• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzemi affetmeli miyim?

Çocukken yasadiklarimiz aslında ileriki yaslarimizda olabilecek olan sorunların temel taşı.Ben o dönem çok hassas yetistirildim.Umarım bunları ileriki yaslarinda hatırlamaz ve iyi ki üvey anne onu sahiplenmiş.Allah onu hep korusun Allah o da razı olsun iyilik gerçekten bulasici
Dimi hepimiz çok sevindim.
Kadın hiç tanımadığı çocuğu al getir bakarım diyor.
Burda anneanne, dede, babaanne, dede, amca, hala, dayı, teyze bir çocuğa bakamadılar.

Allahım sen hiçbir çocuğu anasız babasız bırakma... (heleki anasız) Gece gece bu yorumunuza çok ağladım inşallah çok mutludur şimdi... Allah yarımdıcısı olsun masumun...
İnşallah inşallah çok mutludur.
Annesi hastayken onu hiç yanından ayırmazdı.
Hatta doktorları bile ağlıyordu, bı doktor ameliyat etti. Kuzemin neşter atılırken narkozdan tam bayılmamış. Hocam hastayı ameliyat etmeyin.( Yani durum çok vahimdi. ) Doktor şansımı denicem demiş.
O anne için herkes elinden geleni yaptida koca sulale bir çocuğa bakamadılar.
Allah kimseyi annesiz bırakmasın.
Benimde bı bebeğim var, bana bişey olsa adım gibi eminim kimse bakmaz oğluma.
Anne varsa çocuk var.

Siz kimseye hata yapmamışsınız, size hata yapanı da tek kalemde silebilirsiniz bence.
Para mevzusuna çok girmeyeceğim ama şöyle bir şey var. Yetim öksüz bir çocuğu elelamin kızı için evden göndermişler. Madem gelin o kadar önemli gelsin baksın bir zahmet.
Bakmak size düşmez bence. Bakmazsanız kimse size laf edemez, bakarsanız da inançlarınız için yapın.
Bu arada çalışmıyor musunuz?

Merhaba daha şimdi sıcağı sıcağına üye oldum.Sizlere birşey danışmak,yorumlarinizi okumak istiyorum.Imla ve yazım yanlışları yapmamaya çalışacağım.24 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezun oldum ve şu an çalışıyorum.4 yaşımdan beri teyzemlebüyüdüm teyzemi çok seviyordum aslında halen seviyorum annem babam 2000de soba zehirlenmesinden dolayi vefat etti .Teyzem baktı herzaman enistemle beraber annemler 6 kızkardeş ve teyzem diğer teyzelerim para karşılığı baktırdı.Teyzemin 2 oğlu var onlarla beraber büyüdüm kardeş gibiydik .Teyzemin büyük oğlu X abi diyelim evlendi ve sorunlar sonra başladı.Benden yaşça büyükler kadın 39 kuzenim x 37 .Ben 22 yaşıma kadar teyzemde kaldım teyzemin gelini hakkında kötü düşüncem asla olmadı 4-5 kez gormusumdur toplamda.Teyzemlere geldiklerinde teyzemin bana karşı tutumu değişiyordu farketmiştim ama gelinle bağdastiramadim.Megersem teyzemin gelini benim teyzemin evimde kalmami istememiş ki x abi ile samimiyetim asla yok.Eniştem ve diğer kuzenim onunla tartışıyor oda eve aglayip gitmiş benim bu olaylardan hiç haberim yoktu.Teyzem telefonla konuşuyordu geliniyle bende içerde oturuyordum arkadaşlarımla neyse bunlar apar topar geldiler.Birden teyzemler hadi hadi siz başka yerde yapın yardiminzii dediler.

