• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzemi affetmeli miyim?

22 yas zaten iyi geciniyor olsaydiniz bile hasta birinin bakimini ustlenmek icin uygun degil ki, ki calisiyormussunuz da.
Anca ne yapilir, ziyaretine gidilir, yardimci olabilecegim bir sey var mi gibisinden sorulur, belki yemek goturulur o kadar.
Bakacagim dediginiz bundan ibaret aslinda.
Cok buyutulecek bir sey degil.

Ben anlattiginiz konuda da teyzenizin olayi yonetemedigini dusunuyorum.
Karisik meseleler bunlar, insan bazen iki oz cocugu arasindaki dengeyi kurmakta zorlaniyor.
Surekli bir adam kayirmaca durumu varsa o baska degerlendirilir ama tek bir olay uzerinden birini suclu ilan etmek de pek insafli degil.

Kizginliginizi anlamakla birlikte, ben de vefasiz buldum sizi.
Para icin yapilan bir iyilige bile boyle geri donus yapilmaz bence.
Ornegin bakici ile kiyaslanmis. E cocuklarimiz para icin yapiyor bu isi diye bakiciyi dda sevmesinler, tesekkur etmesinler mi,
ogretmenlerini sevmesinler mi mesela, doktorlarini, neticede para aliyor verdigi hizmet karsiligi diye.
Yahu insan kendine tek bir yemek servisi yapan garsona tesekkur ediyor verdigi hizmet icin,
bu kadar zor bir sey degil.

Eğer çocukken size kötü davranmadıysa sizde iyi anıları varsa geriye dönüp mutluluk hatırlıyorsanız bence gidin barışın elinizden gelini yapın . Sonradan duyacağınız pişmanlık sizi kemirir birşey kaybetmezsiniz hem yücelirsiniz . 4 yaş öyle Zor ki gerçekten emek isteyen yıllar bakıma muhtaç yıllar hemen kestirip atmayın iyi düşünün herkesin ayıbı kendine kalsın

Bana deseler ki sana bir çocuk emanet edeceğiz, baktığın sürede evin, araban 3000 TL maaşın olacak deseler yapamam.
Bakıcılıksa, sadece maddi ihtiyaçlarını karşılayıp cekilirdi. Ama kadın diğer çocuklarından ayirmamis. Enişte de babalık yapmış. Konu sahibi çok şanslı bence. Fakat üçüncü şahıslar araya girince iş değişiyor işte.
Diğer teyzeler ve gelin aradan çekilse kırgınlıkları çok sürmez eminim.
Paranin iadesi olur ama size verilen emeğin iadesi olmaz, birebir aynı emeği karsi tarafa gostermedikce....
cocuklarindan ayirmamis olsaydi iste o benim kizim agzini topla derdi gelinine. dememis

Gelini için size öyle yaptıysa gelini baksın. Sizi kendi çocuğu gibi görmüş olsaydı gelinin agzının payını verirdi. Teyze çocuğu kardeştir. Yıllarca size bakmış olması şimdi sizin ona bakmanız gerektirmiyor. Sonuçta yıllarca kendi çocuklarına da bakmış.. Birde sizin evinizde oturmuşlar, sizin arabanıza binmişler, diğer teyzelerden para almışlar.

bence buna şöyle karar verebilirsiniz..
teyzeniz size sadece para için mi baktı? yani diğer teyzeleriniz o parayı vermeseydi bakmaz mıydı?
size baktığı süre boyunca size gerçek bir sevgi ve şefkat verdi mi?
bu soruların cevabına göre bakıp bakmamayı düşünürsünüz. ancak anlamadığım nokta sizi bir anda nasıl silmeyi göze aldı. sanki bu hikayede eksik taraflar var gibi. kendinizle ilgili bazı şeyleri kabul etmiyor ya da farkında değil olabilir misiniz??

