• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzemi affetmeli miyim?

Para karşılığı bakıcılar da bakıyor çocuklara, bu durumda bakıcının baktığı çocuklar da yardıma muhtaç olunca onlarda mı bakmalı?
Parasız merhameti yüzünden bakmış olsa, bir yanlış yapmış ama emeği var affedin derdim. Eniştenizin hatırı var tamam ama o fitne fesat gelini baksın şimdi.
Çok üzüldüm yaşadıklarınız için.
Ben affetmek istiyorum , tum yükü bana yukleyeceklerini biliyorum acitasyonla.Eniştem mesela bakmami asla istemiyor hayır sen bakma oğlu var gelini var şimdi mi yeğeni olduğu aklına geldi diyor.Ben enistemle her zaman konuştum görüştüm diğer kuzenimlede.Vicdan yaptırmaya calisiyo teyzem ve gelini gelin aklı sıra dolduruyor para onlardan gitmesin diye bende diyeceğim ah teyzem canım teyzem yok ya .Kendini gerçekten kurnaz sanıyor ama eniştem ve kuzenim destek olurum teyzem asla

Ben affetmek istiyorum , tum yükü bana yukleyeceklerini biliyorum acitasyonla.Eniştem mesela bakmami asla istemiyor hayır sen bakma oğlu var gelini var şimdi mi yeğeni olduğu aklına geldi diyor.Ben enistemle her zaman konuştum görüştüm diğer kuzenimlede.Vicdan yaptırmaya calisiyo teyzem ve gelini gelin aklı sıra dolduruyor para onlardan gitmesin diye bende diyeceğim ah teyzem canım teyzem yok ya .Kendini gerçekten kurnaz sanıyor ama eniştem ve kuzenim destek olurum teyzem asla
Allah yardımcınız olsun işiniz çok zor ama siz nasıl bakacaksınız ki? Çalışıyorsunuz madem. Gelip sizin evinize yerleşmek mi istiyor acaba teyzeniz. Ya da gelin mi bunu düşünüyor acaba

Geri vermek zorundaydi zaten vermese kız söke söke alırdı.
Kızı arkadaşları yanında rencide etmis suan 10 yaşında çocuğunu arkadaşlarıyla hadi başka yere diye kovamazsin.
Kiz gidince ne arayip ne sormus iki koca yıl demek ki sevgi yokmuş. Sevgi olsa merak ederdi.
Bu bile yeterli 18 den sonra kendi başına bakacağı digerleri de para vermeyecegi için resitlikten kaynaklı yol vermis kıza ve arayip sormamıs.
Bir insan kötü olmak için daha başka ne yapabilir ki?
Evet teyzemlerde bu yüzden kızgın.Diğer teyzelerim üstüme çok titredi çünkü zor bir çocukluk geçiriyordum.Bizi kovma seklini arkadaşlarım bile unutmuyor .Benim ayakları felç kopegim var tuvalet temizliğini ben yapıyorum.Teyzem arkadaşları, cevrem nasıl biri olduğumu biliyor.Ben evi arabayı aldığımda bile teyzem acitasyon yapıyordu ki teyzem gelini ne derse onu uyguladi.Baktı gelin ev araba gidiyor hemen arayı düzeltmeye çalıştı para onlardan gitmesin diye ki ben teyzemin özürü bile gelini dinleyerek dilediğini düşünüyorum.Teyzemlerin ona kırgın olmasının asıl nedeni biz onun üzerine titrerken emanet olarak sen nasıl böyle yapabildin hiç mi can diye gözünde görmedi dediler.Hiç sormadı 2 yıl eniştem hep aradi agladi suçu günahı olmadığın halde özür diledi ki çok uzuldum

Allah yardımcınız olsun işiniz çok zor ama siz nasıl bakacaksınız ki? Çalışıyorsunuz madem. Gelip sizin evinize yerleşmek mi istiyor acaba teyzeniz. Ya da gelin mi bunu düşünüyor acaba
Benim maddi manevi destek yapacağımı düşünüyor nasılsa teyzem vicdan yaparım bakarım sanıyor.Hem bakımını üstlenmek istemiyor hemde maddi destek sağlamak istemiyor.

ben konuyu anlamadim galiba :) teyzse konu sahibine ne yapmış?
Arkadaşlarınla evde kiyafetleri onarırken - hadi hadi başka yerde yapin- demiş.
Bu durumda "arkadaşları" kış kış etmiş. Yeğenine dediği birşey yok.

