• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzemi affetmeli miyim?

Ben anlamadim gelin kişisi kocasindan mi konu sahibini kiskanmis da teyzeyi doldurmus? Kocasiyla konu sabinin ayni evde yasadigi icin aralarinda birsey olabilecegini mi dusunmus?
Saçmalık da şurda başlıyor bunların arasında bir şey olacak olsa o gelin o aileye hiç girmezdi ve konu sahibi kuzeniyle evli olurdu. Gelin yokken konu sahibi vardı meydan boştu yani. Ama belli ki gelinin o küçük beyni bu kadar çalışıyor. 😁

Alıntı yaparak cevap yazanlara toplu olarak bir cevap olsun; konuda teyzem beni doğrudan evden kovdu yazmıyor, konu sahibi öfkeyle kendisi çıkıp gitmiş. Teyze eve doluşan kız arkadaşları kovmuş, gelin onları da kıskandığı için. Teyzenin buradaki tek gafleti gelini susturamamak.

6 kardeş sorumluluğu tek bir kızkardeşe yükleyince mecburen vicdanen rahat hissetmek ve elini taşın altına koymak için çocuğun ihtiyaçları için para vermişler. Bunun adını para karşılığı bakmak olarak nitelemek çok acımasızca. Herkes bir miktar sorumluluk almış yeğen için yoksa onca kardeş içinde bir çocuğun bakımını bir kişiye yüklemek haksızlıktır. Tek kalan kayınvalide ya da kayınpederin bakımı için sürekli bir evde kalınmasına isyan edip, kardeşler dönüşümlü baksın herkes bir iki ay baksın diye çözüm önerisi sunan insanlar şimdi aynı şey bir çocuğun bakılması olunca bunu tek bir kişinin üstlenmesini normal kabul ediyor çok garip gerçekten.

Cunku cocuga tek kisi bakar
Cocugunuz yok sanirim ki cocuk psikolojisinden bu kadar bihabersiniz
Bir cocugun guvenli , huzurlu ve mutlu yasami icin tek bir evde yasamasi gerekiyor
Bu cocuk hic mi okula gitmedi ? Tum kardeslerin evi ayni sehirde bile olsa baska semtlerdeyse nasil olacak okul isi ?
Boyle sacma sey olur mu hic
Demek ki bu teyzenin evi en uygunuymus ki kardesler karar vermis aralarinda almis kizi evine teyze , hepsi de maddi olarak destek olmus , vefat eden kardeslerinin evladina bir sekilde sahip cikmislar
Oyuncak ayi degil ki bu bir ay o teyzede jalsin , ertesi ay dayiya gitsin vs vs

Teyzenizin yaptığı hareket hiç doğru değil ben olsam gitmem o da anlasın boşluğunuzu hissetsin. Sağolsun bakmış büyütmüş o konuda emeği sonsuz ve parayla ölçülecek iş değil. Çünkü kolay bir iş değil. Ama insanlar hatalarını anlamalı bence. Yalnız kalması daha iyi anlar sizin kıymetinizi. Gitmenizi tavsiye etmiyorum. Gidecekseniz de sadece geçmiş olsun deyip çıkın. Yaptığı şey çok büyük bi hata gelini susturmalıydı belli ki gücü size yetmiş.

Cunku cocuga tek kisi bakar
Cocugunuz yok sanirim ki cocuk psikolojisinden bu kadar bihabersiniz
Bir cocugun guvenli , huzurlu ve mutlu yasami icin tek bir evde yasamasi gerekiyor
Bu cocuk hic mi okula gitmedi ? Tum kardeslerin evi ayni sehirde bile olsa baska semtlerdeyse nasil olacak okul isi ?
Boyle sacma sey olur mu hic
Demek ki bu teyzenin evi en uygunuymus ki kardesler karar vermis aralarinda almis kizi evine teyze , hepsi de maddi olarak destek olmus , vefat eden kardeslerinin evladina bir sekilde sahip cikmislar
Oyuncak ayi degil ki bu bir ay o teyzede jalsin , ertesi ay dayiya gitsin vs vs