Merhaba daha şimdi sıcağı sıcağına üye oldum.Sizlere birşey danışmak,yorumlarinizi okumak istiyorum.Imla ve yazım yanlışları yapmamaya çalışacağım.24 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezun oldum ve şu an çalışıyorum.4 yaşımdan beri teyzemlebüyüdüm teyzemi çok seviyordum aslında halen seviyorum annem babam 2000de soba zehirlenmesinden dolayi vefat etti .Teyzem baktı herzaman enistemle beraber annemler 6 kızkardeş ve teyzem diğer teyzelerim para karşılığı baktırdı.Teyzemin 2 oğlu var onlarla beraber büyüdüm kardeş gibiydik .Teyzemin büyük oğlu X abi diyelim evlendi ve sorunlar sonra başladı.Benden yaşça büyükler kadın 39 kuzenim x 37 .Ben 22 yaşıma kadar teyzemde kaldım teyzemin gelini hakkında kötü düşüncem asla olmadı 4-5 kez gormusumdur toplamda.Teyzemlere geldiklerinde teyzemin bana karşı tutumu değişiyordu farketmiştim ama gelinle bağdastiramadim.Megersem teyzemin gelini benim teyzemin evimde kalmami istememiş ki x abi ile samimiyetim asla yok.Eniştem ve diğer kuzenim onunla tartışıyor oda eve aglayip gitmiş benim bu olaylardan hiç haberim yoktu.Teyzem telefonla konuşuyordu geliniyle bende içerde oturuyordum arkadaşlarımla neyse bunlar apar topar geldiler.Birden teyzemler hadi hadi siz başka yerde yapın yardiminzii dediler.

Geri dönüşüm olan eşyalarını dikip yikiyorduk ihtiyaç sahipleri temiz giysinler diye.Arkadaşlarımla ben şaşırdık tabi o gün onlar gidince eve geldim teyzeme sordum ilk defa sesimi yukselttim.Eniştem ve kuzenim beni savundukları teyzeme çok kızdılar megersem gelin kiskanirmis kocasını sanki benim arkadaslarimda kocasına bakicak ya.Neyse ben o gün evden ayrıldım tüm teyzelerim teyzemle küsmüş.Teyzemin gelininede diğer teyzelerin çay bile koydurmamis sonra. Benden özür dilemek istedi gelin bende kabul etmedim hiçte ne teyzemle ne gelinle bir araya gelmedim.2 yıl geçti halen anlamadım gelin bana karşı neden böyle birşey besledi? Ki 4 yıllık ilişkim var hayır neden teyzemi benden neden kıskanır ki? Derken teyzem diyabet yetmezliği çıkmış hastaneye gitmek zorunda ve ek bakım sartmis ve .Gelin hanım hani beni istemeyen ?evde hani teyzemi paylaşmak istemeyen ?kadın .Şimdi ee o baksın onca yıl baktı demiş benim çocuğum var? Pardon da teyzemle iyiyken teyzemin üstüne bu kadar düşen kadın ? Teyzem hastalaninca neden ee o baksın hakkı var diyor ?Bilmiyorum aslada bakmicam teyzemin dedikleri çok zoruma gitti üstelik teyzem bana para karşılığı baktı.Tüm teyzelerinde geline sen bakicaksin niye o baksın kızı evden zorla gönderirken iyiydi ama şimdi mi anladın teyzesi olduğunu demiş.Teyzeme bir yandan kizamiyorum eniştem bakamaz ki eniştem dünya iyisidir ama teyzeme çok kizginim ortada bişey yokken gelinine uyması ki ben gelinin neden böyle yaptığın cozmus değilim .O gelinin bakmayacağinida biliyorum ama aklım teyzemde hep eniştem hastanede surunsun istemiyorum ama bir yandan da teyzem iyiyken beni dışladı ilgilenmedi ne aradı ne sordu gelinini dinledi.Şimdi hastalaninca bir yanim bak diyor bir yanım bakma.Çünkü unutamıyorum iyiyken gelinim benim herşeyim o benim kayinvalidem diyen kadın bana şimdi ee o sana o kadar yil bakmış diyor beni teyzemle kusturan kadına bak ya.Sırf o kadın yüzünden bakmak istemiyorum tabii kime beni zorlamıyor teyzelerin eniştem bakma diyor gelsin o baksın hani kayinvalidesiymis ya seneden degerliymis ya madem çok seviyordu gelsin baksın demiş ama ben biliyorum teyzeme bakmazlar off kafam karma karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum

