- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi ince bilek
-
Sorun genetik baba vs olayı değil bence, belki dünyanın en iyi babası şuan o. Bilemeyiz ama halihazırda dünyaya gelmiş bir çocuğa da bu iyi niyetini sağlayabilirdi. Ben bu koşullarda babadan da ziyade anneyi aşırı şımarık ve düşüncesiz buldum.
Yahu peki size ne... Kadın sevmiş ya da sevmemiş sonuç olarak evlenmişler. Adamın tercihleri bu yöndeymiş, böyle mutlu ve huzurlu olacakmış, tercihini yapmış. Ailesi kabul etmiş en başta kendisi kabul etmiş. Bir insanı evlat olarak sahiplenmek için ille sperminle duruma katkı sunmak yetmez. Kızı olarak görecek, büyütecek, sevecek. Istediğini anlatacak... Sanki herkes gençlik aşklarını, kırdığı cevizleri çocuklarına anlatıyor... Özel durumunu paylaşmak ya da paylaşmamak onlara kalmış... Sonuç olarak: Size ne, bize ne... !
Tercihinin erkek olmaktan yana olarak kullanması, bence normal çünkü toplum kadınları o kadar eziyor ki, erkekleri o kadar yüceltiyor ki kadınlar zamanla kendi kimliğinden bedeninden nefret ediyor. Nolsa sen sus kadınsın, sen gidemezsin yapamazsın, kadınsın kadınsın kadınsın...Eeee noluyor bari erkek olayım kurtulayım psikolojik baskıdan.
Hayir bu bunun ile alakali degildir. Bu konuda bircok arastirma var, belgeseller var. Bazen embryo döneminde yalnisliklar olabiliyor iste. Penis oluyor ama hormonal olarak kadin gibi hisediyorsun, yada tam tersi.
Bu insanlarin gecirdigi sey yillarca aci cekmektir. Kim olduklarini, ne olduklarini bilmemektir. Hani "pff ben makjajdanda, agdadan biktim" gibi birsey degil. Ani bir heves hic degil. Hic kimse heves olsun diye tüm vücüdünü degistirmez, organlarini aldirmaz.
Artık belli bir yaşın üstündeki bekarlar dahi evlat edinebiliyor. Eğitim durumu/ sosyoekonomik durum alım gücü gibi değişkenler ön planda ..Normal bir çiftin bile sosyal hizmetlerden evlat edinmesi çok çok çok zorken trans bir birey için bu ihtimal yüzde kaçtır?
Nedense bu fikride inanmıyorum ; bu tarz insanların psikolojileri çok yerinde olduğunu düşünmüyorum. Çünkü psikiyatrilerin görüşü; uzun süre tedavinin ardından sonra cinsiyet değiştirmeleri yönünde. Çift cinsiyetle doğan bebekler var onların hormonları hangi cinsiyet yönünde ağır basıyorsa tercihlerini o yönde kullanırlar fakat bu haberde olduğu gibi dur ben kadınım erkek olayım demek çok saçma. Bana göre ciddi bir tedavi görmeleri gerekiyor. Hala aynı duygular içindeyseler ona göre cinsiyet değiştirilmelidir.
Sizce saçma çünkü siz heteroseksüelsiniz.Nedense bu fikride inanmıyorum ; bu tarz insanların psikolojileri çok yerinde olduğunu düşünmüyorum. Çünkü psikiyatrilerin görüşü; uzun süre tedavinin ardından sonra cinsiyet değiştirmeleri yönünde. Çift cinsiyetle doğan bebekler var onların hormonları hangi cinsiyet yönünde ağır basıyorsa tercihlerini o yönde kullanırlar fakat bu haberde olduğu gibi dur ben kadınım erkek olayım demek çok saçma. Bana göre ciddi bir tedavi görmeleri gerekiyor. Hala aynı duygular içindeyseler ona göre cinsiyet değiştirilmelidir.
Kanimca psikolojik bir sorun degil bu. Hatta tip dünyasinda bu arastirilmis bir konu. Inglizcen varmi bilmiyorum, ancak bunu wikipedia'da buldum.