Yazdığımı okuyup anlamak yerine kafanızda oluşturduğunuz biçime uyarlamaya çalışmışsınız. Elbette çocuğa bir evde bakılır ,orada diğer teyzelerin neden para verdiğini açıkladım . Niye dönüşümlü bakmadılar diye bir ifade var mı? Yok! Siz neye cevap vermiş oluyorsunuz bu durumda, kendi kafanızdaki cümlelere.

Annesiz babasız kalmış bir çocuk bütün ailenin ve hatta sülalenin eşit sorumluluğundadır. Bu sorumluluğu almak isteyen olur, istemeyen olur, imkanı olmayan olur ama vicdan sahibi herkes elinden geldiğince birşeyler yapar. Çocuk bir evde yaşamaya başladığına göre diğer akrabalar da maddi yardımda bulunarak aralarında bir sorumluluk paylaşımı yapmışlar. Problem bunun neresinde? Parayı verenler iyi niyetli ama parayı alıp çocuğun bakımını üstlenen mi kötü niyetli?

Yani alıntıladığınız mesajın özü diğer akrabaların verdiği para yüzünden, emek vermiş kadını "Para için baktı" düzeyine indirgemenin acımasızlığı. Var mı anlamadığınız başka yer onu da açıklayayım?

Yazdığımı okuyup anlamak yerine kafanızda oluşturduğunuz biçime uyarlamaya çalışmışsınız. Elbette çocuğa bir evde bakılır ,orada diğer teyzelerin neden para verdiğini açıkladım . Niye dönüşümlü bakmadılar diye bir ifade var mı? Yok! Siz neye cevap vermiş oluyorsunuz bu durumda, kendi kafanızdaki cümlelere.

Annesiz babasız kalmış bir çocuk bütün ailenin ve hatta sülalenin eşit sorumluluğundadır. Bu sorumluluğu almak isteyen olur, istemeyen olur, imkanı olmayan olur ama vicdan sahibi herkes elinden geldiğince birşeyler yapar. Çocuk bir evde yaşamaya başladığına göre diğer akrabalar da maddi yardımda bulunarak aralarında bir sorumluluk paylaşımı yapmışlar. Problem bunun neresinde? Parayı verenler iyi niyetli ama parayı alıp çocuğun bakımını üstlenen mi kötü niyetli?

Yani alıntıladığınız mesajın özü diğer akrabaların verdiği para yüzünden, emek vermiş kadını "Para için baktı" düzeyine indirgemenin acımasızlığı. Var mı anlamadığınız başka yer onu da açıklayayım?
Hanımefendi asıl siz kafanizdan kuruyorsunuz ve bunu tek siz yapıyorsunuz.Acımasızlığı bu konuda sadece para içinde baktı kelimesinde mi hissettiniz?Tek doğru analiz eden siz misiniz her farklı gelen yoruma kendi yorumunuza ikna etme çabanız niye? Evet en doğru siz analiz ediyorsunuz bak bana ya acimasizliğima bakın diğer üyeler bunu nasil görememiş ? iyiki yazdınız diğer üyeleri fikirlerini değiştirdi neden çünkü kimsenin bakış açısı ,akli,fikri ,empati yeteneği ,düşüncesi yok bir sizde var ? Üyeler düşünemiyor zaten iyiki üyeleri aydinlattiniz

Son düzenleme:
Hanımefendi asıl siz kafanizdan kuruyorsunuz ve bunu tek siz yapıyorsunuz.Acımasızlığı bu konuda sadece para içinde baktı kelimesinde mi hissettiniz?Tek doğru analiz eden siz misiniz her farklı gelen yoruma kendi yorumunuza ikna etme çabamız niye? Evet en doğru siz analiz ediyorsunuz bak bana ya acimasizliğima bakın diğer üyeler bunu nasil görememiş iyiki yazdınız diğer üyeleri fikirlerini değiştirdi neden çünkü kimsenin bakış açısı aklı fikri düşüncesi yok bir sizde var ? Üyeler düşünemiyor zaten

