Tıp ögrencisi Fulya ameliyatla doktor Mert oldu!..."

Normal bir çiftin bile sosyal hizmetlerden evlat edinmesi çok çok çok zorken trans bir birey için bu ihtimal yüzde kaçtır?

Konuda ben de yazdım ve ben de çiftin tercihlerine laf etmedim, kimse etmedi de sanırım. Yetişkin olan herkes istediğini yapar. Pembe kimlikten mavi kimliğe dönmüş mü nüfus cüzdanı, dönmüş. Yasalara göre bir mavi, bir pembe kimlikli insan evlenir mi evlenir.

Ama ebeveynlerin gençlik aşkları ve kırdığı cevizler ile çocuğun baba sandığı kişinin aslında erkek olmaması, gerçek babasının da dünyada X kişisi olması aynı şey mi? Çocuğun bunları öğrendiğin de yaşayacağı şeyler aynı etki mi yaratır? Burada düpedüz insan hakları ihlali var, çocuktan gerçekleri saklamak hak ihlalidir. Nasıl böyle bir yalan "amaaan olsun canım, ne var, çocuğa demeyiverirler, öğrenmesin o da" diye savunuluyor ben cidden anlayamıyorum. Yani mevzunun trans bir kişi olması mı bunu olabilir kılıyor?

Yalan ya yalan, nasıl bir yalan savunulur anlayamıyorum. Bu yalanı savunanlar demek ki eşleri, aileleri kendilerine kocamaaan bir yalan atınca, amaaan canım iyiliğim için yalan söylemiş diyebiliyor demek ki? Kendileri de ona buna kocaman kocaman yalanlar söyleyebiliyor demek ki? Çünkü yalan söylemek, mutlu olmak için olağan birşey...

Ayrıca size ne, bize ne değil, konu var yorum yapıyoruz. Burası forum ve konular herkes yorum yapsın diye açılıyor. Yorumda mı yapmayahh?

Hayir bu bunun ile alakali degildir. Bu konuda bircok arastirma var, belgeseller var. Bazen embryo döneminde yalnisliklar olabiliyor iste. Penis oluyor ama hormonal olarak kadin gibi hisediyorsun, yada tam tersi.

Bu insanlarin gecirdigi sey yillarca aci cekmektir. Kim olduklarini, ne olduklarini bilmemektir. Hani "pff ben makjajdanda, agdadan biktim" gibi birsey degil. Ani bir heves hic degil. Hic kimse heves olsun diye tüm vücüdünü degistirmez, organlarini aldirmaz.

Nedense bu fikride inanmıyorum ; bu tarz insanların psikolojileri çok yerinde olduğunu düşünmüyorum. Çünkü psikiyatrilerin görüşü; uzun süre tedavinin ardından sonra cinsiyet değiştirmeleri yönünde. Çift cinsiyetle doğan bebekler var onların hormonları hangi cinsiyet yönünde ağır basıyorsa tercihlerini o yönde kullanırlar fakat bu haberde olduğu gibi dur ben kadınım erkek olayım demek çok saçma. Bana göre ciddi bir tedavi görmeleri gerekiyor. Hala aynı duygular içindeyseler ona göre cinsiyet değiştirilmelidir.

Normal bir çiftin bile sosyal hizmetlerden evlat edinmesi çok çok çok zorken trans bir birey için bu ihtimal yüzde kaçtır?
Artık belli bir yaşın üstündeki bekarlar dahi evlat edinebiliyor. Eğitim durumu/ sosyoekonomik durum alım gücü gibi değişkenler ön planda ..

Tabi sosyal hizmetler görevlisi Değilim ya da bizzat bir araştırmam olmadı bu konuda ama arastırma yapan bir çift var etrafımda .. Onlardan edindiğim kulaktan dolma bilgiler..

