Ben ziyaret etmek isterim tabiki fakat akktaBence teyzenize bakmasanız bile en azından bir ziyaret etmeli ve barışmalısınız.
Ben teyzemi para karşılığı bile olsa diğer teyzelerimden asla ayırt etmedim.Biliyorum teyzem çok kötü biri değilim sadece ben evden ayrıldığım zaman yanlış yollara sapabilirdim ben intihar edebilirdim nasilda anne baba yok.Bunları dusunebilirdi en azından ilk zamanlar aramasını bekledim teyzem nasılsın iyi misin demesini hayatta çok isyan eden bir insandır bak yemin ediyorum neden hep ben neden yasitlarim gibi değilim teyzem bana biz varız derdi.Ben eniştemi gerçekten çok seviyorum aslında düşüncem o yönde eğer bu kadın ben bakmam vs derse ben bakarım ama hem bu kadınla irtikap haline olucaklar mantıken çünkü evlatları var .Benim teyzelerin bakmami istemiyor asla bakmaktan kasıt bu arada yatalak felan olmucak yemeğine, hastanesine.o donem ki tedavisine yardım amaçlı duran biri olarak.Su an mesela sessiz kalıyor kadın bakmadığı taktirde bakarım ama o kadinida görmek istemedim eğer derlerse senin olduğun zaman o kadın aynı yerde aynı atmosferde olmazsınız tamam bakarım ama baska türlü aslaSizin durumunuz hani derler ya "aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık" aynı öyle olmuş. Yorumlarınıza bakarak teyzenizin size daha çok para için baktığı izlenimi görüyorum. Ha duygu da tabiki vardır ama siz tabi yaşayan biri olarak daha iyi hisseder, bilirsiniz. Burda ne kadar detaylı anlatılsa da kimse yaşamadan karşısındakini anlayamaz. Gelin konusunda ne yapsanız haklısınız o kadın kara cahilmiş ama teyzeniz için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Evet onunda yaptığı çok yanlıs ama sonuçta hatasını anlamış. Ama eğer gelin bakmazsa da sizin vicdanınız el vermez gibi geliyo bana çünkü bu kararınız kesin olsaydı burda konu acmazdınız. Sizinde içinizde bi yerlerde vicdanınız arafta kalıyo.
Size şunu yapın ya da bunu yapın diyemem. Ama eğer anlattıklarınız kadarıyla sizin yerinizde ben olsaydım. İlk önce hiç sesimi çıkarmazdım bu bakıp bakmama olayında bi bakardım ne olacak. Gelin ne yapacak diye. Gelinin iyice ortalığı karıştırmasını beklerdim ki anlattığınız gibi biriyse herkese gerçek yüzünü gösterecek bu durumda belli. Herkes iyice bi ne mal olduğunu anladıktan ve de teyze de gelinin gerçek yüzünü görüp yaptıklarında pişman olana kadar beklerdim. Sonrasında da diğer teyzelwrimle konuşurdum ve barişmak için gitmedigimi üzerimdeki emekleri yüzunden ilerde vicdan azabı çekmemek için bakacağımı söylerdim. Ama kesinlikle arkamda duran teyzelerimin rızasını öncelikle almadan değil. Sonra giderdim teyzemin elini öperdim. Ona içimden geçen beni üzen ne yaptıysa söylerdim ama sert bir şekilde değil, üzgün gibi. Onu sevdiğimi ve böyle olmasinı hic istemediğimi ama eskisi gibi de artık olamayacagımı, el kızı için beni sildiğini hiç unutamayacağımı söylerdim. Konusurdum. Ama iyi yanlarınıda nasıl yıllarca baktıgını ve emeklerini de söylerdim. Gönüllü olarak bakardım sonrasında ama tabi bazı şartlar koyardım. Gelin benim olduğum hiç bir yere gelmeyecek diye. Kesinlikle gelmeyecek ve hiç bir şekilde hic bir sözünü duymayacagım diye. Bu şekilde sadece vefa borcumu ödemek için bakardım ama eskisi gibi de olmazdım teyzemle.
