• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzemi affetmeli miyim?

Aynen hislerime tercüman oldunuz.Ben affetmeyi tercih ediyorum sadece gerçekten affetme pişmanlık duygusu omuzda bir yük gibiyim çok doğru kimse kimsin oyuncağı uşağı degil
Eğer teyze sizi ailesine kabul etmiş olsaydı siz bu sevgiyi hissederdiniz diye düşünüyorum.
Anlattıklarınıza, teyzenizden bahsedişinize bakarsak sanki o evin çocuğu değil hep misafir gibi hissetmişsiniz.

Mesela şu anda sırf engelli maaşını almak için akrabalar kavga ediyor ama eve alıp zulmediyor. Çok farklı değil minnet açısından.

Evet aynen ironi yapıyosunuz ama tamda sizin dediğiniz gibi ikiside para karşılıgı bakıyo değişen bişey yok :-)

Belki teyze fakirlerin kralidir ama ben şahsen 20 yila yakin bir çocuğa- arada sevgi -olmadan bakmazdim.
Konusahibi kendi yazmış, kardeş gibi büyüdük diye. Kadin güzelce büyütmüş, okutmuş kizi.
Bu konu harici konu sahibi "kötü" bir olay bile yazmamış...olsa yazardi.

Aynen. Siz gidin bir esirgeme kurumunda büyüyen çocuklara bakin. Sonra arada fark varmi yokmu tartışıriz

Belki teyze fakirlerin kralidir ama ben şahsen 20 yila yakin bir çocuğa- arada sevgi -olmadan bakmazdim.
Konusahibi kendi yazmış, kardeş gibi büyüdük diye. Kadin güzelce büyütmüş, okutmuş kizi.
Bu konu harici konu sahibi "kötü" bir olay bile yazmamış...olsa yazardi.

Aynen. Siz gidin bir esirgeme kurumunda büyüyen çocuklara bakin. Sonra arada fark varmi yokmu tartışıriz

İyide arada sevgi varsa sırf gelini istemiyo kıskanıyo diye kızı neden evden kovmuş. Kız evi alınca da barışmak istemiş. Oh ne güzel. Arada sevgi değil maddiyat var.

İnsan ne olursa olsun bakar dimi?
Bende küçüktüm kuzenim öldüğünde çok iyi hatırlıyorum. Kızı öldü aradan az bı zaman geçti saçlarını soğan sarısı boyatmıştı.
Tamam herkesin acıyı yaşaması başka bu çocuk ona emanet edildi.
Şimdi sorsalar bir sürü bahane sıralar eminim.
Hatta bize geldiği gece çocuk o kadar bakımsızdı ki, gece terlemiş sayıklamış annem defalarda üstünü değiştirmiş ilaç vermiş.
Bişeyler anlatıyordu beni dövüyorlae felan diyordu.
Bı laf varya analı kuzu kınalı kuzu diye.
Anne yoksa çocuğun vay haline...

cok üzüldüm Allah kimseyi annesiz birakmasin. o anneanne nasil anneanneymis ya. insanin komsusu bile emanet etse bakar . Allah insaf versin kucucukmus de. babasinda da is yok. istese baba da bakardi. gunduz bakiciyla falan. yada krese verse falan.

