- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.717
evet bir yerden sonra beden kilitleniyorNeden hareketler zormu gelıyo?
Bu olumlu bakış açısı bende de oluştu geçen yıldan bu yana.. Ama sınırlarını da belirtmem lazım.. Kişisel hayatımdaki ya da etrafımdakilerin kişisel hayatlarındaki tasalarla ilgilenmemeye ve hatta önemsememeye başladım..merhaba arkadaşlar 19 tekrarın ilk gününe başladım başlarda 2.hareket kolay geliyordu tekrarlar artınca zor gelmeye zor olanlar kolay gelmeye başladı kızlar şöyle bir etki oldu ama tibetten mi bilemiyorum herşeye olumlu yaklaşma hali sakinlik ,aşırı unutkanlık.Şehirdışına düğüne gidip düğün kıyafetlerini unutmak ama bunada gülüp geçmek mesala Ağlancak halime çok güldüm kızlar
selamlar
sporu tibetten önce mi yapıyorduk sonra mı, hep unutuyorum da
slm. niyi aksamlar kızlar. benım yıne gecen yıl oldugu gıbı belım incindi aynı yerden, temizlik yaparken(tibetten değil yanlış anlama olmasın) .. 3 e dondum 21deyken4. hareket ve benzerleri popo hareketi olarak pilates ve fitness videoların da çok var, onun için tibetten kaynaklanıyor.Benzeri dediğim de yine tibetin 2. kitabında 4. harekette zorlananlara verilen alternatif hareket.
arkadasım hem adın sarma insanın canının çektirıyon ki hiç yapmaasını beceremem, hem de hep denız kenarındaymışsın bak çok kıskandımselamlar
sporu tibetten önce mi yapıyorduk sonra mı, hep unutuyorum da
Evet, bunu yapabilirsin. Ama yine bunda da dikkat et, çok zorlamadan yap. Geçmiş olsun. İstersen de bir süre, düzelene kadar 4. hareketi hiç yapma. Temizlik yaparken yanlış mı eğiliyorsun, dizler kırılarak eğilmek lazımmış. Hem öyle squat yapmış oluruz, kalça, bacak çalışır.slm. niyi aksamlar kızlar. benım yıne gecen yıl oldugu gıbı belım incindi aynı yerden, temizlik yaparken(tibetten değil yanlış anlama olmasın) .. 3 e dondum 21deykenama 4. harekettte zorlsnmak istemiyorum hep bunu yapsam aynı sey yerine gecer mı? pilatestekı köprü hareketı bu değil mi?
Evet, bunu yapabilirsin. Ama yine bunda da dikkat et, çok zorlamadan yap. Geçmiş olsun. İstersen de bir süre, düzelene kadar 4. hareketi hiç yapma. Temizlik yaparken yanlış mı eğiliyorsun, dizler kırılarak eğilmek lazımmış. Hem öyle squat yapmış oluruz, kalça, bacak çalışır.Hem de bel zorlanmaz.[/QUOsagol tesekkur ederım. aslında temızlıgı yaptım bitirdim ev terlıklerımı yere koyarken oldu ağır kaldırsam gam yemıcem:)
tibeti bugun köprü hareketıyle yaptım hem rahatlattı:) bu arada squat kas yapıyo kalınlastırıyo dıye bılıyorum.
aslında temızlıgı yaptım bitirdim ev terlıklerımı yere koyarken oldu ağır kaldırsam gam yemıcem:)Evet, bunu yapabilirsin. Ama yine bunda da dikkat et, çok zorlamadan yap. Geçmiş olsun. İstersen de bir süre, düzelene kadar 4. hareketi hiç yapma. Temizlik yaparken yanlış mı eğiliyorsun, dizler kırılarak eğilmek lazımmış. Hem öyle squat yapmış oluruz, kalça, bacak çalışır.Hem de bel zorlanmaz.
