• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzemi affetmeli miyim?

Seni çok iyi anlıyorum,canım benim seni tanımasamda sıkı sıkı kucaklıyorum seni.
Benim kuzenim dev hücreli kemik kanserinden öldü gencecikti. Bebeği 1 yaşındaydı.
Ölürken anne çocuğum sana emanet dedi.
Annesi bakmadı. Ay çok aci ama bakmadı.
Babaannesi baktı.
Çocuk ufacikti bı kere bizde kaldı. Sabah uyanmış yatağını yorganini toplamış. Giyinmiş bizi bekliyordu uyanalim diye. Öyle görünce hüngür hüngür ağlamıştım.
Çocuğa kim bilir neler yaptılar...
Babası yurt dışına gitmişti.
Adam sonra evlendi.
Evlendiği kadın müslüman olmuş ve demiski çocuğunu getir ben bakıcam.
(Babası çok iyi bı adamdı tek başına kaldiginda bakamam diye alamamıştı yanına.)
Cocuk gitti de burda ki zulümden kurtuldu.
Çocukken yasadiklarimiz aslında ileriki yaslarimizda olabilecek olan sorunların temel taşı.Ben o dönem çok hassas yetistirildim.Umarım bunları ileriki yaslarinda hatırlamaz ve iyi ki üvey anne onu sahiplenmiş.Allah onu hep korusun Allah o da razı olsun iyilik gerçekten bulasici

B Blue95 ben olsam ne yapardım bilemedim. Teyzen sana ev araba para olmadan baksaydı sahiplenseydi affet kesinlikle bak derdim ama bi yandan da düşününce emeğide çok üzerinde gerçekten çocuk bakmak büyütmek çok zor ne kadar parayla da olsa.
Ayrıca hadi gelin bakmıyo oğulları neden bakmıyo senden bekleniyo sadece bakmn yada enişteni filan hastaneye götürmen?

bende aynen böyle düsünüyorum. teyze gelinine sen ne diyorsun o benim kizim, kocanin kardesi deseymis, kocada insan olup o benim kardesim deseymis o gelinde bu laflari edemezdi. teyzeyle kuzen bir güzel ettirmisler ama.
Teyzeme kizilan nokta bu sen beni bilmiyor musun ? Oğlunu tanımıyor musun? Kuzenim olan kişi boyle bir itham karşısında nasil tepkisiz kaldı anlamadım.Kadın o kadar rahat anlatmış ki benim yüzüme bir kere bile bunları söylemedi.Kolay mi ya iftira atmak hele böyle hassas bir konudan sen nasıl sorgulamiyosun kendini gelin ini ?

O zaman benim olduğunu biliyo mu bilmiyor muydu bilmiyorum .Evet tam olarak böyle söylemiş

O bilmiyorsa da teyze biliyor. Yahu öksüz yetim çocuğun maddiyatından faydalan, üstüne para al, sonra şımarık gelininin bir lafıyla sizi hiç kimse gibi görsün. Yok ya... Çalışan anneler çocuklarını bakıcıya verdiklerinde de o çocuk bakıcıya yaşlandığında baksın o zaman. Para alması o kadar önemli değil madem.

Bence siz hiç bulaşmayın, Allah muhafaza kuzeninizle aynı anda evde bulunursunuz namus falan gider maazallah.

Teyze şuan nerede oturuyor hala sizin evinizde mi?

B Blue95 ben olsam ne yapardım bilemedim. Teyzen sana ev araba para olmadan baksaydı sahiplenseydi affet kesinlikle bak derdim ama bi yandan da düşününce emeğide çok üzerinde gerçekten çocuk bakmak büyütmek çok zor ne kadar parayla da olsa.
Ayrıca hadi gelin bakmıyo oğulları neden bakmıyo senden bekleniyo sadece bakmn yada enişteni filan hastaneye götürmen?
Soyle ben varken maddi desteği aslinda bir takıma ben ve diğer kuzenim sağlıyordu.O da ayrı ev açtı bende ayrı ev o gelin büyük ihtimal yardım etmiyor .Enistem ve diğer kuzenimle görüşüyorum halen ama maddi durum yetersiz geleceği için ve oğullarida para gondermemek için bir nevi akıl kurnazlığı .

Evi nasıl aldınız hadi arabayı almak sorun değil de evi boşaltın ben mi oturucam dediniz. O zamana kadar kendilerine ev almadılar mı? Ne bileyim kira vermemişler, bir ev almış olmaları gerekirdi.

