doktoru eee konuşuyor bu diye bi kahkaha attı yani derin derin nefes al diyorlar bana yeni yeni uyandırıyorlar ben..:1:
Yani benim güvensizlikten ziyade bu hastane işlerinde terslikler hep bunu bilir bak ciddiyim..
Bir keresinde Tomografi çekiliyorum karnımdan, Tomografinin ortasında kolumdaki ilaç daha doğrusu serumun bağlantısı çıktı, ilaç suratıma döküldü.Hemen teknisyenler yanıma koştu, tam baglanamamış diye birbirleriyle bir kavga kıyamet.. düşün Tomografi çekimindeyim.
Ne hikayeler var daha anlatsam şaşırırsınız yeminle..

Dur şunuda söyliyeyim bi dk bi dk:1:
Artık saçmasapan doktorların hemşirelerin lakaytlıkları yüzünden resmen tik oluştu ya bende..
Bu Tiroid ameliyatından önce KBB ye gittim, dedimki yutkunma sorunum var, doktorda tamam dedi, eline ucunda kamera olan çubuk gibi bişe aldı tamam mı. Ben ilk defa görüyorum yani kameralı çubukla daha önce boğazıma felan baktırmadım.
Zaten doktoru tanımıyorum yani Uzman doktor ama dedimya tanıdığım bildiğim bir doktor değil, diken üstündeyim.
Doktor elinde çubuk yanıma geldi, benim gözler zaten anime karakterler gibi o an had safhada iyice:1: Doktora döndüm dedim ki ''Nerden sokacaksınız onu?'' :1::1: Doktor: '' Ağızdaaan nerden ?dedi ama surat ifadesini görmeliydin, bu delinin burda ne işi var:1::1:

Kıssadan hisse hakkaten herşeyin bir sebebi var mutlaka insan psikolojisinde...

Gelecek haftadan sonra işte tahlillerim var, çok merak ediyorum bende değerleri felan..
Ameliyattan önce çok az bir oynama vardı bende..
22 Nisanda demek, öylesine yazmadım vallahi, rahatsız etmeyeceksem , gelirim , önünden geçiyorum çünki hastanenin..
Ha artık sen, eşin yada yanında kim olur bilemem bu gevezeyi yollayın şurdan diye haykırırsanız bilemem yani:1:
Küçükken annemin bi komşusu vardı hep avukat gibi kız avukat gibi kız kız diyip dururdu ben konuştukça:1:, avukatlık yolundayız iyi mi?:1:

Ne istersen sor canım, zaten yazıyorum ben ne var ne yok şu süreçte bende.
Sen asıl Iyot tedavisi yaklaşınca benim çeneyi, soruları, endişeyi gör..
İyiyim şimdi ameliyat bittiya, tedaviyede çok var, yani yaklaşıyo tabi ama:19:

:1: Bakalım senin bu ameliyatta ne hikayelerin olacak..
Konuşuruz rahat ol daha 12 gün var..
Pardon 11 mi demeliydim? Dur vurma vurma tamam :10:

Sende sağol bu arada, ben teşekkür ederim.

Kader her insanı farklı şekillerde işte böyle bir araya getiriyor imiş meğer... Bunuda öğrenmiş bulunduk..