Geri dönüşüm olan eşyalarını dikip yikiyorduk ihtiyaç sahipleri temiz giysinler diye.Arkadaşlarımla ben şaşırdık tabi o gün onlar gidince eve geldim teyzeme sordum ilk defa sesimi yukselttim.Eniştem ve kuzenim beni savundukları teyzeme çok kızdılar megersem gelin kiskanirmis kocasını sanki benim arkadaslarimda kocasına bakicak ya.Neyse ben o gün evden ayrıldım tüm teyzelerim teyzemle küsmüş.Teyzemin gelininede diğer teyzelerin çay bile koydurmamis sonra. Benden özür dilemek istedi gelin bende kabul etmedim hiçte ne teyzemle ne gelinle bir araya gelmedim.2 yıl geçti halen anlamadım gelin bana karşı neden böyle birşey besledi? Ki 4 yıllık ilişkim var hayır neden teyzemi benden neden kıskanır ki? Derken teyzem diyabet yetmezliği çıkmış hastaneye gitmek zorunda ve ek bakım sartmis ve .Gelin hanım hani beni istemeyen ?evde hani teyzemi paylaşmak istemeyen ?kadın .Şimdi ee o baksın onca yıl baktı demiş benim çocuğum var? Pardon da teyzemle iyiyken teyzemin üstüne bu kadar düşen kadın ? Teyzem hastalaninca neden ee o baksın hakkı var diyor ?Bilmiyorum aslada bakmicam teyzemin dedikleri çok zoruma gitti üstelik teyzem bana para karşılığı baktı.Tüm teyzelerinde geline sen bakicaksin niye o baksın kızı evden zorla gönderirken iyiydi ama şimdi mi anladın teyzesi olduğunu demiş.Teyzeme bir yandan kizamiyorum eniştem bakamaz ki eniştem dünya iyisidir ama teyzeme çok kizginim ortada bişey yokken gelinine uyması ki ben gelinin neden böyle yaptığın cozmus değilim .O gelinin bakmayacağinida biliyorum ama aklım teyzemde hep eniştem hastanede surunsun istemiyorum ama bir yandan da teyzem iyiyken beni dışladı ilgilenmedi ne aradı ne sordu gelinini dinledi.Şimdi hastalaninca bir yanim bak diyor bir yanım bakma.Çünkü unutamıyorum iyiyken gelinim benim herşeyim o benim kayinvalidem diyen kadın bana şimdi ee o sana o kadar yil bakmış diyor beni teyzemle kusturan kadına bak ya.Sırf o kadın yüzünden bakmak istemiyorum tabii kime beni zorlamıyor teyzelerin eniştem bakma diyor gelsin o baksın hani kayinvalidesiymis ya seneden degerliymis ya madem çok seviyordu gelsin baksın demiş ama ben biliyorum teyzeme bakmazlar off kafam karma karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum
ne sen ne gelini bakmak zorunda değil, teyzenin sana yaptığı da ayıp ama birde şöyle düşün seni 4 yasından 20 yaşına kadar büyütmüş diğer teyzeler ne yapmış kendi düzenleri bozulmasın diye para vermiş geriye çekilmiş eniştende iyi niyetli bir adammış ki seni kabul etmiş evlat bilmiş....yani belkide kadın senelerdir yoruldu ve sonunda kendi evladı mutlu olsun sıkıntı çıkmasın diye gelininin tarafına geçti sana yapılan saçma ve haksız bir durum ama olayı geniş düşünmek lazım..
teyzenize en azında bir geçmiş olsunu çok görmeyin ama siz bakmayın..
önce eşi ve çocukları bakacak, sonra kardeşleri bakacak gerekirse ona da maddi destekle yardımcı biri tutulacak en son size düşer onun bakımını üstlenmek ...