Hayatta tek bir doğru yoktur, hayat sadece siyah beyazdan ibaret değildir bunu öğrenmek için uzun bir ömür olacak önünüzde inşallah. Şimdi genç yaşınızın verdiği fevrilik ve haklı olma çabası size çok önemliymiş gibi geliyor ama ileride haklı olmanın mutlu olmaya yetmediğini öğreneceksiniz. Onaylanmak için açmadıysanız bu konuyu, sizinle aynı fikirde olmayan kişilerin yorumlarından da kendinize yeni bir bakış açısı oluşturabilirsiniz. Konunun başından beri sabit fikirli tutumunuzda zerre değişiklik olmadı.

Ben aranızdaki tartışmada gelini, teyzenizi haklı çıkaran tek bir kelime yazmadım. "Teyzem bana para için baktı "cümleniz üzerinden yorum yaptım hep. Kendinizi haklı çıkarmak için , 18 yıl size bakmış insanı paragöz olarak göstermekten hiç çekinmeyişinize takıldım. Uykusuz kalınmış tek bir gecenin karşılığını bile veremeyecekken ortaya abartılı rakamlar atarak o kadının hakkında bir sürü kötü şey yazılmasına sebep oldunuz. Size bakan büyüten kadın için hem de...

Ana baba hakkı bütün dinlerde yüceltilmiştir. Bu sadece bir sperm bir yumurta veren insanları kapsamaz , kastedilen bir çocuğu büyütürken verilen emeklerin hiç bir şekilde ödenemeyeceğidir.

Bir de teyzeler 3 bin lira veriyor, baba tarafı para veriyor , ev kirası ödemiyorlar, enişte o paranın harcanmasından rahatsız , siz gidince kiraya çıkıyorlar tekrar ve oğullar bakmadığı için teyzenin maddi durumu çok kötü şu anda. Bundan 10 -15 sene önce teyzenin geliri nerden baksanız kocasının parasıyla en kötü 7-8 bin lira . Bir ev bile alamamış kendine o kadar parayla şaşılacak şey doğrusu. Bir cümlenizde de "sorarlarsa o parayla oyuncak aldı de" diye beni tembihlerdi diyorsunuz. O kadar para ile oyuncak alındığına kim inanır? Siz ancak oyuncak alınacak kadar verilen paranın miktarını abartıyor olmayasınız?

Para konusu o kadar geçiyor ki konunuzda teyzeden çok sizin böyle bir zaafınız olduğunu düşünmeye başladım. Mevlana' nın güzel bir sözü var ; testinin içinde ne varsa dışarıya da o sızar. Siz böyle devam edin ama, bırakın bakmayı umarım bu paragöz teyze ile barışmazsınız bile.

Hayatta tek bir doğru yoktur, hayat sadece siyah beyazdan ibaret değildir bunu öğrenmek için uzun bir ömür olacak önünüzde inşallah. Şimdi genç yaşınızın verdiği fevrilik ve haklı olma çabası size çok önemliymiş gibi geliyor ama ileride haklı olmanın mutlu olmaya yetmediğini öğreneceksiniz. Onaylanmak için açmadıysanız bu konuyu, sizinle aynı fikirde olmayan kişilerin yorumlarından da kendinize yeni bir bakış açısı oluşturabilirsiniz. Konunun başından beri sabit fikirli tutumunuzda zerre değişiklik olmadı.

