Tıp ögrencisi Fulya ameliyatla doktor Mert oldu!..."

ince bilek

💔
Pro Üye
16 Temmuz 2010
19.693
55.173
798
http://m.sacitaslan.com/yasemin-bozkurttan-erkek-olan-kadinlarin-hikayeleri-haberi-264435

Yasemin Bozkurt yazdı: "Tıp ögrencisi Fulya ameliyatla doktor Mert oldu!..."

O kapıdan içeri girdigimde Tıp Fakültesi 4. sınıfta öğrenciydim. Rekonstrüktif cerrahı uzmanı doktora ilk sorumu sordum: "Penis nasıl yapılıyor?"

Doktor durumumu biliyordu. Anlatmaya başladı:"Kasla erkeklik organı yapılmıyor. Deri, derialtı yağ ve bağ dokularıiçeren fleplerden yararlanıyoruz... Flepler kol,ön kol,bacak ve karın bölgelerinde olabilir"

Hayatımın en önemli kararını 23 yaşında verdim. Yıllardır beni azgın bir dalga gibi kıyıdaki kayalara savuran içsel kavgalarım sonunda huzur bulacaktı. Tıp ögrencisi Fulya, 'Doktor bey' olacaktı.

Lise yıllarında fark edilir derecede güzel bir kızdım. Vücudumun isyanlarını "Bu ben değilim" sözlerini fark ettiğimde liseyi bitirmiştim. Tıp okumak, muhteşem insan vücudunu tanımak karar verme sürecimi hızlandırdı.

Güvendiğim bir öğretim görevlisine durumu anlattım. Ondan sonraki süreç hızlı gelişti. Ailem üzüntü ile şaşkınlık arasında bocalarken ben kararımı vermiştim.

Ameliyatım iki aşamalı olacaktı. Önce jinekologlar rahmi, yumurtalıklları vajeni ve memeleri alıyordu. İkinci aşamada erkeklik organı için ürolog ve plastik cerrah devreye giriyordu. İleride doktor olacak benim için bile zor, ürpertici detaylar vardı.

Anneme 'Artık bana kızım deme' talimatını vermiştim. Ameliyat için 23 Mayıs tarihini seçtim.

Terapide tanıştığım arkadaşlarımdan biri 3 ay önce değişimi yaşamıştı.

Ameliyat günü doktoruma merak ettiğim iki soruyu sordum: "Kadınlar sonradan erkeği nasıl anlar?"

"Gözü açılmamış bir kadın anlamayabilir! Ancak orta deneyimli bir kadın anlamak isterse elbette anlayacağı ipuçları var..."

"Peki ameliyat sonrasında tam bir erkek olabilecek miyim?"

"Sende biliyorsun hastaya mutluluk çubuğu takıyoruz. Bu protezler organın içine yerleştirerek fonksiyonu yapmaya yönelik oluyor. Ses kalınlaşması ve vücut kıllanması için ömür boyu erkeklik hormonu kullanacaksın..."

Ameliyat bütün korkularıma rağmen başarılı geçti.Güzel Fulya yakışıklı Mert olmuştu. Okuluma geri döndüm.

Yasemin Bozkurt'un notu:

Mert tıp fakültesini bitirdi. Doktor bey oldu. Yakın bir arkadaşının sekreteri ile tanışmasından 3 yıl sonra evlendi. Karısı Gönül her gerçeği bidiği için sorun yoktu. Doktor Mert pratisyen hekim olarak çalışıyor. Kendisini tanımayan bir şehre yerleiştiler. Yurtdışında sperm bankalarından birinde karısı hamile kaldı. Şimdi 5 yaşındaki kızları ile mütavazı bir yaşamları var. "Karımdan sır saklamadım. Kızımdan saklayacağım. O babasının bir zamanlar kadın olduğunu hiç öğrenmeyecek..."

Kızı öğrenirse zaten hayatının şokunu yaşar ve atlatamaz.
Ağzım açık okudum resmen.