Selam
Ben de seninle hemen hemen aynı durumu yaşadım. Şöyle anlatayım. Benim de ailemde herkes tiroit hastası. Benim de boynumda 4 cm'lik solid nodül vardı. İnanılmaz korkuyordum ameliyattan. Bir kaç kere biyopsi yaptırdım hepsinde sonuç ii huylu nodüldü ama dr um gene de bu kadar büyülk nodül de kanser hücresi varsa biyopsi ile anlaşılmayabilir diye ısrar ediyordu. Neyse ameliyata karar verdim ve Mete Düren'e ameliyat oldum. zaten biliyorsun bu konuda çok iyi, aşırı memnun kaldım. Ben de ameliyata girerken tek tarafını alacağım demişti ama ameliyattan çıkınca hepsini aldığını söyledi. Çünkü diğer tarafta da minik nodüller vardı ve ilerde onlar da büyüyüp sorun olabilir demişti. Neyse sonrasını yazayım. İlaç kullanıyorum her gün aynı saatte, hayatımda hiç bir değişiklik yok sıfır, hiçbir zaman hipotiroit olmadım ve de kg fln almadım, 165 boya 53 kg'yım (2 sene oldu ameliyat olalı) tiroitlerimin hepsini aldırdığım için de memnunum, hatta uzun zamandır dr a bile gitmedim, sadece kan testi yaptırıyorum o kadar. Bu arada çocuğum var, doğumdan sonra ameliyat oldum ve sütüm kesilmedi, gelir gelmez emzirdim, onu da dip not geçim. Ameliyat da çok kolaydı valla.

Hımm al işte yani herkes kilo almıyor, ilaçlardan, ilaç dengesizliği, psikolojik vsvs..Ama tabi sizin iyi huylu imiş, neyse bakalım..

Ben 2 sene önce ekimde ikinci ameliyatı oldum ocakta da (üç ay sonra) radyoaktif iyot tedavisi gördüm. Normalde mayısa hazirana yer vereceklerdi çok yoğun olduğundan sıraya girme gerekiyormuş torpil bulup üç ay sonraya ancak alabilmiştik.. Ameliyat sonrası iyot tedavisine başlayacağım için ilacı kullanmamı istemediler doktorlar çünkü tsh, serbest t3 ve serbest t4 değerlerinin belli bir seviyeye çıkması gerekiyor iyotun etkisini göstermesi için. İlaç kullanmadığımız zaman da bütün vücut dengeleri alt üst oluyor sinirlilik, kabızlık, gözlerde şişme, saç dökülmesi, kilo alma, sürekli üşüme halsizlik asabiyet gibi sorunlar yaratıyor ilaç kullanamamak.. O yüzden o dönem benim için çok sıkıntılıydı. Ancak büyük ihtimal sizde iyot almadan 15-20 gün önce keserler ilacı o da okadar sorun yaratmaz.. İnşallah bunlara gerek kalmadan sonuç tertemiz çıkar.. Sonuç kötü olsa bile üzülecek korkulacak bir şey yok içinizi ferah tutun keşke bütün kanserler böyle olsa :) Çok geçmiş olsun.. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım..

Denizce :ssz:
Ben ameliyat olalı 15 gün oldu, Papiller CA. Iyot tedavisi göreceğim dolayısıyla ilaçsız bekleme evresindeyim. 20 sinden sonra tahlillerim başlayacak, Iyot diyeti mevzusu felan..
Şu anlık bu vücut dengesi bakımından iyi sayılırım yani çok sıkıntılı değilim. Yani çok sıkıntılı zamanlar son haftalara dogru mu yaşanacak? 2 hafta oldu, 3 hafta geçtikten sonra felan mı hani TSH hormon seviyeleri felan iyice yükselince mi?
Birde 2. ameliyatım demişsin yani Nüks mü etti?
Birde Boyun lenflerin felan alınmış mıydı?
Birde Iyot tedavisi de çok mu sıkıntılı?

:32: Fananayy agzından Iyot ay pardon bal damlıyo :48:
Yalnız şöyle bir sorun var ki ben yaklaşık 20 yıldır belki daha fazladır ilaç yutamıyorum yani ilaçları ezerek çiğneyerek içiyorum ki çok nadirdir benim bu yaşıma kadar ilaç kullandığım..
Bakalım Iyotun sıvı şeklide varmış, asıl mesele dediğin gibi ömür boyu hap kullanıcam. Bakalım suda çözüpmü içerim artık ne edecem, korkumumu yenerim bilemiyeceğim.
Iyotun tarihi belli olsun çok sorum var zaten çok çok..:1:

Tamamm canım sen tarih belli olsun sor bana :) gözünü kapat en sevdiğini içiyor gibi hayal et ;) levotiron minnacık bir hap zaten ben her sabah 150 lik içiyorum 2 tane birden yani...tek sıkıntı kahvaltıdan yarım saat önce içtiğin için biraz mide bulandırıo o da ilaçtan değil de aç karnına su içtiğin için ama zamanla alıştım ona artık :)

Denizce :ssz:
Ben ameliyat olalı 15 gün oldu, Papiller CA. Iyot tedavisi göreceğim dolayısıyla ilaçsız bekleme evresindeyim. 20 sinden sonra tahlillerim başlayacak, Iyot diyeti mevzusu felan..
Şu anlık bu vücut dengesi bakımından iyi sayılırım yani çok sıkıntılı değilim. Yani çok sıkıntılı zamanlar son haftalara dogru mu yaşanacak? 2 hafta oldu, 3 hafta geçtikten sonra felan mı hani TSH hormon seviyeleri felan iyice yükselince mi?
Birde 2. ameliyatım demişsin yani Nüks mü etti?
Birde Boyun lenflerin felan alınmış mıydı?
Birde Iyot tedavisi de çok mu sıkıntılı?

Öncelikle geçmiş olsun.. Yolun çok başındasın daha ama korkulacak üzülecek birşeyin olmadığını belirtmek isterim.. İlaçsız bekleme evresi benim için çok sıkıntılı olmuştu.. Tsh seviyesi 200 e kadar çıkmıştı.. İlk 15-20 gün hiç fark görmedim iyi çok rahat geçecek diye düşünmüştüm. Sonradan kendini belli etti.. Bir kere insan patlamaya hazır bomba gibi oluyor. Sinirlilik üst seviyede :) Hayatımın hiç bir döneminde o kadar çok kabızlık çekmedim.. Gözlerde yüzde şişlik oluyor ve sürekli üşüyorsun (gerçi benimki kış dönemine denk gelmişti) bu belirtiler ilaçsızlığın birinci ayından itibaren ortaya çıkıyor ve gittikçe artıyor..

Benim ilk ameliyatım olduğunda sadece orada bulunan nodülü almak için yapılmıştı kanser olduğu patoloji raporuyla ortaya çıktı o yüzden ikinci ameliyatla tiroid bezleri tamamen temizlendi lenf bezlerine dokunulmadı.. 1,5 cmdi çapı..

İyot tedavisinde 2 gece bir odada kalıyorsun.. İlaç bir tüpün içinde geliyor. Dr nasıl içeceğini anlatıyor ve vebalıymışsın gibi yanından çıkıyor o çıktıktan sonra ilacı eline dokunmadan içiyorsun :) 2 gün boyunca odana kimse uğramıyor. Yemek gelince telefon açıyorlar yemeğiniz konuldu diye sen onlar gittikten sonra kapıyı açıp yemeğini alıyorsun :) İyot öncesi mide bulantısını önlemek için ilaç içirdiler.. İlk gün hiç sıkıntı olmadı ikinci gün yavaş yavaş bulantı başladı.. Hastaneden çıktıktan sonra 10 gün mide bulantısı çektim tam bir kabustu benim için gece uykumdan bile bulantıyla uyandığım oldu ama bu sorunu yaşamayan hastalarla da karşılaştım..
İyot tedavisi öncesi uygulanan diyet çok sıkıntılı.. Hiç bir şey yiyip içemiyorsun.. Çoğu kişi bu diyete tam anlamıyla uymuyor ama uyulması gereken bir şey çünkü iyotun etkisinin artırılması için gerekli olduğunu üstüne basa basa söylüyorlar.. Aklınıza takılan olursa yardımcı olurum yine.. Çok geçmiş olsun tekrar ..

