- 15 Temmuz 2016
- 8.198
- 13.692
- 248
Dimi hepimiz çok sevindim.Çocukken yasadiklarimiz aslında ileriki yaslarimizda olabilecek olan sorunların temel taşı.Ben o dönem çok hassas yetistirildim.Umarım bunları ileriki yaslarinda hatırlamaz ve iyi ki üvey anne onu sahiplenmiş.Allah onu hep korusun Allah o da razı olsun iyilik gerçekten bulasici
İnşallah inşallah çok mutludur.Allahım sen hiçbir çocuğu anasız babasız bırakma... (heleki anasız) Gece gece bu yorumunuza çok ağladım inşallah çok mutludur şimdi... Allah yarımdıcısı olsun masumun...
ne sen ne gelini bakmak zorunda değil, teyzenin sana yaptığı da ayıp ama birde şöyle düşün seni 4 yasından 20 yaşına kadar büyütmüş diğer teyzeler ne yapmış kendi düzenleri bozulmasın diye para vermiş geriye çekilmiş eniştende iyi niyetli bir adammış ki seni kabul etmiş evlat bilmiş....yani belkide kadın senelerdir yoruldu ve sonunda kendi evladı mutlu olsun sıkıntı çıkmasın diye gelininin tarafına geçti sana yapılan saçma ve haksız bir durum ama olayı geniş düşünmek lazım..Merhaba daha şimdi sıcağı sıcağına üye oldum.Sizlere birşey danışmak,yorumlarinizi okumak istiyorum.Imla ve yazım yanlışları yapmamaya çalışacağım.24 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezun oldum ve şu an çalışıyorum.4 yaşımdan beri teyzemlebüyüdüm teyzemi çok seviyordum aslında halen seviyorum annem babam 2000de soba zehirlenmesinden dolayi vefat etti .Teyzem baktı herzaman enistemle beraber annemler 6 kızkardeş ve teyzem diğer teyzelerim para karşılığı baktırdı.Teyzemin 2 oğlu var onlarla beraber büyüdüm kardeş gibiydik .Teyzemin büyük oğlu X abi diyelim evlendi ve sorunlar sonra başladı.Benden yaşça büyükler kadın 39 kuzenim x 37 .Ben 22 yaşıma kadar teyzemde kaldım teyzemin gelini hakkında kötü düşüncem asla olmadı 4-5 kez gormusumdur toplamda.Teyzemlere geldiklerinde teyzemin bana karşı tutumu değişiyordu farketmiştim ama gelinle bağdastiramadim.Megersem teyzemin gelini benim teyzemin evimde kalmami istememiş ki x abi ile samimiyetim asla yok.Eniştem ve diğer kuzenim onunla tartışıyor oda eve aglayip gitmiş benim bu olaylardan hiç haberim yoktu.Teyzem telefonla konuşuyordu geliniyle bende içerde oturuyordum arkadaşlarımla neyse bunlar apar topar geldiler.Birden teyzemler hadi hadi siz başka yerde yapın yardiminzii dediler.
Geri dönüşüm olan eşyalarını dikip yikiyorduk ihtiyaç sahipleri temiz giysinler diye.Arkadaşlarımla ben şaşırdık tabi o gün onlar gidince eve geldim teyzeme sordum ilk defa sesimi yukselttim.Eniştem ve kuzenim beni savundukları teyzeme çok kızdılar megersem gelin kiskanirmis kocasını sanki benim arkadaslarimda kocasına bakicak ya.Neyse ben o gün evden ayrıldım tüm teyzelerim teyzemle küsmüş.Teyzemin gelininede diğer teyzelerin çay bile koydurmamis sonra. Benden özür dilemek istedi gelin bende kabul etmedim hiçte ne teyzemle ne gelinle bir araya gelmedim.2 yıl geçti halen anlamadım gelin bana karşı neden böyle birşey besledi? Ki 4 yıllık ilişkim var hayır neden teyzemi benden neden kıskanır ki? Derken teyzem diyabet yetmezliği çıkmış hastaneye gitmek zorunda ve ek bakım sartmis ve .Gelin hanım hani beni istemeyen ?evde hani teyzemi paylaşmak istemeyen ?kadın .