Tıp ögrencisi Fulya ameliyatla doktor Mert oldu!..."

O zaman pedofili-ensest ve LGBTlik farkını şöyle söyleyeyim:

Pedofili ve ensest psikolojik olarak hastalık olarak tanımlanır, zoofili veya nekrofili gibi.
Öteki ise cinsel yönelimdir, hastalık değildir.

Dolayısıyla bir insanın heteroseksüel olması ne kadar hastalıksa, homoseksüel olması da o kadar hastalıktır.

Bu nedenle bir eşcinselin isteyebileceği hoşgörüyü bir pedofili isteyemez.

O zaman pedofili-ensest ve LGBTlik farkını şöyle söyleyeyim:

Pedofili ve ensest psikolojik olarak hastalık olarak tanımlanır, zoofili veya nekrofili gibi.
Öteki ise cinsel yönelimdir, hastalık değildir.

Dolayısıyla bir insanın heteroseksüel olması ne kadar hastalıksa, homoseksüel olması da o kadar hastalıktır.

Bu nedenle bir eşcinselin isteyebileceği hoşgörüyü bir pedofili isteyemez.
Şimdi hastalık olarak tanımlanıyor. Ama ileri de ona da cinsel eğilim diyebilirler. İsveç de falan mıydı ensestin de normal olabileceğini bunu da yasallaştırılması gerektiğini falan düşünüyorlardı. Yurt dışındaki ateistler normal görmeye başladı. Bizimkilerin de yakındı görmesi.

Şimdi hastalık olarak tanımlanıyor. Ama ileri de ona da cinsel eğilim diyebilirler. İsveç de falan mıydı ensestin de normal olabileceğini bunu da yasallaştırılması gerektiğini falan düşünüyorlardı. Yurt dışındaki ateistler normal görmeye başladı. Bizimkilerin de yakındı görmesi.
Pedofili, zoofili ve nekrofilinin cinsel yönelim olması sözkonusu değil. Çünkü karşılıklı rıza gibi bir durum sözkonusu değil.
Ensestin hastalık olarak tanımlanmasının kaldırılabileceğini öngöremezsiniz. Kaldı ki çoğu ensest zaten pedofili içerdiği için hastalık ve yanısıra yasal olarak suç kalacaktır.

İki yetişkin ve herhangi bir kan bağı bulunmayan insanın ilişkisiyle akrabalık ilişkisi bulunan anne-oğul arasında kurulacak ilişkiyle bir tutuyorsanız zaten aynı temelde bulunmuyoruz demektir.

Neyse ki lgbt bireylerin varlığı da yönelimleri de kimsenin kararına tabi değil.

Pedofili, zoofili ve nekrofilinin cinsel yönelim olması sözkonusu değil. Çünkü karşılıklı rıza gibi bir durum sözkonusu değil.
Ensestin hastalık olarak tanımlanmasının kaldırılabileceğini öngöremezsiniz. Kaldı ki çoğu ensest zaten pedofili içerdiği için hastalık ve yanısıra yasal olarak suç kalacaktır.

İki yetişkin ve herhangi bir kan bağı bulunmayan insanın ilişkisiyle akrabalık ilişkisi bulunan anne-oğul arasında kurulacak ilişkiyle bir tutuyorsanız zaten aynı temelde bulunmuyoruz demektir.

Neyse ki lgbt bireylerin varlığı da yönelimleri de kimsenin kararına tabi değil.
Bir tutmak anlamında demedim. Sonuçta insanlar nefsini kabullendirmeye çalışıyorlar. Ve bunlar sadece eşcinseller olmaz. Diğerleri içinde geçerli. Evet ben de iğrenç bulurum ana-oğul meselesini. Ama bu ahlak anlayışımızı ensestler bizi anlamıyorsunuz diyerek çevirir. Onlar da kabul görmek ister. Ateistlerin bazıları da bunu dinlerin kısıtlaması olarak görüyorlar ve normalleştirecekler tüm dünyada. Biliyorum ben kabul etmesem de onlar olacak ve benden daha çok kabul görecekler. Biliyorum.