cok üzüldüm Allah kimseyi annesiz birakmasin. o anneanne nasil anneanneymis ya. insanin komsusu bile emanet etse bakar . Allah insaf versin kucucukmus de. babasinda da is yok. istese baba da bakardi. gunduz bakiciyla falan. yada krese verse falan.
Babası çok iyi bı insan bunu samimiyetle söylüyorum.
Tanısanız ne demek istediğimi iyi anlarsınız.
Buraya yazmasam da olur ama baba iyi kalpli bı adam.
Sorma anneannesi bırak kuzenimin cocuguna bakmasını, arada çocuk gelirdi.
Herkes para verirdi çocuğa çocuktan paraları alırlardı.
Allah iyilerle karşılaştırsın herkesi.
Ben büyük ölüm riskleri ile hamilelik geçirdim ki inan ki hamileliğim boyunca neler çektim sorunsuz bir yada iki günüm vardır.
Annem bana bir bucuk ay hafta içi yanımda kalarak baktı. Ondan önce yemeklerimi yapmaya geldi.
Ki ben bas bas bağıra bağıra WC ye gidebiliyordum.
Artık dayanamayacak duruma geldim, bı gün ölücem sandım doktor 17 gün önceden doğuma aldı beni.
İnan ki ben bu durumda olmasam annem bana gelip bakmazdı.
Ölürüm diye geldi baktı. Neyse ki ölmedim. İyileşmek doğumdan sonra 3 4 ay sürdü.
Ondan sonra eski taş eski hamam oldu.
Bir numaralı düşman kesildi bana...
Ki ben inanın bebeğime hala inleye inleye bakıyorum.
Akşamları bazen yığılıyorum. Eşim bakar bebeğe.
Beni aramaz sormaz asla. Oğlumu soruyor.
Beni hayatta sormaz.
İyice gerildim tabi ben ama bişey demedim.
Geçen oğlumu paylaşmış bişey yazmadım diye tamamen yazmayı bıraktı.
Ya bence annelik herkese göre değil.
Bide evlat ayrımı yapacaklar bı çocuk doğursun.

Babası çok iyi bı insan bunu samimiyetle söylüyorum.
Tanısanız ne demek istediğimi iyi anlarsınız.
Buraya yazmasam da olur ama baba iyi kalpli bı adam.
Sorma anneannesi bırak kuzenimin cocuguna bakmasını, arada çocuk gelirdi.
Herkes para verirdi çocuğa çocuktan paraları alırlardı.
Allah iyilerle karşılaştırsın herkesi.
Ben büyük ölüm riskleri ile hamilelik geçirdim ki inan ki hamileliğim boyunca neler çektim sorunsuz bir yada iki günüm vardır.
Annem bana bir bucuk ay hafta içi yanımda kalarak baktı. Ondan önce yemeklerimi yapmaya geldi.
Ki ben bas bas bağıra bağıra WC ye gidebiliyordum.
Artık dayanamayacak duruma geldim, bı gün ölücem sandım doktor 17 gün önceden doğuma aldı beni.
İnan ki ben bu durumda olmasam annem bana gelip bakmazdı.
Ölürüm diye geldi baktı. Neyse ki ölmedim. İyileşmek doğumdan sonra 3 4 ay sürdü.
Ondan sonra eski taş eski hamam oldu.
Bir numaralı düşman kesildi bana...
Ki ben inanın bebeğime hala inleye inleye bakıyorum.
Akşamları bazen yığılıyorum. Eşim bakar bebeğe.
Beni aramaz sormaz asla. Oğlumu soruyor.
Beni hayatta sormaz.
İyice gerildim tabi ben ama bişey demedim.
Geçen oğlumu paylaşmış bişey yazmadım diye tamamen yazmayı bıraktı.
Ya bence annelik herkese göre değil.
Bide evlat ayrımı yapacaklar bı çocuk doğursun.

oyle haklisiniz. her anne de bir degil. ben kendi annemi dusunerek boyle dedim galiba. elimizdekilerin kiymetini bilmek lazim.

babasi iyi olabilir ama ne bilim bana bisi olsa esim bakardi sanki ya. ama biz zaten birlikte bakiyoruz cocuga. hatta gecen bisi oldu onu da ben yapmayayim artık dedi. ben de yap bana bisi olsa ne yapacaksin bunu da bil dedim. aslinda babalari da cocuk bakmaya alistirmak lazim. kime ne olacagi belli olmuyor gerci. ne denir ki. umarim uvey annesi iyi bir kadındır cocuk iyidir simdi

oyle haklisiniz. her anne de bir degil. ben kendi annemi dusunerek boyle dedim galiba. elimizdekilerin kiymetini bilmek lazim.