Şimdi ee o baksın onca yıl baktı demiş benim çocuğum var? Pardon da teyzemle iyiyken teyzemin üstüne bu kadar düşen kadın ? Teyzem hastalaninca neden ee o baksın hakkı var diyor ?Bilmiyorum aslada bakmicam teyzemin dedikleri çok zoruma gitti üstelik teyzem bana para karşılığı baktı.Tüm teyzelerinde geline sen bakicaksin niye o baksın kızı evden zorla gönderirken iyiydi ama şimdi mi anladın teyzesi olduğunu demiş.Teyzeme bir yandan kizamiyorum eniştem bakamaz ki eniştem dünya iyisidir ama teyzeme çok kizginim ortada bişey yokken gelinine uyması ki ben gelinin neden böyle yaptığın cozmus değilim .O gelinin bakmayacağinida biliyorum ama aklım teyzemde hep eniştem hastanede surunsun istemiyorum ama bir yandan da teyzem iyiyken beni dışladı ilgilenmedi ne aradı ne sordu gelinini dinledi.Şimdi hastalaninca bir yanim bak diyor bir yanım bakma.Çünkü unutamıyorum iyiyken gelinim benim herşeyim o benim kayinvalidem diyen kadın bana şimdi ee o sana o kadar yil bakmış diyor beni teyzemle kusturan kadına bak ya.Sırf o kadın yüzünden bakmak istemiyorum tabii kime beni zorlamıyor teyzelerin eniştem bakma diyor gelsin o baksın hani kayinvalidesiymis ya seneden degerliymis ya madem çok seviyordu gelsin baksın demiş ama ben biliyorum teyzeme bakmazlar off kafam karma karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum
Peki onlara.kalan ev siz 18 yaşına gelince size geçti mi şuanda tamamarn onların mi o ev? Bu detay onemli benceAnne babamın evi arabası o dönem 18 yaş altında olduğum için onlara kaldı.Baba tarafım maddi manevi destek yaptı teyze tarafında teyzem aylık 3.000 kazanıyordu öyle hayrına filan bakmadı ki oturduğu ev annemin eviydi.Teyzem hep ücretsiz oturdu hem ayrı ayrı teyzelerimden akrabalarından para aldı her ay.Öyle hayrına dur ben bakayım olmadı
bi yerde ayda 3.000 gibi bir para aldigi, anneden babadan kalan arbayi yillarca kullandiklari (gelin dahil) ve anneden babadan kalan evde kira ödemeden yasadiklarini yazmis konu sahibi.objektif olmak gerekirse para karışılığı bakmamış teyzeniz sizin ihtiyaçlarınız için kullanılan parayı almış oda size evini açmış . Teyzem bana şunu yaptı bunu yaptı diye yorum olmadığı için gerçekten size itina ile baktığını düşünüyorum ve size düşkün olduğunu o kadar ki Gelini size olan sevgisini kıskanmış . Siz kendi iyiliğiniz için eniştenizin hatırı için bakmalısınız yada parayla baktırmalısınız . Hiç bir şey yapmayarak içinizdeki kin ile ne kadar yaşayabilirsiniz.
Merhaba daha şimdi sıcağı sıcağına üye oldum.Sizlere birşey danışmak,yorumlarinizi okumak istiyorum.Imla ve yazım yanlışları yapmamaya çalışacağım.24 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezun oldum ve şu an çalışıyorum.4 yaşımdan beri teyzemlebüyüdüm teyzemi çok seviyordum aslında halen seviyorum annem babam 2000de soba zehirlenmesinden dolayi vefat etti .Teyzem baktı herzaman enistemle beraber annemler 6 kızkardeş ve teyzem diğer teyzelerim para karşılığı baktırdı.Teyzemin 2 oğlu var onlarla beraber büyüdüm kardeş gibiydik .Teyzemin büyük oğlu X abi diyelim evlendi ve sorunlar sonra başladı.Benden yaşça büyükler kadın 39 kuzenim x 37 .Ben 22 yaşıma kadar teyzemde kaldım teyzemin gelini hakkında kötü düşüncem asla olmadı 4-5 kez gormusumdur toplamda.Teyzemlere geldiklerinde teyzemin bana karşı tutumu değişiyordu farketmiştim ama gelinle bağdastiramadim.Megersem teyzemin gelini benim teyzemin evimde kalmami istememiş ki x abi ile samimiyetim asla yok.Eniştem ve diğer kuzenim onunla tartışıyor oda eve aglayip gitmiş benim bu olaylardan hiç haberim yoktu.Teyzem telefonla konuşuyordu geliniyle bende içerde oturuyordum arkadaşlarımla neyse bunlar apar topar geldiler.Birden teyzemler hadi hadi siz başka yerde yapın yardiminzii dediler.
