• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzemi affetmeli miyim?

Oyle ya da böyle 18 senme dile kolay. Diğer teyzeleriniz vicdanlarını rahatlatmışlar. Kimse kimseye para karşılığı 18 sene bakmaz. insanlar ana babalarını bir köşeye atıyorlar. Kusura bakmayın kriz anında 1 yanlış karar vermiş olması onu kötü insan yapmaz. Üstünüzde hakkı var.Bakmalısınız aksı nankörlük olur. Annen seni kırıp incitseydi onada mı bakmayacaktın. 18 senelik analık yapmış sana
Annem olsaydi böyle yapmazdı hangi anne yavrusuna bunu yapar? Ve sen "annen seni kırıp incitseydi ona da mi bakmayacaktin"yazan insan benimle gerçekten anne konusunda empati yaptığını mi zannediyorsun?

Teyzeniz bakmış da elin lafiyla sizi kedi yavrusu gibi kapıya atmış. Siz evin kızı olamamışsınız o kadar sene .Kusura bakmayın konu sahibi belki okuyanlar bana nankör diyebilir ama ben olsam asla asla asla net söylüyorum. Siz küçük yaşta savunmasız biri de olabilirdiniz yada kendinizi ifade edemeyecek kadar küçük yaşta bir kız çocuğu da olabilirdiniz bu süreci yaşarken ne olacaktı o zaman o cadı gelin size neler yapardı. Dediğim gibi kılımi kipirdatmam

Teyzeniz bakmış da elin lafiyla sizi kedi yavrusu gibi kapıya atmış. Siz evin kızı olamamışsınız o kadar sene .Kusura bakmayın konu sahibi belki okuyanlar bana nankör diyebilir ama ben olsam asla asla asla net söylüyorum. Siz küçük yaşta savunmasız biri de olabilirdiniz yada kendinizi ifade edemeyecek kadar küçük yaşta bir kız çocuğu da olabilirdiniz bu süreci yaşarken ne olacaktı o zaman o cadı gelin size neler yapardı. Dediğim gibi kılımi kipirdatmam
Nankörlük değil bu emin olun enayi yerine koyulması istememek.Eğer koyulsaydik nankör olmucaktik.Mantıksız yorumlara kulak asmayın.Bende böyle düşünüyordum bende kipirtadmiyorumtp tesekkur ederim mantıksız yorum yapmadığınız icin☺

