• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzemi affetmeli miyim?

Hiç birşey borçlu değilsiniz teyzenize...
Ve parayla size bakmış, para olmasaymış yetiştirme yurduna gönderirlerdi.
Aslında öyle olacakmış ben çok kucuktum hatırlamıyorum ama ilk başta baba tarafım bakmak istiyor babaanne tarafından o yaşlı o bakamaz ilgilenemez diyorlar.O zaman diyorlar yurtta verelim teyzelerim istemiyo o zaman bekar olan teyzem de ben bakarım hem nasılsa araba ev var kardeşler de durumu hallederiz.Ben bir kaç ay teyzemle kalmışım o zaman gece konuda oturan teyzem yani bu teyzemde ben bakiyim hem gece konudan kurtulurum hem bir tabakta zarar olmaz diyo.Yani benim teyzem kardeşinin emaneti diye bakmamış ki teyzem ev hanımı çalışmadığı halde hem baba tarafımdan hem teyzelerimden para aldı hem evde oturdu

Ben size bakın yada bakmayın diyemem. Ama teyzenin yaptığı bir hatadan dolayı ki size o yaptığınız işi başka yerde yapın demiş, bu evden git dememiş, kovmamış. Belki etki altında kaldı belki o anda kafası çekmedi.
Bu kadar katı olmak doğru değil, daha toleranslı olun. Para ile baktı demek de hoş olmamış, bir çocuğa bakmak, sorumluluk almak kolay değil. Kendi çocuğunuz olduğunda anlarsınız. Annem mesela ablamın çocuğu 13 yaşında Ablam çalışıyor, annem baktı hep, onu bırakıp bir yere gidemiyor. Herkes çağırıyor gel diye gitmiyor. Benim yanıma gelirken de onu da getiriyor ayrıca ona da uçak bileti alıyoruz. Yani kadının üstünde bir sorumluluk, emin ol para da almıyor zaten bu para için kabul edilecek bir şey değil. Umarım anlarsınız.

Teyzenin oğlu 39 yaşındaymış teyze en az 58 60 yasinda. O yaşta birinin etki altında kalmak gibi bir simarikligi olamaz bence. Konu sahibi etki altında kalsa yine hos görülür genctir denir. Teyze masum degil kesinlikle

Parayla ya da hayrına baksın sizin yıllardır yaşadığınız eviniz bildiğiniz bir yer var abi bildiğiniz insanlar var ve bir gün birinin keyfine kapı dışarı ediliyorsunuz tüm hayatınız değişiyor. Demekki sizi hiçbir zaman kızları gibi benimseyememişler aileye katmamışlar. Çok zor travmatik bir durum yaşamışsınız.
bence eden bulmuş sizin yapacağınız birşey yok neden hala vicdan yapıo düşünüyorsunuz
bende aynen böyle düsünüyorum. teyze gelinine sen ne diyorsun o benim kizim, kocanin kardesi deseymis, kocada insan olup o benim kardesim deseymis o gelinde bu laflari edemezdi. teyzeyle kuzen bir güzel ettirmisler ama.

Eee oğluna da yıllarca baktı,erkek diye niye geri çekiliyor.
Erkek olmakla kadın olmakla ilgisi yok. Herkes kendinden sorumlu. Konuyu açan kişiye, yıllarca emek veren bir insan var ve konu sahibi "asla bakmam" diyor ben de bunun nankörlük olduğunu söylüyorum.

Canım benim neden senin bir hareketini yanlış anlasınlar öyle düşünüp kendini üzme. Bir sürü gelin damadın kız kardeşini kıskanır bu çok ilginç bir şey. Neden böyle bir kıskançlık yaşadıkları onların hasta kafa yapısıyla ilgili seninkide o misal. Bazen kaynanalar gelinleri için kızlarıyla kavga ederler ya da tam tersi. Senin olayın teyze olması ve başkalarının bakabilme ihtimali teyzenin seni gönderme ihtimalini kolaylaştırmış. Senin yanlış anlaşılacak hiçbir davranışın yok üzülme lütfen. Yardım konusunda da sen üzerindeki hakkı ne olursa olsun hiçe sayma. Allah için yap ne yapıcaksan.