Anne babamın evi arabası o dönem 18 yaş altında olduğum için onlara kaldı.Baba tarafım maddi manevi destek yaptı teyze tarafında teyzem aylık 3.000 kazanıyordu öyle hayrına filan bakmadı ki oturduğu ev annemin eviydi.Teyzem hep ücretsiz oturdu hem ayrı ayrı teyzelerimden akrabalarından para aldı her ay.Öyle hayrına dur ben bakayım olmadı
Peki onlara.kalan ev siz 18 yaşına gelince size geçti mi şuanda tamamarn onların mi o ev? Bu detay onemli bence

gelin sizden mi sizin arkadaşlarından mı kıskandı kocasını anlayamadım? bi de evinde kalmıyo mu x abi, neden annesinin evindekilerden kıskanılıyor ki?

bi de hayrına bakmadı diyosunuz da çocuk bakmak çokta kolay bir iş değil, kendi evladınız olsun inşallah anlarsınız ama bence içinizdeki o küçük sesi dinleyin yardımcı olun teyzenize. kırgınlıklarınızı biliyor zaten belki yeni sayfa açarsınız.

Oaea karşılığı da olsa sonuçta teyzen bakmış sana sanırım ben olsam herseye rağmen kötü Günü'nde yanında olurdun. Ama kırgınlığımı da söylerdim.

objektif olmak gerekirse para karışılığı bakmamış teyzeniz sizin ihtiyaçlarınız için kullanılan parayı almış oda size evini açmış . Teyzem bana şunu yaptı bunu yaptı diye yorum olmadığı için gerçekten size itina ile baktığını düşünüyorum ve size düşkün olduğunu o kadar ki Gelini size olan sevgisini kıskanmış . Siz kendi iyiliğiniz için eniştenizin hatırı için bakmalısınız yada parayla baktırmalısınız . Hiç bir şey yapmayarak içinizdeki kin ile ne kadar yaşayabilirsiniz.

Anneniz babanizdan size miras kaldi mi?kaldiysa bu mirasi suan siz mi kullaniyorsunuz onlar mi?para karşılığı bakıp mal mülk elde etmişse hayrına bakmamış zaten.tanıdığım var kızın teyzesi bakmış anne babası trafik kazasında öldü küçükken paralı falan bakmadılar.evlatlarından ayırmadan baktıysa ben olsam yardımcı olurdum ama hem mirasıma konup hemde beni kapı dışı ettiyse umrumda olmazdı.

objektif olmak gerekirse para karışılığı bakmamış teyzeniz sizin ihtiyaçlarınız için kullanılan parayı almış oda size evini açmış . Teyzem bana şunu yaptı bunu yaptı diye yorum olmadığı için gerçekten size itina ile baktığını düşünüyorum ve size düşkün olduğunu o kadar ki Gelini size olan sevgisini kıskanmış . Siz kendi iyiliğiniz için eniştenizin hatırı için bakmalısınız yada parayla baktırmalısınız . Hiç bir şey yapmayarak içinizdeki kin ile ne kadar yaşayabilirsiniz.
bi yerde ayda 3.000 gibi bir para aldigi, anneden babadan kalan arbayi yillarca kullandiklari (gelin dahil) ve anneden babadan kalan evde kira ödemeden yasadiklarini yazmis konu sahibi.

ilaveten baba tarafida destek olmus.

Merhaba daha şimdi sıcağı sıcağına üye oldum.Sizlere birşey danışmak,yorumlarinizi okumak istiyorum.Imla ve yazım yanlışları yapmamaya çalışacağım.24 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezun oldum ve şu an çalışıyorum.4 yaşımdan beri teyzemlebüyüdüm teyzemi çok seviyordum aslında halen seviyorum annem babam 2000de soba zehirlenmesinden dolayi vefat etti .Teyzem baktı herzaman enistemle beraber annemler 6 kızkardeş ve teyzem diğer teyzelerim para karşılığı baktırdı.Teyzemin 2 oğlu var onlarla beraber büyüdüm kardeş gibiydik .Teyzemin büyük oğlu X abi diyelim evlendi ve sorunlar sonra başladı.Benden yaşça büyükler kadın 39 kuzenim x 37 .Ben 22 yaşıma kadar teyzemde kaldım teyzemin gelini hakkında kötü düşüncem asla olmadı 4-5 kez gormusumdur toplamda.Teyzemlere geldiklerinde teyzemin bana karşı tutumu değişiyordu farketmiştim ama gelinle bağdastiramadim.Megersem teyzemin gelini benim teyzemin evimde kalmami istememiş ki x abi ile samimiyetim asla yok.Eniştem ve diğer kuzenim onunla tartışıyor oda eve aglayip gitmiş benim bu olaylardan hiç haberim yoktu.Teyzem telefonla konuşuyordu geliniyle bende içerde oturuyordum arkadaşlarımla neyse bunlar apar topar geldiler.Birden teyzemler hadi hadi siz başka yerde yapın yardiminzii dediler.