babasi iyi olabilir ama ne bilim bana bisi olsa esim bakardi sanki ya. ama biz zaten birlikte bakiyoruz cocuga. hatta gecen bisi oldu onu da ben yapmayayim artık dedi. ben de yap bana bisi olsa ne yapacaksin bunu da bil dedim. aslinda babalari da cocuk bakmaya alistirmak lazim. kime ne olacagi belli olmuyor gerci. ne denir ki. umarim uvey annesi iyi bir kadındır cocuk iyidir simdi
Baba yanlış hatırlamıyorsam almak istemiş ama ilk Avrupa'ya gittiğinde düzenli bı hayatı yokmuş.
Alamamış.
Evlenince de anlattığım gibi hemen aldı yanına.
Aynen dediğiniz gibi geçen bende eşime dedim. Çok haklısınız.
Herşeyi öğren bak bana bişey olursa sen bakacaksın.
Çünkü damar hastasıyım damarlarının hepsi problemli.
İyi anne iyi baba çocuk için çok büyük bi Cevher.

Çünkü onun eski sağlığına az buçuk iyilestigini yine bize böyle davranabileceğini kestiremiyoruz.Çünkü beni yok saymış sebepsiz yere aynı şeyi tekrar yapmayacağı ne malum.Ben teyzemle görüşmek isterim ama ben had bildiricek zaman yok ki gelin benden korkuyor.Herşeyi yumuşatarak soyluyor benimde çok saf iyi niyetli saniyor
Sen affetmemeyi kafaya koymuşsun neden sordun soruyu anlamadım.
Ben de teyzeyim yegenimi oğlum gibi seviyorum. Verseler bakarım oğlum gibi... Anne baba bile ayırır evlatlarını zaman gelince. Bence sen şu anda durumunu tam kavrayamıyorsun ama bir gün sen de birine bakar eder büyütürsün sonra yüzüne bakmaz anlarsın.

Kolay gelsin..

Bence affedin. Anneniz babanız ölünce size bakmış. Diğer teyzeleriniz de vicdanlarını rahatlatmak için vermişlerdir o parayı. Neticede hepsinin kardeşi ve sizi ortak sorumluluk olarak görmüşlerdir. Teyzeniz hata yapmış ama tek bir hatada silmeyin derim.

Oyle ya da böyle 18 senme dile kolay. Diğer teyzeleriniz vicdanlarını rahatlatmışlar. Kimse kimseye para karşılığı 18 sene bakmaz. insanlar ana babalarını bir köşeye atıyorlar. Kusura bakmayın kriz anında 1 yanlış karar vermiş olması onu kötü insan yapmaz. Üstünüzde hakkı var.Bakmalısınız aksı nankörlük olur. Annen seni kırıp incitseydi onada mı bakmayacaktın. 18 senelik analık yapmış sana