Kuzenimde benden yaşça büyük ve kardeş gibi büyüdük.Samimiyetim filanda yoktur çok düşündüm acaba bir haraketimi felan mi yanlış anladı iyi de ben mesafeliyim böyle düşünmesi imkansız kaldı ki kuzenim ne bana o gözle bakar ne ben ona eşine bunu belirtmemiş mi? Karismiyorum dediğim gibi teyzeme kırgınım ve kardeşleri eniştem diğer kuzenim onun düşüncesinin yanlış olduğunu söylerken onları dinlemedi bile gelinim dedi şimdi o yüzden bakmak istemiyorum hani kıskanç ya kadın 2 yıl önce kiskancim ben deyip teyzemle arami bozan 2 yıl sonra gel sen bak diyor hani kiskancstin ne oldu? Hayır birde o kim ya kim neyim benim ben o geline saygı duyurma

Onca emek verıp size Bakmıs teyzeniz, enıste elken amca gibi davranmıs. Su guzelım bagı, o elkızı ıcın mahvetmesıne teyzenın cok uzuldum.
Sizin ıcın O benim evladım dıyıp, kapatabılırdı leş gelinin cenesını keske yapsaymıs. Siz ona bakın diye degıl, emekleri cabaları anaclıgı ıcın yapsaymıs. En cok buna uzuldum.
Bakıp bakmamak sizin bılecegınız sunu yapın diyemem. Enıste cıdden iyi bir adammış, belki dısarıda enisteye yardımcı olabilirsin hatrı ıcın adamın. Maddi durumu iyi degılse maddi yardımda bulunabilirsin. Enıste ve kuzen hatrı ıcın.
Ben o zaman üniversitenin son yılları teyzemlerde kalıyorum bu kadinida en fazla 5 kez gormusumdur.Bu kadın önce diğer kuzenim demiş ki o sizinle beraber neden yaşıyor koca kız değil mi o da ona tepki göstermiş.Sonra gitmiş beni teyzelerime anlatmış sanmış ki bizim teyze ilişkilerimiz normal teyze ilişkisi sandi herhalde onlarda tepki göstermişler sert ve bu kadın benim yüzüme asla konuşmuyor.Ben bunları çok sonra öğrendim.Teyzemlerimden tepkisi teyzeme bu yüzden oldu teyzem benle barışmak istedi çok adım attı ama ben nasıl kabul edeyim ki

Erkek olmakla kadın olmakla ilgisi yok. Herkes kendinden sorumlu. Konuyu açan kişiye, yıllarca emek veren bir insan var ve konu sahibi "asla bakmam" diyor ben de bunun nankörlük olduğunu söylüyorum.
Bana göre öncelik evlatlarıdır . Ha teyze kimsesizdir o zaman baksın konu sahibi.

Aslında öyle olacakmış ben çok kucuktum hatırlamıyorum ama ilk başta baba tarafım bakmak istiyor babaanne tarafından o yaşlı o bakamaz ilgilenemez diyorlar.O zaman diyorlar yurtta verelim teyzelerim istemiyo o zaman bekar olan teyzem de ben bakarım hem nasılsa araba ev var kardeşler de durumu hallederiz.Ben bir kaç ay teyzemle kalmışım o zaman gece konuda oturan teyzem yani bu teyzemde ben bakiyim hem gece konudan kurtulurum hem bir tabakta zarar olmaz diyo.Yani benim teyzem kardeşinin emaneti diye bakmamış ki teyzem ev hanımı çalışmadığı halde hem baba tarafımdan hem teyzelerimden para aldı hem evde oturdu
Seni çok iyi anlıyorum,canım benim seni tanımasamda sıkı sıkı kucaklıyorum seni.
Benim kuzenim dev hücreli kemik kanserinden öldü gencecikti. Bebeği 1 yaşındaydı.
Ölürken anne çocuğum sana emanet dedi.
Annesi bakmadı. Ay çok aci ama bakmadı.
Babaannesi baktı.
Çocuk ufacikti bı kere bizde kaldı. Sabah uyanmış yatağını yorganini toplamış. Giyinmiş bizi bekliyordu uyanalim diye. Öyle görünce hüngür hüngür ağlamıştım.
Çocuğa kim bilir neler yaptılar...
Babası yurt dışına gitmişti.
Adam sonra evlendi.
Evlendiği kadın müslüman olmuş ve demiski çocuğunu getir ben bakıcam.
(Babası çok iyi bı adamdı tek başına kaldiginda bakamam diye alamamıştı yanına.)
Cocuk gitti de burda ki zulümden kurtuldu.

