Teyzemi affetmeli miyim?

Amin canım sen de iyi insanlarla karşılaşırsın inşallah ömrün boyunca... sen iyi olmaktan iyi düşünmekten hiç vazgeçme. Kötüler de allahtan bulsunlar her daim yolun bahtın açık olsun çok sevgiler
 
eve devlet siz 18 yasinuza gelene kadar idareten onlara birakmistir sanirim ?
 
Tabi ki minnet kavramı çok önemli. Ama bu kız bana minnet borclu nasılsa deyip yaptığı iyilikleri de burnundan getirmesi çok ayıp. O zaman karsı tarafa da söz hakkı doğuyor. O da diyor ki bana baktın ama evimi, arabamı kullandın sayemde kira ödemedin ve üstüne para aldın. O yüzden böyle insani duygular karşılıklı. Birde ne olursa olsun 4 yaşında anadan, babadan ayrı düşmüş bir kız var. Ha bu kız durduk yere nasıl olsa benim evimde oturuyor diye teyzeye asilik yapsaydı o zaman dediğiniz doğru.
 
Hayir silmezdim. Geline sinirlenip kovdugu oldu annemin. Silmedim silmemde. Bunca yil kahrimi cekmis bırakalım da biraz cemkirsinler incilerimiz dokulmez. Teyzede 18 yil bakmis bikere off demis silip atmis bukadar kolay mi ya. Belki kadina neler soyledilerde kadin bi anlik sinirle boule bisi dedi. Yapmayin ya. Konu sahibi diger teyzelerin gazını gelmis belliki
 
Doğrudur ama 'bu' gelin dış kapının dış mandalı olmaya hak kazanmış bence.
 
Rabbim iyi insanlar cikarsin karsimiza diye dua edilirdi eskiden anlamazdim bu dua yi herkesi kendim gibi görürdüm. Nekadarda dogru. Teyzeniz önemli sinavini kaybetmis. InsAllah toparlar gönlünüzü alir. Gelin de ailenin bir ferdi oluyor oda önemsenmeli diye düsünüyorum ama nedense iyilik düsünenler degildi kötülük isteyenler önemseniyor. Hic üzülmeyin. Sizin vicdaniniz rahat. O en büyük servettir. Kimsenin ceza vermesi gerekmez vicdan öyle biseyki gün gelir tokat gibi carpar yüzlerine. Kimsenin gazina gelmeyin hakliyken haksiz düsmeyin. Büyük sözler etmeyin. Size anlatan karsi tarafata anlatir. Konunuz gecmesin. Belli ki gecmis olsun demek istiyorsunuz. Istediginiz zaman gidip görün gecmis olsun dileklerinizi iletin.
 
Senin gorusunde bana gore sacma. Yedi yabanci insan koynuna bile aldigin neler yaparda tutup bikerede silemezsin. Bukadar kolay olmamali
 
Annelerimizle bile ters düşmüyormuyuz?
Haksızlığa uğradığımızı hissettiğimz zamanlar olmuyor mu?
Bazılarımız dayak bile yiyor ama silebiliyrmuyuz?çoğumuz hayır.
Herşey tamam ama en önemlisi ev ortamında güvenli bir şekilde büyümesi bile bakması için yeterli bir sebep.para karşılığı ile bile olsa çocu insan böyle bir sorumluluğu çok zor alır.
 
Geline sinirlenip kovmak farklı, gelinin tarafını tutup seni öz annesi bilen yetim ve öksüz bir kızı sepetlemek farklı. Yani anneler kızabilir kızgınken kovabilir ama et tırnaktan ayrılmaz affeder affedilir vs. Ama bu kadın 2 yıl yeğenini aramamış sormamış yaptığından pişmanlık duymamış vicdan azabı çekmemiş. Ettiği tüm emekleri kendi elleriyle yerle bir etmiş.
Ben kızsam da hele ki suçluysam eni sonu yeğenimi arardım arayı düzeltmek için elimden geleni yapardım. Bu kadın onu yapmamış ki.
 
Sizin anneniz yengeniz için sizi kovmus silmemissiniz. Çok ilginç . Kendi evladinin değeri ne kadar azmış ki gelin için bunu yapıyor. Valla ister gaz de ister mazot affedilecek bir şey yok ortada.
El bebek gül bebekte bakilsan o kapidan bir kez s.. edilirsem adım atmam.
İnsan düşmanını evinden kovamiyor yahu
Ayrıca 2 yılda aramamislar kizi nerde naptı diye neyin vefası bu
Kizin anasi yok babasi yok 20 yaşında ortada kalmış asıl vicdansiz varsa onlar
 
Annelerimize ters düşmek başka, teyzenin gelini kocasından kıskandı diye yeğene yapılana göz yumması başka.Herkesin görüşüne saygım var. Ama yani ne bileyim ben olsam bende affedemezdim.
 