Ben aranızdaki tartışmada gelini, teyzenizi haklı çıkaran tek bir kelime yazmadım. "Teyzem bana para için baktı "cümleniz üzerinden yorum yaptım hep. Kendinizi haklı çıkarmak için , 18 yıl size bakmış insanı paragöz olarak göstermekten hiç çekinmeyişinize takıldım. Uykusuz kalınmış tek bir gecenin karşılığını bile veremeyecekken ortaya abartılı rakamlar atarak o kadının hakkında bir sürü kötü şey yazılmasına sebep oldunuz. Size bakan büyüten kadın için hem de...

Ana baba hakkı bütün dinlerde yüceltilmiştir. Bu sadece bir sperm bir yumurta veren insanları kapsamaz , kastedilen bir çocuğu büyütürken verilen emeklerin hiç bir şekilde ödenemeyeceğidir.

Bir de teyzeler 3 bin lira veriyor, baba tarafı para veriyor , ev kirası ödemiyorlar, enişte o paranın harcanmasından rahatsız , siz gidince kiraya çıkıyorlar tekrar ve oğullar bakmadığı için teyzenin maddi durumu çok kötü şu anda. Bundan 10 -15 sene önce teyzenin geliri nerden baksanız kocasının parasıyla en kötü 7-8 bin lira . Bir ev bile alamamış kendine o kadar parayla şaşılacak şey doğrusu. Bir cümlenizde de "sorarlarsa o parayla oyuncak aldı de" diye beni tembihlerdi diyorsunuz. O kadar para ile oyuncak alındığına kim inanır? Siz ancak oyuncak alınacak kadar verilen paranın miktarını abartıyor olmayasınız?

Para konusu o kadar geçiyor ki konunuzda teyzeden çok sizin böyle bir zaafınız olduğunu düşünmeye başladım. Mevlana' nın güzel bir sözü var ; testinin içinde ne varsa dışarıya da o sızar. Siz böyle devam edin ama, bırakın bakmayı umarım bu paragöz teyze ile barışmazsınız bile.
Bakin sayın üye bana siz sabit fikirli diyorsunuz di mi? Peki ben bu fikri hayır değilim deyip kendi fikrimi ortaya atıyor muyum hayır.Herkesin farklı bakış acıları olabilir deyip geçiyorum. Sabit fikirli olan üzgünüm ama sizsiniz ne zaman fikirlerinize ters düşen birşey olsa hayır öyle değil şöyle, teyzesi onu koymamış ki gibi beyanlarda siz bulundunuz bu durumda örneğin bir uyenin yazdığı yoruma yine katilmadiniz ve sabit fikrinizle yine bakış acısını değiştirmeye çalıştınız değil mi? Sizin kurduğunuz cümleler ile benim kurduğum cümleleri alıntı yapıyorsunuz kesik kesik .Oyuncak kısmındaki mesajla bu tümden gelen parayı nasıl bagdastirdiniz?Üzgünüm ama mantığa aykırı yorumlar yapıyorsunuz.Ki üstelik bir fikir ,görüş soylemiyorsunuz tüm yorumlarinizda hep bir eleştirisel yön mesela şimdi bu yorumunizda eleştiri hariç bir fikir ,görüş ,uzlaşma var mi? Siz yazdıklarinızda görebiliyor musunuz?

Son düzenleme:
6 kardeş sorumluluğu tek bir kızkardeşe yükleyince mecburen vicdanen rahat hissetmek ve elini taşın altına koymak için çocuğun ihtiyaçları için para vermişler. Bunun adını para karşılığı bakmak olarak nitelemek çok acımasızca. Herkes bir miktar sorumluluk almış yeğen için yoksa onca kardeş içinde bir çocuğun bakımını bir kişiye yüklemek haksızlıktır. Tek kalan kayınvalide ya da kayınpederin bakımı için sürekli bir evde kalınmasına isyan edip, kardeşler dönüşümlü baksın herkes bir iki ay baksın diye çözüm önerisi sunan insanlar şimdi aynı şey bir çocuğun bakılması olunca bunu tek bir kişinin üstlenmesini normal kabul ediyor çok garip gerçekten.