Evet bende çok şaşırdım bazı üyeler vefasız demiş nankörlük ile bagdastirmiş.Hepsi bir gelin olarak empati yapmış ve empati yaptıklarını sanmış.Bazı üyeler demiş ki para ile baksada bakmış yine yardım etmek zorundasınız o zaman sizin çocuklarına bakan babaaneler , anneanneler ,bakicilarada çocuğunuz bakmak zorunda.O kadar mantığa aykırı yorumlar ki .Tabikide teyzem bana para karşılığı baktı yok neymiş para karşılığı olsada vefa gostermeliymisim.O zaman ilerde cocuklarida bakıcıya vefa göstermeli ee para karşılığı bakmış olsada bakmalı di mi.Şu mantiksizliğa bakın ben o kadar detaylı anlatmama rağmen bir olay için teyzenizi mi sildiniz? Onlara göre namusu iftira atmak evden konulmak bir olay mi? Ben böyle bir olay için mi gibi şeyler yazanların konularına baktım kadın arkadaşı sırf sanane dedi diye nasıl intikam alırım diyen kadın? Bana yazmış ki bir olay için mi sliyorsunuz? Guler misin aglar misin hayir empati yaptığını sanıyorlar komik olan o sozde hepimiz kadiniz hepimiz kardeşiz ama namusu laf atıldığı halde teyze o pardon? Üstüne üstlük burada hakaretin anlamı üyeler için küfür orada küfür varsa hakaret ha bak nankör demek vefasız demek şeytan demek hakaret değil☺ Cokta güzel empati yapıyoruz benimle yapmak yerine enistemle yapmak yerine en son teyzemle olacak olan empatiyi en başta onunla empati yapıyoruz sorarlarsa empati yaptik☺Neden bazı üyeler böyle aslında çok kolay hepsi bir gelin olarak empati yapiyor hepsi bir teyze olarak ama yanılıyor empati yapmak demek doğru empati yapmak demektir kendini yerine koymak değil.Iyikide bu tip insanlarla yuzyuze sohbet etmek zorunda değilmişim.Bu kisilere dert anlatalara allahım kim bilir nasıl tepki veriyorlardir.Bizim ülkemizde vicdan böyle işliyor seni kandırmaya çalışınca aman o saf aman o iyi niyetli ama cikarlarina ters düşününce onun neresi saf neresi iyi niyetli.Buradaki konu gibi beni kandırmaya çalışan insanlara karşı merhamet göstermem enayi yerine konmam gerek çünkü ben merhametliyim ama ben enayi olmayıp bakmak istemeyip mantığıyla hakaret edince nankör.Aynen sen nankör deyince ben nankör oldum zaten dimi?Allah bunların çevresindeki insanlara sabır versin
Konu sahibi burada millete bakmayın, iki tane yetişkin çocuğu kocası olan kadının bakımı size düşmez, kaldı ki siz size yapılan iyiliği senelerce maddi olarak ödemişsiniz. Manevi olarakta gidip konuşup gönlünü hoş etmek içinizden geliyorsa gidersiniz. Yoksa kesinlikle gene maddi manevi yükümlülüğünü almak sizin göreviniz değil. Ay birde bazı üyeler dememiş mi, gelinin görevi değil diye ama aynı üye parayla baktığı malından mülkünden yararlandığı yiğeni bakmak zorunda demeyi de unutmamış ; gelinin kocasını leylekler büyütmüş çünkü; biz ülke olarak bu iki yüzlülüğümüzden kaybediyoruz zaten, herkes işine nasıl gelirse öyle ahkam kesiyor. Böyle insanlara tek söyleyeceğim Allah sizi çocuklarınızın başından almasın diye bol bol dua edin çünkü siz annesiz babasız bir çocuğun 18 sene tüm maddi haklarını sonuna kadar kullanılmasına, mülkiyeti olan bir evde namusuna laf söylenmesine, kendi evinden ayrılmak zorunda bırakılmasına, arkasından orda burda dedikodu yapılmasına çok normal ufak bir ayrıntıymış gibi bakıp bu kadar şeyden sonra sırf para karşılığı bakıldı diye ömrü boyunca konu sahibinin teyzesine evlatlarına bile yüklemediğiniz bir şekilde maddi manevi bakmak zorunda olduğunu söylüyorsunuz. Allah insanı kınadığı ile sınarmış. İlerde evladınıza aynı şey yapılsa ne hissedersiniz. Önce onu bir düşünün ona göre atın tutun bence.

Nankörlük değil bu emin olun enayi yerine koyulması istememek.Eğer koyulsaydik nankör olmucaktik.Mantıksız yorumlara kulak asmayın.Bende böyle düşünüyordum bende kipirtadmiyorumtp tesekkur ederim mantıksız yorum yapmadığınız icin☺
Canım anlattığın kadarıyla sana hak veriyorum. Zaten haksız olsaydın enişten ve kuzeninde sana sırt çevirirdi.Yok öyle gelin hanım istemedi diye yeğeni harcamak. Birde ben teyzenin yerinde olsam sen küsüp evden gittiğinde evi ve arabayı direk iade ederdim. Bu bile onun haksız olduğunu gösteriyor

Merhaba daha şimdi sıcağı sıcağına üye oldum.Sizlere birşey danışmak,yorumlarinizi okumak istiyorum.Imla ve yazım yanlışları yapmamaya çalışacağım.24 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezun oldum ve şu an çalışıyorum.4 yaşımdan beri teyzemlebüyüdüm teyzemi çok seviyordum aslında halen seviyorum annem babam 2000de soba zehirlenmesinden dolayi vefat etti .Teyzem baktı herzaman enistemle beraber annemler 6 kızkardeş ve teyzem diğer teyzelerim para karşılığı baktırdı.Teyzemin 2 oğlu var onlarla beraber büyüdüm kardeş gibiydik .Teyzemin büyük oğlu X abi diyelim evlendi ve sorunlar sonra başladı.Benden yaşça büyükler kadın 39 kuzenim x 37 .Ben 22 yaşıma kadar teyzemde kaldım teyzemin gelini hakkında kötü düşüncem asla olmadı 4-5 kez gormusumdur toplamda.Teyzemlere geldiklerinde teyzemin bana karşı tutumu değişiyordu farketmiştim ama gelinle bağdastiramadim.Megersem teyzemin gelini benim teyzemin evimde kalmami istememiş ki x abi ile samimiyetim asla yok.Eniştem ve diğer kuzenim onunla tartışıyor oda eve aglayip gitmiş benim bu olaylardan hiç haberim yoktu.Teyzem telefonla konuşuyordu geliniyle bende içerde oturuyordum arkadaşlarımla neyse bunlar apar topar geldiler.Birden teyzemler hadi hadi siz başka yerde yapın yardiminzii dediler.

