Tıp ögrencisi Fulya ameliyatla doktor Mert oldu!..."

Çocuktan saklayabileceklerdir çünkü yaşadıkları çevreyi her yeri değiştirmişler isim zaten değişmiş. Yeni kimliğini gizli turuyordur muhtemelen eski çevresinden ailesi dışında.

Evlat edinmek daha mantıklı zaten benim açımdan. Sperm bankası olayı etik değil başlı başına buraya girersek. Ama Kadın kendi çocuğunu doğurmak istemiş.

bir tarafdan kendi hayatımı yasıyım diyorlar okey ama diger yandan dunyaya bu sekilde cocuk getiriyorlar cocuk buyuyunce birsekilde gercegi ogrense sok hadi onu gectim hic ogrenemesin ama bir insana boyle bir yalan soylenebilirmi hakları varmı

Son düzenleme:

Yani işte kadın bunu istiyorsa delice, böyle bir evlilik yapmamalıydı diyorum. Yapıyorsa da bu isteğinden vazgeçecekti.

Ne şiş yansın ne kebap diye masum bir çocuğa yalan üzerine hayat kurmak çok itici ve bencilce.

Bu kişilerin evlat edinmelerinin de çok kolay olduğunu sanmıyorum ben. Yasal prosedür normal bireyleri dahi zorluyor. Babanın özel durumu göz önünde bulundurulunca zorlu bir süreç olacağı belli.

Belki yaşları da tutmuyordur, yasal şartları sağlamıyorlardır. Evlat edinmek ha deyince olan bir iş değil sonuçta. Bunları göze almak istemedikleri için bile sperm bankasını kullanmış olabilirler.

Çift adına sevindim ben. Dilerim hep mutlu olurlar..

Trans düşmanlığı, eşcinsellik karşıtlığı falan değil konu tantanis, bir çocuğun yalan üzerine kurulu hayatı. Yani bunu bu çift değil, herhangi başka çift yapsa da yalancılık bu. Kimsenin bir çocuğa ömrünce yaşayacağı bir yalanı yaşatmaya hakkı olamaz. Bize ailemiz ufak bir yalan söylese güvenimiz sarsılır, kaldı ki çocuk gerçeği öğrenince nasıl bir psikoloji yaşayacak düşünemiyorum.

Siz gerçekten olsun, çocuk yalan içinde yaşasın, kesin öğrenmez zaten yani eminiz, onlar mutlu olsun yeter diyebiliyor musunuz gerçekten?

Kimliği saklı tutuluyorsa öğrenemezler diye düşünüyorum.

Evlat edinmiş olsaydı da durum değişmeyecekti sonuçta, çocuk yine bir yalanın içinde olacaktı değil mi? Tartışılan konu neden evlat edinmek yerine sperm bankası ile döllenme yapıldığı olduğu için söylüyorum bunu. Iki durum arasında bir fark görmüyorum.

Bu kişinin evlat edinerek ya da başka yolla asla çocuk sahibi olmaması gerektiği savunuluyor olsaydı bir nebze hak verebilirim. Çünkü orada konu gerçekten çocuğa yalan bir hayat kurmamak olurdu.

Ben evlatlık edinilince çocuğa evlatlık olduğunu psikolog eşliğinde küçükken söylenmesi taraftarıyım. Hani sen bizimsin denmesi de yalandır. Yani ben onu da etik bulmuyorum. Tabi bu bebekken alınan çocuklar için.

Zaten bebekken evlatlık alma harici yurttan çocuk evlat edinilince çocuk zaten herşeyin farkında oluyor ki? Biliyor evlatlık olduğunu. Öyle çok kişi biliyorum ben, evlatlık olup bunu bilen ve sevgi içinde büyüyen.

Hele susup susup çocuk 18 yaşına gelince sen evlatlıksın falan demek ya da çocuğun bunu kendi bir şekilde öğrenmesi, cidden travma.

Küçükken mahallede bir çocuk vardı halası sandığı kadının annesi olduğunu öğrenmişti 12 yaşında falan ailesi dışındna biri demişti sanki, çocuk bi daha iflah olmadı. Bu bence çocuğa yapılan bir haksızlıktır.