Bence bu durumda gelini falan boşverin olan olayı da unutun. Gerçekten bakmak istiyor musunuz istemiyoe musunız ona karar verin.

Sana yapilan iyiligi unutma bende teyzene elinden geldigince yardım et bak kadin ssni büyütmüş okutmuş diger teyzelerinden para almis olabilir hepsi bir olmuslae ne gusel ama o kadin sana annelik yapmis senelerce birak gelin bakmiyosa bakmasin bu senin minnet borcun bence gir elini öp kadin hastaymis elinden geleni yap

Teyzenin oğlu 39 yaşındaymış teyze en az 58 60 yasinda. O yaşta birinin etki altında kalmak gibi bir simarikligi olamaz bence. Konu sahibi etki altında kalsa yine hos görülür genctir denir. Teyze masum degil kesinlikle
Sanki teyze kızı dövmüş yada kovmuş gibi konuşuyorsunuz. Konu sahibi ev, araba, para için baktı diye vicdanını temize çıkarmaya çalışıyor. Valla para için bakanlar bile neler yapıyor, kadının bir lafından yaptığı emekler çöpe gitmiş. İnsanın bazen tahammül edemediği, dolduğu, bunaldığı zamanlar olur robot değil sonuçta.

Canım benim neden senin bir hareketini yanlış anlasınlar öyle düşünüp kendini üzme. Bir sürü gelin damadın kız kardeşini kıskanır bu çok ilginç bir şey. Neden böyle bir kıskançlık yaşadıkları onların hasta kafa yapısıyla ilgili seninkide o misal. Bazen kaynanalar gelinleri için kızlarıyla kavga ederler ya da tam tersi. Senin olayın teyze olması ve başkalarının bakabilme ihtimali teyzenin seni gönderme ihtimalini kolaylaştırmış. Senin yanlış anlaşılacak hiçbir davranışın yok üzülme lütfen. Yardım konusunda da sen üzerindeki hakkı ne olursa olsun hiçe sayma. Allah için yap ne yapıcaksan.
Ben çok düşündüm ınan çok gerçekten bir şeyi yanlış mi anladı? Hafif bir kıskançlık olur bu mahzur görülür ama onun neden burda kalıyor ki söylemleri felan hangi ruh halinde olduğunu çözemedim ilk başlarda.Bu kadının o dönem ben paylaştığı şeylere felan baktım inanın normal ruh hali değil sonra anladım ki bu kadın problemli.Bu olay yaşadıktan sonra teyzem beni hiç alamamisti ta ki ben evi arabayı alıncaya kadar sonra aramalar vs sonra öğreniyorum megersem bu utanmaz kadın benim onursuzca arabamı kullanmış.Ben aldım tabikide sonra teyzem başladı özür dilemeye yoksa dilemezdi enistemi çok severim mesela ama o kadınla aynı masada oturmam ya da ben unutamam illa ki teyzem sen bunu yaptın derim durmama içimdeki nefreti bosaltamadim ki .Allah çok büyük ve allah gerçekten er ya da geç karşımıza bir imtihanla çıkıyor sukurler olsun ki bugün çok iyi teyzelerim arkadaşlarım hayvanların var ☺☺ çok güzel yorum yazmışsınız umarım kalbiniz gibi insanlarla yollariniz rastlanir