Ancak tek alternatif Türkiye'den evlat edinmek değil elbet. Kanunları bu konuda bizlerinkinden cok daha elverişli pek çok ülke var. Uzaktan tanıdığım, o şekilde evlat edinen ( tamamen yasal şekilde) bir çift var mesela. Merak edersen detayları sorabilirim.

Ben kendi adıma sperm bankası bebeği olmak istemezdim. Bu amaçla bile isteye kasten dünyaya gelmiş olmak, hukuki anne ve babama müthiş bir güvensizlik hissetmeme sebep olurdu.

Bilmiyorum ya bencillik gibi geliyor belki cocuk istersem biyolojik yollar yerine dünyada zaten var olan bir çocuğu evlat gibi benimseme hissine cok yakın olduğum içindir, tabi herkes benim gibi düşünmüyor. Hatta epey azınlık bir düşünce benimki ..

Bir şekilde dünyaya getirilmiş olsam ve evlat edinilmiş olsam biyolojik anne ve babama itici hisler, evlat edinen aileme de yoğun bir bağlılık ve minnet hissederdim.

Naçizane fikrim bu..

Kanimca psikolojik bir sorun degil bu. Hatta tip dünyasinda bu arastirilmis bir konu. Inglizcen varmi bilmiyorum, ancak bunu wikipedia'da buldum.

A study of Swedes estimated a ratio of 1.4:1 trans women to trans men for those requesting sex reassignment surgery and a ratio of 1:1 for those who proceeded.[104] Studies have investigated whether sexually dimorphic brain structures in transsexuals are more similar to their preferred sex or their birth sex; research is complicated because there are known differences between homosexual and heterosexual people and that the brain changes in response to hormone-treatment, which many transsexuals use. Studies consistently show that both androphilic and gynephilic male-to-female transsexuals show a shift towards the female direction in brain anatomy, intermediate between male and female.[105][106][107] Brain-based research has also shown that female-to-male transsexuals have several male-like characteristics in their neuroanatomy.[108]

Studies have found that male-to-female transsexuals were more likely than non-transsexual males to have a longer version of a receptor gene for the sex hormone androgen or testosterone, suggesting reduced androgen and androgen signaling contributes to the female gender identity of male-to-female transsexuals. A twin study found that 20% of identical twin pairs in the sample were both transgender, whereas among non-identical twin pairs there were almost no pairs where both were transgender, suggesting that genes rather than rearing are the main factor in transgender identity formation.[109]

Brain structure differences associated with transsexualism do not exist in isolation. Similar brain structure differences have been noted between homosexual and heterosexual men and women.[110][111] More recent studies have found that circumstance such as parenting, and repeated activities such as meditation, modify brain structures in a process called brain plasticity or neuroplasticity.

Yani diyorlarki mesela erkeklerde beyinlerinde "kadinsal" aktiviteler göründügü. Ayrica ikiz kardeslerin beraber transgender olma orani, ikiz olmayan kardeslerden daha yüksektir. Yani bir genetik faktörde olabilir.

Sizce saçma çünkü siz heteroseksüelsiniz.

Hiçbiri bir sabah kalkıp yatakta gerinirken "pff bari kadın olayım/erkek olayım, canım sıkıldı" demiyor zaten.

İngilizcem yok maalesef kursa gidiyorum . Konumuza dönersek bilimsel olarak bu konuda araştırmalar yoğun şekilde yürütülüyor fakat bebeğin dış koşulardan etkilendiği kanısındayım . Aile ,çevre vs.vs. Sadece genetik faktörler demek yetersiz geliyor bana. Psikiyatri desteği almaları da bence şart, dediğim gibi hala aynı duygular içerisindeyseler tabi ki cinsiyet değiştirebilirler. İnsanların tercihlerini kınamıyorum ama en son çare olarak cinsiyet değiştirilmeli diye düşünüyorum.

Sizce saçma çünkü siz heteroseksüelsiniz.

Hiçbiri bir sabah kalkıp yatakta gerinirken "pff bari kadın olayım/erkek olayım, canım sıkıldı" demiyor zaten.