Ablam eşinden boşandığında kızı 6 aylıktı
Hep birlikte yaşadık, evimizi ayırdığımızda yeğenime yıllarca baktım
Hakkım var diye düşünmek bile gelmedi aklıma kızım, canım o
Şimdi geldi 28 yaşına, yalnız yaşıyor, arada arar sorar teyze olarak ona kapris yapmak ya da bugün hasta olsam bana baksın diye beklemek hata olur. Ben ona karşılık bekleyerek bakmadım çünkü
Teyzenizin emeği parayla karşılanamaz ama yine de kardeşlerinden size bakmak için para alması çok nahoş bir davranış. Gelinine uyup kızını harcaması da tartışmasız büyük yanlış
Yerinizde olsam Allah rızası için ilgilenirim ama tüm bakım sorumluluğunu üstlenmem ; bütün bu olanlara bön bön bakan oğlu ve bunlara sebep olan gelini çözüm bulsunlar, 22 yaşında daha deneyimi olmayan genç bir kızı öylece evden göndermek vicdansızlığın dibi kimse kusura bakmasın

Merhaba daha şimdi sıcağı sıcağına üye oldum.Sizlere birşey danışmak,yorumlarinizi okumak istiyorum.Imla ve yazım yanlışları yapmamaya çalışacağım.24 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezun oldum ve şu an çalışıyorum.4 yaşımdan beri teyzemlebüyüdüm teyzemi çok seviyordum aslında halen seviyorum annem babam 2000de soba zehirlenmesinden dolayi vefat etti .Teyzem baktı herzaman enistemle beraber annemler 6 kızkardeş ve teyzem diğer teyzelerim para karşılığı baktırdı.Teyzemin 2 oğlu var onlarla beraber büyüdüm kardeş gibiydik .Teyzemin büyük oğlu X abi diyelim evlendi ve sorunlar sonra başladı.Benden yaşça büyükler kadın 39 kuzenim x 37 .Ben 22 yaşıma kadar teyzemde kaldım teyzemin gelini hakkında kötü düşüncem asla olmadı 4-5 kez gormusumdur toplamda.Teyzemlere geldiklerinde teyzemin bana karşı tutumu değişiyordu farketmiştim ama gelinle bağdastiramadim.Megersem teyzemin gelini benim teyzemin evimde kalmami istememiş ki x abi ile samimiyetim asla yok.Eniştem ve diğer kuzenim onunla tartışıyor oda eve aglayip gitmiş benim bu olaylardan hiç haberim yoktu.Teyzem telefonla konuşuyordu geliniyle bende içerde oturuyordum arkadaşlarımla neyse bunlar apar topar geldiler.Birden teyzemler hadi hadi siz başka yerde yapın yardiminzii dediler.