Geri dönüşüm olan eşyalarını dikip yikiyorduk ihtiyaç sahipleri temiz giysinler diye.Arkadaşlarımla ben şaşırdık tabi o gün onlar gidince eve geldim teyzeme sordum ilk defa sesimi yukselttim.Eniştem ve kuzenim beni savundukları teyzeme çok kızdılar megersem gelin kiskanirmis kocasını sanki benim arkadaslarimda kocasına bakicak ya.Neyse ben o gün evden ayrıldım tüm teyzelerim teyzemle küsmüş.Teyzemin gelininede diğer teyzelerin çay bile koydurmamis sonra. Benden özür dilemek istedi gelin bende kabul etmedim hiçte ne teyzemle ne gelinle bir araya gelmedim.2 yıl geçti halen anlamadım gelin bana karşı neden böyle birşey besledi? Ki 4 yıllık ilişkim var hayır neden teyzemi benden neden kıskanır ki? Derken teyzem diyabet yetmezliği çıkmış hastaneye gitmek zorunda ve ek bakım sartmis ve .Gelin hanım hani beni istemeyen ?evde hani teyzemi paylaşmak istemeyen ?kadın .Şimdi ee o baksın onca yıl baktı demiş benim çocuğum var? Pardon da teyzemle iyiyken teyzemin üstüne bu kadar düşen kadın ? Teyzem hastalaninca neden ee o baksın hakkı var diyor ?Bilmiyorum aslada bakmicam teyzemin dedikleri çok zoruma gitti üstelik teyzem bana para karşılığı baktı.Tüm teyzelerinde geline sen bakicaksin niye o baksın kızı evden zorla gönderirken iyiydi ama şimdi mi anladın teyzesi olduğunu demiş.Teyzeme bir yandan kizamiyorum eniştem bakamaz ki eniştem dünya iyisidir ama teyzeme çok kizginim ortada bişey yokken gelinine uyması ki ben gelinin neden böyle yaptığın cozmus değilim .O gelinin bakmayacağinida biliyorum ama aklım teyzemde hep eniştem hastanede surunsun istemiyorum ama bir yandan da teyzem iyiyken beni dışladı ilgilenmedi ne aradı ne sordu gelinini dinledi.Şimdi hastalaninca bir yanim bak diyor bir yanım bakma.Çünkü unutamıyorum iyiyken gelinim benim herşeyim o benim kayinvalidem diyen kadın bana şimdi ee o sana o kadar yil bakmış diyor beni teyzemle kusturan kadına bak ya.Sırf o kadın yüzünden bakmak istemiyorum tabii kime beni zorlamıyor teyzelerin eniştem bakma diyor gelsin o baksın hani kayinvalidesiymis ya seneden degerliymis ya madem çok seviyordu gelsin baksın demiş ama ben biliyorum teyzeme bakmazlar off kafam karma karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum
para karşılığı da olsa güzel ilgilenmeyebilirlerdi ama sizinle güzel ilgilenmişler. Gelin konusunda da teyzeniz ilk kez kayınvalide olmuş hata yapmış alttan alın derim çünkü bazen bir çocukla ilgilenmek gerçekten çok yorucu bazı anlar insanın gözü parayı bile görmez