Sonra..selamlar
sporu tibetten önce mi yapıyorduk sonra mı, hep unutuyorum da
aslında temızlıgı yaptım bitirdim ev terlıklerımı yere koyarken oldu ağır kaldırsam gam yemıcem:)
tibeti bugun köprü hareketıyle yaptım hem rahatlattı:) bu arada squat kas yapıyo kalınlastırıyo dıye bılıyorum. bu arada avatarın çok tatlı,kalkıp spor yapasım gelıyo görünce
pardon ben tatilde hep önce bir saat yüzme yaptım sonra tibetimi yaptım yanlış mı oldu şimdi? yada tatili geçelim o kısa bir zaman dilimiydi yaz başı gibi 1 saatlik yürüyüş yapıyordum sonasın da da tibeti yapıyordum ısınma olsun sonrasında ise tibetle esnetme ,toparlama olur gibi düşünmüştüm yanlış mı yapmışım yardımcı olurmusunuz ?Sonra..
bu göğüs büyütmek için de etkili mi canımYaşınız ve fiziksel durumunuz ne olursa olsun gençlik, sağlık ve canlılık kazanmak için her gün kısa bir süre de olsa bu egzersizleri uygulayabilirsiniz. Bu hareketleri gerçekleştirirken yavaş ve derin soluklar almak yeterli. Soluk alıp vermenin bu hareketlerin yararları arasında doğrudan bağlantısı var.
Peter Kelder'in yazdığı "Tibet'in Gençlik Pınarı" (orijinal adı: Ancient Secret of the Fountain of Youth ) adlı kitapta yer alan, emekli bir İngiliz subayı tarafından Batı’ya aktarılan beş Tibet egzersizinin çok büyük yararları var. Dünyada ilgiyle okunan kitapta sağlık için gerekli fiziksel hareketlerin yani sıra beslenme sırları da var.....
Başlangıçta her hareketin 3 kez yapılması tavsiye ediliyor. Daha sonra her hafta tekrar sayısını 2 şer arttırarak 21 tekrara ulaşıncaya kadar arttırmaya devam edin.Yani 2.hafta her hareketi 5 kez,3. hafta 7 kez, 4. hafta 9 kez ve bu şekilde arttırmaya devam edin 10 hafta sonra her hareketi 21 kere yapabilir duruma geleceksiniz.
Bu 5 hareketi tamamladıktan sonra ılık yada serin suyla duş almanız tavsiye ediliyor. Ama asla soğuk suyla yıkanmayınız.
Birinci hareket:
Faydaları : Dolaşımı geliştirerek varisli damarlar, osteoporoz ve bas ağrılarına iyi geliyor. Her gün yapmak tüm bedeni gençleştiren bir süreci başlatabilir.
Uygulanışı : Kollarınızı iki yana açarak avuç içleriniz yere bakacak şekilde saat yönünde dönün.
İkinci hareket:
Faydaları : Tiroit bezi, böbreküstü bezleri, böbrekler, sindirim organları ve prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organlar ve bezler üzerinde onarıcı bir etkisi var. Arterit, osteoporoz, düzensiz regller, menopoz semptomları, sindirim ve bağırsak sorunları, sırt ağrısı, bacak ve boyunlardaki sertliğe iyi geliyor.
Uygulanışı :
1-Sırtüstü yatarak ellerinizi vücudunuzun yanına koyun.
2-Çenenizi göğsünüze doğru yaklaştırın
3-Bacaklarınızı yere dik olacak şekilde kaldırırken dizlerinizin dik olmasına gayret edin
Üçüncü hareket:
Faydaları : İkinci gibi üçüncü de tiroit bezlerini, böbreküstü bezleri, böbrekleri, sindirim sistemi organlarını ve prostat ile rahmi de içine alarak cinsel organları gençleştiriyor. Menopoza girmiş ve düzensiz veya tembel regl dönemleri geçirme eğilimindeki kadınlar için özellikle iyi.
Uygulanışı :
1-Vücudunuzu dik tutarak dizlerinizin üzerinde durun.Ellerinizi kalçalarınızın altına dayayın
2-Çenenizi göğsünüze yaklaştırın.
3-Başınızı yavaşça mümkün olduğu kadar geriye doğru eğerken,sırtınızı arkaya doğru esnetin.
Dördüncü hareket:
Faydaları : Tiroit bezi, sindirim sistemi, prostat ile rahmi de içine alacak şekilde cinsel organları ve bezleri dolaşım ve lenfatik akış üzerinde canlılık veren bir etkisi var. Karın bölgesini, uylukları, kolları ve omuzları güçlendirir. eğer sinüs tıkanıklığınız varsa bu hareketin burun deliklerinizi açtığını da fark edebilirsiniz.
