- 11 Ekim 2018
- 456
- 511
- 103
Ben çok düşündüm ınan çok gerçekten bir şeyi yanlış mi anladı? Hafif bir kıskançlık olur bu mahzur görülür ama onun neden burda kalıyor ki söylemleri felan hangi ruh halinde olduğunu çözemedim ilk başlarda.Bu kadının o dönem ben paylaştığı şeylere felan baktım inanın normal ruh hali değil sonra anladım ki bu kadın problemli.Bu olay yaşadıktan sonra teyzem beni hiç alamamisti ta ki ben evi arabayı alıncaya kadar sonra aramalar vs sonra öğreniyorum megersem bu utanmaz kadın benim onursuzca arabamı kullanmış.Ben aldım tabikide sonra teyzem başladı özür dilemeye yoksa dilemezdi enistemi çok severim mesela ama o kadınla aynı masada oturmam ya da ben unutamam illa ki teyzem sen bunu yaptın derim durmama içimdeki nefreti bosaltamadim ki .Allah çok büyük ve allah gerçekten er ya da geç karşımıza bir imtihanla çıkıyor sukurler olsun ki bugün çok iyi teyzelerim arkadaşlarım hayvanların var ☺☺ çok güzel yorum yazmışsınız umarım kalbiniz gibi insanlarla yollariniz rastlanir
eve devlet siz 18 yasinuza gelene kadar idareten onlara birakmistir sanirim ?Anne babamın evi arabası o dönem 18 yaş altında olduğum için onlara kaldı.Baba tarafım maddi manevi destek yaptı teyze tarafında teyzem aylık 3.000 kazanıyordu öyle hayrına filan bakmadı ki oturduğu ev annemin eviydi.Teyzem hep ücretsiz oturdu hem ayrı ayrı teyzelerimden akrabalarından para aldı her ay.Öyle hayrına dur ben bakayım olmadı
Tabi ki minnet kavramı çok önemli. Ama bu kız bana minnet borclu nasılsa deyip yaptığı iyilikleri de burnundan getirmesi çok ayıp. O zaman karsı tarafa da söz hakkı doğuyor. O da diyor ki bana baktın ama evimi, arabamı kullandın sayemde kira ödemedin ve üstüne para aldın. O yüzden böyle insani duygular karşılıklı. Birde ne olursa olsun 4 yaşında anadan, babadan ayrı düşmüş bir kız var. Ha bu kız durduk yere nasıl olsa benim evimde oturuyor diye teyzeye asilik yapsaydı o zaman dediğiniz doğru.Sorun orda işte.
Kızı gibi olsada kızı değil.
Kendince bi seçim yapmış.
Asla doğru demiyorum zaten teyzenin yaptığına ama ben minnet kavramına çok önem veriyorum.yurtlarda kalsaydı çok daha kötü olabilirdi herşey onun için.enazından güvenli bir ortamda huzurla uyudu geceleri.ben olsam insanlık namına ve geçmişte minnet borcum oldugu için bakardım
Hayir silmezdim. Geline sinirlenip kovdugu oldu annemin. Silmedim silmemde. Bunca yil kahrimi cekmis bırakalım da biraz cemkirsinler incilerimiz dokulmez. Teyzede 18 yil bakmis bikere off demis silip atmis bukadar kolay mi ya. Belki kadina neler soyledilerde kadin bi anlik sinirle boule bisi dedi. Yapmayin ya. Konu sahibi diger teyzelerin gazını gelmis bellikiSizce insanın annesi gelini için kızıyla tavrı değişir ve evden kovar mı??
Birde anneni siler miydin demişsiniz.
Gelin için beni kapı önüne koyan annenin sıfatına bakmam.
Büyüktür diye affedilir seylerinde sınırı var
Kimse kimseye köpek cekemez
Senin gorusunde bana gore sacma. Yedi yabanci insan koynuna bile aldigin neler yaparda tutup bikerede silemezsin. Bukadar kolay olmamaliŞahsen annem bana bunu yapsaydı daha da kırılırdım ve tabiki silerdim. Düşünsenize yengem abimi benden kıskanacak, annemi benden kıskanacak ve annem de ona uyup beni sepetleyecek. Bunun affedilir yanı var mı tabii ki anne yapsa daha ağır olur ve silinir gayet de.