İkinci konuda haklisiniz, konu sahibi bakmak zorunda değil. Kimse kimseye bakmak zorunda değil.

Evde oturdular, arabaya bindiler demek saçma. E iyi ozaman evi ve arabayi devlete hibe verip esirgeme kurumuna yerleştirselermiş.
Teyze hak yememiş. Kiz 18 yaşına girdiğinde evi ve arabayı yasal olarak geri vermiş.

Yasal olarak geri vermemiş, Yasal olarak geri almış konu sahibi. Ayrıca, hadi hadi başka yerde yapın! normal bir uslup mu?yada konu sahibinin misafiri sayılır evdekiler, bu hareketler normal mi? Yani haklısınız ha teyzesi bakmış ha devlet bakmış bu durumda aynı şey oluyo sizin dediğiniz gibi. :))

Herkes çocuğuyla kavga edebilir, evden de kovabilir. Ama 2 sene boyunca aramamazlık etmez. Hele ki çocuğunun özel durumları varsa ve hassassa bu şekilde davranmaz. Bence kimseye karşı bir sorumluluğunuz yok. Affedebilirsiniz belki teyzenizi. Bu sizi hafifletir ama bakmak zorunda değilsiniz bu durumda. Gider görüşürsünüz sadece.

İnsan çocuk yaşta kendine bakan herkesi çok iyi sanıyor. Büyüdükçe anlıyor kendine yapılanları. İlkokul öğretmenim emekli olup gidiyor diye sınıfta hüngür hüngür ağladığımı biliyorum. Halbuki çok kötü bir kadınmış, öğrenci ayrımı yapan, öğrencileri döven, üzerimde travmatik etkiler yaratan bir insanmış. Büyüyünce anladım.

Sizinki de o durum sanırım. Tamam size bakmış ama size annelik yapamamış. Yazdıklarınızdan onu anlıyorum. Size kötü yorum yapanlar kendileriyle empati yapıyorlar. Ben olsam ben de kardeşimin çocuğuna bakamazdım çok zor diye düşünüyorlar. Sanırım. Halbuki pek çok insan planlamadan da çocuk sahibi olup onu da sevip kolluyor. Kimse biz bu çocuğu planlamadık maddi durumumuz yetmiyor demiyor. Olanla idare edip geçinmeye çalışıyorlar. Teyzeniz de bu şekilde düşünseydi zaten sorun çıkmazdı hiç bir zaman.

İnşallah hayat boyu hep mutlu olur ve hep iyi insanlarla karşılaşırsınız.
Beni aslinda ortanci teyzem bakmak istemiş evlenmeden önce.Teyzemin eve felan geçtiğini anne baba tarafımdan maddi destek gördüğümü öğrenince kendi bakmak istemiş .X beceremez ben bakiyim hem kuzenleriyle buyur demiş.Aslında diger teyzelerim onu hep uyarmış annesizligini hissetirme çocuklarına sarildiysan oda sarılır .Teyzelerim ile teyzem kavga ettiğinde teyzem ona hiçmi sevgi vermedin cocukağada üstünde savabildin demiş.Teyzem beni kotulemeye bile çalışmış hem gelini hem teyzem teyzelerim ikisinide evden kovdu.Eniştem mesela dünya iyisi o asla gelinini savunmadi bak kan bağım olmayan biri bana şefkat gösterdi.Teyzem gerçekten sevgiyi hissetmiş olsa beni 2 yıl arar sorardi.Eniştem kucukken asla bana gönderilen paraya dokunmak istemezdi sadece ona gönderilen bakım parasına almak isterdi .Teyzem öyle değildi bak bu parayı alıyorum teyzen sorarsa oyuncak aldım sana de elbise aldım sana de diyordu