Ben teyzemi para karşılığı bile olsa diğer teyzelerimden asla ayırt etmedim.Biliyorum teyzem çok kötü biri değilim sadece ben evden ayrıldığım zaman yanlış yollara sapabilirdim ben intihar edebilirdim nasilda anne baba yok.Bunları dusunebilirdi en azından ilk zamanlar aramasını bekledim teyzem nasılsın iyi misin demesini hayatta çok isyan eden bir insandır bak yemin ediyorum neden hep ben neden yasitlarim gibi değilim teyzem bana biz varız derdi.Ben eniştemi gerçekten çok seviyorum aslında düşüncem o yönde eğer bu kadın ben bakmam vs derse ben bakarım ama hem bu kadınla irtikap haline olucaklar mantıken çünkü evlatları var .Benim teyzelerin bakmami istemiyor asla bakmaktan kasıt bu arada yatalak felan olmucak yemeğine, hastanesine.o donem ki tedavisine yardım amaçlı duran biri olarak.Su an mesela sessiz kalıyor kadın bakmadığı taktirde bakarım ama o kadinida görmek istemedim eğer derlerse senin olduğun zaman o kadın aynı yerde aynı atmosferde olmazsınız tamam bakarım ama baska türlü asla
Bakmayın. Ben olsam ziyaretine giderdim. Eh artık seni çok seven kıskanan gelinin sana bir güzel bakar, geçmiş olsun teyzecim der orada sap gibi bırakırdım ben. Hiçbir hakkı yok üzerinizde vicdan yapmayın. Zaten parayla bakmış.Merhaba daha şimdi sıcağı sıcağına üye oldum.Sizlere birşey danışmak,yorumlarinizi okumak istiyorum.Imla ve yazım yanlışları yapmamaya çalışacağım.24 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezun oldum ve şu an çalışıyorum.4 yaşımdan beri teyzemlebüyüdüm teyzemi çok seviyordum aslında halen seviyorum annem babam 2000de soba zehirlenmesinden dolayi vefat etti .Teyzem baktı herzaman enistemle beraber annemler 6 kızkardeş ve teyzem diğer teyzelerim para karşılığı baktırdı.Teyzemin 2 oğlu var onlarla beraber büyüdüm kardeş gibiydik .Teyzemin büyük oğlu X abi diyelim evlendi ve sorunlar sonra başladı.Benden yaşça büyükler kadın 39 kuzenim x 37 .Ben 22 yaşıma kadar teyzemde kaldım teyzemin gelini hakkında kötü düşüncem asla olmadı 4-5 kez gormusumdur toplamda.Teyzemlere geldiklerinde teyzemin bana karşı tutumu değişiyordu farketmiştim ama gelinle bağdastiramadim.Megersem teyzemin gelini benim teyzemin evimde kalmami istememiş ki x abi ile samimiyetim asla yok.Eniştem ve diğer kuzenim onunla tartışıyor oda eve aglayip gitmiş benim bu olaylardan hiç haberim yoktu.Teyzem telefonla konuşuyordu geliniyle bende içerde oturuyordum arkadaşlarımla neyse bunlar apar topar geldiler.Birden teyzemler hadi hadi siz başka yerde yapın yardiminzii dediler.
Geri dönüşüm olan eşyalarını dikip yikiyorduk ihtiyaç sahipleri temiz giysinler diye.Arkadaşlarımla ben şaşırdık tabi o gün onlar gidince eve geldim teyzeme sordum ilk defa sesimi yukselttim.Eniştem ve kuzenim beni savundukları teyzeme çok kızdılar megersem gelin kiskanirmis kocasını sanki benim arkadaslarimda kocasına bakicak ya.Neyse ben o gün evden ayrıldım tüm teyzelerim teyzemle küsmüş.Teyzemin gelininede diğer teyzelerin çay bile koydurmamis sonra. Benden özür dilemek istedi gelin bende kabul etmedim hiçte ne teyzemle ne gelinle bir araya gelmedim.2 yıl geçti halen anlamadım gelin bana karşı neden böyle birşey besledi? Ki 4 yıllık ilişkim var hayır neden teyzemi benden neden kıskanır ki? Derken teyzem diyabet yetmezliği çıkmış hastaneye gitmek zorunda ve ek bakım sartmis ve .Gelin hanım hani beni istemeyen ?evde hani teyzemi paylaşmak istemeyen ?kadın .