Verdiğiniz örnek çok saçma.
Kaldı ki 18 yıldır bakmış kendi kızı gibi olması gerek. Konu sahibi de gözünü onlarda açmış öz annesi öz abileri olarak görmüş ve yapılan yakıştırma akıllara zarar çok çirkin yüz kızartıcı. Hayatının en büyük darbesini yemiş. Silmeyecek de ne yapacak???
Kesinlikle bu konuda katiliyorumDoğrudur ama 'bu' gelin dış kapının dış mandalı olmaya hak kazanmış bence.
Annelerimizle bile ters düşmüyormuyuz?Tabi ki minnet kavramı çok önemli. Ama bu kız bana minnet borclu nasılsa deyip yaptığı iyilikleri de burnundan getirmesi çok ayıp. O zaman karsı tarafa da söz hakkı doğuyor. O da diyor ki bana baktın ama evimi, arabamı kullandın sayemde kira ödemedin ve üstüne para aldın. O yüzden böyle insani duygular karşılıklı. Birde ne olursa olsun 4 yaşında anadan, babadan ayrı düşmüş bir kız var. Ha bu kız durduk yere nasıl olsa benim evimde oturuyor diye teyzeye asilik yapsaydı o zaman dediğiniz doğru.
Geline sinirlenip kovmak farklı, gelinin tarafını tutup seni öz annesi bilen yetim ve öksüz bir kızı sepetlemek farklı. Yani anneler kızabilir kızgınken kovabilir ama et tırnaktan ayrılmaz affeder affedilir vs. Ama bu kadın 2 yıl yeğenini aramamış sormamış yaptığından pişmanlık duymamış vicdan azabı çekmemiş. Ettiği tüm emekleri kendi elleriyle yerle bir etmiş.Hayir silmezdim. Geline sinirlenip kovdugu oldu annemin. Silmedim silmemde. Bunca yil kahrimi cekmis bırakalım da biraz cemkirsinler incilerimiz dokulmez. Teyzede 18 yil bakmis bikere off demis silip atmis bukadar kolay mi ya. Belki kadina neler soyledilerde kadin bi anlik sinirle boule bisi dedi. Yapmayin ya. Konu sahibi diger teyzelerin gazını gelmis belliki
Sizin anneniz yengeniz için sizi kovmus silmemissiniz. Çok ilginç . Kendi evladinin değeri ne kadar azmış ki gelin için bunu yapıyor. Valla ister gaz de ister mazot affedilecek bir şey yok ortada.Hayir silmezdim. Geline sinirlenip kovdugu oldu annemin. Silmedim silmemde. Bunca yil kahrimi cekmis bırakalım da biraz cemkirsinler incilerimiz dokulmez. Teyzede 18 yil bakmis bikere off demis silip atmis bukadar kolay mi ya. Belki kadina neler soyledilerde kadin bi anlik sinirle boule bisi dedi. Yapmayin ya. Konu sahibi diger teyzelerin gazını gelmis belliki
Annelerimize ters düşmek başka, teyzenin gelini kocasından kıskandı diye yeğene yapılana göz yumması başka.Herkesin görüşüne saygım var. Ama yani ne bileyim ben olsam bende affedemezdim.Annelerimizle bile ters düşmüyormuyuz?
Haksızlığa uğradığımızı hissettiğimz zamanlar olmuyor mu?
Bazılarımız dayak bile yiyor ama silebiliyrmuyuz?çoğumuz hayır.
Herşey tamam ama en önemlisi ev ortamında güvenli bir şekilde büyümesi bile bakması için yeterli bir sebep.para karşılığı ile bile olsa çocu insan böyle bir sorumluluğu çok zor alır.