O bilmiyorsa da teyze biliyor. Yahu öksüz yetim çocuğun maddiyatından faydalan, üstüne para al, sonra şımarık gelininin bir lafıyla sizi hiç kimse gibi görsün. Yok ya... Çalışan anneler çocuklarını bakıcıya verdiklerinde de o çocuk bakıcıya yaşlandığında baksın o zaman. Para alması o kadar önemli değil madem.

Bence siz hiç bulaşmayın, Allah muhafaza kuzeninizle aynı anda evde bulunursunuz namus falan gider maazallah.

Ben evden ayrıldıktan kisa bir sure sonra herşeyi aldım evet buradaki 2 üye beni çok şaşırdı yorum yaptım cevap verdim fakat nankörlük , vefa gibi şeylerin bu konuyla alakası yok ki? Şaşırdım bende emek vefa nankörlük bunların konuyla ilişkisi yok.Bu kadar empati sahibi bir insansın en son benimle empati yapmasi da empati yoksunluğu mu ne beni çok iyi anlamissiniz diğer sayın üyeler gibi teşekkür ederim gerçek dünyada gerçek duygularla empati yaptığın icin☺☺

Evi nasıl aldınız hadi arabayı almak sorun değil de evi boşaltın ben mi oturucam dediniz. O zamana kadar kendilerine ev almadılar mı? Ne bileyim kira vermemişler, bir ev almış olmaları gerekirdi.
Ben 22 yaşındaydım universitem bitmesine yakındı alttan derslerim sadece.Oraları ben hiç bilmiyorum ben sadece o dönem banka hesabı var çocukluktan itibaren anne babadan kalan şeyler gittik avukatlar ile görüşüldü onlar hak talep etmek istedi geri cevrildi.Kiradalar su an diğer kuzenim evi ayirdi

annelik yapmis olsaydi o gelinin agzini kapatirdi. kizim o benim derdi, benim evladim derdi. premses gelinim üzülmesin diye anasiz babasiz kizi oglumda gözün var diye itham etmezdi. annelik degil bakicilik yapmis
En mantıklı şekilde izah etmişsiniz teşekkür ederim ve mantıklı yorum yaptığınız içinde de👍👏👏

Ben evden ayrıldıktan kisa bir sure sonra herşeyi aldım evet buradaki 2 üye beni çok şaşırdı yorum yaptım cevap verdim fakat nankörlük , vefa gibi şeylerin bu konuyla alakası yok ki? Şaşırdım bende emek vefa nankörlük bunların konuyla ilişkisi yok.Bu kadar empati sahibi bir insansın en son benimle empati yapmasi da empati yoksunluğu mu ne beni çok iyi anlamissiniz diğer sayın üyeler gibi teşekkür ederim gerçek dünyada gerçek duygularla empati yaptığın icin☺☺

Vefa öyle olmuyor. Bir çocuğa Allah rızası için bakarsın kendi çocuğun gibi görürsün, bu insana sonuna kadar vefa gösterilir. Teyze hanım sanki kan bağı yokmuş gibi sokaktan gelen insan muamelesi yapmış. Sizi resmen hiçe saymış. Madem emek verdi, emek verdiği kişiyi bilmiyor mu, kendi yetiştirdiği kızın yanlış birşey yapmayacağını bilmiyor mu? Sizi en iyi tanıması gereken kişiydi o, gelinin ağzının payını ilk önce vermesi gereken kişiydi.

Bunun adı kurnazlıktan başka birşey değil. Teyze iyiyken "cnm kaynanam bi tek benim kaynanam" ama ne zaman teyzenin bakıma ihtiyacı oldu "vefa ıvır zıvır"... Yok ya...

Evi üzerinize alınca teyzeniz evden ayrılıp arabayı size teslim ettiler mi?

19 yıl boyunca bakan teyzeyi bakıcı ile kıyaslamanız çok saçma. Bakıcıların yaptıklarını bir araştırsanız, herkes aynı değil tabi ki, vicdanlı kendi çocuğu gibi bakanlar da var. ben büyük konuşmak istemiyorum ama bırakamazdım bakıcıya. Ayrıca bakıcılar istedikleri zaman işi bırakabiliyorlar. Hatta çocuğu sokakta bırakıp giden bakıcı duydum. Tatilleri var, akşamları evlerine gidiyorlar. Gece gündüz bakanların bile hafta tatili var. Teyzeyi bakıcı ile kıyaslamak haksızlık.