Ensest ilişkide çocuk 18 yaşını geçince karşılıklı rızayla ilişkisi varsa 2 yetişkine iğrenç diyebilecek misiniz? Ayrıca pedofilide 10 yaşındaki bir çocuğun evet kelimesini rızası var olarak gösterebilirler. Sizin kendi ahlak kurallarınıza göre koyduğunuz reşit tanımını da bir de benim açımdan bak diyerek çürütürler. O zaman hayır diyebilir misiniz?

10 yasindaki cocuk resitmi? Bir cocugun evet demesi birseyi ifade etmez. O cocuktur ve akli hali ile ermez. Bu benim ahlak kurallarim degil, bizzat tüm dünyada 18 yasinin altindaki herkes cocuk olarak kabul ediliyor.

Ve ensest iliskisi asla esit kosullarda olmaz. Bir baba ile kizi esitmi sizce? Kan bag oldukca esit iliskiden konusulmaz. Bu kuzen iliskisi icinde gecerlidir. Biolojik bagdan dolayi mesela cocuklarin engelli dogumasinin riski daha yüksektir.

10 yasindaki cocuk resitmi? Bir cocugun evet demesi birseyi ifade etmez. O cocuktur ve akli hali ile ermez. Bu benim ahlak kurallarim degil, bizzat tüm dünyada 18 yasinin altindaki herkes cocuk olarak kabul ediliyor.

Ve ensest iliskisi asla esit kosullarda olmaz. Bir baba ile kizi esitmi sizce? Kan bag oldukca esit iliskiden konusulmaz. Bu kuzen iliskisi icinde gecerlidir. Biolojik bagdan dolayi mesela cocuklarin engelli dogumasinin riski daha yüksektir.
Benim zaten onaylamadigim bir şey bu durum. Size kabul ettirmeye çalışmıyorum. Sadece herkesin bir bahanesi vardır yapmak isterse diyorum. Evet siz ve ben kabul etmiyoruz ama bunları kabul edip savunan kişiler çıkacaktır escinsellikte olduğu gibi.

Biraz okudum da kıssadan hisse:

Cinsel eğitim şart.

Kusura bakmayın ama cinsiyet değiştirme, hem cinse ilgi duyma gibi kavramları tercihle açıklayamazsınız.

Bilimsel olarak defalarca yönelim olarak açıklanmış bir durumdur bu. Matematiğin bile bilim olup olmadığını sayfalarca tartışırsınız da bunu tartışamazsınız ya..

Dis kosullardan nasil etkilenirler sence? Bu bahaneyi gay'lige karsi olan insanlardan duyuyorum daha cok. Ki transgender olmak ile gay olmanin arasinda cok far var. Transgender biolojik cinsiyeti gibi hisetmiyor. Hormon ve beyin fonksiyonlar diger cinse ait.

Gay olan bir kisi cinsiyeti ile bir sorunu yok. Sadece ayni cinste olan bir kisiye cinsel cekim hisedilir.

Ha sunun ile hemfikirim, bu karar bir psikolog esliginde verilmeli. Sonucta cok büyük bir degisim ve ameliyat. Ancak bu psikolog tedavi amac ile olunmamali. Hani bastan gaye "nasil fikri degisir" olmamali. Gaye kisinin gecirecegi degisimin farkinda olmasi, hangi sebeblerden yapiyor ve kararlimi olmali.

Dış koşular nasıl etkiler ; İçinde büyüdüğümüz aile ortamı ,çevre, coğrafi koşulları nasıl kişiliğimizi , siyasi görüşümüzü , insanlara bakış açımızı etkiliyorsa ve bizi kısmen şekillendiriyor ise cinsel kimliğimizi de pekala etkiliyordur bunu inkar edemeyiz. Bilimsel gerçekler sürekli değişime mahkumdur her yeni sav diğer savı çürütür. Sadece bilimsel olarak değerlendirmekte yanlış olur görüşündeyim. Belki bireyin doğuştan gelen böyle bir eğilimi yoktur öyle sanıyor da olabilir o yüzden psikiyatri desteği alması şarttır ve hala o yönde bir eğilim içinde ise kadın veya erkek gibi hissediyorsa yaptığı seçime de saygı duymak zorundayız.