Geri dönüşüm olan eşyalarını dikip yikiyorduk ihtiyaç sahipleri temiz giysinler diye.Arkadaşlarımla ben şaşırdık tabi o gün onlar gidince eve geldim teyzeme sordum ilk defa sesimi yukselttim.Eniştem ve kuzenim beni savundukları teyzeme çok kızdılar megersem gelin kiskanirmis kocasını sanki benim arkadaslarimda kocasına bakicak ya.Neyse ben o gün evden ayrıldım tüm teyzelerim teyzemle küsmüş.Teyzemin gelininede diğer teyzelerin çay bile koydurmamis sonra. Benden özür dilemek istedi gelin bende kabul etmedim hiçte ne teyzemle ne gelinle bir araya gelmedim.2 yıl geçti halen anlamadım gelin bana karşı neden böyle birşey besledi? Ki 4 yıllık ilişkim var hayır neden teyzemi benden neden kıskanır ki? Derken teyzem diyabet yetmezliği çıkmış hastaneye gitmek zorunda ve ek bakım sartmis ve .Gelin hanım hani beni istemeyen ?evde hani teyzemi paylaşmak istemeyen ?kadın .Şimdi ee o baksın onca yıl baktı demiş benim çocuğum var? Pardon da teyzemle iyiyken teyzemin üstüne bu kadar düşen kadın ? Teyzem hastalaninca neden ee o baksın hakkı var diyor ?Bilmiyorum aslada bakmicam teyzemin dedikleri çok zoruma gitti üstelik teyzem bana para karşılığı baktı.Tüm teyzelerinde geline sen bakicaksin niye o baksın kızı evden zorla gönderirken iyiydi ama şimdi mi anladın teyzesi olduğunu demiş.Teyzeme bir yandan kizamiyorum eniştem bakamaz ki eniştem dünya iyisidir ama teyzeme çok kizginim ortada bişey yokken gelinine uyması ki ben gelinin neden böyle yaptığın cozmus değilim .O gelinin bakmayacağinida biliyorum ama aklım teyzemde hep eniştem hastanede surunsun istemiyorum ama bir yandan da teyzem iyiyken beni dışladı ilgilenmedi ne aradı ne sordu gelinini dinledi.Şimdi hastalaninca bir yanim bak diyor bir yanım bakma.Çünkü unutamıyorum iyiyken gelinim benim herşeyim o benim kayinvalidem diyen kadın bana şimdi ee o sana o kadar yil bakmış diyor beni teyzemle kusturan kadına bak ya.Sırf o kadın yüzünden bakmak istemiyorum tabii kime beni zorlamıyor teyzelerin eniştem bakma diyor gelsin o baksın hani kayinvalidesiymis ya seneden degerliymis ya madem çok seviyordu gelsin baksın demiş ama ben biliyorum teyzeme bakmazlar off kafam karma karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum

Yeri geliyor kendi annen baban öz kardeşin dahi mesafeli davranabiliyor ya da o anki çıkara göre pozisyon alıyor. Sana küçücükten beri nasıl davrandı bu kadıncağız? Bence bunu düşün. Kendi öz oğlunun yuvasını yapmaya çalışırken saçma davranmış belli ki. 2 yıl uzatmışsınız zaten artık barışın, ne kadar olsa anne gibi davranmış.

Diyabeti çıkmış diğer kardeşlerinin ona tavrı da doğru değil. Böyle durumlarda herkesin bir araya gelip yapıcı olmasıdır esas olan. Gurura yenik düşmeyin.

Bence teyzenizle görüşün. Sonra üzülürsünüz.