Geri dönüşüm olan eşyalarını dikip yikiyorduk ihtiyaç sahipleri temiz giysinler diye.Arkadaşlarımla ben şaşırdık tabi o gün onlar gidince eve geldim teyzeme sordum ilk defa sesimi yukselttim.Eniştem ve kuzenim beni savundukları teyzeme çok kızdılar megersem gelin kiskanirmis kocasını sanki benim arkadaslarimda kocasına bakicak ya.Neyse ben o gün evden ayrıldım tüm teyzelerim teyzemle küsmüş.Teyzemin gelininede diğer teyzelerin çay bile koydurmamis sonra. Benden özür dilemek istedi gelin bende kabul etmedim hiçte ne teyzemle ne gelinle bir araya gelmedim.2 yıl geçti halen anlamadım gelin bana karşı neden böyle birşey besledi? Ki 4 yıllık ilişkim var hayır neden teyzemi benden neden kıskanır ki? Derken teyzem diyabet yetmezliği çıkmış hastaneye gitmek zorunda ve ek bakım sartmis ve .Gelin hanım hani beni istemeyen ?evde hani teyzemi paylaşmak istemeyen ?kadın .Şimdi ee o baksın onca yıl baktı demiş benim çocuğum var? Pardon da teyzemle iyiyken teyzemin üstüne bu kadar düşen kadın ? Teyzem hastalaninca neden ee o baksın hakkı var diyor ?Bilmiyorum aslada bakmicam teyzemin dedikleri çok zoruma gitti üstelik teyzem bana para karşılığı baktı.Tüm teyzelerinde geline sen bakicaksin niye o baksın kızı evden zorla gönderirken iyiydi ama şimdi mi anladın teyzesi olduğunu demiş.Teyzeme bir yandan kizamiyorum eniştem bakamaz ki eniştem dünya iyisidir ama teyzeme çok kizginim ortada bişey yokken gelinine uyması ki ben gelinin neden böyle yaptığın cozmus değilim .O gelinin bakmayacağinida biliyorum ama aklım teyzemde hep eniştem hastanede surunsun istemiyorum ama bir yandan da teyzem iyiyken beni dışladı ilgilenmedi ne aradı ne sordu gelinini dinledi.Şimdi hastalaninca bir yanim bak diyor bir yanım bakma.Çünkü unutamıyorum iyiyken gelinim benim herşeyim o benim kayinvalidem diyen kadın bana şimdi ee o sana o kadar yil bakmış diyor beni teyzemle kusturan kadına bak ya.Sırf o kadın yüzünden bakmak istemiyorum tabii kime beni zorlamıyor teyzelerin en isten bakma diyor gelsin o baksın hani kayinvalidesiymis ya seneden degerliymis ya madem çok seviyordu gelsin baksın demiş ama ben biliyorum teyzeme bakmazlar off kafam karma karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum
Sizi kızı onu gelini olarak yorumlayacağım. Ona düşmez bakmayacaksa kimin bakacağına yorum yapmak. Gelin sussun. Teyzeniz, Para karşılığı baktı ama belki masraflarınız için para almıştır. Aldiği para sizin masraflarınız+bakım parası mı? Onun dışında vicdanınız nasıl uygun görüyorsa öyle yapın.

Süreci doğru yönetememek bir insanı kötü yapmaz. Hatalı olan ve olay çıkaran evin gelini zaten. Ne diyor konu sahibi kuzenlerimle kardeş gibi büyüdüm, demek ki iyi davranılmış evde. 18 yıl kimse kimseye sırf para için bakmaz. Teyze olarak çok fedakarca davranmış. Bir tane olay yüzünden bunca emek görmezden gelinilir mi?
süreci doğru yönetememek tamamen içsel bir mesele. içten gelen yansıyor. dolayısıyla bu kişi kötü biridir.

Gelini için size öyle yaptıysa gelini baksın. Sizi kendi çocuğu gibi görmüş olsaydı gelinin agzının payını verirdi. Teyze çocuğu kardeştir. Yıllarca size bakmış olması şimdi sizin ona bakmanız gerektirmiyor. Sonuçta yıllarca kendi çocuklarına da bakmış.. Birde sizin evinizde oturmuşlar, sizin arabanıza binmişler, diğer teyzelerden para almışlar.

ben konuyu anlamadim galiba :) teyzse konu sahibine ne yapmış?
Arkadaşlarınla evde kiyafetleri onarırken - hadi hadi başka yerde yapin- demiş.
Bu durumda "arkadaşları" kış kış etmiş. Yeğenine dediği birşey yok.

İkinci konuda haklisiniz, konu sahibi bakmak zorunda değil. Kimse kimseye bakmak zorunda değil.

Evde oturdular, arabaya bindiler demek saçma. E iyi ozaman evi ve arabayi devlete hibe verip esirgeme kurumuna yerleştirselermiş.
Teyze hak yememiş. Kiz 18 yaşına girdiğinde evi ve arabayı yasal olarak geri vermiş.

