• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzemi affetmeli miyim?

Parayla ya da hayrına baksın sizin yıllardır yaşadığınız eviniz bildiğiniz bir yer var abi bildiğiniz insanlar var ve bir gün birinin keyfine kapı dışarı ediliyorsunuz tüm hayatınız değişiyor. Demekki sizi hiçbir zaman kızları gibi benimseyememişler aileye katmamışlar. Çok zor travmatik bir durum yaşamışsınız.
bence eden bulmuş sizin yapacağınız birşey yok neden hala vicdan yapıo düşünüyorsunuz

Ben söyle düsünüyorum ; bir tür insanlar vardir onlar icin Aile ilk ön plandadir yani aile olmayi seven insanlar teyzeler dayilar amcalar yegenlerini kendi cocuklari gibi seven.. bir de öbür tür insanlar Oglum kizim ve kocam gerisi önemli degil.. büyük ihtimal de teyze düsünmüstürki Oglum Gelinimle iyi anlassin onlarin arasi bozulmasin Gelinim rahat etsin.
Yazik günah degilmi onca yillik yegeninizi böyle bir insan yüzünden üzdünüz. Onun günahina hic girilirmi
Teyzem mesela hep çevreyi dinler çok mesela elalem ne der dusununen bir insan.Şimdi cevredekilerden tepki toplayinca her ikiside özür diledi ve kabul etmedim.Gelini olabilir çok sevebilir bunları anlarım ama beni böyle bir şeyle itham eden birine hey sen ne diyorsun demeliydi belki deseydi bu kadın bu kadar o çirkin düşüncelerini rahatlıkla söylenemezdi.Gelini çok seviyor madem baksın ben neden bakiyim ki? 2 yıldır ben hep duruyordum şimdi ne oldu da ben oldum ki

Işte bakın,ister bakmayın ancak " zaten bana parayla baktı " diye olayı basitlestirmeyin.

Ne olursa olsun 5 yaşındaki çocuğa büyüyene kadar bakmak çok Zordur.

Her şeyi bir tarafa birakin, sosyal hayatını , yemeğini her şeyini evdeki çocuğa göre ayarlamak zorunda kalır bakan kişi.

Vefa güzel şeydir unutmayın.

Yapmış bir hata evet ancak hatası üzerinden vurun madem onu, emeğini hiçe saymayın.

Teyzem mesela hep çevreyi dinler çok mesela elalem ne der dusununen bir insan.Şimdi cevredekilerden tepki toplayinca her ikiside özür diledi ve kabul etmedim.Gelini olabilir çok sevebilir bunları anlarım ama beni böyle bir şeyle itham eden birine hey sen ne diyorsun demeliydi belki deseydi bu kadın bu kadar o çirkin düşüncelerini rahatlıkla söylenemezdi.Gelini çok seviyor madem baksın ben neden bakiyim ki? 2 yıldır ben hep duruyordum şimdi ne oldu da ben oldum ki
Isler zorlasinca herkez kacicak bir yer aramis yani Madame Gelin de kacmak icin yer aramis.
Allahtan olgunsunuz akliniz basiniz yerinde kendi ayaklarinizin üzerinde durabiliyorsunuz

Parayla ya da hayrına baksın sizin yıllardır yaşadığınız eviniz bildiğiniz bir yer var abi bildiğiniz insanlar var ve bir gün birinin keyfine kapı dışarı ediliyorsunuz tüm hayatınız değişiyor. Demekki sizi hiçbir zaman kızları gibi benimseyememişler aileye katmamışlar. Çok zor travmatik bir durum yaşamışsınız.
bence eden bulmuş sizin yapacağınız birşey yok neden hala vicdan yapıo düşünüyorsunuz
Eniştemi düşünüyorum çünkü o kadın bu kadar vicdansız davranırken bir anda ben bakarım tabi kayinvalidem diyeceğini düşünmüyorum.Kadın için şimdi işler değişti ve kurnaz olduğunu sanıyor ben sözde ah teyzem ben çok satım çok iyi niyetliğim ben sana bakarım diceğimi düşündü.Ama küçük oyunlar onu etkiliyor ben iyiyim ama enisteme çok üzülüyorum o benim hep arkamdaydi aslında enistemle hiç bir kan bağım olmamasına rağmen o hep beni savundu hep beni korudu.Bu olay o kadar saçma ki 40 yaşındaki bir insanın iğrenç düşünceleri buna katılan teyzem duygusal bakmak istemiyorum .Ki bu bana koymazsa ailem yok ama arkadaşlarım var beni seven teyzelerin var kedilerim kopeklerim var ki vicdanım da rahat tabiikide çünkü ben bir davranış bir sözde bulunmadım ve kendini kurnaz sanan insanda bu fırsatı vermem