Geri dönüşüm olan eşyalarını dikip yikiyorduk ihtiyaç sahipleri temiz giysinler diye.Arkadaşlarımla ben şaşırdık tabi o gün onlar gidince eve geldim teyzeme sordum ilk defa sesimi yukselttim.Eniştem ve kuzenim beni savundukları teyzeme çok kızdılar megersem gelin kiskanirmis kocasını sanki benim arkadaslarimda kocasına bakicak ya.Neyse ben o gün evden ayrıldım tüm teyzelerim teyzemle küsmüş.Teyzemin gelininede diğer teyzelerin çay bile koydurmamis sonra. Benden özür dilemek istedi gelin bende kabul etmedim hiçte ne teyzemle ne gelinle bir araya gelmedim.2 yıl geçti halen anlamadım gelin bana karşı neden böyle birşey besledi? Ki 4 yıllık ilişkim var hayır neden teyzemi benden neden kıskanır ki? Derken teyzem diyabet yetmezliği çıkmış hastaneye gitmek zorunda ve ek bakım sartmis ve .Gelin hanım hani beni istemeyen ?evde hani teyzemi paylaşmak istemeyen ?kadın .Şimdi ee o baksın onca yıl baktı demiş benim çocuğum var? Pardon da teyzemle iyiyken teyzemin üstüne bu kadar düşen kadın ? Teyzem hastalaninca neden ee o baksın hakkı var diyor ?Bilmiyorum aslada bakmicam teyzemin dedikleri çok zoruma gitti üstelik teyzem bana para karşılığı baktı.Tüm teyzelerinde geline sen bakicaksin niye o baksın kızı evden zorla gönderirken iyiydi ama şimdi mi anladın teyzesi olduğunu demiş.Teyzeme bir yandan kizamiyorum eniştem bakamaz ki eniştem dünya iyisidir ama teyzeme çok kizginim ortada bişey yokken gelinine uyması ki ben gelinin neden böyle yaptığın cozmus değilim .O gelinin bakmayacağinida biliyorum ama aklım teyzemde hep eniştem hastanede surunsun istemiyorum ama bir yandan da teyzem iyiyken beni dışladı ilgilenmedi ne aradı ne sordu gelinini dinledi.Şimdi hastalaninca bir yanim bak diyor bir yanım bakma.Çünkü unutamıyorum iyiyken gelinim benim herşeyim o benim kayinvalidem diyen kadın bana şimdi ee o sana o kadar yil bakmış diyor beni teyzemle kusturan kadına bak ya.Sırf o kadın yüzünden bakmak istemiyorum tabii kime beni zorlamıyor teyzelerin eniştem bakma diyor gelsin o baksın hani kayinvalidesiymis ya seneden degerliymis ya madem çok seviyordu gelsin baksın demiş ama ben biliyorum teyzeme bakmazlar off kafam karma karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum
bi yerde ayda 3.000 gibi bir para aldigi, anneden babadan kalan arbayi yillarca kullandiklari (gelin dahil) ve anneden babadan kalan evde kira ödemeden yasadiklarini yazmis konu sahibi.
ilaveten baba tarafida destek olmus.
Bu mesaj yetiyor size neden baktığını anlamaya.Anne babamın evi arabası o dönem 18 yaş altında olduğum için onlara kaldı.Baba tarafım maddi manevi destek yaptı teyze tarafında teyzem aylık 3.000 kazanıyordu öyle hayrına filan bakmadı ki oturduğu ev annemin eviydi.Teyzem hep ücretsiz oturdu hem ayrı ayrı teyzelerimden akrabalarından para aldı her ay.Öyle hayrına dur ben bakayım olmadı
Ozur dilemis. Gelinine de ozur diletmis.Herkes çocuğuyla kavga edebilir, evden de kovabilir. Ama 2 sene boyunca aramamazlık etmez. Hele ki çocuğunun özel durumları varsa ve hassassa bu şekilde davranmaz. Bence kimseye karşı bir sorumluluğunuz yok. Affedebilirsiniz belki teyzenizi. Bu sizi hafifletir ama bakmak zorunda değilsiniz bu durumda. Gider görüşürsünüz sadece.
İnsan çocuk yaşta kendine bakan herkesi çok iyi sanıyor. Büyüdükçe anlıyor kendine yapılanları. İlkokul öğretmenim emekli olup gidiyor diye sınıfta hüngür hüngür ağladığımı biliyorum. Halbuki çok kötü bir kadınmış, öğrenci ayrımı yapan, öğrencileri döven, üzerimde travmatik etkiler yaratan bir insanmış. Büyüyünce anladım.
Sizinki de o durum sanırım. Tamam size bakmış ama size annelik yapamamış. Yazdıklarınızdan onu anlıyorum. Size kötü yorum yapanlar kendileriyle empati yapıyorlar. Ben olsam ben de kardeşimin çocuğuna bakamazdım çok zor diye düşünüyorlar. Sanırım. Halbuki pek çok insan planlamadan da çocuk sahibi olup onu da sevip kolluyor. Kimse biz bu çocuğu planlamadık maddi durumumuz yetmiyor demiyor. Olanla idare edip geçinmeye çalışıyorlar. Teyzeniz de bu şekilde düşünseydi zaten sorun çıkmazdı hiç bir zaman.
İnşallah hayat boyu hep mutlu olur ve hep iyi insanlarla karşılaşırsınız.
Kendi çocuğunuz size küsse ve evi terketse siz de “ama ben özür diledim o kabul etmedi” deyip susar mısınız? O çocuk ne yapıyor ne yiyor içiyor diye düşünmez misiniz?Ozur dilemis. Gelinine de ozur diletmis.
Konu sahibi silmis teyzesini, teyze degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?