Şu forumu okuyorumda aynı üyelerin kendi kayınvalidelerine anneleri ile ilgili konularda yazdıkları ile şu öksüz ve yetim kıza yazdıklarını okuyunca aklım fikrim almıyor. Burada konu kayınvalidem beni diğer eltim yüzünden namussuzlukla suçladı evden ayrılmak zorunda kaldım şimdi o gelini bakmıyor bizden bakmamızı istiyorlar ya da annem gelinimiz için bizi harcadı, namusuma laf ettirdi diye açılsaydı bir allahın kuluda senin kocanın annesi ya da senin annen o tabi bakacaksın diyen çıkmazdı ama kendi öz yiğenine bakmak için bedava ev ve araba alan üstelik birde asgari ücretten fazla maaşa bağlanan kadın için çok fedakarmış tabi bakacaksın, allah senden sorar gibi yorumlar yapılmasını bir anlasam. Burada kadın kendi öz yiğenine bakarken hayat standartını yükseltmek için bakmış farkındamısınız. Üstelik bunu kardeşi ölür ölmez de vicdanı ile yapmamış, düşünüp muhtemelen millet akıl verince kaç ay sonra gecekondudan kurtulmak için yapmış. Ve utanmadan kızı mülkiyeti kendinde olan evden ayrılmak zorunda bırakmış. Orada o teyze azıcık merhamet sahibi ve iyi niyetli olsa gelini böyle sıkıntılar yaşatınca baktı önüne geçemiyor, yiğeni ile güzelce konuşup, durumu anlatıp kendi ev bulup taşınsaydı kızada kendi evinde düzen kursaydı ben o teyzeye iyi niyetli derdim. Ayrıca bazı insanlar koruycu aile falan demiş de orada bir çocuk için bakım parası ortalama 1000 TL yaşa göre değişiyor ama en fazlası bile 1800 TL bile değil, Bu teyzenin aylık kazancı 4000 TL yi geçmiş. Burada maddi sıkıntısı olan normal vicdanlı bir kadına sana ev araba ve asgari ücretin üstünde maaş vereceğiz ama çocuğa kötü davranırsan gider deseniz elin yabancısıda bakar merak etmeyin. Millet asgari ücrete kaç saat milletin ağız kokusunu çekiyor, pisliğini temizliyor. Madem teyze bakmış bu kızda bakmak zorundaysa eğer o teyzeninde kızın emeklerine karşı bir ev araba vermese bile aylık 1500 TL maaşa bağlanması gerekiyor ki adalet sağlansın. İnsanları ne güzel damgalıyorsunuz, yok diğer teyzeler atmışta bu bakmamışta. Ya diğer teyzeler neden atsın, onlar kızdan hiçbir maddi beklentileri olmadığı gibi birde üstüne para vermişler. Belki zorunda olsalar onlarda bakardı. Kaldı ki teyzelerden bir yanına almışken bu teyze ev için ondan almış konu sahibini sonradan. Bakın kız ne diyor eniştem kızı gibi sahiplendi ama teyzem yapmadı diyor. Lütfen o teyzeyle yaptığınız empatinin yarısını şu kızla yapında hayatta annesi babası olmadan yaşayan kıza bir acıda siz yaşatmayın. Bir insan evladına emekle karşılıksız bakmışken ona demediğiniz yok bakmak zorundasın, yok senin görevin laflarını, parayla ona bakan, kendi yetiştirdiği kızın namusuna laf atanları destekleyen bir teyze içinde söylemeniz çok insaflı değil bence.

Yüreğiniz affet diyor mu?

Teyzeniz ne olursa olsun size bakmış büyütmüş. Bir olayla ben bakmam demek yakışmaz. Ayrıca gelin de bakmak zorunda değil ki. İyi anlaşıyor olabilirler ama sonuçta gelin. İlk önce evlatlarına düşer. Siz de onun evladı sayılırsınız bakmış büyütmüş sizi. Teyzenizin bakımını kuzenleriniz ve siz üstlenmelisiniz

kadın size onca sene bakmış. bir hatada silmişsiniz. yazık günah. parayla baktı diyorsunuz ama kötü baktı demiyorsunuz. sanki parayla baktı da yatlar katlar aldı, sizi aç mı bıraktı?

Eğer teyzee sizi ailesine kabul etmiş olsaydı siz bu sevgiyi hissederdiniz diye düşünüyorum.
Anlattıklarınıza, teyzenizden bahsedişinize bakarsak sanki o evin çocuğu değil hep misafir gibi hissetmişsiniz.

Mesela şu anda sırf engelli maaşını almak için akrabalar kavga ediyor ama eve alıp zulmediyor. Çok farklı değil minnet açısından.
Evet doğru söylüyorsunuz bazen haberlerde bende görüyorum.Zulmedenler inşallah cezasını çeker.Evet teyzem tarafımdan küçüklükten beri öyle hissettim misafir çocuğu gibi lakin enistemi hep bir baba gibi hissettim diğer kuzenim öz kardeşim gibi ikiside gerçekten aile gibiydik halen oyleyiz.Mesela kuzenime 6 ay öncesine kadar evlenme teklifi edicekti kız arkadaşına onu ben üstlendim maddi olarak ve kuzenimi öz kardeşim gibi gormeseydim hissetirmeseydi yapmazdim