Size bakmış onca yıl.Kolaymı birilerıne bakmak.Para karşılıgı nasıl bir kelıme sen bak bızde yardım edelım demişlerdir.Diğer teyzelerın vıcdanını rahatlatmış.Geliniyle kotu olmak ıstememıstır.Gelını doldurmuştur.18 yıllık emek silinmemeli.Allah çıkarır senden vallaha.Kim ne derse desın sana düşer teyzene bakmak.Gelın zaten aklı başında olsa senı kıskanmaz.Sen bence bakmamak ıcın bahane arıosun.Merhaba daha şimdi sıcağı sıcağına üye oldum.Sizlere birşey danışmak,yorumlarinizi okumak istiyorum.Imla ve yazım yanlışları yapmamaya çalışacağım.24 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezun oldum ve şu an çalışıyorum.4 yaşımdan beri teyzemlebüyüdüm teyzemi çok seviyordum aslında halen seviyorum annem babam 2000de soba zehirlenmesinden dolayi vefat etti .Teyzem baktı herzaman enistemle beraber annemler 6 kızkardeş ve teyzem diğer teyzelerim para karşılığı baktırdı.Teyzemin 2 oğlu var onlarla beraber büyüdüm kardeş gibiydik .Teyzemin büyük oğlu X abi diyelim evlendi ve sorunlar sonra başladı.Benden yaşça büyükler kadın 39 kuzenim x 37 .Ben 22 yaşıma kadar teyzemde kaldım teyzemin gelini hakkında kötü düşüncem asla olmadı 4-5 kez gormusumdur toplamda.Teyzemlere geldiklerinde teyzemin bana karşı tutumu değişiyordu farketmiştim ama gelinle bağdastiramadim.Megersem teyzemin gelini benim teyzemin evimde kalmami istememiş ki x abi ile samimiyetim asla yok.Eniştem ve diğer kuzenim onunla tartışıyor oda eve aglayip gitmiş benim bu olaylardan hiç haberim yoktu.Teyzem telefonla konuşuyordu geliniyle bende içerde oturuyordum arkadaşlarımla neyse bunlar apar topar geldiler.Birden teyzemler hadi hadi siz başka yerde yapın yardiminzii dediler.
Geri dönüşüm olan eşyalarını dikip yikiyorduk ihtiyaç sahipleri temiz giysinler diye.Arkadaşlarımla ben şaşırdık tabi o gün onlar gidince eve geldim teyzeme sordum ilk defa sesimi yukselttim.Eniştem ve kuzenim beni savundukları teyzeme çok kızdılar megersem gelin kiskanirmis kocasını sanki benim arkadaslarimda kocasına bakicak ya.Neyse ben o gün evden ayrıldım tüm teyzelerim teyzemle küsmüş.Teyzemin gelininede diğer teyzelerin çay bile koydurmamis sonra. Benden özür dilemek istedi gelin bende kabul etmedim hiçte ne teyzemle ne gelinle bir araya gelmedim.2 yıl geçti halen anlamadım gelin bana karşı neden böyle birşey besledi? Ki 4 yıllık ilişkim var hayır neden teyzemi benden neden kıskanır ki? Derken teyzem diyabet yetmezliği çıkmış hastaneye gitmek zorunda ve ek bakım sartmis ve .Gelin hanım hani beni istemeyen ?evde hani teyzemi paylaşmak istemeyen ?kadın .Şimdi ee o baksın onca yıl baktı demiş benim çocuğum var? Pardon da teyzemle iyiyken teyzemin üstüne bu kadar düşen kadın ? Teyzem hastalaninca neden ee o baksın hakkı var diyor ?Bilmiyorum aslada bakmicam teyzemin dedikleri çok zoruma gitti üstelik teyzem bana para karşılığı baktı.Tüm teyzelerinde geline sen bakicaksin niye o baksın kızı evden zorla gönderirken iyiydi ama şimdi mi anladın teyzesi olduğunu demiş.Teyzeme bir yandan kizamiyorum eniştem bakamaz ki eniştem dünya iyisidir ama teyzeme çok kizginim ortada bişey yokken gelinine uyması ki ben gelinin neden böyle yaptığın cozmus değilim .O gelinin bakmayacağinida biliyorum ama aklım teyzemde hep eniştem hastanede surunsun istemiyorum ama bir yandan da teyzem iyiyken beni dışladı ilgilenmedi ne aradı ne sordu gelinini dinledi.Şimdi hastalaninca bir yanim bak diyor bir yanım bakma.Çünkü unutamıyorum iyiyken gelinim benim herşeyim o benim kayinvalidem diyen kadın bana şimdi ee o sana o kadar yil bakmış diyor beni teyzemle kusturan kadına bak ya.Sırf o kadın yüzünden bakmak istemiyorum tabii kime beni zorlamıyor teyzelerin eniştem bakma diyor gelsin o baksın hani kayinvalidesiymis ya seneden degerliymis ya madem çok seviyordu gelsin baksın demiş ama ben biliyorum teyzeme bakmazlar off kafam karma karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum
Sonuç olarak gelini için hayatından çıkarmış. Bu sanırım duygusallıkla alakalı biraz. Benim evim yerim olsa da, saçımdan sürükleyip atmasa da, kalbinden hayatından gelini için çıkarmış, öz annem gibi gördüğüm insan başkalarının dolduruşuna gelip beni kendinden uzaklaştırmak istemiş. Neticede ben haklı olarak uzaklaşınca bana adım atmamış. Ve işleri düşünce bana gel diyorlar. Hayatlarından nasıl çıkardılarsa bensiz devam etsinler derim ben. Onca emeği hakkı silen ben değilim onlar.Ortaya yaziyorum kahve elma. Sizin düşünceleriniz farkli bnm farkli burdan busuru bahaneler buluruz siz konu sahibi icin ben teyze icin. Hatta suraya da birakayim birtane. Belkide teyze adim bekledi ondan. Bu konu boyle uzar gider. Teyzenin yaptigi dogru olmayabilir ama tutup saçından surukleyip sokaklarami attı bu kadin evliymis sanirim anladığim kadarıyla. Ha belkide iki yil once nisanliydi konu sahibinin cocugu var. Bu ikisinden biri sokaga atmamiski.
Seni çok iyi anlıyorum,canım benim seni tanımasamda sıkı sıkı kucaklıyorum seni.
Benim kuzenim dev hücreli kemik kanserinden öldü gencecikti. Bebeği 1 yaşındaydı.
Ölürken anne çocuğum sana emanet dedi.
Annesi bakmadı. Ay çok aci ama bakmadı.
Babaannesi baktı.
Çocuk ufacikti bı kere bizde kaldı. Sabah uyanmış yatağını yorganini toplamış. Giyinmiş bizi bekliyordu uyanalim diye. Öyle görünce hüngür hüngür ağlamıştım.
Çocuğa kim bilir neler yaptılar...
Babası yurt dışına gitmişti.
Adam sonra evlendi.
Evlendiği kadın müslüman olmuş ve demiski çocuğunu getir ben bakıcam.
(Babası çok iyi bı adamdı tek başına kaldiginda bakamam diye alamamıştı yanına.)
Cocuk gitti de burda ki zulümden kurtuldu.
Eğer bakarsan diyetini ödemiş olacaksın. Teyzenin aklından da çıkmaz ben ona baktım (parayla parasız farketmez) o da bana baktı der. Alacak verecek kalmamış olur haksa sonuna kadar alın size hak diyebileceğin bir olay oluşmuş. Okutmuşlar seni evlerinde besleme yapmamışlar, sırf bunun için bile tamam büyüklük bende kalsın diyebilirsin.Merhaba daha şimdi sıcağı sıcağına üye oldum.Sizlere birşey danışmak,yorumlarinizi okumak istiyorum.Imla ve yazım yanlışları yapmamaya çalışacağım.24 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezun oldum ve şu an çalışıyorum.4 yaşımdan beri teyzemlebüyüdüm teyzemi çok seviyordum aslında halen seviyorum annem babam 2000de soba zehirlenmesinden dolayi vefat etti .Teyzem baktı herzaman enistemle beraber annemler 6 kızkardeş ve teyzem diğer teyzelerim para karşılığı baktırdı.Teyzemin 2 oğlu var onlarla beraber büyüdüm kardeş gibiydik .Teyzemin büyük oğlu X abi diyelim evlendi ve sorunlar sonra başladı.Benden yaşça büyükler kadın 39 kuzenim x 37 .Ben 22 yaşıma kadar teyzemde kaldım teyzemin gelini hakkında kötü düşüncem asla olmadı 4-5 kez gormusumdur toplamda.Teyzemlere geldiklerinde teyzemin bana karşı tutumu değişiyordu farketmiştim ama gelinle bağdastiramadim.Megersem teyzemin gelini benim teyzemin evimde kalmami istememiş ki x abi ile samimiyetim asla yok.Eniştem ve diğer kuzenim onunla tartışıyor oda eve aglayip gitmiş benim bu olaylardan hiç haberim yoktu.Teyzem telefonla konuşuyordu geliniyle bende içerde oturuyordum arkadaşlarımla neyse bunlar apar topar geldiler.Birden teyzemler hadi hadi siz başka yerde yapın yardiminzii dediler.