Şimdi ee o baksın onca yıl baktı demiş benim çocuğum var? Pardon da teyzemle iyiyken teyzemin üstüne bu kadar düşen kadın ? Teyzem hastalaninca neden ee o baksın hakkı var diyor ?Bilmiyorum aslada bakmicam teyzemin dedikleri çok zoruma gitti üstelik teyzem bana para karşılığı baktı.Tüm teyzelerinde geline sen bakicaksin niye o baksın kızı evden zorla gönderirken iyiydi ama şimdi mi anladın teyzesi olduğunu demiş.Teyzeme bir yandan kizamiyorum eniştem bakamaz ki eniştem dünya iyisidir ama teyzeme çok kizginim ortada bişey yokken gelinine uyması ki ben gelinin neden böyle yaptığın cozmus değilim .O gelinin bakmayacağinida biliyorum ama aklım teyzemde hep eniştem hastanede surunsun istemiyorum ama bir yandan da teyzem iyiyken beni dışladı ilgilenmedi ne aradı ne sordu gelinini dinledi.Şimdi hastalaninca bir yanim bak diyor bir yanım bakma.Çünkü unutamıyorum iyiyken gelinim benim herşeyim o benim kayinvalidem diyen kadın bana şimdi ee o sana o kadar yil bakmış diyor beni teyzemle kusturan kadına bak ya.Sırf o kadın yüzünden bakmak istemiyorum tabii kime beni zorlamıyor teyzelerin eniştem bakma diyor gelsin o baksın hani kayinvalidesiymis ya seneden degerliymis ya madem çok seviyordu gelsin baksın demiş ama ben biliyorum teyzeme bakmazlar off kafam karma karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum
Bunun adına tam olarak sapla samanı karıştırmak deniyor verdiğiniz örneklerden sadece biri teyzenizle ilgili diğerleri tamamen gelinle alakalı sorunlar. Ayrıca konuyu fazlaca çarpıttığınızı düşünüyorum. Öfkeyle arkadaşlarınıza gidin yardımınızı başka yerde yapın demiş, sizi doğrudan evden kovmuş gibi yansıtıyorsunuz. Araba, ev, bankadaki para zaten size kalmış sanki satıp da yemiş gibi bir de onları ortaya atıyorsunuz.Nankörlük ne demek sizce? Mesela ben teyzemin beni gelini için evden kovmasini sindiriyim diyelim.Hadi ben gelinin teyzemle iyiyken iyi olmasını ama hastalık olayından sonra ee onca yıl bakmış demesini sindiriyim.Simdi ben boyle yapip nankor mu olmayacağim sindirdim diye ? Bir tane olay demissiniz ama ben size 4 örnek verdim .Mantıksız cümle kurmussunuz üzgünüm nankörlük sizin deyimizle olan değildir .Nankorlugun gerçek anlamı iyilikbilmez demektir .
Peki bir teyze olarak, o kadar zaman da annelik etmiş üstelik, kızım sen yanlış anladın etme gitme, geline alınıp da bize küsme demez mi??? Baksanıza gelin geldiği zaman teyzenın tavırları değişiyormuş. Ve 2 yıl halinden gayet memnun yaşamış teyze bozuntusu. Yetim öksüz yeğenini gelin için atmış bunun başka açıklaması yok. Ve böylelikle hak mak da kalmamış yaptığı öyle büyük bir hata ve günah ki. O olayların üstüne kimse durmaz bence konu sahibi gibi çıkar gider. Ama teyze kişisinin buna engel olması gerekirdi!Alıntı yaparak cevap yazanlara toplu olarak bir cevap olsun; konuda teyzem beni doğrudan evden kovdu yazmıyor, konu sahibi öfkeyle kendisi çıkıp gitmiş. Teyze eve doluşan kız arkadaşları kovmuş, gelin onları da kıskandığı için. Teyzenin buradaki tek gafleti gelini susturamamak.
6 kardeş sorumluluğu tek bir kızkardeşe yükleyince mecburen vicdanen rahat hissetmek ve elini taşın altına koymak için çocuğun ihtiyaçları için para vermişler. Bunun adını para karşılığı bakmak olarak nitelemek çok acımasızca. Herkes bir miktar sorumluluk almış yeğen için yoksa onca kardeş içinde bir çocuğun bakımını bir kişiye yüklemek haksızlıktır. Tek kalan kayınvalide ya da kayınpederin bakımı için sürekli bir evde kalınmasına isyan edip, kardeşler dönüşümlü baksın herkes bir iki ay baksın diye çözüm önerisi sunan insanlar şimdi aynı şey bir çocuğun bakılması olunca bunu tek bir kişinin üstlenmesini normal kabul ediyor çok garip gerçekten.
Canım ama oğlunun yuvası yıkılmasın diye yeğene yapılana göz yumulmaz ki. Mesela bu kız yeğen değil de teyzenin öz kızı olmuş olsaydı teyzenin tutumu aynı mı olurdu?Oğlunun yuvasını korumak istemiş sadece.
Sorun çıksın istememiş.
Para karşılığı ile olsada sonuçta onun yaptığı yemeği yediniz.sıcak bir aile ortamında büyüdünüz.bunların hatrına bile sineye çekip bakabilirsiniz.