Konu sahibi burada millete bakmayın, iki tane yetişkin çocuğu kocası olan kadının bakımı size düşmez, kaldı ki siz size yapılan iyiliği senelerce maddi olarak ödemişsiniz. Manevi olarakta gidip konuşup gönlünü hoş etmek içinizden geliyorsa gidersiniz. Yoksa kesinlikle gene maddi manevi yükümlülüğünü almak sizin göreviniz değil. Ay birde bazı üyeler dememiş mi, gelinin görevi değil diye ama aynı üye parayla baktığı malından mülkünden yararlandığı yiğeni bakmak zorunda demeyi de unutmamış ; gelinin kocasını leylekler büyütmüş çünkü; biz ülke olarak bu iki yüzlülüğümüzden kaybediyoruz zaten, herkes işine nasıl gelirse öyle ahkam kesiyor. Böyle insanlara tek söyleyeceğim Allah sizi çocuklarınızın başından almasın diye bol bol dua edin çünkü siz annesiz babasız bir çocuğun 18 sene tüm maddi haklarını sonuna kadar kullanılmasına, mülkiyeti olan bir evde namusuna laf söylenmesine, kendi evinden ayrılmak zorunda bırakılmasına, arkasından orda burda dedikodu yapılmasına çok normal ufak bir ayrıntıymış gibi bakıp bu kadar şeyden sonra sırf para karşılığı bakıldı diye ömrü boyunca konu sahibinin teyzesine evlatlarına bile yüklemediğiniz bir şekilde maddi manevi bakmak zorunda olduğunu söylüyorsunuz. Allah insanı kınadığı ile sınarmış. İlerde evladınıza aynı şey yapılsa ne hissedersiniz. Önce onu bir düşünün ona göre atın tutun bence.
Iç sesim olmuşsunuz buradaki beni şaşırtan bu oldu .Bizim toplumumuzda empati şu şekilde işliyor ; misal ben gelinim esimler 2 kardeş ben bakamam eşim bakamaz ama gorumcem bakmali çünkü biz evli barkliyiz.Biri hakkında iyi niyetli ,saf,masum mu deniliyor hayır ne safi ne iyi niyetlisi ama arkadasindan iş çevirmeye gelince aman o saf zaten kandiriririm hemen.Bu iki yuzluluk ulkemizde çok tanıdık geldi di mi? Ben bu insanları nerde gorsem tanıyorum misal bahçede kedi besleniyor hanımefendi kedinin seslerinden rahatsizmiş tamam diyorsun o bahçede 3 gün düğün yapıyorlar soruyorsun müzik sesinden rahatsız oldunuz mu? Hani gümbür gümbür ses ,silah sesleri hemen utancından kapıyı kapatıyor.Bakın bu insanlar toplumda direkt tanışabilirsiniz ust komşu mazlum mu herşeyi şikayet et ama yan komsun kocası sert mi hiçbirşey diyememe..Herşeye sessiz kalalım bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyelim sonra biz yaşayınca hanı nerde insanlar diyelim.En safi onlar biliyor musun en merhametlisi onlar aa en durusttude sorsan.Bu insanları tanımak için gözlem gerekir garsona nasıl davranıyor,cocuga,hayvana nasıl .Hayvanı sevmiyorum iyy midem bulaniyo hiç hijyenik değil diyen insanın siz sokakta bedava satılan ürün için nasıl agzindan salyalar akittigini görün.Sorsan en titiz onlar başkasının evine gittiklerinde didik didik bakarlar bir kusur aramak için ama kendi evleri b*ktan geçilmez.En yakin arkadasini herkese kotuler ama arkadasi kotuleyince dedikoducu olur.Kayinvalidelerden ölesiye nefret ederler çocukları için yapmayacakları şey yoktur ha bide buyuyunce çocuğunun ona bakmasini ister lafa gelinc ailen artık benim diyen kadın konu kendi çocuğu olunca ama ben baktım ben buyuttum.Bakın nasıl ikiyüzlü bir toplumuz dimi ? Başkasının günahını kusurununu didik didik eden biz kendimize oklar dönünce sen benim neler yaşadığımı biliyo musun olur.Bu insanlar heryerde otobüste,durmakta,trafikte heryerde dikkatli olun ruh sağlığınız için bu insanlardan uzak durun...