Merhaba Canım, Aslında kafamda onlarca soru uçuşuyor ama böylesi belirsiz bir durumda durup düşünmenin hiç bir manası olmadığı kanaatindeyim. Herşey ameliyat sonrası çıkacak patoloji raporundan sonra netleşecek. Umarım hayırlısı olur. Şuanda sizlerden sağlığınızla ilgili aldığım iyi haberler beni inan ki çok mutlu ediyor. İlgin, manevi desteğin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Bu arada bir kaç sorum olacak kaç yaşındasın ve hangi hastanede kime yaptırdın ameliyatını? Ya aynen dediğin gibi keşke tüm kanserler bu kadar kolay atlatılabilse ama hastalığın adı sevimsiz huzursuz ediyor insanı. Ne yapalım tiorid bezimizin emekliliği gelmiş artık yapacak bişey yok :P

Sevgiler

Ben 30 yaşındayım. Yaklaşık 2 sene önce gördüm tedaviyi.. Ameliyatı küçük bir ilde yaptırdım. Ancak iyot tedavisini akdeniz üniversitesi tıp fakültesinde aldım.. 6 ayda bir de kontrole gidiyorum.. Kontrollerde vücut taraması yapılıyor zaman zaman bir de ilacın seviyesini ayarlıyorlar.. İnsan o ilaçla bütünleşiyor zamanla :) Zaten küçücük bir şey varla yok arası :)

Ben 30 yaşındayım. Yaklaşık 2 sene önce gördüm tedaviyi.. Ameliyatı küçük bir ilde yaptırdım. Ancak iyot tedavisini akdeniz üniversitesi tıp fakültesinde aldım.. 6 ayda bir de kontrole gidiyorum.. Kontrollerde vücut taraması yapılıyor zaman zaman bir de ilacın seviyesini ayarlıyorlar.. İnsan o ilaçla bütünleşiyor zamanla :) Zaten küçücük bir şey varla yok arası :)

Vücut taraması dediğin check up mı yoksa 6 ayda bir yapılması gereken rutin tahliller mi var? Bide hiç sintigrafi çektirdin mi?

Vücut taraması dediğin check up mı yoksa 6 ayda bir yapılması gereken rutin tahliller mi var? Bide hiç sintigrafi çektirdin mi?

Vücut taraması iyot tedavisi sonrasında yapılıyor vücutta herhangi bir kanserli hücre var mı yayılmış mı ona bakıyorlar. Sintigrafiyi ilk ameliyatı olmadan önce çektirmiştim. Soğuk nodül çıktı. Soğuk nodüllerin kanser olma ihtimali daha yüksek bir de ailemde de olduğu için ameliyat kararı verilmişti

Vücut taraması iyot tedavisi sonrasında yapılıyor vücutta herhangi bir kanserli hücre var mı yayılmış mı ona bakıyorlar. Sintigrafiyi ilk ameliyatı olmadan önce çektirmiştim. Soğuk nodül çıktı. Soğuk nodüllerin kanser olma ihtimali daha yüksek bir de ailemde de olduğu için ameliyat kararı verilmişti

Hikayemiz çok benziyor farkında mısın :) İki gün öncesine göre bayağı rahatladım ama ne yalan söyleyeyim her halûkârda vakit yaklaştıkça içim pır pır ediyor.

Hikayemiz çok benziyor farkında mısın :) İki gün öncesine göre bayağı rahatladım ama ne yalan söyleyeyim her halûkârda vakit yaklaştıkça içim pır pır ediyor.

Sizin sintigrafi biyopsi falan yapıldı mı? Ultrasonda kaç cm çapında görünüyordu o belli mi?

Sizin sintigrafi biyopsi falan yapıldı mı? Ultrasonda kaç cm çapında görünüyordu o belli mi?