Ben sizi anladim da siz beni anlamamissiniz

Yukarida alintiladigim yorumunuzu tekrar ekliyorum , kendiniz yazmissini sirayla bakilsin diye

Bende diyorum ki kucuk bir cocuga sirayla bakilmaz , bu yuzden para vererek destek olmua diger kardesler de

Siz israrla yazmaya devam edin ama once bir okuyun size ne yazilmis diye
İyi geceler

Bakin sayın üye bana siz sabit fikirli diyorsunuz di mi? Peki ben bu fikri hayır değilim deyip kendi fikrimi ortaya atıyor muyum hayır.Herkesin farklı bakış acıları olabilir deyip geçiyorum. Sabit fikirli olan üzgünüm ama sizsiniz ne zaman fikirlerinize ters düşen birşey olsa hayır öyle değil şöyle, teyzesi onu koymamış ki gibi beyanlarda siz bulundunuz bu durumda örneğin bir uyenin yazdığı yoruma yine katilmadiniz ve sabit fikrinizle yine bakış acısını değiştirmeye çalıştınız değil mi? Sizin kurduğunuz cümleler ile benim kurduğum cümleleri alıntı yapıyorsunuz kesik kesik .Oyuncak kısmındaki mesajla bu tümden gelen parayı nasıl bagdastirdiniz?Üzgünüm ama mantığa aykırı yorumlar yapıyorsunuz.Ki üstelik bir fikir ,görüş soylemiyorsunuz tüm yorumlarinizda hep bir eleştirisel yön mesela şimdi bu yorumunizda eleştiri hariç bir fikir ,görüş ,uzlaşma var mi? Siz yazdığınızda görebiliyor musunuz?

Konu açan siz olduğunuza göre farklı bakışa ihtiyaç duyan siz olmalısınız değil mi? Teyze benim teyzem değil, hikaye benim hikayem değil. Beni ikna etmek için konu açmadığınıza göre fikrimi değiştirmem için bir sebep yok , gördüğüm yanlış noktayı söyleyeceğim elbette. Sadece sizi onaylayan mesajlara hak verdiğiniz için de konunun başından beri aynı kafada ilerliyorsunuz. Ve tabi teyzenizin hakkını inkar ettiğiniz için eleştiriyorum bu durumu ,sizi alkışlayacak halim yok.

Konu açan siz olduğunuza göre farklı bakışa ihtiyaç duyan siz olmalısınız değil mi? Teyze benim teyzem değil, hikaye benim hikayem değil. Beni ikna etmek için konu açmadığınıza göre fikrimi değiştirmem için bir sebep yok , gördüğüm yanlış noktayı söyleyeceğim elbette. Sadece sizi onaylayan mesajlara hak verdiğiniz için de konunun başından beri aynı kafada ilerliyorsunuz. Ve tabi teyzenizin hakkını inkar ettiğiniz için eleştiriyorum bu durumu ,sizi alkışlayacak halim yok.
Hanımefendi konumuzla yazdıklarımızın ne alakası var? Ayrıca yazdığım cevaplarlara cevap vermeyip başka yerlere çekiyorsunuz .Konunun 1.benim ihtiyac duymamla alakası ne 2.hikaye ile alakası ne 3.beni ikna etmek ile alakası ne 3.yanlış noktayla alakası ne madem soru soruyorsunuz cevap verdiğimde bambaşka bir konudan alakasız şeylerle cevap vermeyin .bknz : Sahi kırmızı rengin yanındaki mor renk ama o sarı aynen böyle cevaplar veriyorsunuz?