Son düzenleme:
Bakın herşeyi geçtim 2 koca yıl görüşülmüyor.
İnsan kızı yerine koyduğu kişiyi evden gittiği ilk gece merak etmezmi ne yaptın ne ettin vs diye yüreği sızlamazmı ?
Yapmayın Allah aşkına. Yok öyle yapma işin düşünce ah canım vah canım.

Sizinde şansınız bol olsun Allah karşınıza hayırlı güzel insanlar çıkarsın kardeşim.

Bakın herşeyi geçtim 2 koca yıl görüşülmüyor.
İnsan kızı yerine koyduğu kişiyi evden gittiği ilk gece merak etmezmi ne yaptın ne ettin vs diye yüreği sızlamazmı ?
Yapmayın Allah aşkına. Yok öyle yapma işin düşünce ah canım vah canım.

Sizinde şansınız bol olsun Allah karşınıza hayırlı güzel insanlar çıkarsın kardeşim.
Evet 2 koca yıl görüşmedik ki enistemle kuzenimle görüşüyorduk görüşme niyeti olsa teyzemin onlardan haber yollardi ki beni iyi tanıyor kimseyle küs kalamayacağimi bilirdi ama iyikide arayıp sormamis kesinlikle hatta biz akşam 10 civarı kavga etmiştik ben 11 de evden gittim ilk gün telefonu vs almamıştım sinirden pat diye çıkınca sabahı arkadaşıma gittik tekel bulup çünkü telefon yok arayamiyorsun insan merak eder arardi hiç değilse telefonu evde kalmış çanta cüzdan kimlik demek ki sizlamamis iyi de olmuş gelini oğlu baksın sevgisini kime verdiyse o baksın sevsin

Para yardımıyla herşey bitmiyor sonuçta teyzenizin başka çocukları da varmış kolay mı maddi olarak yetmek onlarda yardım etmişler.Para aldı diye size para için bakmış değil kimbilir ne kadar emek harcadı. Okutmuş yetiştirmiş yani bakmam gelini baksın banane demek biraz nankörlük olur o gelinin ayıbı kaldı ki kuzeniniz neden sizi savunmadı peki?

Evet 2 koca yıl görüşmedik ki enistemle kuzenimle görüşüyorduk görüşme niyeti olsa teyzemin onlardan haber yollardi ki beni iyi tanıyor kimseyle küs kalamayacağimi bilirdi ama iyikide arayıp sormamis kesinlikle hatta biz akşam 10 civarı kavga etmiştik ben 11 de evden gittim ilk gün telefonu vs almamıştım sinirden pat diye çıkınca sabahı arkadaşıma gittik tekel bulup çünkü telefon yok arayamiyorsun insan merak eder arardi hiç değilse telefonu evde kalmış çanta cüzdan kimlik demek ki sizlamamis iyi de olmuş gelini oğlu baksın sevgisini kime verdiyse o baksın sevsin
E küslüğünden mutlusun, teyzeni görmek bile istemiyorsun, geçmişte sana dokunduğu tüm iyiliğinin para icin olduguna eminsin. Bu saatten sonra ona bakmayi da enayilik olarak görüyorsun
O zaman ne demeye konu actin?
Diger teyzelerinle konus konus kendine hak ver. Zaten etrafın boyleleriyle dolu.
Okuduk,sayfalarca yorum yazdik ama sizin zaten sabit bir görüşünüz var ve fikir almak istemiyorsunuz.
O zaman ne demeye bizi de geriyorsunuz, bir de o kadar vaktimizi caliyorsunuz?

Dun biraktigimdan beri kadinin "baska yerde yapin yardiminizi" demesi "namusuna laf söyledi" olayina cevrilmis. Konu üçbeş gün daha uzarsa "teyzen sana bre ahlaksız dedi sacinsan kapiya atti"ya cevrilecek.
Konuya girmemek uzere cikiyorum ama sana bir sarki birakmak istedim. Bir adamin imkani olsa 9 yil onceki haline söylemek istediklerini anlatan bir sarki

Dun aksam ilk yorum yaptigimdan beri aklima takildi çünkü.
Şarkının surasi sizi hatirlatti;
Affet,o kadar tatli olamaz canın
Birisi ikinci kez kirarsa seni,o zaman daril

Para yardımıyla herşey bitmiyor sonuçta teyzenizin başka çocukları da varmış kolay mı maddi olarak yetmek onlarda yardım etmişler.Para aldı diye size para için bakmış değil kimbilir ne kadar emek harcadı. Okutmuş yetiştirmiş yani bakmam gelini baksın banane demek biraz nankörlük olur o gelinin ayıbı kaldı ki kuzeniniz neden sizi savunmadı peki?
Eşi çok kiskancmis aslinda herkesi kiskanirmis eşinden adam artık eşini takmiyormus kardeşi yani diğer kuzenim söyledi .