USG çekildi ultrason yani 3 cm çapı solid nodül dışarıdan da belli oluyor, yutkunurken de hissettiriyor. iğne biyopsisi yapılmadı doktorum gerek görmedi ne cins birşeyse bu tipinde biyopsi neticesi güvenilir olmayabiliyormuş gerek yok zaten kanser çıksa da çıkmasa da temizlenecek tamamı. Üstelik iğne biyopsisi benim için dünyanın en büyük kabusu korku filmi gibi. Bende iğneye enjektöre karşı fobi var ameliyattan çok iğneden damar yolundan korkuyorum :) çok şükür ki gerek görülmedi. Frozen section diye ameliyat sırasında yapılan bir biyopsi var onu duydunuz mu? Bazı nodüller kansermi değilmi ameliyat esnasında bile anlaşılıyormuş. Doku dondurularak çok ince bi kesit alınıp patolog tarafından anında inceleniyor ameliyat devam ederken. Sonuca göre ameliyatın seyri değişebiliyor. Bende ki ne tip bi nodülse bu incelemeyle bile net bir fikre varılamıyor. Normalde de çok şanslı talihli bi insan değilimdir. Elimde onlarca anahtar takılı bir anahtarlık olsa denediğim en son anahtar kapıyı açar :) Bu yüzden riske giremiyorum verdiğim karardan da çok memnunum.

USG çekildi ultrason yani 3 cm çapı solid nodül dışarıdan da belli oluyor, yutkunurken de hissettiriyor. iğne biyopsisi yapılmadı doktorum gerek görmedi ne cins birşeyse bu tipinde biyopsi neticesi güvenilir olmayabiliyormuş gerek yok zaten kanser çıksa da çıkmasa da temizlenecek tamamı. Üstelik iğne biyopsisi benim için dünyanın en büyük kabusu korku filmi gibi. Bende iğneye enjektöre karşı fobi var ameliyattan çok iğneden damar yolundan korkuyorum :) çok şükür ki gerek görülmedi. Frozen section diye ameliyat sırasında yapılan bir biyopsi var onu duydunuz mu? Bazı nodüller kansermi değilmi ameliyat esnasında bile anlaşılıyormuş. Doku dondurularak çok ince bi kesit alınıp patolog tarafından anında inceleniyor ameliyat devam ederken. Sonuca göre ameliyatın seyri değişebiliyor. Bende ki ne tip bi nodülse bu incelemeyle bile net bir fikre varılamıyor. Normalde de çok şanslı talihli bi insan değilimdir. Elimde onlarca anahtar takılı bir anahtarlık olsa denediğim en son anahtar kapıyı açar :) Bu yüzden riske giremiyorum verdiğim karardan da çok memnunum.

Aynı talihsizlik bende de var :) Bir ortak nokta daha :) dediğiniz biyopsiyi duymadım ama ameliyata girdikten sonra bence bunun bir önemi yok çünkü tek taraf alınsa bile ilaç kullanmanız gerekebilir o yüzden siz tamamını temizletin ilacı da dert etmeyin :)

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim canım. Ben istanbuldayım görüştüğüm cerrah abartmıyorum türkiyenin en iyi cerrahlarının başını çeken bir hekim. Sebebini tam anlayamadım ama üstüne basa basa bu tip nodüllerin ince iğne aspirasyon biyopsisi ile tam net sonuç vermediğini hatta ameliyat esnasında alınacak frozen section patolojinin bile yanıltıcı olabileceğini söyledi yani en sağlamı ameliyattan sonra çıkacak olan patoloji. Bende ikinci ameliyat riski almamaya karar verdim. Ailemdeki tüm kadınlar tiroid hastası en kötüsü de tiorid kanserinden ameliyat olanda var.Hatta teyzem 2. ci kez ameliyat olmak zorunda kaldı. Teyzeme iki kez yapıldı iğne biyopsisi yinede anlaşılamadı. Altı üstü bir ilaç alıcam her sabah. Mesajıma cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Çok şükür tedavisi olan birşey ama ben çok dayanıksız bi insanım evdekilere belli etmemeye çalışsam da piskolojim altüst durumda. Mesajıma cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Sevgiler...

Ne demek bu durum kanserin türüyle ilgili sanırım foliküler de oluyormuş bu durum
daha önce araştırdığımda görmüştüm
kendini üzme inşallah en iyisi çıkar o ayrı
ama kanser olsa bile ameliyat da sonrası da çok kolay
ben ertesi gün hoppidi zıppidi geziyordum
Allah şifa versin en kısa sürede

Back