Merhaba
Aşağıda bilgilendirici bir yazı daha
Tibetli güzel günler
Nerde hareket orda bereket
"Aslında çok basit olan bu hareketleri, yıllardır uygulayan insanların anlatmalarına göre, gençleşen cilt, solan yaşlılık lekeleri, yok olan vücut ağrıları, yenilenen enerji düzeyleri ve tepeden tırnağa fiziksel canlanma yaşanır. Uygulamanın düzenli ve tam konsantre olunarak yapılmasına bağlı olarak, daha üstün verimlilik elde edilir. Algınanan enerjileri destekleyen bilimsel araştırmalar olmasa da, hareketleri düzenli yapanlar, ilk bir kaç hafta içersinde faydalarını görmeye başlar. Ancak hareketlerden ciddi fayda sağlamanız için her gün yapmalısınız. Haftada bir gün yapmazsanız sorun yaratmayabilir, ama daha fazla ara vermeler, daha önce katedilmiş yola, yeniden başlamanız gerekir.
Tibet yogasının temelinde yatan sır, endokrin
(hormonal) sistemimizin, yaşlandıkça giderek daha az hormon salgılamaya başladığı gerçeğine dayanır. Bu gençliğin üretken yıllarını tamamladıktan sonra, artık karşı cinse çekici gelecek bir görünüme, ya da gençlik enerjisine ve dürtülerine gereksinim duymayacağımızla ilgili olabilir. Bu nedenle, belli bir yaştan sonra, yavaş yavaş hormon musluğu kapanmaya başlar. Bunun sonucu ise, hepimizin çekindiği yaşlılık işaretleridir.
Yeniden canlandırıcı
(rejuvenation) yoga egzersizleri, endokrin
(hormonal) sistemimizi harekete geçirerek, doğal hormonlarımızın salgılanmasını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bunu gerçekleştirebilmek için çakralarımızın, mümkün olan en yüksek dönüş hızına ulaşmış olmaları gerekir. Bu çoğu insana anlaşılmaz veya saçma gelebilir, ancak bu hareketler asırlardır hastalıklara karşı doğal yöntemlerle mücadele veren Çinliler ve bazı Asya halkları için, günlük yaşamlarının bir parçası olmuştur.
Yaşınız ve fiziksel durumunuz ne olursa olsun, gençlik, sağlık ve canlılık kazanmak için, her gün kısa bir süre de olsa, bu egzersizleri uygulayabilirsiniz. Bu hareketleri gerçekleştirirken, belli bir nefes alma/verme tekniği önemlidir. İlk hareketten sonra, her dört harekette, aksiyonu başlatırken derin nefes alıp, aksiyonun ikinci yarısında nefes verilmesi gerekmektedir. Soluk alıp vermenin bu hareketlerin avantajından yararlanmak bakımından doğrudan bağlantısı vardır."
Sevgiler