A study of Swedes estimated a ratio of 1.4:1 trans women to trans men for those requesting sex reassignment surgery and a ratio of 1:1 for those who proceeded.[104] Studies have investigated whether sexually dimorphic brain structures in transsexuals are more similar to their preferred sex or their birth sex; research is complicated because there are known differences between homosexual and heterosexual people and that the brain changes in response to hormone-treatment, which many transsexuals use. Studies consistently show that both androphilic and gynephilic male-to-female transsexuals show a shift towards the female direction in brain anatomy, intermediate between male and female.[105][106][107] Brain-based research has also shown that female-to-male transsexuals have several male-like characteristics in their neuroanatomy.[108]
Studies have found that male-to-female transsexuals were more likely than non-transsexual males to have a longer version of a receptor gene for the sex hormone androgen or testosterone, suggesting reduced androgen and androgen signaling contributes to the female gender identity of male-to-female transsexuals. A twin study found that 20% of identical twin pairs in the sample were both transgender, whereas among non-identical twin pairs there were almost no pairs where both were transgender, suggesting that genes rather than rearing are the main factor in transgender identity formation.[109]
Brain structure differences associated with transsexualism do not exist in isolation. Similar brain structure differences have been noted between homosexual and heterosexual men and women.[110][111] More recent studies have found that circumstance such as parenting, and repeated activities such as meditation, modify brain structures in a process called brain plasticity or neuroplasticity.
Yani diyorlarki mesela erkeklerde beyinlerinde "kadinsal" aktiviteler göründügü. Ayrica ikiz kardeslerin beraber transgender olma orani, ikiz olmayan kardeslerden daha yüksektir. Yani bir genetik faktörde olabilir.
Sizce saçma çünkü siz heteroseksüelsiniz.
Hiçbiri bir sabah kalkıp yatakta gerinirken "pff bari kadın olayım/erkek olayım, canım sıkıldı" demiyor zaten.
Tedavi hastalık durumlarında olur.Heteroseksüel olduğum için doğal olarak bu tarz duygular içerisinde olan insanları, anlamam için %100 empati kurma çok zor. Ama dediğim gibi dış koşularda yadsınamaz. Öncelik tedavi olmalı hala aynı yoğun duygular içerisindeyseler cinsiyet değişmeli.
İngilizcem yok maalesef kursa gidiyorum . Konumuza dönersek bilimsel olarak bu konuda araştırmalar yoğun şekilde yürütülüyor fakat bebeğin dış koşulardan etkilendiği kanısındayım . Aile ,çevre vs.vs. Sadece genetik faktörler demek yetersiz geliyor bana. Psikiyatri desteği almaları da bence şart, dediğim gibi hala aynı duygular içerisindeyseler tabi ki cinsiyet değiştirebilirler. İnsanların tercihlerini kınamıyorum ama en son çare olarak cinsiyet değiştirilmeli diye düşünüyorum.
Zaten o yüzden cinsel yönelim ve cinsel kimlik iki ayrı kavram.Ki transgender olmak ile gay olmanin arasinda cok far var. Transgender biolojik cinsiyeti gibi hisetmiyor. Hormon ve beyin fonksiyonlar diger cinse ait.
Verilen videoyu sonuna kadar izledim. Bir de öyle bakmayı denedim ama olmadı. Orada bile yaratılışımız es geçilememiş ve çoğalmak için erkekleri kullanabilirsiniz sadece denmiş. İnsanoğlu kendi nefsi için her şeyi oldurmak isteyip kendini acındırabiliyor sonuçta. Tüh onlar böyle doğmuş desem ileri de ensest, pedofili gibi vakalarda aynı hoşgörüyü benden isteyebilir. Onlar da ben böyle doğdum derse ne diyeceğim? Hepsini kabul etsek toplumda ne ahlak kalır ne huzur.
Pedofili ve ensest ancak resit olmayan ve hali ile rizasi olmayan, esit bir iliski olmayan birseydir. Hali ile elbette igrenc birseydir.
Ancak gay bir iliskide böyle birsey yok. Iki yetiskin arasinda bir iliski, tipki heteroseksüeller gibi.
Ayrica ahlak ve erdem adinada cok igrenc seyler yapiliyor.
Bilime inanıyor musunuz?Ensest ilişkide çocuk 18 yaşını geçince karşılıklı rızayla ilişkisi varsa 2 yetişkine iğrenç diyebilecek misiniz? Ayrıca pedofilide 10 yaşındaki bir çocuğun evet kelimesini rızası var olarak gösterebilirler. Sizin kendi ahlak kurallarınıza göre koyduğunuz reşit tanımını da bir de benim açımdan bak diyerek çürütürler. O zaman hayır diyebilir misiniz?
İnanıyorum.Bilime inanıyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?