Yasal olarak geri vermemiş, Yasal olarak geri almış konu sahibi. Ayrıca, hadi hadi başka yerde yapın! normal bir uslup mu?yada konu sahibinin misafiri sayılır evdekiler, bu hareketler normal mi? Yani haklısınız ha teyzesi bakmış ha devlet bakmış bu durumda aynı şey oluyo sizin dediğiniz gibi. :))
Biz o gün evde arkadaşlarımla benim odamdaydik .Teyzemin telefonda konuşma sesleri geliyordu sonra içeri pat diye girdi eliyle hadi hadi başka yerde yapın dedi arkadaşlarım benim yuzume baktı.O günün akşamı ben eve gittim giderken de teyzem belki başka şeye sinirlenmistir diye düşünmüştüm.Tartistigimizda eşek kadar oldun artık git ayrı eve mi çıkarsın naparsan yap dedi.Teyzelerimde evi arabayı geri almamı söyledi orada bile olay çıkardı yuh sana ben senin teyzenim hakkım yok mu dedi.Diğer teyzemde yok dedi evde 18 yıl bedava oturdunuz dedi.Ki teyzem bana bakmadı para karşılığı baktı gerçekten de oyle oldu.O gelin o oturduğumuz evin arabanın benim olduğunu sanmiyordu büyük ihtimal sansa beni göndermek istemezdi.

Beni aslinda ortanci teyzem bakmak istemiş evlenmeden önce.Teyzemin eve felan geçtiğini anne baba tarafımdan maddi destek gördüğümü öğrenince kendi bakmak istemiş .X beceremez ben bakiyim hem kuzenleriyle buyur demiş.Aslında diger teyzelerim onu hep uyarmış annesizligini hissetirme çocuklarına sarildiysan oda sarılır .Teyzelerim ile teyzem kavga ettiğinde teyzem ona hiçmi sevgi vermedin cocukağada üstünde savabildin demiş.Teyzem beni kotulemeye bile çalışmış hem gelini hem teyzem teyzelerim ikisinide evden kovdu.Eniştem mesela dünya iyisi o asla gelinini savunmadi bak kan bağım olmayan biri bana şefkat gösterdi.Teyzem gerçekten sevgiyi hissetmiş olsa beni 2 yıl arar sorardi.Eniştem kucukken asla bana gönderilen paraya dokunmak istemezdi sadece ona gönderilen bakım parasına almak isterdi .Teyzem öyle değildi bak bu parayı alıyorum teyzen sorarsa oyuncak aldım sana de elbise aldım sana de diyordu
Size çok üzüldüm. Babasız büyümek isterdim çünkü nefret ettiğim bir babam var ama annesizlik çok zor ya. Annemi çok severim mesela. Dayanağımdır o. Umarım hakkınızda hayırlısı olur ama yaşadıklarınızı siz biliyorsunuz. O yüzden bak bakma diyemem. Umarım en iyisi olur sizin için

Biz o gün evde arkadaşlarımla benim odamdaydik .Teyzemin telefonda konuşma sesleri geliyordu sonra içeri pat diye girdi eliyle hadi hadi başka yerde yapın dedi arkadaşlarım benim yuzume baktı.O günün akşamı ben eve gittim giderken de teyzem belki başka şeye sinirlenmistir diye düşünmüştüm.Tartistigimizda eşek kadar oldun artık git ayrı eve mi çıkarsın naparsan yap dedi.Teyzelerimde evi arabayı geri almamı söyledi orada bile olay çıkardı yuh sana ben senin teyzenim hakkım yok mu dedi.Diğer teyzemde yok dedi evde 18 yıl bedava oturdunuz dedi.Ki teyzem bana bakmadı para karşılığı baktı gerçekten de oyle oldu.O gelin o oturduğumuz evin arabanın benim olduğunu sanmiyordu büyük ihtimal sansa beni göndermek istemezdi.