Ben sizi anladim da siz beni anlamamissiniz

Yukarida alintiladigim yorumunuzu tekrar ekliyorum , kendiniz yazmissini sirayla bakilsin diye

Bende diyorum ki kucuk bir cocuga sirayla bakilmaz , bu yuzden para vererek destek olmua diger kardesler de

Siz israrla yazmaya devam edin ama once bir okuyun size ne yazilmis diye
İyi geceler

Kayınvalide kayınpeder bakımında tek bir gelinin ya da damadın bakması haksızlık olarak görülünce ,dönüşümlü bakmak uygun kabul ediliyor. Çünkü sadece bir evladın bakması hakkaniyetli değil. Bu çocuk bakımında geçerli olmayacağına göre bir kişinin çocuğa bakması karşılığında ,diğerlerinin de sorumluluğu paylaşmak adına en azından maddi destekte bulunmasını olması gereken bir şey olarak görüyorum. Yani herkes hayatına devam ederken sadece bir teyzenin hayatı değişiyor diğerleri de para vererek durumu dengeliyor en azından vicdanen

Hanımefendi konumuzla yazdıklarımızın ne alakası var? Ayrıca yazdığım cevaplarlara cevap vermeyip başka yerlere çekiyorsunuz .Konunun 1.benim ihtiyac duymamla alakası ne 2.hikaye ile alakası ne 3.beni ikna etmek ile alakası ne 3.yanlış noktayla alakası ne madem soru soruyorsunuz cevap verdiğimde bambaşka bir konudan alakasız şeylerle cevap vermeyin .bknz : Sahi kırmızı rengin yanındaki mor renk ama o sarı aynen böyle cevaplar veriyorsunuz?

Hakikaten ilginçsiniz. İyi forumlar

Kayınvalide kayınpeder bakımında tek bir gelinin ya da damadın bakması haksızlık olarak görülünce ,dönüşümlü bakmak uygun kabul ediliyor. Çünkü sadece bir evladın bakması hakkaniyetli değil. Bu çocuk bakımında geçerli olmayacağına göre bir kişinin çocuğa bakması karşılığında ,diğerlerinin de sorumluluğu paylaşmak adına en azından maddi destekte bulunmasını olması gereken bir şey olarak görüyorum. Yani herkes hayatına devam ederken sadece bir teyzenin hayatı değişiyor diğerleri de para vererek durumu dengeliyor en azından vicdanen
Belki iyi birisindir ,eğlenceli belki sessiz sakin belki deli dolu ben bunları goremem çünkü sizi tanımıyorum .Sizin sorununuz üslup hakaret şeklinde yorumlar yapıp insanlarin size katılmasını beklemeniz garip değil mi? Tanımadığınız bir kişiye sabit fikirli ,nankör,vicdansiz demek yerine böyle yaparsan nankör olabilirsin ,sabit fikirli misiniz gibi kelimeler kullanmak yerine sahi hayatı neden zorlastiriyorsunuz.Üslup çok önemlidir iletisimde umarım yansimanizi mesajlarda hissetmissinizdir bakın beni sinirlendirmeye , saygısız cevap vereceğimi sabit fikirli olacağımı,sizinle sağlıksız iletişim kuracağimi düşündünüz ,cabaladiniz ama basaramadiniz☺ çünkü neden biliyor musunuz ?Ülkede sorunlar ,tartışmalar bağırmış,cagris,hakaretle çözülmez saygısızca davranan saygiyla cevap verip onun egosunu , düşüncesini sarsarsiniz siz hiç küfür ,hakaretle tartışmanın tatlıya bağlandığını gördünüz mu?kapımızı size kapatmadim çünkü gösterdiğiniz saygidan ,sözlerinden siz sorumlusunuz sizin kontrolunuz altında.Ben sadece kendime hakim olabilirdim saygimi korumaya kontrol etmeye çalışırım.