Gelin ile ilişkinize gelince o mu belirleyecek sizin öz teyzenizle ilişkinizi? Bence asıl haddini bildirecekseniz teyzenize değil ona bildirin!

bi yerde ayda 3.000 gibi bir para aldigi, anneden babadan kalan arbayi yillarca kullandiklari (gelin dahil) ve anneden babadan kalan evde kira ödemeden yasadiklarini yazmis konu sahibi.

ilaveten baba tarafida destek olmus.

Bana deseler ki sana bir çocuk emanet edeceğiz, baktığın sürede evin, araban 3000 TL maaşın olacak deseler yapamam.
Bakıcılıksa, sadece maddi ihtiyaçlarını karşılayıp cekilirdi. Ama kadın diğer çocuklarından ayirmamis. Enişte de babalık yapmış. Konu sahibi çok şanslı bence. Fakat üçüncü şahıslar araya girince iş değişiyor işte.
Diğer teyzeler ve gelin aradan çekilse kırgınlıkları çok sürmez eminim.
Paranin iadesi olur ama size verilen emeğin iadesi olmaz, birebir aynı emeği karsi tarafa gostermedikce....

Para karşılığı bakıcılar da bakıyor çocuklara, bu durumda bakıcının baktığı çocuklar da yardıma muhtaç olunca onlarda mı bakmalı?
Parasız merhameti yüzünden bakmış olsa, bir yanlış yapmış ama emeği var affedin derdim. Eniştenizin hatırı var tamam ama o fitne fesat gelini baksın şimdi.
Çok üzüldüm yaşadıklarınız için.

Herkes çocuğuyla kavga edebilir, evden de kovabilir. Ama 2 sene boyunca aramamazlık etmez. Hele ki çocuğunun özel durumları varsa ve hassassa bu şekilde davranmaz. Bence kimseye karşı bir sorumluluğunuz yok. Affedebilirsiniz belki teyzenizi. Bu sizi hafifletir ama bakmak zorunda değilsiniz bu durumda. Gider görüşürsünüz sadece.

İnsan çocuk yaşta kendine bakan herkesi çok iyi sanıyor. Büyüdükçe anlıyor kendine yapılanları. İlkokul öğretmenim emekli olup gidiyor diye sınıfta hüngür hüngür ağladığımı biliyorum. Halbuki çok kötü bir kadınmış, öğrenci ayrımı yapan, öğrencileri döven, üzerimde travmatik etkiler yaratan bir insanmış. Büyüyünce anladım.

Sizinki de o durum sanırım. Tamam size bakmış ama size annelik yapamamış. Yazdıklarınızdan onu anlıyorum. Size kötü yorum yapanlar kendileriyle empati yapıyorlar. Ben olsam ben de kardeşimin çocuğuna bakamazdım çok zor diye düşünüyorlar. Sanırım. Halbuki pek çok insan planlamadan da çocuk sahibi olup onu da sevip kolluyor. Kimse biz bu çocuğu planlamadık maddi durumumuz yetmiyor demiyor. Olanla idare edip geçinmeye çalışıyorlar. Teyzeniz de bu şekilde düşünseydi zaten sorun çıkmazdı hiç bir zaman.

İnşallah hayat boyu hep mutlu olur ve hep iyi insanlarla karşılaşırsınız.

Anne babamın evi arabası o dönem 18 yaş altında olduğum için onlara kaldı.Baba tarafım maddi manevi destek yaptı teyze tarafında teyzem aylık 3.000 kazanıyordu öyle hayrına filan bakmadı ki oturduğu ev annemin eviydi.Teyzem hep ücretsiz oturdu hem ayrı ayrı teyzelerimden akrabalarından para aldı her ay.Öyle hayrına dur ben bakayım olmadı
Bu mesaj yetiyor size neden baktığını anlamaya.