Yani senin evinden seni kovdu teyzen öyle mi ?. Sen çok iyi yapmışsın inşallah şimdi mutlu güzel bi hayatın vardır. Bence vicdan yapıcak bir durumun yok. Barışma demiyorum ama asla bakma kendi çocukları baksın.

Size çok üzüldüm. Babasız büyümek isterdim çünkü nefret ettiğim bir babam var ama annesizlik çok zor ya. Annemi çok severim mesela. Dayanağımdır o. Umarım hakkınızda hayırlısı olur ama yaşadıklarınızı siz biliyorsunuz. O yüzden bak bakma diyemem. Umarım en iyisi olur sizin için
Umarım benimde kedilerim kopeklerim var bende yarı anne sayilirim.Küçüklükten beri ziyaret ettim halen de ediyorum çok kardeşim ablam abim oldu.Su an babanız var sanirim ama gorusmuyorsunuz..Belki bazen bu durumda isyan etmişsinizdir o yüzden asla sizin gibi o kadar çok çocuk var ki yurtları ziyaret edebilirsiniz. Sizinle aynı acıya ortak olmuş cocuklarla bir araya gelmek inanın size çok iyi gelir.Bende çok isyan ettim neden benim annem babam niye ben neden benim yok gibi o yurtlara gidince isyanim sona erdi yalnız değilmişim dedim sizde deneyin lutfen☺

Yani senin evinden seni kovdu teyzen öyle mi ?. Sen çok iyi yapmışsın inşallah şimdi mutlu güzel bi hayatın vardır. Bence vicdan yapıcak bir durumun yok. Barışma demiyorum ama asla bakma kendi çocukları baksın.
Aynen öyle oldu evet şimdi huzurlu güzel hayatım var bence de vicdan yapacak durum yok .Mantıklı ve duygusal yorum yaptiginiz için teşekkür ederim merry87☺

Allah affediyor kulunu biz kimiz ki?

Affetmenin kalbe yapılan bir iyilik olduğunu okumuştum geçenlerde. Gerçekten çok doğru bir söz..

Ama sorduğunuz şey sizi zamanında istemeyen gelin ve teyzeye yardımsa içinizden geldiği gibi davranın. Ben gitmez gıyabında affederdim o teyzeyi sanırım..

Kimse kimsenin uşağı değil git diyince gidecek, gel deyince gelecek. Az yesinler de uşak tutsunlar..

Seni çok iyi anlıyorum,canım benim seni tanımasamda sıkı sıkı kucaklıyorum seni.
Benim kuzenim dev hücreli kemik kanserinden öldü gencecikti. Bebeği 1 yaşındaydı.
Ölürken anne çocuğum sana emanet dedi.
Annesi bakmadı. Ay çok aci ama bakmadı.
Babaannesi baktı.
Çocuk ufacikti bı kere bizde kaldı. Sabah uyanmış yatağını yorganini toplamış. Giyinmiş bizi bekliyordu uyanalim diye. Öyle görünce hüngür hüngür ağlamıştım.
Çocuğa kim bilir neler yaptılar...
Babası yurt dışına gitmişti.
Adam sonra evlendi.
Evlendiği kadın müslüman olmuş ve demiski çocuğunu getir ben bakıcam.
(Babası çok iyi bı adamdı tek başına kaldiginda bakamam diye alamamıştı yanına.)
Cocuk gitti de burda ki zulümden kurtuldu.
Bunu okruken icim parcalanadi.. Allahim kimseyi anasiz babasiz birakmasin ve kimse kimseye muhtac kalmasin.
Nasil üzüldügümü anlatamam.

Allah affediyor kulunu biz kimiz ki?

Affetmenin kalbe yapılan bir iyilik olduğunu okumuştum geçenlerde. Gerçekten çok doğru bir söz..

Ama sorduğunuz şey sizi zamanında istemeyen gelin ve teyzeye yardımsa içinizden geldiği gibi davranın. Ben gitmez gıyabında affederdim o teyzeyi sanırım..

