Yaa bazı üyeler tutturmuş 18 sene 18 sene diye ya kardeşim benim öz halam hiç 30 sene zengin bir ailede yatılı bakıcı ve yardımcı oldu. Asgari ücretle çalıştı. Ordan emekli oldu. İki tane çocuklarını da büyüttü . Hatta onların çocuklarına bile baktı. Kadınında adamında işleri yoğundu bazen günlerce seyehate giderdi. Çocukların öz bakımı halamın üstündeydi. Şimdi kendi yaşıyor emekli oldu. Çocuklar arada sadece telefonla arıyorlar, bazen ziyaret ediyorlar o kadar. Bütün ihtiyaçlarını, sorumluluklarını kendi karşılıyor. İlerde daha kötü olursamda huzurevine giderim diyor. Bazen buradaki iş güzarlar gibi bazılarıda o çocuklar sana bakmalı diyor. Halamın onlara tek söylediği kocanıza senelerce bedava bakan kaynananız bir kış yanınıza gelince yüzünüz gülmüyor. Kendiniz gelininizin evine iki gün gidemiyorsunuz. Ben onlardan öyle birşey beklemiyorum. Arada hatrımı sorsalar yeter, baktıysam karşılığını aldım. Bir ömür geçim derdim olmadı der her zaman. Ayrıca yetime öksüze maddi manevi olarak bakmak müslümanın görevi zaten, yetim hakkı diye birşey var. O Allah sorar diyen üyelere soruyorum. Gelinin lafı ile kendi büyüttüğü kıza laf eden, onun bütün maddi gelirini kendine kullanan, evini arabasını bile kız sonradan isteyinceye kadar vermeden keyfine bakan teyzeye yüce Allah birşey demeyecek mi. O teyze zaten müslümansa o yetim öksüze bakmak onun sorumluluğu , kaldı ki hayatı rahata ermiş bu kız sayesinde, belki o çok kıymetli gelinin düğününü bile bu kızdan gelen gelirle yapmış . Hemen nankör nankör demek neden. O teyzenin kocası bile kıza laf söylemezken siz niye nankör vicdansız yorumları yapıyorsunuz. İşin komik tarafı aynı üyeler gelin kayınvalideye bakmak zorunda değilde diyor. O gelinin kocasını da kayınvalide büyütüyor. Düğününü altınını o kayınvalide yapıyor.Hem de BEDAVA. Herkes gemisi ne tarafa giderse rüzgarı işine gelen tarafa estiriyor. Biraz vicdan edebiyatı yapayımda millet ne iyi insan olduğumu anlasın. Ama iş kendi kocasının ailesine yardım etmeye , bakmaya gelince herkesin kendi bütçesi, hayatı lafları ağızlarından düşmüyor.