konu sahibi ne zaman evi arabayi istemis o zaman teyzede gelinde özür dilemeye baslamis. cok mu masumca bu?
Sanırım o evin arabanın benim olduğunu bilmiyordu çünkü bilse ben evi aldıktan sonra benden özür dilemezdiler.Benim arkadaslarim cevrem şöyle düşündük ve hem fikiriz kadın benim manevi yönden bakildigimi düşündü vicdan gibi düşünün anne baba olmuş teyzede kiyamamis bakmış gibi düşündü büyük ihtimal.Evi alınca onlardan kiraya geçtiler kira parasinida ilk zamanları kadının eşi vermiş kuzenim.Baktılar ev benim özür dinlediler affeticegimi o evde gelin yaşayın dicemi sandılar evet bence de masumca değildi

Teyzeniz ne olursa olsun size bakmış büyütmüş. Bir olayla ben bakmam demek yakışmaz. Ayrıca gelin de bakmak zorunda değil ki. İyi anlaşıyor olabilirler ama sonuçta gelin. İlk önce evlatlarına düşer. Siz de onun evladı sayılırsınız bakmış büyütmüş sizi. Teyzenizin bakımını kuzenleriniz ve siz üstlenmelisiniz
Pardon da niye ben ustleniyorum konu kuzen olunca baksın gelin olunca niye bakmiyo? Teyzem beni büyüttüğü için bakmaliyim ama onu büyütülen oğlu ve gelini bakmamali zaten teyzem onun eşini yani oğlunu buyutmedi zaten di mi?