Bu tip durumların (evlatlık alma, ebeveynin birinin üvey olması vs) çocuğa ne zaman, ne kadar söyleneceğinin ailenin takdiri olduğunu düşünüyorum.
Şahsi fikrim çocuğu pedagog kontrolünde büyüterek, uygun gördüğü takdir münasip bir şekilde ailenin açıklaması olurdu. Ancak Türkiye gibi homofobik ve transfobik bir ülkede yaşıyoruz ve babasının transseksüel olduğunu bilen bir genç dışarıdan gelecek her türlü olumsuz söyleme çok hassas olacaktır.

O yüzden şu aşamada söylenmeli veya söylenmemeli diyemem. Bunu uzmanların kararına bırakmanın en iyisi olduğunu düşünüyorum.

Yahu kadın doğurabiliyorken neden evlatlık alınsın ben şimdi anlamafım evlatlık alınınca tamam babası annesi olabiliyor karısı doğurunca babası değilsin

Bu kadının bu konularla ilgili tüm yazılarini okudum. Ne hayatlar var Rabbim yardım etsin herkese cikmazda olan yardım bekleyen tüm kardeşlerimize yardım etsin inşallah

Yaşadığımız ülkenin koşulları belli.. Herşey dört dörtlükken eğitimi, sosyoekonomik durumu yerinde olan bir çiftin bile çocuk sahibi olma çabasını ben kendi içimde tartışan biriyim.

Ve gercekten görüş olarak biyolojik ebeveynlik inadını anlamlandıramıyorum . Herkes mi genetik harika yani.. Herkes mi genetik devamlılığını sağlamazsa ölecek durumda?

Koşullar böyleyken doğmamış çocuklara sen bu ülkeye gelmek istiyor musun bebişim diye sorma şansımız yokken, binbir travmatik riski alıp bankalara koşmak nedir yani?

Sorun genetik baba vs olayı değil bence, belki dünyanın en iyi babası şuan o. Bilemeyiz ama halihazırda dünyaya gelmiş bir çocuğa da bu iyi niyetini sağlayabilirdi. Ben bu koşullarda babadan da ziyade anneyi aşırı şımarık ve düşüncesiz buldum.

Su koşullarımda bile genetiğe değer versem, sevdiğim adamın çocuğu olamıyorsa illa ben anne olucam diye bankaya gitmem, gidemem. İncitmekten korkarım.

Ben bu trans kişinin yaşam öyküsünü başarı olarak göremedim. Detay hiçbirimiz bilmiyoruz kabul ama hissettiğime göre sırf doktor olduğu için prim yaptığı,sevgisiz bir iş yürüttüğü yönünde..
Çocuğu olmayacağı 100de 100 net biri ile evlenen , bankaya gitmemeli..

Bülent Ersoy'un ilk kocası ile ilgili açıklaması aklıma geldi; bir kere bile benimle birlikte olmadı demişti. Üzücü bence..

Son düzenleme:
erkek olması, eşinin herşeyi bilerek dr Mert! ile evlenmesi vs... bunların hepsi tamamen kendi seçimleri ve onları ilgilendirir.

ama çocuk edinmeleri bencilce, kendi egolarını tatmin için yapılmış. en büyük haksızlık ona yapılmış. baba belli değil. baba bildiğin adam aslında kadın. çocuk açısından üzüntü verici.

Kizin,hic bebeklik cocukluk fotograflarini sormayacak mi? Hic aile iliskisi olmayacak mi? Akrabalardaki fotoğraflarını da mi yok etti? Lise diplomasi ismi falani filani?
Hic etik bulmuyorum zaten boyle bir seyi!!

Boyle bir gerçek ne zamana kadar saklanabilir ki. Cocuk için cok travmatik bir durum

Yahu peki size ne... Kadın sevmiş ya da sevmemiş sonuç olarak evlenmişler. Adamın tercihleri bu yöndeymiş, böyle mutlu ve huzurlu olacakmış, tercihini yapmış. Ailesi kabul etmiş en başta kendisi kabul etmiş. Bir insanı evlat olarak sahiplenmek için ille sperminle duruma katkı sunmak yetmez. Kızı olarak görecek, büyütecek, sevecek. Istediğini anlatacak... Sanki herkes gençlik aşklarını, kırdığı cevizleri çocuklarına anlatıyor... Özel durumunu paylaşmak ya da paylaşmamak onlara kalmış... Sonuç olarak: Size ne, bize ne... !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…