E küslüğünden mutlusun, teyzeni görmek bile istemiyorsun, geçmişte sana dokunduğu tüm iyiliğinin para icin olduguna eminsin. Bu saatten sonra ona bakmayi da enayilik olarak görüyorsun
O zaman ne demeye konu actin?
Diger teyzelerinle konus konus kendine hak ver. Zaten etrafın boyleleriyle dolu.
Okuduk,sayfalarca yorum yazdik ama sizin zaten sabit bir görüşünüz var ve fikir almak istemiyorsunuz.
O zaman ne demeye bizi de geriyorsunuz, bir de o kadar vaktimizi caliyorsunuz?

Dun biraktigimdan beri kadinin "baska yerde yapin yardiminizi" demesi "namusuna laf söyledi" olayina cevrilmis. Konu üçbeş gün daha uzarsa "teyzen sana bre ahlaksız dedi sacinsan kapiya atti"ya cevrilecek.
Konuya girmemek uzere cikiyorum ama sana bir sarki birakmak istedim. Bir adamin imkani olsa 9 yil onceki haline söylemek istediklerini anlatan bir sarki

Dun aksam ilk yorum yaptigimdan beri aklima takildi çünkü.
Şarkının surasi sizi hatirlatti;
Affet,o kadar tatli olamaz canın
Birisi ikinci kez kirarsa seni,o zaman daril

Bak sayın uye sizin ve diger bir üyenin yazdığı yorumlarinizi okudum.Beni istediğiniz gibi anlıyorsunuz enayi lafını bile cımbızla çekip yorumluyorsunuz.Ki ben konu acarken pardon da size mi soracaktım siz yönetici misiniz? Namus kavramini siz sadece bazı kelimelerden ibaret olduğunu mu sanıyorsunuz? Ben sizin vaktinizi calmiyorum ki size yanıt bile vermiyorum ki daha şimdi verdim.Niye hayatı bu kadar zorlastiriyorsunuz?Bu nasıl çirkin diyolog cumlesidir ?Anonim adı altinda yazılar yazıp sizi ciddiye alacağımı düşünüyorsunuz ? Sağlıklı iletişim kurun önce

Tamamen objektif olarak değerlendireceğim buradaki çoğu insan vicdansızlıktan söz etmiş, size bakmış ama demiş, seninde çocuğun olsun gör demişler, biz toplum olarak çok duygusalız, hep o yüzden kaybediyoruz zaten mantıkla düşünemiyoruz sizi vicdansızlıkla suçlayanlar acaba şu soruyu sordualr mı?

Teyze evde oturmasaydı araba olmasaydı ve para almasaydı size bakar mıydı??

Bence bakmazdı çünkü 18 yıl her gün baktığı kızı 2 koca yıl aramamış demek ki sizinle duygusal bir bağ kurmamış demek ki sizi kızı gibi görememiş demek ki sizi maalesef ki maddi açıdan görev gibi görmüş

Ben olsam teyzemle yüzleşirdim neden derdim? Ya da sorardım teyze sen beni gerçekten sevdin mi? Bana para için mi baktın? Neden beni savunmadın ? Abilerim onlar benim neden bir şey demedin? Neden beni 2 yıl aramadın?

Ve teşekkür ederdim baktığın için, iyi ya da kötü günler geçirdik ama sen beni harcadın derdim.

Çıkar ilişkisi olduğu için bakma gibi bir durumunuz yok bence bakıcı da parayla tüm gün bakıyor sizdeki tek fark yatılı gibi sürekli olmuş.

Bu düşüncelerim tamamen teyzenin sana tutumundan kaynaklıdır sana anne gibi davransaydı kesinlikle bak derdim.