Son düzenleme:
Konuya ne kadar saf bakıyorsunuz ya. Aylık 3 bin maaş artı ev araba artı akrabalardan gelen para yardımı ha??? Eminim o paraların yüzde yirmisini falan sizin için kullanmışlardır. Altın yumurtlayan tavukmuşsun onlar için. Bizim de akrabamız yetim bir akrabasına bakıyor çünkü çocuktan para geliyor kendileri de söyledi zaten bunun için baktıklarını. O çocuk olmasa ağızlarına koyacak ekmekleri yoktu. 22 yaşında kadınsın kimseye boyun eğme hiç. Sana baktılarsa karşılığını kat kat almışlar. Hiç yardım etmemek kapı çalmamak olmaz tabii makul düzeyde yardımını ilgini göster ama tamamen kendi üzerine alma. Oğullarına da yıllarca bakmadı mı bu kadın? Onlar üzerinde de emeği var yani onlar baksın.

Bana deseler ki sana bir çocuk emanet edeceğiz, baktığın sürede evin, araban 3000 TL maaşın olacak deseler yapamam.
Bakıcılıksa, sadece maddi ihtiyaçlarını karşılayıp cekilirdi. Ama kadın diğer çocuklarından ayirmamis. Enişte de babalık yapmış. Konu sahibi çok şanslı bence. Fakat üçüncü şahıslar araya girince iş değişiyor işte.
Diğer teyzeler ve gelin aradan çekilse kırgınlıkları çok sürmez eminim.
Paranin iadesi olur ama size verilen emeğin iadesi olmaz, birebir aynı emeği karsi tarafa gostermedikce....
Bu şartları hangi bakıcıya sunsan havada karada atlar. Neden? Başkasının evinde kalmayacaksın çocuk senin ailenle kalacak. Tek farkı sofraya bir tabak daha koymak. Bir tabak yemek için iyi alışveriş.
Ayrıca kadın diğer çocuklarından ayırmış. Sadece gelini mutlu olsun da oğlu sorunsuz yaşasın diye silip atmış bu kızı. Hiç emek vs demesin kimse bakıcılarda emek veriyor. Emeğin karşılığını para olarak alıyor. Yoksa kim kimin çocuğunun kusmuğunu veya altını temizler bedavaya. Eğer teyze böyle davransaydı boşver derdim ama teyze iyi niyetli değil. Kız evden ayrıldım 2 sene aramadı, ben arabayı evi isteyince aradı diyor. Kadının tek derdi bu kızdan menfaat elde etmek. Şimdi de oğluşlarının keyfi bozulmasın, bu kız gelsin baksın derdinde

Merhaba daha şimdi sıcağı sıcağına üye oldum.Sizlere birşey danışmak,yorumlarinizi okumak istiyorum.Imla ve yazım yanlışları yapmamaya çalışacağım.24 yaşındayım iyi bir üniversiteden mezun oldum ve şu an çalışıyorum.4 yaşımdan beri teyzemlebüyüdüm teyzemi çok seviyordum aslında halen seviyorum annem babam 2000de soba zehirlenmesinden dolayi vefat etti .Teyzem baktı herzaman enistemle beraber annemler 6 kızkardeş ve teyzem diğer teyzelerim para karşılığı baktırdı.Teyzemin 2 oğlu var onlarla beraber büyüdüm kardeş gibiydik .Teyzemin büyük oğlu X abi diyelim evlendi ve sorunlar sonra başladı.Benden yaşça büyükler kadın 39 kuzenim x 37 .Ben 22 yaşıma kadar teyzemde kaldım teyzemin gelini hakkında kötü düşüncem asla olmadı 4-5 kez gormusumdur toplamda.Teyzemlere geldiklerinde teyzemin bana karşı tutumu değişiyordu farketmiştim ama gelinle bağdastiramadim.Megersem teyzemin gelini benim teyzemin evimde kalmami istememiş ki x abi ile samimiyetim asla yok.Eniştem ve diğer kuzenim onunla tartışıyor oda eve aglayip gitmiş benim bu olaylardan hiç haberim yoktu.Teyzem telefonla konuşuyordu geliniyle bende içerde oturuyordum arkadaşlarımla neyse bunlar apar topar geldiler.Birden teyzemler hadi hadi siz başka yerde yapın yardiminzii dediler.