Geri dönüşüm olan eşyalarını dikip yikiyorduk ihtiyaç sahipleri temiz giysinler diye.Arkadaşlarımla ben şaşırdık tabi o gün onlar gidince eve geldim teyzeme sordum ilk defa sesimi yukselttim.Eniştem ve kuzenim beni savundukları teyzeme çok kızdılar megersem gelin kiskanirmis kocasını sanki benim arkadaslarimda kocasına bakicak ya.Neyse ben o gün evden ayrıldım tüm teyzelerim teyzemle küsmüş.Teyzemin gelininede diğer teyzelerin çay bile koydurmamis sonra. Benden özür dilemek istedi gelin bende kabul etmedim hiçte ne teyzemle ne gelinle bir araya gelmedim.2 yıl geçti halen anlamadım gelin bana karşı neden böyle birşey besledi? Ki 4 yıllık ilişkim var hayır neden teyzemi benden neden kıskanır ki? Derken teyzem diyabet yetmezliği çıkmış hastaneye gitmek zorunda ve ek bakım sartmis ve .Gelin hanım hani beni istemeyen ?evde hani teyzemi paylaşmak istemeyen ?kadın .Şimdi ee o baksın onca yıl baktı demiş benim çocuğum var? Pardon da teyzemle iyiyken teyzemin üstüne bu kadar düşen kadın ? Teyzem hastalaninca neden ee o baksın hakkı var diyor ?Bilmiyorum aslada bakmicam teyzemin dedikleri çok zoruma gitti üstelik teyzem bana para karşılığı baktı.Tüm teyzelerinde geline sen bakicaksin niye o baksın kızı evden zorla gönderirken iyiydi ama şimdi mi anladın teyzesi olduğunu demiş.Teyzeme bir yandan kizamiyorum eniştem bakamaz ki eniştem dünya iyisidir ama teyzeme çok kizginim ortada bişey yokken gelinine uyması ki ben gelinin neden böyle yaptığın cozmus değilim .O gelinin bakmayacağinida biliyorum ama aklım teyzemde hep eniştem hastanede surunsun istemiyorum ama bir yandan da teyzem iyiyken beni dışladı ilgilenmedi ne aradı ne sordu gelinini dinledi.Şimdi hastalaninca bir yanim bak diyor bir yanım bakma.Çünkü unutamıyorum iyiyken gelinim benim herşeyim o benim kayinvalidem diyen kadın bana şimdi ee o sana o kadar yil bakmış diyor beni teyzemle kusturan kadına bak ya.Sırf o kadın yüzünden bakmak istemiyorum tabii kime beni zorlamıyor teyzelerin eniştem bakma diyor gelsin o baksın hani kayinvalidesiymis ya seneden degerliymis ya madem çok seviyordu gelsin baksın demiş ama ben biliyorum teyzeme bakmazlar off kafam karma karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum
2 bin 3 bin gibi bir maasa bakmamistir. sonucta masraflari olur cocugun. diger teyzelerin de sorumluluklari var diye onların verdigi parayi kabul etmistir. bu parayla bakmak anlamina gelmez. kolay degil o kadar uzun sure bakmak. donusumlu bakılsın diye de talep edebilirdi. tek teyze o degil.Eeee bedavaya bakmamis ki, ben kardesim olse evladina bakarim sokaga mi atayim? Bu isi parayla yapmak hos degil kusura bakmayin.
İnsan ne olursa olsun bakar dimi?Benim de boğazım düğümlendi okurken, umarım o kadın iyi bir anne olmuştur o çocuğa. Yavrum ya annene neden bakmadı? Ne kadar vicdansızmış. İnsan kızı ölüyor ve ona emanet ediyor, nasıl bakmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?