Ablam eşinden boşandığında kızı 6 aylıktı
Hep birlikte yaşadık, evimizi ayırdığımızda yeğenime yıllarca baktım
Hakkım var diye düşünmek bile gelmedi aklıma kızım, canım o
Şimdi geldi 28 yaşına, yalnız yaşıyor, arada arar sorar teyze olarak ona kapris yapmak ya da bugün hasta olsam bana baksın diye beklemek hata olur. Ben ona karşılık bekleyerek bakmadım çünkü
Teyzenizin emeği parayla karşılanamaz ama yine de kardeşlerinden size bakmak için para alması çok nahoş bir davranış. Gelinine uyup kızını harcaması da tartışmasız büyük yanlış
Yerinizde olsam Allah rızası için ilgilenirim ama tüm bakım sorumluluğunu üstlenmem ; bütün bu olanlara bön bön bakan oğlu ve bunlara sebep olan gelini çözüm bulsunlar, 22 yaşında daha deneyimi olmayan genç bir kızı öylece evden göndermek vicdansızlığın dibi kimse kusura bakmasın

Buraya kadar okudugum yorumlarin büyük bir kismi beni cok sasirtti.Simdi sizin yazdiginizi okuyunca bir oh dedim.Düsüncelerime tercüman olmussunuz.

Bak sayın uye sizin ve diger bir üyenin yazdığı yorumlarinizi okudum.Beni istediğiniz gibi anlıyorsunuz enayi lafını bile cımbızla çekip yorumluyorsunuz.Ki ben konu acarken pardon da size mi soracaktım siz yönetici misiniz? Namus kavramini siz sadece bazı kelimelerden ibaret olduğunu mu sanıyorsunuz? Ben sizin vaktinizi calmiyorum ki size yanıt bile vermiyorum ki daha şimdi verdim.Niye hayatı bu kadar zorlastiriyorsunuz?Bu nasıl çirkin diyolog cumlesidir ?Anonim adı altinda yazılar yazıp sizi ciddiye alacağımı düşünüyorsunuz ? Sağlıklı iletişim kurun önce

Enteresan birisiniz. Konunuzun ilk mesajıyla son mesajları arasında dağlar kadar fark var.
İnsanlar vakit ayırıp size yorum yazıyorlar, herkes kendi bakış açısından ele alarak size bir şekilde yol gösteriyor. Yani ne menfaati var ki veya ne zararı var ki bize sizin teyzenizLe barisip barismamanizin? İnsanlar size anonim olsanız da değer verip yorum yazmışlar, katilmayabilirsiniz ama saygili olmak durumundasınız. "Sizi ciddiye alacağımı mi düşünüyorsunuz" falan hiç hoş olmadi.

Ben çok düşündüm ınan çok gerçekten bir şeyi yanlış mi anladı? Hafif bir kıskançlık olur bu mahzur görülür ama onun neden burda kalıyor ki söylemleri felan hangi ruh halinde olduğunu çözemedim ilk başlarda.Bu kadının o dönem ben paylaştığı şeylere felan baktım inanın normal ruh hali değil sonra anladım ki bu kadın problemli.Bu olay yaşadıktan sonra teyzem beni hiç alamamisti ta ki ben evi arabayı alıncaya kadar sonra aramalar vs sonra öğreniyorum megersem bu utanmaz kadın benim onursuzca arabamı kullanmış.Ben aldım tabikide sonra teyzem başladı özür dilemeye yoksa dilemezdi enistemi çok severim mesela ama o kadınla aynı masada oturmam ya da ben unutamam illa ki teyzem sen bunu yaptın derim durmama içimdeki nefreti bosaltamadim ki .Allah çok büyük ve allah gerçekten er ya da geç karşımıza bir imtihanla çıkıyor sukurler olsun ki bugün çok iyi teyzelerim arkadaşlarım hayvanların var ☺☺ çok güzel yorum yazmışsınız umarım kalbiniz gibi insanlarla yollariniz rastlanir

Henüz tüm cevaplarinizi okumadim ama teyzenizin emeğini çok hafife almışsınız bence. Tartışma olduğunda zaten ayaklarinizin üzerinde duracak aşamaya gelmişsiniz, şunu merak ediyorum acaba daha 14,15 yaşlarınızda bu gerginlik yaşansaydı diğer teyzeler yine de böyle yangına körükle giderler miydi? Yoksa başımıza iş açılır diye yatıştırmaya mı çalışırlardı?