Merhaba
sadece hissettiklerimi yazmak istedim
Teyzenizin yaptıkları teyzenizi ilgilendirir, yaptıkları onun sevabı veya ayıbıdır.

Ama sanki siz affetmezseniz duygularınız ve düşünceleriniz size yük olacakmış gibi hissettim.
o yüzden affedin, ki hafifleyin
yüzleşin ve birbirinize bir fırsat daha verin, geç olmadan...
bakım başka bir mesele, onu teyzenizle iletişim kurmaya başladığınızda karar verirsiniz.

Aynen büyük ihtimal gelin o evin o arabanın bana para karşılığı değilde vefa için bakıldığını sandı.Şimdi teyzemler kirada tabikide oğullarından maddi destek isticek şimdi bakım masrafı vs gelin de kendini kurnaz sanarak elini cebine sokmamak için.O onca yıl bakmış teyzesine neden bakmıyor diyor kendini kurnaz sanıyor .

Merhaba
sadece hissettiklerimi yazmak istedim
Teyzenizin yaptıkları teyzenizi ilgilendirir, yaptıkları onun sevabı veya ayıbıdır.

Ama sanki siz affetmezseniz duygularınız ve düşünceleriniz size yük olacakmış gibi hissettim.
o yüzden affedin, ki hafifleyin
yüzleşin ve birbirinize bir fırsat daha verin, geç olmadan...
bakım başka bir mesele, onu teyzenizle iletişim kurmaya başladığınızda karar verirsiniz.
Teyzem 2 yıl boyunca benimle iletişime geçmedi, teyzelerimlede hiç .Gelinin tarafında oldu ki ortada olay yokken.Maddi durumu sıkışınca gelinde maddi destek saglamayinca teyzelerim ve ben aklına geldik .Teyzeme ne kadar kırgın olsamda ben o bu yasa getirmesinin affetmek istiyorum.Tek düşündüğüm teyzem ve yaşananları acaba unutabilir miyim ben biraz patavatsizim

Sizi kızı onu gelini olarak yorumlayacağım. Ona düşmez bakmayacaksa kimin bakacağına yorum yapmak. Gelin sussun. Teyzeniz, Para karşılığı baktı ama belki masraflarınız için para almıştır. Aldiği para sizin masraflarınız+bakım parası mı? Onun dışında vicdanınız nasıl uygun görüyorsa öyle yapın.
Kesinlikle kendini dediğim gibi kurnaz sanıyor.Ben vicdan yapicağimi herşeyimi unutacağimi sanıyor .Çünkü ben baksam maddi manevi o rahat edicekti.Teyzem iyileştiğini bu kadının yine bu kötülüğü yapmayacağını nereden bilebilirim.Teyzemin nankörlük etmeyeceğini .Bakımını ustlenmicem sadece eniştem ve kuzenim destek olurum

Ablam eşinden boşandığında kızı 6 aylıktı
Hep birlikte yaşadık, evimizi ayırdığımızda yeğenime yıllarca baktım
Hakkım var diye düşünmek bile gelmedi aklıma kızım, canım o
Şimdi geldi 28 yaşına, yalnız yaşıyor, arada arar sorar teyze olarak ona kapris yapmak ya da bugün hasta olsam bana baksın diye beklemek hata olur. Ben ona karşılık bekleyerek bakmadım çünkü
Teyzenizin emeği parayla karşılanamaz ama yine de kardeşlerinden size bakmak için para alması çok nahoş bir davranış. Gelinine uyup kızını harcaması da tartışmasız büyük yanlış
Yerinizde olsam Allah rızası için ilgilenirim ama tüm bakım sorumluluğunu üstlenmem ; bütün bu olanlara bön bön bakan oğlu ve bunlara sebep olan gelini çözüm bulsunlar, 22 yaşında daha deneyimi olmayan genç bir kızı öylece evden göndermek vicdansızlığın dibi kimse kusura bakmasın
22 yaşımda evet son üniversite yilimdi ve arkadaşlarıma mahcup oldum.Bunu sorun haline getiren insan çözüm bulsun 2 yildir ben hayatlarında yokken herşey iyiydi şimdi hastalık olunca yigen yigen bulsunlar çözüm ayrn