Kimse kimsenin uşağı değil git diyince gidecek, gel deyince gelecek. Az yesinler de uşak tutsunlar..
Aynen hislerime tercüman oldunuz.Ben affetmeyi tercih ediyorum sadece gerçekten affetme pişmanlık duygusu omuzda bir yük gibiyim çok doğru kimse kimsin oyuncağı uşağı degil

Merhaba daha şimdi sıcağı sıcağına üye oldum.Sizlere birşey danışmak,yorumlarinizi okumak istiyorum.Imla ve yazım yanlışları yapmamaya çalışacağım.24 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezun oldum ve şu an çalışıyorum.4 yaşımdan beri teyzemlebüyüdüm teyzemi çok seviyordum aslında halen seviyorum annem babam 2000de soba zehirlenmesinden dolayi vefat etti .Teyzem baktı herzaman enistemle beraber annemler 6 kızkardeş ve teyzem diğer teyzelerim para karşılığı baktırdı.Teyzemin 2 oğlu var onlarla beraber büyüdüm kardeş gibiydik .Teyzemin büyük oğlu X abi diyelim evlendi ve sorunlar sonra başladı.Benden yaşça büyükler kadın 39 kuzenim x 37 .Ben 22 yaşıma kadar teyzemde kaldım teyzemin gelini hakkında kötü düşüncem asla olmadı 4-5 kez gormusumdur toplamda.Teyzemlere geldiklerinde teyzemin bana karşı tutumu değişiyordu farketmiştim ama gelinle bağdastiramadim.Megersem teyzemin gelini benim teyzemin evimde kalmami istememiş ki x abi ile samimiyetim asla yok.Eniştem ve diğer kuzenim onunla tartışıyor oda eve aglayip gitmiş benim bu olaylardan hiç haberim yoktu.Teyzem telefonla konuşuyordu geliniyle bende içerde oturuyordum arkadaşlarımla neyse bunlar apar topar geldiler.Birden teyzemler hadi hadi siz başka yerde yapın yardiminzii dediler.

Geri dönüşüm olan eşyalarını dikip yikiyorduk ihtiyaç sahipleri temiz giysinler diye.Arkadaşlarımla ben şaşırdık tabi o gün onlar gidince eve geldim teyzeme sordum ilk defa sesimi yukselttim.Eniştem ve kuzenim beni savundukları teyzeme çok kızdılar megersem gelin kiskanirmis kocasını sanki benim arkadaslarimda kocasına bakicak ya.Neyse ben o gün evden ayrıldım tüm teyzelerim teyzemle küsmüş.Teyzemin gelininede diğer teyzelerin çay bile koydurmamis sonra. Benden özür dilemek istedi gelin bende kabul etmedim hiçte ne teyzemle ne gelinle bir araya gelmedim.2 yıl geçti halen anlamadım gelin bana karşı neden böyle birşey besledi? Ki 4 yıllık ilişkim var hayır neden teyzemi benden neden kıskanır ki? Derken teyzem diyabet yetmezliği çıkmış hastaneye gitmek zorunda ve ek bakım sartmis ve .Gelin hanım hani beni istemeyen ?evde hani teyzemi paylaşmak istemeyen ?kadın .Şimdi ee o baksın onca yıl baktı demiş benim çocuğum var? Pardon da teyzemle iyiyken teyzemin üstüne bu kadar düşen kadın ? Teyzem hastalaninca neden ee o baksın hakkı var diyor ?Bilmiyorum aslada bakmicam teyzemin dedikleri çok zoruma gitti üstelik teyzem bana para karşılığı baktı.Tüm teyzelerinde geline sen bakicaksin niye o baksın kızı evden zorla gönderirken iyiydi ama şimdi mi anladın teyzesi olduğunu demiş.Teyzeme bir yandan kizamiyorum eniştem bakamaz ki eniştem dünya iyisidir ama teyzeme çok kizginim ortada bişey yokken gelinine uyması ki ben gelinin neden böyle yaptığın cozmus değilim .O gelinin bakmayacağinida biliyorum ama aklım teyzemde hep eniştem hastanede surunsun istemiyorum ama bir yandan da teyzem iyiyken beni dışladı ilgilenmedi ne aradı ne sordu gelinini dinledi.Şimdi hastalaninca bir yanim bak diyor bir yanım bakma.Çünkü unutamıyorum iyiyken gelinim benim herşeyim o benim kayinvalidem diyen kadın bana şimdi ee o sana o kadar yil bakmış diyor beni teyzemle kusturan kadına bak ya.Sırf o kadın yüzünden bakmak istemiyorum tabii kime beni zorlamıyor teyzelerin eniştem bakma diyor gelsin o baksın hani kayinvalidesiymis ya seneden degerliymis ya madem çok seviyordu gelsin baksın demiş ama ben biliyorum teyzeme bakmazlar off kafam karma karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum

Öncelikle Allah anne ve babanıza rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Zor bir hayat geçirmişsiniz....
Şu yaşadıklarınız da unutulacak gibi değil. Para karşılığı da olsa o kadın gelene kadar teyzeniz size bakmış. eniştenizi de seviyorsunuz. Ben olsam, o gelinle görüşmemek ve aynı ortamda olmamak kaydıyla ara sıra gider teyzeme yardım ederdim. Ama, bunun sürekli olmayacağını sadece belirli günler olacağını söylerdim. Mesela hafta da 2 gün...

Baktım sıkıntı çıkaracaklar, sorun çıkaracaklar sonrasında hepten keserdim tekrar muhabbetimi...

Ama ne şartla olsun o gelinle ne görüşür ne konuşur ne de hakkımı helal ederdim. Yaptığı kötülüğün telafisi yok...

Benim bir tanıdığım var,cok küçük yaşta anne baba ve kardeşini bir kazada kaybetti. Amcası baktı büyüttü. Kendi çocuklarından ayırmadı. Ailesinden evleri vardı, kiraya verdiler o parayı biriktiler. Kız okudu ,iş sahibi oldu ve evlendi. Kız da amcasını yengesini ve kuzenlerini kendi ailesi bildi. Her daim birbirlerinin yanında oldular .ilişkilerinde para mevzusu hiç olmadı.

Ben o kişini bakmayacağini biliyorum.Ben baktım bakarimda orası ayrı ama bu kadına bu şansı vermek istemiyorum hayat ne güzel ya istediğine göre şekillenecek.Hasta mi oldu gelsin baksın değil mi evde kalmasın kız sonucta vs ben bu kadından ötürü bakmak istemiyorum.Enistemi diğer kuzenim çok seviyorum enistemi gizli gizli hastaneye gelip götüren benim ki teyzemle asla 2 yıldır bir araya gelmedim.Teyzelerim hepsi benim için kardeşiyle kusmus simdi ben aa barıştı da diyemem ki teyzelerin asla bakmamış istemiyor gelini baksın diyor ben eniştem çok üzülüyorum sonuçta o mesela gelinini dinlemedi kızdı ama teyzem karşı icimde kırgınlık var ben baktım mesela kadın rahat edicek oh nasıl baktirdim diye.O 2 gr aklıyla kendini kurnaz sanicak onu istemiyorum

Tıpkı sizin gibi hissederdim heralde yerinizde olsam. Büyük ikilem. Evden göndermesi öyle küçümsenecek bir olay değil. Orası sizin yuva bildiğiniz yer.

:)
Aynen, teyze baya baya şeytanmış :)

Geri vermek zorundaydi zaten vermese kız söke söke alırdı.
Kızı arkadaşları yanında rencide etmis suan 10 yaşında çocuğunu arkadaşlarıyla hadi başka yere diye kovamazsin.
Kiz gidince ne arayip ne sormus iki koca yıl demek ki sevgi yokmuş. Sevgi olsa merak ederdi.
Bu bile yeterli 18 den sonra kendi başına bakacağı digerleri de para vermeyecegi için resitlikten kaynaklı yol vermis kıza ve arayip sormamıs.
Bir insan kötü olmak için daha başka ne yapabilir ki?

Söke söke almaya gerek kalmamış.

Ben teyzede bir kötülük göremiyorum. Normal standart bir tartışma büyümüş ve bu duruma gelmiş.

Back