Teyzemi affetmeli miyim?

Bence teyzenize bakmasanız bile en azından bir ziyaret etmeli ve barışmalısınız.
Ben ziyaret etmek isterim tabiki fakat akkta
Ben teyzemi para karşılığı bile olsa diğer teyzelerimden asla ayırt etmedim.Biliyorum teyzem çok kötü biri değilim sadece ben evden ayrıldığım zaman yanlış yollara sapabilirdim ben intihar edebilirdim nasilda anne baba yok.Bunları dusunebilirdi en azından ilk zamanlar aramasını bekledim teyzem nasılsın iyi misin demesini hayatta çok isyan eden bir insandır bak yemin ediyorum neden hep ben neden yasitlarim gibi değilim teyzem bana biz varız derdi.Ben eniştemi gerçekten çok seviyorum aslında düşüncem o yönde eğer bu kadın ben bakmam vs derse ben bakarım ama hem bu kadınla irtikap haline olucaklar mantıken çünkü evlatları var .Benim teyzelerin bakmami istemiyor asla bakmaktan kasıt bu arada yatalak felan olmucak yemeğine, hastanesine.o donem ki tedavisine yardım amaçlı duran biri olarak.Su an mesela sessiz kalıyor kadın bakmadığı taktirde bakarım ama o kadinida görmek istemedim eğer derlerse senin olduğun zaman o kadın aynı yerde aynı atmosferde olmazsınız tamam bakarım ama baska türlü asla
 

Haklısın ama dediğim gibi bekle bi şimdilik, ne olacak gör. O gelin iyice bi çirkefleşsinki teyzen yüzünü bile görmek istemesin. Sonrasinda da zaten senin birşey demene bile kalmaz o kendisi görmeye gelecek yüz bulamaz bence. Ama tabiki de karar senin. Teyzene bakman onu affettiğin anlamına gelmez. Vefa borcunu ödediğin anlamına gelir. Hani ilerde diyemezler biz baktık ettik ona falan sonuçta sende ona bakmış olacaksın. Sana yapılanların karşılığını ödemiş olacaksın öyle düşün. Sonrasında da kimseye bi borcun kalmamış olacak.
Hem hiç bir şey olmasa da Allah rızası için bakmış olursun.
 
Bakmayın. Ben olsam ziyaretine giderdim. Eh artık seni çok seven kıskanan gelinin sana bir güzel bakar, geçmiş olsun teyzecim der orada sap gibi bırakırdım ben. Hiçbir hakkı yok üzerinizde vicdan yapmayın. Zaten parayla bakmış.
 
4 yaşında anne kuzusu iken yaşadığın ağır travma var ortada. Allah yardımcın olsun. Teyzen genel olarak sana karşı nasıldı? Yani para için bakıyordu ama sana karşı ilgili ve sevgi dolu bir teyze mi? Yoksa tahammülsüz mü? Yaptığı gercekten gurur kırıcı seni anlıyorum ama eğer genel olarak seni seven bir kadınsa bence ziyarete gidin. Bakıp bakmama konusunda da bir sey diyemem. Çünkü koskoca 18 yıl boyunca tam ne yaşandı bilemeyiz.
 
Bunun adına tam olarak sapla samanı karıştırmak deniyor verdiğiniz örneklerden sadece biri teyzenizle ilgili diğerleri tamamen gelinle alakalı sorunlar. Ayrıca konuyu fazlaca çarpıttığınızı düşünüyorum. Öfkeyle arkadaşlarınıza gidin yardımınızı başka yerde yapın demiş, sizi doğrudan evden kovmuş gibi yansıtıyorsunuz. Araba, ev, bankadaki para zaten size kalmış sanki satıp da yemiş gibi bir de onları ortaya atıyorsunuz.

Nankörlük iyilik bilmezliktir diyorsunuz ya kendinizin yaptığı da tam olarak bu. 22 yaşına kadar size bakmış annelik yapmış insanı , sırf para için yaptı diye paragöz biri olarak lanse ediyorsunuz. Alt üstü 1 tane kötü olay yaşamışsınız onda da onca yaptığını çöpe atmışsınız.

