- Emoji Skoru
- 3.064
- Puanlar
- 333
<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 492864" data-quote="Nooneknows" data-source="post: 48347885"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/goto/post?id=48347885"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-48347885">Nooneknows .!.:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
kızlar herkese selam :))<br />
bu şeker orucu olayından uzun zamandır haberdarım fakat denemeye fırsatım olmadı. daha doğrusu denemeye cesaretim olmadı. düşünüyorum da şekersiz geçen bir günüm bile yok yani. çok çok yemesem de bir parça çikolata ya da biraz bal pekmez derken illa ki şekerli gıdalar yiyiyorum gün içinde ve bunun bende bağımlılık olduğunun farkındayım. mesela sofradan kalkar kalkmaz gözüm şekerli bir şeyler arıyor, hoop ağzıma bir parça çikolata atıveriyorum. yoksa rahat edemiyorum :)) ve bu bağımlılıktan giderek rahatsız olmaya başladım. kendimi sürekli halsiz, yorgun ve enerjisiz hissediyorum. bunun şekerle alakalı olup olmadığını gerçekten merak ediyorum.<br />
bu başlık açıldığından beri takip ediyorum sizi. filmi de yeni izledim. aslında bundan iki-üç hafta önce de bir şeker orucu girişimim oldu fakat devam ettiremedim. sizden aldığım gazla salı gün itibariyle yeni bir oruç denemesine başladım. bugün 4.günüm oluyor.<br />
bu arada kendimden de bahsedeyim, yaş 31 4,5 aylık da bir bebeğim var. doğumdan kalan 8 kiloyu vermek niyetindeyim fakat emzirme döneminde olduğum için sıkı diyetler yapamam sizin gibi. bir yerden başlamak lazım dedim ve ilk önce şekeri azaltmaya karar verdim. eğer 21 günü tamamlayabilirsem o zaman tartılacağım aradaki farkı görmek için.<br />
bir de bazı sorularım var. mesela ben sadece paketli gıdalar ve rafine şeker içeren gıdalardan uzak duruyorum. bal ve pekmez de şimdilik yemiyorum. (aslında evdeki balın doğal olduğunu biliyorum) ekmek, pirinç, makarna, patates kesinlikle yasak mı sizin yaptığınız oruçta? ben çavdar ekmeği, evde yapmışsam bulgur veya az pirinç pilavı, ölçülü olarak patates tüketiyorum mesela. abartmamaya çalışıyorum yalnızca (bulgur hariç onu biraz abartabiliyorum) kuru meyve veya taze meyve 2-3 porsiyon yiyiyorum. sizin uzak durduğunuz yiyecekler neler? dediğim gibi emzirdiğim için bunları da kısamıyorum.<br />
<br />
çok uzun yazmışım kızlar kusura bakmayın vaktinizi çaldıysam.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Hoşgeldin:) beyaz ekmek ve makarna yemesen iyi olur.. patates, pirinç, doğal bal yiyebilirsin ama bazı arkadaşlar ondan da uzak duruyor.. hatta bazı arkadaşlar meyve bile yemiyor.. ama ben doğal olan hiçbir şeyi yasaklamadım kendime, kaldı ki senin bebeğin varmış saydıklarından sadece makarna ve beyaz ekmekten uzak durursan yeterli olur diye düşünüyorum</div>