bence buna şöyle karar verebilirsiniz..
teyzeniz size sadece para için mi baktı? yani diğer teyzeleriniz o parayı vermeseydi bakmaz mıydı?
size baktığı süre boyunca size gerçek bir sevgi ve şefkat verdi mi?
bu soruların cevabına göre bakıp bakmamayı düşünürsünüz. ancak anlamadığım nokta sizi bir anda nasıl silmeyi göze aldı. sanki bu hikayede eksik taraflar var gibi. kendinizle ilgili bazı şeyleri kabul etmiyor ya da farkında değil olabilir misiniz??
Konu aslında çok uzun .Teyzem oğlunu evlendiremedi hiç oğlu 35 yaşında kadında 37' di.Teyzemi çok iyi kullanıyordu teyzemde bosanmamasi için herşeyi yapıyordu.Teyzem diğer ogluyla küs su an gelini yüzünden oda diyor ben bakmam o baksin

Yeri geliyor kendi annen baban öz kardeşin dahi mesafeli davranabiliyor ya da o anki çıkara göre pozisyon alıyor. Sana küçücükten beri nasıl davrandı bu kadıncağız? Bence bunu düşün. Kendi öz oğlunun yuvasını yapmaya çalışırken saçma davranmış belli ki. 2 yıl uzatmışsınız zaten artık barışın, ne kadar olsa anne gibi davranmış.

Diyabeti çıkmış diğer kardeşlerinin ona tavrı da doğru değil. Böyle durumlarda herkesin bir araya gelip yapıcı olmasıdır esas olan. Gurura yenik düşmeyin.

Bence teyzenizle görüşün. Sonra üzülürsünüz.

Gelin ile ilişkinize gelince o mu belirleyecek sizin öz teyzenizle ilişkinizi? Bence asıl haddini bildirecekseniz teyzenize değil ona bildirin!
Çünkü onun eski sağlığına az buçuk iyilestigini yine bize böyle davranabileceğini kestiremiyoruz.Çünkü beni yok saymış sebepsiz yere aynı şeyi tekrar yapmayacağı ne malum.Ben teyzemle görüşmek isterim ama ben had bildiricek zaman yok ki gelin benden korkuyor.Herşeyi yumuşatarak soyluyor benimde çok saf iyi niyetli saniyor

ben konuyu anlamadim galiba :) teyzse konu sahibine ne yapmış?
Arkadaşlarınla evde kiyafetleri onarırken - hadi hadi başka yerde yapin- demiş.
Bu durumda "arkadaşları" kış kış etmiş. Yeğenine dediği birşey yok.

İkinci konuda haklisiniz, konu sahibi bakmak zorunda değil. Kimse kimseye bakmak zorunda değil.

Evde oturdular, arabaya bindiler demek saçma. E iyi ozaman evi ve arabayi devlete hibe verip esirgeme kurumuna yerleştirselermiş.
Teyze hak yememiş. Kiz 18 yaşına girdiğinde evi ve arabayı yasal olarak geri vermiş.
Geri vermek zorundaydi zaten vermese kız söke söke alırdı.
Kızı arkadaşları yanında rencide etmis suan 10 yaşında çocuğunu arkadaşlarıyla hadi başka yere diye kovamazsin.
Kiz gidince ne arayip ne sormus iki koca yıl demek ki sevgi yokmuş. Sevgi olsa merak ederdi.
Bu bile yeterli 18 den sonra kendi başına bakacağı digerleri de para vermeyecegi için resitlikten kaynaklı yol vermis kıza ve arayip sormamıs.
Bir insan kötü olmak için daha başka ne yapabilir ki?

Back