Herkes çocuğuyla kavga edebilir, evden de kovabilir. Ama 2 sene boyunca aramamazlık etmez. Hele ki çocuğunun özel durumları varsa ve hassassa bu şekilde davranmaz. Bence kimseye karşı bir sorumluluğunuz yok. Affedebilirsiniz belki teyzenizi. Bu sizi hafifletir ama bakmak zorunda değilsiniz bu durumda. Gider görüşürsünüz sadece.

İnsan çocuk yaşta kendine bakan herkesi çok iyi sanıyor. Büyüdükçe anlıyor kendine yapılanları. İlkokul öğretmenim emekli olup gidiyor diye sınıfta hüngür hüngür ağladığımı biliyorum. Halbuki çok kötü bir kadınmış, öğrenci ayrımı yapan, öğrencileri döven, üzerimde travmatik etkiler yaratan bir insanmış. Büyüyünce anladım.

Sizinki de o durum sanırım. Tamam size bakmış ama size annelik yapamamış. Yazdıklarınızdan onu anlıyorum. Size kötü yorum yapanlar kendileriyle empati yapıyorlar. Ben olsam ben de kardeşimin çocuğuna bakamazdım çok zor diye düşünüyorlar. Sanırım. Halbuki pek çok insan planlamadan da çocuk sahibi olup onu da sevip kolluyor. Kimse biz bu çocuğu planlamadık maddi durumumuz yetmiyor demiyor. Olanla idare edip geçinmeye çalışıyorlar. Teyzeniz de bu şekilde düşünseydi zaten sorun çıkmazdı hiç bir zaman.

İnşallah hayat boyu hep mutlu olur ve hep iyi insanlarla karşılaşırsınız.
Ozur dilemis. Gelinine de ozur diletmis.
Konu sahibi silmis teyzesini, teyze degil

Parayla baktı diye düşünmeyin sizin bir sürü masrafınız oluyor sonuçta o para onu karşılamaz bile..tamam bir hatası olmuş ama siz size yakışanı yapın hakliyken haksız duruma düşmeyin bence bakın teyzenize eminim oda pismandir ...

Haklı iken haksız olmuşsunuz. Yorum yaparken şunu düşünmek lazım evde 2-3 erkek çocuğunuz ve eşiniz varken hanginiz kardeşinizin çocuğuna 19 yıl bakarsınız? Bir de üstüne üstlük sonradan ‘bana para karşılığı baktı” diyecek. Bence buna hakkınız yok... Ne kadar para karşılığı baktı acaba? Aylık 5.000-10.000 falansa evet olabilir der hak veririm ama 2-3 bin için kimse birinin çocuğuna ‘kendi öz çocuğu gibi’ bakmaz. Kaldı ki ‘kardeş gibi’ büyüdük diyebiliyorsunuz, evde size güzel davranıldığını da kabul ediyorsunuz. Burada soruN teyzeniz değil gelin hanım. Ve sizin teyzenizle en başından açık açık konuşmanız gerekliydi, diyabet hastasıymış ani sinirlenme bağırma vs çok normal onlarda (hastalığım etkisi) . Sorun mu var, bir şey mi yaptım diye sakin bir anında sorabilirsiniz. Belki de gelin sizin hakkınızda çok büyük bir iftira attı yalandan bir kanıt sundu teyzeniz de inandı, siz de bunları bilmeden haklı iken haksız duruma düştünüz. Birilerinin maskesini indirmediniz. Bakma konusuna gelince kadın size madem ‘para karşılığı’ 19 yıl baktı siz de bir zahmet ‘para karşılığı’ birini tutun 19 yıl baktırın kısasa kısas. Ayrıca hiçbir gelinin kayınvalideye bakma sorumluluğu yok ne hukuken ne İslami açıdan :) sadece evladın öyle bir sorumluluğu var. Herneyse yerinizde olsam arar konuşurdum ‘sakince’ bir hatam mı oldu, ben senin kızın gibiydim ne oldu da öyle davrandın, ne yaptım vs vs gibi. Teyzenize gidip bakmanız çok saçma olur ama evlatları ile anlaşıp ücret dahilinde birini tutabilirsiniz.

Back