Hayatta tek bir doğru yoktur, hayat sadece siyah beyazdan ibaret değildir bunu öğrenmek için uzun bir ömür olacak önünüzde inşallah. Şimdi genç yaşınızın verdiği fevrilik ve haklı olma çabası size çok önemliymiş gibi geliyor ama ileride haklı olmanın mutlu olmaya yetmediğini öğreneceksiniz. Onaylanmak için açmadıysanız bu konuyu, sizinle aynı fikirde olmayan kişilerin yorumlarından da kendinize yeni bir bakış açısı oluşturabilirsiniz. Konunun başından beri sabit fikirli tutumunuzda zerre değişiklik olmadı.
Ben aranızdaki tartışmada gelini, teyzenizi haklı çıkaran tek bir kelime yazmadım. "Teyzem bana para için baktı "cümleniz üzerinden yorum yaptım hep. Kendinizi haklı çıkarmak için , 18 yıl size bakmış insanı paragöz olarak göstermekten hiç çekinmeyişinize takıldım. Uykusuz kalınmış tek bir gecenin karşılığını bile veremeyecekken ortaya abartılı rakamlar atarak o kadının hakkında bir sürü kötü şey yazılmasına sebep oldunuz. Size bakan büyüten kadın için hem de...
Ana baba hakkı bütün dinlerde yüceltilmiştir. Bu sadece bir sperm bir yumurta veren insanları kapsamaz , kastedilen bir çocuğu büyütürken verilen emeklerin hiç bir şekilde ödenemeyeceğidir.
Bir de teyzeler 3 bin lira veriyor, baba tarafı para veriyor , ev kirası ödemiyorlar, enişte o paranın harcanmasından rahatsız , siz gidince kiraya çıkıyorlar tekrar ve oğullar bakmadığı için teyzenin maddi durumu çok kötü şu anda. Bundan 10 -15 sene önce teyzenin geliri nerden baksanız kocasının parasıyla en kötü 7-8 bin lira . Bir ev bile alamamış kendine o kadar parayla şaşılacak şey doğrusu. Bir cümlenizde de "sorarlarsa o parayla oyuncak aldı de" diye beni tembihlerdi diyorsunuz. O kadar para ile oyuncak alındığına kim inanır? Siz ancak oyuncak alınacak kadar verilen paranın miktarını abartıyor olmayasınız?
Para konusu o kadar geçiyor ki konunuzda teyzeden çok sizin böyle bir zaafınız olduğunu düşünmeye başladım. Mevlana' nın güzel bir sözü var ; testinin içinde ne varsa dışarıya da o sızar. Siz böyle devam edin ama, bırakın bakmayı umarım bu paragöz teyze ile barışmazsınız bile.