Kızı evden kovdurtup sonra kv sini baktırmak için kızı çağırtmak isteyen gelin misiniz?Bunun adına tam olarak sapla samanı karıştırmak deniyor verdiğiniz örneklerden sadece biri teyzenizle ilgili diğerleri tamamen gelinle alakalı sorunlar. Ayrıca konuyu fazlaca çarpıttığınızı düşünüyorum. Öfkeyle arkadaşlarınıza gidin yardımınızı başka yerde yapın demiş, sizi doğrudan evden kovmuş gibi yansıtıyorsunuz. Araba, ev, bankadaki para zaten size kalmış sanki satıp da yemiş gibi bir de onları ortaya atıyorsunuz.
Nankörlük iyilik bilmezliktir diyorsunuz ya kendinizin yaptığı da tam olarak bu. 22 yaşına kadar size bakmış annelik yapmış insanı , sırf para için yaptı diye paragöz biri olarak lanse ediyorsunuz. Alt üstü 1 tane kötü olay yaşamışsınız onda da onca yaptığını çöpe atmışsınız.
Bu ülkede koruyucu aile diye bir sistem var biliyor musunuz? Yetiştirme yurdundan bir çocuğu alıp ona koruyucu aile olduğunuzda devlet o çocuğun eğitim, giyecek, yiyecek ihtiyaçları için koruyucu aileye para yardımı yapıyor. Bir aile çocuğa bu şekilde baksın 18 yıl ,sonra o çocuk kalksın bana zaten para için baktılar yaaaa desin. Ne büyük vefa doğrusu.
Teyzenize kızgın olabilirsiniz, gelinin ağzının payını vermediği için küsebilirsiniz, hatta hasta olduğu için bakmak istemeyebilirsiniz mecbur da değilsiniz ,hepsi çok anlaşılır şeyler ve bu kısımlarda haklısınız ama siz onca yılın emeğini bana para için baktı seviyesine düşürürseniz bu sizi evet nankör ve vefasız yapar.
Ne kadar sığ ve saçma bir bakış açısı.Kızı evden kovdurtup sonra kv sini baktırmak için kızı çağırtmak isteyen gelin misiniz?
Ben de öyle düşündüm. Böyle haksızlığa uğrayan birine bile muhalefet olunmuş çok ilginç geldi.Kızı evden kovdurtup sonra kv sini baktırmak için kızı çağırtmak isteyen gelin misiniz?
Tamam şöyle düşünün. Sizin kızınıza bu muamele yapılsaydı, böyle çirkin yakıştırmalarda bulunulsaydı kardeşinizi affeder miydiniz?Ne kadar sığ ve saçma bir bakış açısı.
Sizce insanın annesi gelini için kızıyla tavrı değişir ve evden kovar mı??Eger annenle butur sorun yasasaydin. Annenide silermiydin. Bncede yaptigin hos degil. 18 yilin hicmi hatiri yoktu. Bnm teyzelerim agzimada sicsa guler gecerim. Cunku buyugum anne yarim. Bisi demem oyuzdendirki teyzem cok sever bni bu huyumuda cok begenirler. Fazla alingansin
Bence düşündüğümüz gibi canımBen de öyle düşündüm. Böyle haksızlığa uğrayan birine bile muhalefet olunmuş çok ilginç geldi.
Sorun orda işte.Canım ama oğlunun yuvası yıkılmasın diye yeğene yapılana göz yumulmaz ki. Mesela bu kız yeğen değil de teyzenin öz kızı olmuş olsaydı teyzenin tutumu aynı mı olurdu?
Şahsen annem bana bunu yapsaydı daha da kırılırdım ve tabiki silerdim. Düşünsenize yengem abimi benden kıskanacak, annemi benden kıskanacak ve annem de ona uyup beni sepetleyecek. Bunun affedilir yanı var mı tabii ki anne yapsa daha ağır olur ve silinir gayet de.Eger annenle butur sorun yasasaydin. Annenide silermiydin. Bncede yaptigin hos degil. 18 yilin hicmi hatiri yoktu. Bnm teyzelerim agzimada sicsa guler gecerim. Cunku buyugum anne yarim. Bisi demem oyuzdendirki teyzem cok sever bni bu huyumuda cok begenirler. Fazla alingansin
Yetim ve öksüz bir yeğenim olsaydı gelin sevmedi diye aramı bozmazdim. Gelin dış kapının mandalidir yani o sevmedi diye can kan bırakılır mı? Kaldıki birde parayla bakmış yani. Hiç birsey borçlu değilsiniz teyzenize. Bayıldığı gelini baksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?