Sana yapilan iyiligi unutma bende teyzene elinden geldigince yardım et bak kadin ssni büyütmüş okutmuş diger teyzelerinden para almis olabilir hepsi bir olmuslae ne gusel ama o kadin sana annelik yapmis senelerce birak gelin bakmiyosa bakmasin bu senin minnet borcun bence gir elini öp kadin hastaymis elinden geleni yap

annelik yapmis olsaydi o gelinin agzini kapatirdi. kizim o benim derdi, benim evladim derdi. premses gelinim üzülmesin diye anasiz babasiz kizi oglumda gözün var diye itham etmezdi. annelik degil bakicilik yapmis

Seni çok iyi anlıyorum,canım benim seni tanımasamda sıkı sıkı kucaklıyorum seni.
Benim kuzenim dev hücreli kemik kanserinden öldü gencecikti. Bebeği 1 yaşındaydı.
Ölürken anne çocuğum sana emanet dedi.
Annesi bakmadı. Ay çok aci ama bakmadı.
Babaannesi baktı.
Çocuk ufacikti bı kere bizde kaldı. Sabah uyanmış yatağını yorganini toplamış. Giyinmiş bizi bekliyordu uyanalim diye. Öyle görünce hüngür hüngür ağlamıştım.
Çocuğa kim bilir neler yaptılar...
Babası yurt dışına gitmişti.
Adam sonra evlendi.
Evlendiği kadın müslüman olmuş ve demiski çocuğunu getir ben bakıcam.
(Babası çok iyi bı adamdı tek başına kaldiginda bakamam diye alamamıştı yanına.)
Cocuk gitti de burda ki zulümden kurtuldu.
Benim de boğazım düğümlendi okurken, umarım o kadın iyi bir anne olmuştur o çocuğa. Yavrum ya annene neden bakmadı? Ne kadar vicdansızmış. İnsan kızı ölüyor ve ona emanet ediyor, nasıl bakmaz.

Teyzem hep öyleydi aslında eniştem oyle değildi mesela bana gönderilen paraya dokunmak asla istemezdi teyzemle sık sık kavga ederlerdi.Oysa ki benim kan bağım teyzemdi .Teyzem bana gerçekten kızkardeşinin kızı olarak nitelendirseydi eniştem gibi tepki verirdi.Ben sadece eniştem üzülüyorum dediğim gibi

Ben o zaman üniversitenin son yılları teyzemlerde kalıyorum bu kadinida en fazla 5 kez gormusumdur.Bu kadın önce diğer kuzenim demiş ki o sizinle beraber neden yaşıyor koca kız değil mi o da ona tepki göstermiş.Sonra gitmiş beni teyzelerime anlatmış sanmış ki bizim teyze ilişkilerimiz normal teyze ilişkisi sandi herhalde onlarda tepki göstermişler sert ve bu kadın benim yüzüme asla konuşmuyor.Ben bunları çok sonra öğrendim.Teyzemlerimden tepkisi teyzeme bu yüzden oldu teyzem benle barışmak istedi çok adım attı ama ben nasıl kabul edeyim ki

Kinci oldugun icin edememisin. Muhtemelen uzulme o kadinada kin gutmemen icin anlatmadilar.
Bence bu kadar buyutulecek kus kalinacak bir durum yok. Ustelik teyzeniz barismak icin cok adimda atmis.
Size yakisan Hastalik, bayramlarda, seyranlarda teyzenizin yaninda olmak.
Bakmak zorunda degilsiniz ama irtibati kesip kus kalirsaniz kinci oldugunuzu gosterirsiniz.

Kadın 18 yıl bakmış size, kardeşler sorumluluğu paylaşıp maddi yardımda bulunup vicdanlarını rahatlatmışlar diye bunun adı parayla baktı mı oluyor? Bir tane olay yüzünden silmişsiniz onca emeği, bu net olarak nankörlük hiç kusura bakmayın.
Elin kızının kaprisleri yüzünden ortada hiçbirşey yokken kendi kanından olanı evden gönderecek hale gelen insanın hiç mi suçu yok? Yetimi bile bile sokağa atmış.Neyin vefası bu ???

Back