Tabi ki bireylerin kendi isteği ile dur kadın olayım yok yok erkek olayım mantalitesine sahip diilim. Eşcinsellik doğuştan gelen bir eğilimdir tıpkı heteroseksüellik gibi. Bu durumda biz nasıl ki karşı cinsimize karşı istemsiz içimizden gelen bir dürtüye sahipsek, eşcinseller de aynı şekilde hem cinslerine karşı içsel bir dürtüye sahip. Ayrıca doğuştan bedensel engelli bir insana ya da siyah tenli bir bireye nasıl ki hasta ya da hakarete açık insan muamelesi yapmıyorsak bir eşcinsele de yapamayız çünkü kişinin bunu seçme gibi bir hakkı yoktur. Doğuştan uzvu eksik bir insanı "Neden kolun eksik senin?" diyerek linç etmekle aynı şeydir bu.

Dini boyutuna gelirsek ; Üçüncü olarak Allah eşcinselleri lanetlenmemiştir. Şuna bir açıklık getirelim merhametli olduğunu bildiğimiz bir ilah neden kendi yarattığı bir insanı lanetlesin? Yasak olan eşcinsel cinsi ilişkidir ve zina ya da anal ilişki eşcinseller kadar heteroseksüellere de yasaktır. Eşcinsel olduğu için bir insana zulmediyorsak ne gerçekten hoşgörü felsefesini ne de Allah'ın merhametini anlayamamışızdır. Onlar da Allah katında bizimle eşittir kendimizi onlardan üstün ya da onları yargılama hakkına sahip insanlar olarak görmeyelim çünkü kişilerin yaptığı eylemleri yalnızca Allah yargılar. İlahcılık oynamanın anlamı yoktur. Bunu da dini olarak yorum yapan arkadaşlar için not düştüm.

En önemlisi ise neticede bu da bir sınav sebebidir. Bir görme engelliliğin, parasızlığın, açlığın ve diğer zor sınav sebeplerinin olduğu gibi. Sınavda ne yapacağınız ne cevap vereceğiniz size kalmış. Önyargılarımızı aşmamız lazım nitekim şu dünyayı önyargılarımız mahvediyor. İnsanları , hayvanları,bitkileri sevelim çünkü yaratıcı herkesi özel biricik ve çok değerli yaratmıştır.

Bir tutmak anlamında demedim. Sonuçta insanlar nefsini kabullendirmeye çalışıyorlar. Ve bunlar sadece eşcinseller olmaz. Diğerleri içinde geçerli. Evet ben de iğrenç bulurum ana-oğul meselesini. Ama bu ahlak anlayışımızı ensestler bizi anlamıyorsunuz diyerek çevirir. Onlar da kabul görmek ister. Ateistlerin bazıları da bunu dinlerin kısıtlaması olarak görüyorlar ve normalleştirecekler tüm dünyada. Biliyorum ben kabul etmesem de onlar olacak ve benden daha çok kabul görecekler. Biliyorum.
Herkes kendi isteğini kabul ettirmeye çalışabilir. Birinin kabul ettirmeye çalıştığını kabul etmek gibi bir zorunluluğunuz yok.

O çok dindar İranınızda eşcinseller sırf kendi kararlarını verdikleri için şehir meydanlarında asılıyor mesela, evet haklısınız kabul etmeyip asalım biz de (devamlı ateistler şöyle ateistler böyle vurgusu yaptığınız için İran'ın dindarlığına vurgu yapıyorum bunu da belirtmek isterim).

Evet neyse ki siz kabul etmeseniz de varlar ve seslerini yükseltiyorlar, Türkiye gibi homofobi ve transfobinin zirvede olduğu bir ülkede bile.

İki yetişkin insanın yatak odasına, kiminle sevişeceğine bu kadar müdahale etmeye çalışmayın, edemezsiniz çünkü. İnsanları ne kendi ahlak anlayışınıza uygun davranmaya zorlayabilirsiniz ne kendi dini inançlarınıza.

Bu arada üzgünüm ama tüm dünyada lgbt bireyler zaten hızla normalleşiyor. Biliyorsunuz artık yasal olarak evlenebiliyorlar hatta evlatlık alabiliyorlar :)

Back