Bu ülkede koruyucu aile diye bir sistem var biliyor musunuz? Yetiştirme yurdundan bir çocuğu alıp ona koruyucu aile olduğunuzda devlet o çocuğun eğitim, giyecek, yiyecek ihtiyaçları için koruyucu aileye para yardımı yapıyor. Bir aile çocuğa bu şekilde baksın 18 yıl ,sonra o çocuk kalksın bana zaten para için baktılar yaaaa desin. Ne büyük vefa doğrusu.

Teyzenize kızgın olabilirsiniz, gelinin ağzının payını vermediği için küsebilirsiniz, hatta hasta olduğu için bakmak istemeyebilirsiniz mecbur da değilsiniz ,hepsi çok anlaşılır şeyler ve bu kısımlarda haklısınız ama siz onca yılın emeğini bana para için baktı seviyesine düşürürseniz bu sizi evet nankör ve vefasız yapar.
 
Peki bir teyze olarak, o kadar zaman da annelik etmiş üstelik, kızım sen yanlış anladın etme gitme, geline alınıp da bize küsme demez mi??? Baksanıza gelin geldiği zaman teyzenın tavırları değişiyormuş. Ve 2 yıl halinden gayet memnun yaşamış teyze bozuntusu. Yetim öksüz yeğenini gelin için atmış bunun başka açıklaması yok. Ve böylelikle hak mak da kalmamış yaptığı öyle büyük bir hata ve günah ki. O olayların üstüne kimse durmaz bence konu sahibi gibi çıkar gider. Ama teyze kişisinin buna engel olması gerekirdi!

Ben ölsem ve kardeşim kızıma bunları yapsa asla hakkımı helal etmezdim. Çok çirkin yakıştırmalar yapılmış kıza.
 
Canım ama oğlunun yuvası yıkılmasın diye yeğene yapılana göz yumulmaz ki. Mesela bu kız yeğen değil de teyzenin öz kızı olmuş olsaydı teyzenin tutumu aynı mı olurdu?
 
Kızı evden kovdurtup sonra kv sini baktırmak için kızı çağırtmak isteyen gelin misiniz?
 
Eger annenle butur sorun yasasaydin. Annenide silermiydin. Bncede yaptigin hos degil. 18 yilin hicmi hatiri yoktu. Bnm teyzelerim agzimada sicsa guler gecerim. Cunku buyugum anne yarim. Bisi demem oyuzdendirki teyzem cok sever bni bu huyumuda cok begenirler. Fazla alingansin
 
Sizce insanın annesi gelini için kızıyla tavrı değişir ve evden kovar mı??
Birde anneni siler miydin demişsiniz.
Gelin için beni kapı önüne koyan annenin sıfatına bakmam.
Büyüktür diye affedilir seylerinde sınırı var
Kimse kimseye köpek cekemez
 
Canım ama oğlunun yuvası yıkılmasın diye yeğene yapılana göz yumulmaz ki. Mesela bu kız yeğen değil de teyzenin öz kızı olmuş olsaydı teyzenin tutumu aynı mı olurdu?
Sorun orda işte.
Kızı gibi olsada kızı değil.
Kendince bi seçim yapmış.
Asla doğru demiyorum zaten teyzenin yaptığına ama ben minnet kavramına çok önem veriyorum.yurtlarda kalsaydı çok daha kötü olabilirdi herşey onun için.enazından güvenli bir ortamda huzurla uyudu geceleri.ben olsam insanlık namına ve geçmişte minnet borcum oldugu için bakardım
 
Şahsen annem bana bunu yapsaydı daha da kırılırdım ve tabiki silerdim. Düşünsenize yengem abimi benden kıskanacak, annemi benden kıskanacak ve annem de ona uyup beni sepetleyecek. Bunun affedilir yanı var mı tabii ki anne yapsa daha ağır olur ve silinir gayet de.
Verdiğiniz örnek çok saçma.
Kaldı ki 18 yıldır bakmış kendi kızı gibi olması gerek. Konu sahibi de gözünü onlarda açmış öz annesi öz abileri olarak görmüş ve yapılan yakıştırma akıllara zarar çok çirkin yüz kızartıcı. Hayatının en büyük darbesini yemiş. Silmeyecek de ne yapacak???
 
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…