Enteresan birisiniz. Konunuzun ilk mesajıyla son mesajları arasında dağlar kadar fark var.
İnsanlar vakit ayırıp size yorum yazıyorlar, herkes kendi bakış açısından ele alarak size bir şekilde yol gösteriyor. Yani ne menfaati var ki veya ne zararı var ki bize sizin teyzenizLe barisip barismamanizin? İnsanlar size anonim olsanız da değer verip yorum yazmışlar, katilmayabilirsiniz ama saygili olmak durumundasınız. "Sizi ciddiye alacağımı mi düşünüyorsunuz" falan hiç hoş olmadi.
Ben saygılı konuşuyorum farkında misiniz? Nankör vs kötü hakaret içerikli kelimeler kullanmadım.Benim yorumlarını cımbızla alıp neden çekiyorsunuz? Sizce ben neden sizi ciddiye alacağımı mi düşünüyorum yazmisimdir? Neden acaba nedenini anlasaydiniz yorum olarak sormazdiniz ben yinede size nedeni açıkladım

Tamamen objektif olarak değerlendireceğim buradaki çoğu insan vicdansızlıktan söz etmiş, size bakmış ama demiş, seninde çocuğun olsun gör demişler, biz toplum olarak çok duygusalız, hep o yüzden kaybediyoruz zaten mantıkla düşünemiyoruz sizi vicdansızlıkla suçlayanlar acaba şu soruyu sordualr mı?

Teyze evde oturmasaydı araba olmasaydı ve para almasaydı size bakar mıydı??

Bence bakmazdı çünkü 18 yıl her gün baktığı kızı 2 koca yıl aramamış demek ki sizinle duygusal bir bağ kurmamış demek ki sizi kızı gibi görememiş demek ki sizi maalesef ki maddi açıdan görev gibi görmüş

Ben olsam teyzemle yüzleşirdim neden derdim? Ya da sorardım teyze sen beni gerçekten sevdin mi? Bana para için mi baktın? Neden beni savunmadın ? Abilerim onlar benim neden bir şey demedin? Neden beni 2 yıl aramadın?

Ve teşekkür ederdim baktığın için, iyi ya da kötü günler geçirdik ama sen beni harcadın derdim.

Çıkar ilişkisi olduğu için bakma gibi bir durumunuz yok bence bakıcı da parayla tüm gün bakıyor sizdeki tek fark yatılı gibi sürekli olmuş.

Bu düşüncelerim tamamen teyzenin sana tutumundan kaynaklıdır sana anne gibi davransaydı kesinlikle bak derdim.
Aile bir evlat gözüyle baksa böyle davranmazdi.Maddesel yönden baktığını kendi de ifade ediyor.Ben teyzemle yüzleşmek istedim sormak istedim tamam belki gelini ile dengeyi kurmaya felan çalıştı sonra olaylar buraya kadar geldi .Yinede bir arayıp sorabilirdi ben onun kızkardeşinin kişiyim diger teyzelerimle bile küs onlarla çok barışmak istedi onlar reddetti.Diğer teyzelerimle asla böyle sorunlar yaşamadım hepsinin de gelini kızı oğlu var .Birisi ile bile tartışmam olmadı olmaz da hepsi saygılı sevgili insanlar.Eniştemi mesela baba yerine koyabildim çünkü bunu hissettim diger kuzenimide kardeş gibi gördüm onlarla halen görüşüyorum.Teyzemi bir türlü anne noktasında göremedim ben yalan söylerdim küçükken babamı eniştem annemi teyzem diye tanitirdim küçüklük aklı ışte.Eniştem hiç caktirmazdi ve herkes babam sanıyordu teyzemi hiç saniymiyorlardi.Neden annen seni öpmesi sarilmadi vs.Eniştem gelini ile kavga etti kuzenim teyzem neden etmedi çünkü eniştem ve kuzenim beni benimsedi teyzem benimsemedi.

Back