Geri dönüşüm olan eşyalarını dikip yikiyorduk ihtiyaç sahipleri temiz giysinler diye.Arkadaşlarımla ben şaşırdık tabi o gün onlar gidince eve geldim teyzeme sordum ilk defa sesimi yukselttim.Eniştem ve kuzenim beni savundukları teyzeme çok kızdılar megersem gelin kiskanirmis kocasını sanki benim arkadaslarimda kocasına bakicak ya.Neyse ben o gün evden ayrıldım tüm teyzelerim teyzemle küsmüş.Teyzemin gelininede diğer teyzelerin çay bile koydurmamis sonra. Benden özür dilemek istedi gelin bende kabul etmedim hiçte ne teyzemle ne gelinle bir araya gelmedim.2 yıl geçti halen anlamadım gelin bana karşı neden böyle birşey besledi? Ki 4 yıllık ilişkim var hayır neden teyzemi benden neden kıskanır ki? Derken teyzem diyabet yetmezliği çıkmış hastaneye gitmek zorunda ve ek bakım sartmis ve .Gelin hanım hani beni istemeyen ?evde hani teyzemi paylaşmak istemeyen ?kadın .Şimdi ee o baksın onca yıl baktı demiş benim çocuğum var? Pardon da teyzemle iyiyken teyzemin üstüne bu kadar düşen kadın ? Teyzem hastalaninca neden ee o baksın hakkı var diyor ?Bilmiyorum aslada bakmicam teyzemin dedikleri çok zoruma gitti üstelik teyzem bana para karşılığı baktı.Tüm teyzelerinde geline sen bakicaksin niye o baksın kızı evden zorla gönderirken iyiydi ama şimdi mi anladın teyzesi olduğunu demiş.Teyzeme bir yandan kizamiyorum eniştem bakamaz ki eniştem dünya iyisidir ama teyzeme çok kizginim ortada bişey yokken gelinine uyması ki ben gelinin neden böyle yaptığın cozmus değilim .O gelinin bakmayacağinida biliyorum ama aklım teyzemde hep eniştem hastanede surunsun istemiyorum ama bir yandan da teyzem iyiyken beni dışladı ilgilenmedi ne aradı ne sordu gelinini dinledi.Şimdi hastalaninca bir yanim bak diyor bir yanım bakma.Çünkü unutamıyorum iyiyken gelinim benim herşeyim o benim kayinvalidem diyen kadın bana şimdi ee o sana o kadar yil bakmış diyor beni teyzemle kusturan kadına bak ya.Sırf o kadın yüzünden bakmak istemiyorum tabii kime beni zorlamıyor teyzelerin eniştem bakma diyor gelsin o baksın hani kayinvalidesiymis ya seneden degerliymis ya madem çok seviyordu gelsin baksın demiş ama ben biliyorum teyzeme bakmazlar off kafam karma karışık yorum ve önerilerinizi bekliyorum
Siz de geline para verin baksin kayinvalidesine.bu arada diğer teyzelerinizden enistenizden ve kuzenlerinizden allah razı olsun.siz ziyaretten fazlasını yapmayın.

Annem olsaydi böyle yapmazdı hangi anne yavrusuna bunu yapar? Ve sen "annen seni kırıp incitseydi ona da mi bakmayacaktin"yazan insan benimle gerçekten anne konusunda empati yaptığını mi zannediyorsun?
istediğin cevabı almayınca neden bozulup saldırıya geçiyorsunuz ki. Asla acını deşmek ya da annesizliğin üzerinden yürümek gibi bi gafletim olamaz. konu açmışsın yorum istiyorsun biz de sorduğun soru üzerinden yorum yapıyoruz. "Ve siz işine gelen cevap gelmeyince hıkçınlaşan konu sahibi saçmalamaktan geri kalmıyorsunuz. Ne yaparsan yap madem neden soruyorsun.

Back