Keşke sen de teyzenle empati yapabilsen. Haksızsın demiyorum, bakman gerekir demiyorum. Ama bu kadın bir geçmiş olsun ziyaretini, affedilmeyi hakediyor bence.

Vefa öyle olmuyor. Bir çocuğa Allah rızası için bakarsın kendi çocuğun gibi görürsün, bu insana sonuna kadar vefa gösterilir. Teyze hanım sanki kan bağı yokmuş gibi sokaktan gelen insan muamelesi yapmış. Sizi resmen hiçe saymış. Madem emek verdi, emek verdiği kişiyi bilmiyor mu, kendi yetiştirdiği kızın yanlış birşey yapmayacağını bilmiyor mu? Sizi en iyi tanıması gereken kişiydi o, gelinin ağzının payını ilk önce vermesi gereken kişiydi.

Bunun adı kurnazlıktan başka birşey değil. Teyze iyiyken "cnm kaynanam bi tek benim kaynanam" ama ne zaman teyzenin bakıma ihtiyacı oldu "vefa ıvır zıvır"... Yok ya...

Evi üzerinize alınca teyzeniz evden ayrılıp arabayı size teslim ettiler mi?
Bu olaylar yaşanırken bana hiç bir 1.kişi ağzıyla anlatilmadi ben sonradan duydum.Mesela bir şeyden supheleniyorsan bana sormalisin ilk ki mesela kuzenim böyle bir itham karşısında tepkisiz kalması o kadar pasif bir haraket ki .Teyzem mesela oğlu ile yeğeni hakkında kötü ithamlar ver ben gonderiliyorum.Oda ilk zamanları dolaylı yoldan hadi sen bi git şekilde değildi unide bitiyor erkek arkadaşından var evlenirsiniz artık bla bla sonra o gün herşeyi anladım ve duydum.Ki ben bunları ilk te duysaydim o raddeye gelmezdik yani sen hangi sıfatla bir aileyle , benim teyzelerime benim hakkımda ileri geri konuşuyorsun.Bana teslim etmediler ben aldım.Şark kurnazliği yapiyor teyzem ona demiş ki ortanci teyzem ne oldu demiş yere göğe sigdiramadiğin kayinvalidenin şimdi mi yeğeni olduğunu aklına geldi demiş.Kadın beni çok saf çok iyi niyetli çok duygusal ar sanıyor galiba ve kendini kurnaz saniyo3

19 yıl boyunca bakan teyzeyi bakıcı ile kıyaslamanız çok saçma. Bakıcıların yaptıklarını bir araştırsanız, herkes aynı değil tabi ki, vicdanlı kendi çocuğu gibi bakanlar da var. ben büyük konuşmak istemiyorum ama bırakamazdım bakıcıya. Ayrıca bakıcılar istedikleri zaman işi bırakabiliyorlar. Hatta çocuğu sokakta bırakıp giden bakıcı duydum. Tatilleri var, akşamları evlerine gidiyorlar. Gece gündüz bakanların bile hafta tatili var. Teyzeyi bakıcı ile kıyaslamak haksızlık

Asıl haksızlık ne biliyor musunuz, sosyal çevrede anne diye tanıttığınız birinin gelininin lafına bakarak size hiçkimse muamelesi yapması. Demek ki kendini teyze değil bakıcı olarak görmüş. Bu da bakıcıyla aynı şey mi sorunsalının evet cevabını iyice tasdikliyor.

19 yıl boyunca bakan teyzeyi bakıcı ile kıyaslamanız çok saçma. Bakıcıların yaptıklarını bir araştırsanız, herkes aynı değil tabi ki, vicdanlı kendi çocuğu gibi bakanlar da var. ben büyük konuşmak istemiyorum ama bırakamazdım bakıcıya. Ayrıca bakıcılar istedikleri zaman işi bırakabiliyorlar. Hatta çocuğu sokakta bırakıp giden bakıcı duydum. Tatilleri var, akşamları evlerine gidiyorlar. Gece gündüz bakanların bile hafta tatili var. Teyzeyi bakıcı ile kıyaslamak haksızlık.