Merhaba daha şimdi sıcağı sıcağına üye oldum.Sizlere birşey danışmak,yorumlarinizi okumak istiyorum.Imla ve yazım yanlışları yapmamaya çalışacağım.24 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezun oldum ve şu an çalışıyorum.4 yaşımdan beri teyzemlebüyüdüm teyzemi çok seviyordum aslında halen seviyorum annem babam 2000de soba zehirlenmesinden dolayi vefat etti .Teyzem baktı herzaman enistemle beraber annemler 6 kızkardeş ve teyzem diğer teyzelerim para karşılığı baktırdı.Teyzemin 2 oğlu var onlarla beraber büyüdüm kardeş gibiydik .Teyzemin büyük oğlu X abi diyelim evlendi ve sorunlar sonra başladı.Benden yaşça büyükler kadın 39 kuzenim x 37 .Ben 22 yaşıma kadar teyzemde kaldım teyzemin gelini hakkında kötü düşüncem asla olmadı 4-5 kez gormusumdur toplamda.Teyzemlere geldiklerinde teyzemin bana karşı tutumu değişiyordu farketmiştim ama gelinle bağdastiramadim.Megersem teyzemin gelini benim teyzemin evimde kalmami istememiş ki x abi ile samimiyetim asla yok.Eniştem ve diğer kuzenim onunla tartışıyor oda eve aglayip gitmiş benim bu olaylardan hiç haberim yoktu.Teyzem telefonla konuşuyordu geliniyle bende içerde oturuyordum arkadaşlarımla neyse bunlar apar topar geldiler.Birden teyzemler hadi hadi siz başka yerde yapın yardiminzii dediler.

Geri dönüşüm olan eşyalarını dikip yikiyorduk ihtiyaç sahipleri temiz giysinler diye.Arkadaşlarımla ben şaşırdık tabi o gün onlar gidince eve geldim teyzeme sordum ilk defa sesimi yukselttim.Eniştem ve kuzenim beni savundukları teyzeme çok kızdılar megersem gelin kiskanirmis kocasını sanki benim arkadaslarimda kocasına bakicak ya.Neyse ben o gün evden ayrıldım tüm teyzelerim teyzemle küsmüş.Teyzemin gelininede diğer teyzelerin çay bile koydurmamis sonra. Benden özür dilemek istedi gelin bende kabul etmedim hiçte ne teyzemle ne gelinle bir araya gelmedim.2 yıl geçti halen anlamadım gelin bana karşı neden böyle birşey besledi? Ki 4 yıllık ilişkim var hayır neden teyzemi benden neden kıskanır ki? Derken teyzem diyabet yetmezliği çıkmış hastaneye gitmek zorunda ve ek bakım sartmis ve .Gelin hanım hani beni istemeyen ?evde hani teyzemi paylaşmak istemeyen ?kadın .Şimdi ee o baksın onca yıl baktı demiş benim çocuğum var? Pardon da teyzemle iyiyken teyzemin üstüne bu kadar düşen kadın ? Teyzem hastalaninca neden ee o baksın hakkı var diyor ?Bilmiyorum aslada bakmicam teyzemin dedikleri çok zoruma gitti üstelik teyzem bana para karşılığı baktı.Tüm teyzelerinde geline sen bakicaksin niye o baksın kızı evden zorla gönderirken iyiydi ama şimdi mi anladın teyzesi olduğunu demiş.Teyzeme bir yandan kizamiyorum eniştem bakamaz ki eniştem dünya iyisidir ama teyzeme çok kizginim ortada bişey yokken gelinine uyması ki ben gelinin neden böyle yaptığın cozmus değilim .O gelinin bakmayacağinida biliyorum ama aklım teyzemde hep eniştem hastanede surunsun istemiyorum ama bir yandan da teyzem iyiyken beni dışladı ilgilenmedi ne aradı ne sordu gelinini dinledi.Şimdi hastalaninca bir yanim bak diyor bir yanım bakma.Çünkü unutamıyorum iyiyken gelinim benim herşeyim o benim kayinvalidem diyen kadın bana şimdi ee o sana o kadar yil bakmış diyor beni teyzemle kusturan kadına bak ya.Sırf o kadın yüzünden bakmak istemiyorum tabii kime beni zorlamıyor teyzelerin eniştem bakma diyor gelsin o baksın hani kayinvalidesiymis ya seneden degerliymis ya madem çok seviyordu gelsin baksın demiş ama ben biliyorum teyzeme bakmazlar off kafam karma karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum
lAllah kimseyi kimseye muhtaç etmesin birde teyze anne yarısı derler