Şu forumu okuyorumda aynı üyelerin kendi kayınvalidelerine anneleri ile ilgili konularda yazdıkları ile şu öksüz ve yetim kıza yazdıklarını okuyunca aklım fikrim almıyor. Burada konu kayınvalidem beni diğer eltim yüzünden namussuzlukla suçladı evden ayrılmak zorunda kaldım şimdi o gelini bakmıyor bizden bakmamızı istiyorlar ya da annem gelinimiz için bizi harcadı, namusuma laf ettirdi diye açılsaydı bir allahın kuluda senin kocanın annesi ya da senin annen o tabi bakacaksın diyen çıkmazdı ama kendi öz yiğenine bakmak için bedava ev ve araba alan üstelik birde asgari ücretten fazla maaşa bağlanan kadın için çok fedakarmış tabi bakacaksın, allah senden sorar gibi yorumlar yapılmasını bir anlasam. Burada kadın kendi öz yiğenine bakarken hayat standartını yükseltmek için bakmış farkındamısınız. Üstelik bunu kardeşi ölür ölmez de vicdanı ile yapmamış, düşünüp muhtemelen millet akıl verince kaç ay sonra gecekondudan kurtulmak için yapmış. Ve utanmadan kızı mülkiyeti kendinde olan evden ayrılmak zorunda bırakmış. Orada o teyze azıcık merhamet sahibi ve iyi niyetli olsa gelini böyle sıkıntılar yaşatınca baktı önüne geçemiyor, yiğeni ile güzelce konuşup, durumu anlatıp kendi ev bulup taşınsaydı kızada kendi evinde düzen kursaydı ben o teyzeye iyi niyetli derdim. Ayrıca bazı insanlar koruycu aile falan demiş de orada bir çocuk için bakım parası ortalama 1000 TL yaşa göre değişiyor ama en fazlası bile 1800 TL bile değil, Bu teyzenin aylık kazancı 4000 TL yi geçmiş. Burada maddi sıkıntısı olan normal vicdanlı bir kadına sana ev araba ve asgari ücretin üstünde maaş vereceğiz ama çocuğa kötü davranırsan gider deseniz elin yabancısıda bakar merak etmeyin. Millet asgari ücrete kaç saat milletin ağız kokusunu çekiyor, pisliğini temizliyor. Madem teyze bakmış bu kızda bakmak zorundaysa eğer o teyzeninde kızın emeklerine karşı bir ev araba vermese bile aylık 1500 TL maaşa bağlanması gerekiyor ki adalet sağlansın. İnsanları ne güzel damgalıyorsunuz, yok diğer teyzeler atmışta bu bakmamışta. Ya diğer teyzeler neden atsın, onlar kızdan hiçbir maddi beklentileri olmadığı gibi birde üstüne para vermişler. Belki zorunda olsalar onlarda bakardı. Kaldı ki teyzelerden bir yanına almışken bu teyze ev için ondan almış konu sahibini sonradan. Bakın kız ne diyor eniştem kızı gibi sahiplendi ama teyzem yapmadı diyor. Lütfen o teyzeyle yaptığınız empatinin yarısını şu kızla yapında hayatta annesi babası olmadan yaşayan kıza bir acıda siz yaşatmayın. Bir insan evladına emekle karşılıksız bakmışken ona demediğiniz yok bakmak zorundasın, yok senin görevin laflarını, parayla ona bakan, kendi yetiştirdiği kızın namusuna laf atanları destekleyen bir teyze içinde söylemeniz çok insaflı değil bence.
Evet bende çok şaşırdım bazı üyeler vefasız demiş nankörlük ile bagdastirmiş.Hepsi bir gelin olarak empati yapmış ve empati yaptıklarını sanmış.Bazı üyeler demiş ki para ile baksada bakmış yine yardım etmek zorundasınız o zaman sizin çocuklarına bakan babaaneler , anneanneler ,bakicilarada çocuğunuz bakmak zorunda.O kadar mantığa aykırı yorumlar ki .Tabikide teyzem bana para karşılığı baktı yok neymiş para karşılığı olsada vefa gostermeliymisim.O zaman ilerde cocuklarida bakıcıya vefa göstermeli ee para karşılığı bakmış olsada bakmalı di mi.Şu mantiksizliğa bakın ben o kadar detaylı anlatmama rağmen bir olay için teyzenizi mi sildiniz? Onlara göre namusu iftira atmak evden konulmak bir olay mi? Ben böyle bir olay için mi gibi şeyler yazanların konularına baktım kadın arkadaşı sırf sanane dedi diye nasıl intikam alırım diyen kadın? Bana yazmış ki bir olay için mi sliyorsunuz? Guler misin aglar misin hayir empati yaptığını sanıyorlar komik olan o sozde hepimiz kadiniz hepimiz kardeşiz ama namusu laf atıldığı halde teyze o pardon? Üstüne üstlük burada hakaretin anlamı üyeler için küfür orada küfür varsa hakaret ha bak nankör demek vefasız demek şeytan demek hakaret değil☺ Cokta güzel empati yapıyoruz benimle yapmak yerine enistemle yapmak yerine en son teyzemle olacak olan empatiyi en başta onunla empati yapıyoruz sorarlarsa empati yaptik☺Neden bazı üyeler böyle aslında çok kolay hepsi bir gelin olarak empati yapiyor hepsi bir teyze olarak ama yanılıyor empati yapmak demek doğru empati yapmak demektir kendini yerine koymak değil.Iyikide bu tip insanlarla yuzyuze sohbet etmek zorunda değilmişim.Bu kisilere dert anlatalara allahım kim bilir nasıl tepki veriyorlardir.Bizim ülkemizde vicdan böyle işliyor seni kandırmaya çalışınca aman o saf aman o iyi niyetli ama cikarlarina ters düşününce onun neresi saf neresi iyi niyetli.Buradaki konu gibi beni kandırmaya çalışan insanlara karşı merhamet göstermem enayi yerine konmam gerek çünkü ben merhametliyim ama ben enayi olmayıp bakmak istemeyip mantığıyla hakaret edince nankör.Aynen sen nankör deyince ben nankör oldum zaten dimi?Allah bunların çevresindeki insanlara sabır versin

Son düzenleme:
Back