Keşke sen de teyzenle empati yapabilsen. Haksızsın demiyorum, bakman gerekir demiyorum. Ama bu kadın bir geçmiş olsun ziyaretini, affedilmeyi hakediyor bence.
Buradaki yorum yazan üyenin neden böyle bir yorum yazdığını belli çünkü en siz üyeler en vicdanlı merhametli ya bakin nankorluğu vefasizliği hafife indirgeyemezsiniz.Hakaret boyutunda yazılar buradaki 2 üye ee parayla bakmış olabilir ama vefa ama nankör olma yazmıştı bakıcıya bakiyor o zaman biz bakıcıya da tüm paramızı verelim nasılsa vefa aa ayıp ama nankörlük etmeyelim

Asıl haksızlık ne biliyor musunuz, sosyal çevrede anne diye tanıttığınız birinin gelininin lafına bakarak size hiçkimse muamelesi yapması. Demek ki kendini teyze değil bakıcı olarak görmüş. Bu da bakıcıyla aynı şey mi sorunsalının evet cevabını iyice tasdikliyor.
Bizim ülkemizde hakareti sadece kufur olarak algılayan insanlar var.Hemde çoğumuz oyleyiz ne yazık ki başkasını bir şeyle itham ederken konu kendilerine gelince ama ben diyorlar.Empati yaptıklarını sanıp empati yaptıklarına inanıyorlar anlatamazsin çünkü kör cahiller anlatamazsınız çünkü empati yapıp anlamazlar anlamış gibi yaparlar

Bence teyzenize bakmasanız bile en azından bir ziyaret etmeli ve barışmalısınız.

Merhaba daha şimdi sıcağı sıcağına üye oldum.Sizlere birşey danışmak,yorumlarinizi okumak istiyorum.Imla ve yazım yanlışları yapmamaya çalışacağım.24 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezun oldum ve şu an çalışıyorum.4 yaşımdan beri teyzemlebüyüdüm teyzemi çok seviyordum aslında halen seviyorum annem babam 2000de soba zehirlenmesinden dolayi vefat etti .Teyzem baktı herzaman enistemle beraber annemler 6 kızkardeş ve teyzem diğer teyzelerim para karşılığı baktırdı.Teyzemin 2 oğlu var onlarla beraber büyüdüm kardeş gibiydik .Teyzemin büyük oğlu X abi diyelim evlendi ve sorunlar sonra başladı.Benden yaşça büyükler kadın 39 kuzenim x 37 .Ben 22 yaşıma kadar teyzemde kaldım teyzemin gelini hakkında kötü düşüncem asla olmadı 4-5 kez gormusumdur toplamda.Teyzemlere geldiklerinde teyzemin bana karşı tutumu değişiyordu farketmiştim ama gelinle bağdastiramadim.Megersem teyzemin gelini benim teyzemin evimde kalmami istememiş ki x abi ile samimiyetim asla yok.Eniştem ve diğer kuzenim onunla tartışıyor oda eve aglayip gitmiş benim bu olaylardan hiç haberim yoktu.Teyzem telefonla konuşuyordu geliniyle bende içerde oturuyordum arkadaşlarımla neyse bunlar apar topar geldiler.Birden teyzemler hadi hadi siz başka yerde yapın yardiminzii dediler.

Geri dönüşüm olan eşyalarını dikip yikiyorduk ihtiyaç sahipleri temiz giysinler diye.Arkadaşlarımla ben şaşırdık tabi o gün onlar gidince eve geldim teyzeme sordum ilk defa sesimi yukselttim.Eniştem ve kuzenim beni savundukları teyzeme çok kızdılar megersem gelin kiskanirmis kocasını sanki benim arkadaslarimda kocasına bakicak ya.Neyse ben o gün evden ayrıldım tüm teyzelerim teyzemle küsmüş.Teyzemin gelininede diğer teyzelerin çay bile koydurmamis sonra. Benden özür dilemek istedi gelin bende kabul etmedim hiçte ne teyzemle ne gelinle bir araya gelmedim.2 yıl geçti halen anlamadım gelin bana karşı neden böyle birşey besledi? Ki 4 yıllık ilişkim var hayır neden teyzemi benden neden kıskanır ki? Derken teyzem diyabet yetmezliği çıkmış hastaneye gitmek zorunda ve ek bakım sartmis ve .Gelin hanım hani beni istemeyen ?evde hani teyzemi paylaşmak istemeyen ?kadın .Şimdi ee o baksın onca yıl baktı demiş benim çocuğum var? Pardon da teyzemle iyiyken teyzemin üstüne bu kadar düşen kadın ? Teyzem hastalaninca neden ee o baksın hakkı var diyor ?Bilmiyorum aslada bakmicam teyzemin dedikleri çok zoruma gitti üstelik teyzem bana para karşılığı baktı.Tüm teyzelerinde geline sen bakicaksin niye o baksın kızı evden zorla gönderirken iyiydi ama şimdi mi anladın teyzesi olduğunu demiş.Teyzeme bir yandan kizamiyorum eniştem bakamaz ki eniştem dünya iyisidir ama teyzeme çok kizginim ortada bişey yokken gelinine uyması ki ben gelinin neden böyle yaptığın cozmus değilim .O gelinin bakmayacağinida biliyorum ama aklım teyzemde hep eniştem hastanede surunsun istemiyorum ama bir yandan da teyzem iyiyken beni dışladı ilgilenmedi ne aradı ne sordu gelinini dinledi.Şimdi hastalaninca bir yanim bak diyor bir yanım bakma.Çünkü unutamıyorum iyiyken gelinim benim herşeyim o benim kayinvalidem diyen kadın bana şimdi ee o sana o kadar yil bakmış diyor beni teyzemle kusturan kadına bak ya.Sırf o kadın yüzünden bakmak istemiyorum tabii kime beni zorlamıyor teyzelerin eniştem bakma diyor gelsin o baksın hani kayinvalidesiymis ya seneden degerliymis ya madem çok seviyordu gelsin baksın demiş ama ben biliyorum teyzeme bakmazlar off kafam karma karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum

Sizin durumunuz hani derler ya "aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık" aynı öyle olmuş. Yorumlarınıza bakarak teyzenizin size daha çok para için baktığı izlenimi görüyorum. Ha duygu da tabiki vardır ama siz tabi yaşayan biri olarak daha iyi hisseder, bilirsiniz. Burda ne kadar detaylı anlatılsa da kimse yaşamadan karşısındakini anlayamaz. Gelin konusunda ne yapsanız haklısınız o kadın kara cahilmiş ama teyzeniz için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Evet onunda yaptığı çok yanlıs ama sonuçta hatasını anlamış. Ama eğer gelin bakmazsa da sizin vicdanınız el vermez gibi geliyo bana çünkü bu kararınız kesin olsaydı burda konu acmazdınız. Sizinde içinizde bi yerlerde vicdanınız arafta kalıyo.

Size şunu yapın ya da bunu yapın diyemem. Ama eğer anlattıklarınız kadarıyla sizin yerinizde ben olsaydım. İlk önce hiç sesimi çıkarmazdım bu bakıp bakmama olayında bi bakardım ne olacak. Gelin ne yapacak diye. Gelinin iyice ortalığı karıştırmasını beklerdim ki anlattığınız gibi biriyse herkese gerçek yüzünü gösterecek bu durumda belli. Herkes iyice bi ne mal olduğunu anladıktan ve de teyze de gelinin gerçek yüzünü görüp yaptıklarında pişman olana kadar beklerdim. Sonrasında da diğer teyzelwrimle konuşurdum ve barişmak için gitmedigimi üzerimdeki emekleri yüzunden ilerde vicdan azabı çekmemek için bakacağımı söylerdim. Ama kesinlikle arkamda duran teyzelerimin rızasını öncelikle almadan değil. Sonra giderdim teyzemin elini öperdim. Ona içimden geçen beni üzen ne yaptıysa söylerdim ama sert bir şekilde değil, üzgün gibi. Onu sevdiğimi ve böyle olmasinı hic istemediğimi ama eskisi gibi de artık olamayacagımı, el kızı için beni sildiğini hiç unutamayacağımı söylerdim. Konusurdum. Ama iyi yanlarınıda nasıl yıllarca baktıgını ve emeklerini de söylerdim. Gönüllü olarak bakardım sonrasında ama tabi bazı şartlar koyardım. Gelin benim olduğum hiç bir yere gelmeyecek diye. Kesinlikle gelmeyecek ve hiç bir şekilde hic bir sözünü duymayacagım diye. Bu şekilde sadece vefa borcumu ödemek için bakardım ama eskisi gibi de olmazdım teyzemle.

Bizim ülkemizde hakareti sadece kufur olarak algılayan insanlar var.Hemde çoğumuz oyleyiz ne yazık ki başkasını bir şeyle itham ederken konu kendilerine gelince ama ben diyorlar.Empati yaptıklarını sanıp empati yaptıklarına inanıyorlar anlatamazsin çünkü kör cahiller anlatamazsınız çünkü empati yapıp anlamazlar anlamış gibi yaparlar
Sana kimse hakaret etmedi ama sen bu mesajında baya baya hakaret ettin. O kelimeleri sana iade ediyorum zira bir üstteki mesajında cahilin kim olduğu belli oluyor.

Back