Kizin,hic bebeklik cocukluk fotograflarini sormayacak mi? Hic aile iliskisi olmayacak mi? Akrabalardaki fotoğraflarını da mi yok etti? Lise diplomasi ismi falani filani?
Hic etik bulmuyorum zaten boyle bir seyi!!

Son düzenleyen: Moderatör:
Kadın doğup erkek oluyorsun, karın başka erkeğin spermiyle hamile kalıyor ama çocuktan herşeyi gizliyorsun. Madem bunlar normal ve bu yola girdin o zaman göğsünü gere gere çocuğuna da bunları anlatmak zorundasın aklı kemale erince. Ne sır olarak kalıyor da bu kalsın Allah aşkına? Başka yolla öğrenince ve psikolojisi altüst olunca daha mı iyi? Öz babası belirsiz, baba bildiği adam aslında kadın....

Bana bu bencillik geliyor, kimse kusura bakmasın. O zaman o çocuğu yapmayacaktınız, siz ne yapıyorsanız yapın....

Bana da sırf gerçekleri bilsin bizden çıksın diyip çocuğa anlatmak bencillik geliyor. Tamam sana normal geliyor yaşadıkların. Yaşadığın hayat senin seçimin. Ama çocuğun seçme şansı yoktu. Söyleyip ona hayatının şokunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Mutlu bir ailede büyüdüğünü bilmesi mutlu bi çocuk olması ona yeter. Bilip de mutsuz olacağına.

o senin kızın değil doktor bey.
Sadece merakımdan soruyorum, polemik gibi bir niyetim yok.

Adamın spermi olmadığı için "o senin kızın değil" diyorsunuz.

Evlatlık alanlara da aynı yaklaşımı sergiliyor musunuz? Ya da üvey çocuğunu öz çocuğundan ayırmadan bakanlara? Birinin çocuğu olup olmamak salt genetik aktarıma mı tabi sizin için?

Teşekkür ederim şimdiden.

Çocuğa kadar adam cok haklıydı.. Tebrik edilecek kadar haklıydı hem de gözümde ..

Ama çocuğa cok üzüldüm. Ya mecbur musunuz çocuk yapmaya? Keyfe keder bir durum bu.

Gidin yetimhaneden bir Bebek alın. Dünyası değişsin. Babasını genetiğini bilmeyen bir cocuk. Korkunç ya

Sence bunu sonsuza del saklamaları mümkün mü? Ben inanmıyorum, adamın geçmişi var, geçmişinde insanlar var ve o çocuk bunu bir şekilde öğrenecek, kaçınılmaz son bu. Yani kocaman ama kocaman bir yalanın savunulur bir tarafı olabilir mi dansmure, yalana eyvallah demek etik birşey mi sence? Ki bence bu pembe bir yalan da değil, son derece kara bir yalan. Tv dizilerinde izliyoruz çocuklardan her haltı saklıyorlar ama sonra ortaya çıkıyor falan, bu da farksız.

Bana göre hiç çocuk olayına girmeyeceklerdi ya da catharsisin dediği gibi evlat edineceklerdi ve çocuk evlatlık olduğunu bilecekti..

Tabi ki aynı yaklaşımı sergilemiyorum emin olun.
Burada tüm bu saçmalıkların üstüne birde babası belli olmayan bir çocuk var. Trajikomik geliyor bana. Açıkçası bu tip haberlere konu olan kişilere sempatim yok net, ama birde çocuk sahibi olmuş bu haberde, bu beni rahatsız etti.

Tercihinin erkek olmaktan yana olarak kullanması, bence normal çünkü toplum kadınları o kadar eziyor ki, erkekleri o kadar yüceltiyor ki kadınlar zamanla kendi kimliğinden bedeninden nefret ediyor. Nolsa sen sus kadınsın, sen gidemezsin yapamazsın, kadınsın kadınsın kadınsın...Eeee noluyor bari erkek olayım kurtulayım psikolojik baskıdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…