O Gelini, gelini baksın diyip duruyorsun da yıllarca baktığı kişi gelini değil sensin. Kırıcı olmak istemiyorum ama bedava bakmadı diyorsun da mesela yurtta kalmakla teyze evinde kalmak bir mi? Karşılığında para almış olabilir ama verdiği bir emek de var.

Isler zorlasinca herkez kacicak bir yer aramis yani Madame Gelin de kacmak icin yer aramis.
Allahtan olgunsunuz akliniz basiniz yerinde kendi ayaklarinizin üzerinde durabiliyorsunuz
Ilk başlarda ben direkt gitmek istedim teyzelerim ,arkadaslarim, asla dedi cok yakin bir arkadasim beni sarsti yasadiklarini bende gordum gitme dedi yoksa ben o an Allah korusun az daha gidiyordum.Kadında kendini aklı sıra kurnaz sanicakta ikilide insanlar engel olmusta ona o fırsatı vermemisim

Kararınız için bir öneride bulunamayacağım çok zor çünkü. İkisinin de yaptıkları çok kötü ama en azından diğer teyzelerinizin arkanızda durmaları, size destek olmaları çok güzel biliyor musunuz? Çoğu insan böyle durumlarda yalnız kalıyor

O Gelini, gelini baksın diyip duruyorsun da yıllarca baktığı kişi gelini değil sensin. Kırıcı olmak istemiyorum ama bedava bakmadı diyorsun da mesela yurtta kalmakla teyze evinde kalmak bir mi? Karşılığında para almış olabilir ama verdiği bir emek de var.
Eee oğluna da yıllarca baktı,erkek diye niye geri çekiliyor.

Onca emek verıp size Bakmıs teyzeniz, enıste elken amca gibi davranmıs. Su guzelım bagı, o elkızı ıcın mahvetmesıne teyzenın cok uzuldum.
Sizin ıcın O benim evladım dıyıp, kapatabılırdı leş gelinin cenesını keske yapsaymıs. Siz ona bakın diye degıl, emekleri cabaları anaclıgı ıcın yapsaymıs. En cok buna uzuldum.
Bakıp bakmamak sizin bılecegınız sunu yapın diyemem. Enıste cıdden iyi bir adammış, belki dısarıda enisteye yardımcı olabilirsin hatrı ıcın adamın. Maddi durumu iyi degılse maddi yardımda bulunabilirsin. Enıste ve kuzen hatrı ıcın.

Kararınız için bir öneride bulunamayacağım çok zor çünkü. İkisinin de yaptıkları çok kötü ama en azından diğer teyzelerinizin arkanızda durmaları, size destek olmaları çok güzel biliyor musunuz? Çoğu insan böyle durumlarda yalnız kalıyor
Evet teyzelerim her zaman öyleydi.Herkesin aile yapısı farklıdır akrabalık ilişkileri bizimde farklıydı teyzelerimle çok yakınım halende yakınım ☺☺

Ben size bakın yada bakmayın diyemem. Ama teyzenin yaptığı bir hatadan dolayı ki size o yaptığınız işi başka yerde yapın demiş, bu evden git dememiş, kovmamış. Belki etki altında kaldı belki o anda kafası çekmedi.
Bu kadar katı olmak doğru değil, daha toleranslı olun. Para ile baktı demek de hoş olmamış, bir çocuğa bakmak, sorumluluk almak kolay değil. Kendi çocuğunuz olduğunda anlarsınız. Annem mesela ablamın çocuğu 13 yaşında Ablam çalışıyor, annem baktı hep, onu bırakıp bir yere gidemiyor. Herkes çağırıyor gel diye gitmiyor. Benim yanıma gelirken de onu da getiriyor ayrıca ona da uçak bileti alıyoruz. Yani kadının üstünde bir sorumluluk, emin ol para da almıyor zaten bu para için kabul edilecek bir şey değil. Umarım anlarsınız.

Peki 2 sene once sen evi terk edince nerese yaşamaya başladın. Şuan tek basina mi yaşıyorsun ozlemiyor musun hic o büyüdüğün evi falan tabi bu durumda ozlenilmez ama..

Back