Size bakmış onca yıl.Kolaymı birilerıne bakmak.Para karşılıgı nasıl bir kelıme sen bak bızde yardım edelım demişlerdir.Diğer teyzelerın vıcdanını rahatlatmış.Geliniyle kotu olmak ıstememıstır.Gelını doldurmuştur.18 yıllık emek silinmemeli.Allah çıkarır senden vallaha.Kim ne derse desın sana düşer teyzene bakmak.Gelın zaten aklı başında olsa senı kıskanmaz.Sen bence bakmamak ıcın bahane arıosun.
 
Ortaya yaziyorum kahve elma. Sizin düşünceleriniz farkli bnm farkli burdan busuru bahaneler buluruz siz konu sahibi icin ben teyze icin. Hatta suraya da birakayim birtane. Belkide teyze adim bekledi ondan. Bu konu boyle uzar gider. Teyzenin yaptigi dogru olmayabilir ama tutup saçından surukleyip sokaklarami attı bu kadin evliymis sanirim anladığim kadarıyla. Ha belkide iki yil once nisanliydi konu sahibinin cocugu var. Bu ikisinden biri sokaga atmamiski.
 
Bakın bakmayın diyemem ama, şunu bir düşünün. Şuan teyzenize para ile bakar mısınız?
Para ile işin bitmedigini biraz anlarsınız belki.
Teyzeniz de hala kirada oturduguna göre eline önemli bir para da geçmemiş demektir.
Teyzede hata var kesinlikle kirilmakta da haklısıniz ama sürekli para ile baktı para ile baktı demeniz benim bile zoruma gitti açıkçasi.
 
Sonuç olarak gelini için hayatından çıkarmış. Bu sanırım duygusallıkla alakalı biraz. Benim evim yerim olsa da, saçımdan sürükleyip atmasa da, kalbinden hayatından gelini için çıkarmış, öz annem gibi gördüğüm insan başkalarının dolduruşuna gelip beni kendinden uzaklaştırmak istemiş. Neticede ben haklı olarak uzaklaşınca bana adım atmamış. Ve işleri düşünce bana gel diyorlar. Hayatlarından nasıl çıkardılarsa bensiz devam etsinler derim ben. Onca emeği hakkı silen ben değilim onlar.
 
Allahım sen hiçbir çocuğu anasız babasız bırakma... (heleki anasız) Gece gece bu yorumunuza çok ağladım inşallah çok mutludur şimdi... Allah yarımdıcısı olsun masumun...
 
Eğer bakarsan diyetini ödemiş olacaksın. Teyzenin aklından da çıkmaz ben ona baktım (parayla parasız farketmez) o da bana baktı der. Alacak verecek kalmamış olur haksa sonuna kadar alın size hak diyebileceğin bir olay oluşmuş. Okutmuşlar seni evlerinde besleme yapmamışlar, sırf bunun için bile tamam büyüklük bende kalsın diyebilirsin.
 
Eeee bedavaya bakmamis ki, ben kardesim olse evladina bakarim sokaga mi atayim? Bu isi parayla yapmak hos degil kusura bakmayin.
2 bin 3 bin gibi bir maasa bakmamistir. sonucta masraflari olur cocugun. diger teyzelerin de sorumluluklari var diye onların verdigi parayi kabul etmistir. bu parayla bakmak anlamina gelmez. kolay degil o kadar uzun sure bakmak. donusumlu bakılsın diye de talep edebilirdi. tek teyze o degil.
 
İnsan ne olursa olsun bakar dimi?
Bende küçüktüm kuzenim öldüğünde çok iyi hatırlıyorum. Kızı öldü aradan az bı zaman geçti saçlarını soğan sarısı boyatmıştı.
Tamam herkesin acıyı yaşaması başka bu çocuk ona emanet edildi.
Şimdi sorsalar bir sürü bahane sıralar eminim.
Hatta bize geldiği gece çocuk o kadar bakımsızdı ki, gece terlemiş sayıklamış annem defalarda üstünü değiştirmiş ilaç vermiş.
Bişeyler anlatıyordu beni dövüyorlae felan diyordu.
Bı laf varya analı kuzu kınalı kuzu diye.
Anne yoksa çocuğun vay haline...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…