Heteroseksüel olduğum için doğal olarak bu tarz duygular içerisinde olan insanları, anlamam için %100 empati kurma çok zor. Ama dediğim gibi dış koşularda yadsınamaz. Öncelik tedavi olmalı hala aynı yoğun duygular içerisindeyseler cinsiyet değişmeli.

Tedavi hastalık durumlarında olur.
Cinsel yönelim ve cinsel kimlikler psikolojik hastalık olarak değerlendirilmiyor. O nedenle demek istediğinizi anlamakla beraber "tedavi olmalı" lafı terimsel olarak doğru değil.

Dis kosullardan nasil etkilenirler sence? Bu bahaneyi gay'lige karsi olan insanlardan duyuyorum daha cok. Ki transgender olmak ile gay olmanin arasinda cok far var. Transgender biolojik cinsiyeti gibi hisetmiyor. Hormon ve beyin fonksiyonlar diger cinse ait.

Gay olan bir kisi cinsiyeti ile bir sorunu yok. Sadece ayni cinste olan bir kisiye cinsel cekim hisedilir.

Ha sunun ile hemfikirim, bu karar bir psikolog esliginde verilmeli. Sonucta cok büyük bir degisim ve ameliyat. Ancak bu psikolog tedavi amac ile olunmamali. Hani bastan gaye "nasil fikri degisir" olmamali. Gaye kisinin gecirecegi degisimin farkinda olmasi, hangi sebeblerden yapiyor ve kararlimi olmali.

Ki transgender olmak ile gay olmanin arasinda cok far var. Transgender biolojik cinsiyeti gibi hisetmiyor. Hormon ve beyin fonksiyonlar diger cinse ait.
Zaten o yüzden cinsel yönelim ve cinsel kimlik iki ayrı kavram.
Cinsel yönelim kişinin etkilendiği kişinin cinsiyetini belirlerken, cinsel kimlik kişinin kendini ait hissettiği cinsiyeti belirliyor.

Evlat edinmek için 30 yaşını doldurmuş olmak ve 5 sene evli olmak şartı var öncelikle sırada kac kişi vardır evlat edinmek için bekleyen

Acaba böyle bi çifte evlat verilir mi bunu en iyisi hocama sorim merak ettim

Verilen videoyu sonuna kadar izledim. Bir de öyle bakmayı denedim ama olmadı. Orada bile yaratılışımız es geçilememiş ve çoğalmak için erkekleri kullanabilirsiniz sadece denmiş. İnsanoğlu kendi nefsi için her şeyi oldurmak isteyip kendini acındırabiliyor sonuçta. Tüh onlar böyle doğmuş desem ileri de ensest, pedofili gibi vakalarda aynı hoşgörüyü benden isteyebilir. Onlar da ben böyle doğdum derse ne diyeceğim? Hepsini kabul etsek toplumda ne ahlak kalır ne huzur.

Onlar mutluysa hersey mubah ve normal mi !
Ne diyelim onlar ermiş muradına biz micalim tahtına. .

Pedofili ve ensest ancak resit olmayan ve hali ile rizasi olmayan, esit bir iliski olmayan birseydir. Hali ile elbette igrenc birseydir.

Ancak gay bir iliskide böyle birsey yok. Iki yetiskin arasinda bir iliski, tipki heteroseksüeller gibi.

Ayrica ahlak ve erdem adinada cok igrenc seyler yapiliyor.

Ensest ilişkide çocuk 18 yaşını geçince karşılıklı rızayla ilişkisi varsa 2 yetişkine iğrenç diyebilecek misiniz? Ayrıca pedofilide 10 yaşındaki bir çocuğun evet kelimesini rızası var olarak gösterebilirler. Sizin kendi ahlak kurallarınıza göre koyduğunuz reşit tanımını da bir de benim açımdan bak diyerek çürütürler. O zaman hayır diyebilir misiniz?

Bilime inanıyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…