Uygulanışı :
1-Bacaklarınızı ileriye doğru uzatarak yere oturun.Ayaklarınız hafifçe aralık olsun ve ellerinizi yere koyun
2-Çenenizi göğsünüze doğru eğin.
3-Başınızı mümkün olduğunca arkaya doğru eğin.
4-Kollarınızı düz tutarak ayak tabanlarınızı ve ellerinizi yere basarken dizlerinizi kırın ve gövdenizi yere paralel olacak şekilde havaya kaldırın.Adalelerinizi bir süre kasın ve ardından gevşeyin.
Beşinci hareket:
Faydaları : bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi olan dolaşım ve lenfatik akışın geliştirilmesine yardımcı olur. Derin soluk alıp vermeyi, enerji ve canlılığı uyarır. Diğer hareketlerde olduğu gibi özellikle menopoz ve düzensiz regl dönemleri semptomlarını hafifletiyor.
Uygulanışı :
1-Kollarınız dik ve bedeniniz aşağı sarkmış halde ( kobra yılanı ) şeklinde durun. Avuçlarınızı yere koyun. Başınızı yumuşak bir şekilde mümkün olduğu kadar geriye yatırın.
2-Ayaklarınızı ve ellerinizi oynatmadan,kalçanızı yukarıya kaldırın ve vücudunuzla ters v şekli meydana getirin.Çenenizi göğsünüze doğru yaklaştırın.
(alıntıdır)
Bu konuyla ilgili kitapta bir bölüm vardı, daha önce paylaşmıştım:pardon ben tatilde hep önce bir saat yüzme yaptım sonra tibetimi yaptım yanlış mı oldu şimdi? yada tatili geçelim o kısa bir zaman dilimiydi yaz başı gibi 1 saatlik yürüyüş yapıyordum sonasın da da tibeti yapıyordum ısınma olsun sonrasında ise tibetle esnetme ,toparlama olur gibi düşünmüştüm yanlış mı yapmışım yardımcı olurmusunuz ?
birde sabahları limonlu,elma sirkeli, elmalı....vs. sıcak su içtikden sonra tibeti yapıyorum bunda bir yanlışlık var mı ?
bu arada ben 20 kilo verdim bunda tibetin de etkisi var : ) ama vermem gereken daha çok kilo var o yüzdende 9 tekrardan fazlasını yapamıyorum...
Kitapta bununla ilgli bir şeye rastlamadım ya da gözümden kaçtı..uzun süre tibet egzersizi yapmış arkadaşlara bişey sorucam tibet hareketlerinin 4. ve 5. hareketlerinin koltuk altı kaslarını çalıştırdığını düşünüyormusunuz? bunun hakında herhangi bir bilgi var mıı ?
Hoş geldin yeniden..tibet yogası kardeşliğine yeni katılan arkadaşlara selamlar..hoşgeldiniz.
ev taşıma yerleşme yerleşmeye çalışma döneminde üç haftalık ara verdiğim tibet yogasına bugün 1.gün 3 tekrarla kaldığım yerden devam edeceğim..
tibet insanının enerjisi hissetmeye ihtiyacım var
Bu konuyla ilgili kitapta bir bölüm vardı, daha önce paylaşmıştım:
Kaynak: Tibet'in Gençlik Pınarı İkinci Kitap-Peter Kelder (sayfa:145)
Genel bilgi aç karnına yapılması yönünde.. İçtiğiniz karışım metabolizma hızlandırıcı bir içecek neticede.. Olumsuz bir etkisi olacağını düşünmüyorum..
Kiloyu dengeleme konusunda etkili olduğu söyleniyor kitapta.. Yani kilo almak isteyenlerin aldığını, kilo vermek isteyenlerin de verdiğini..
Ancak şahsi fikrim şu.. Hormonal dengeyi sağlaması bakımından eğer yukarıdaki iki durum hormonların eksik/fazla çalışması kaynaklı ise evet, tibet yogası katkı sağlıyor olabilir..
Ama doğru beslenmeden sadece yoga yapılarak bu sonuca ulaşılacağını düşünmüyorum (hormon konusu hariç).
Verdiğiniz kilo için kocaman tebrikler..
Kilo verdikçe arttırırsınız sayıyı.. Önemli olan bedeninizi zorlamamanız..
Kitapta bununla ilgli bir şeye rastlamadım ya da gözümden kaçtı..
Kişisel deneyimimde böyle bir etki gözlemlemedim..