Teyzemi affetmeli miyim?

Ben affetmek istiyorum , tum yükü bana yukleyeceklerini biliyorum acitasyonla.Eniştem mesela bakmami asla istemiyor hayır sen bakma oğlu var gelini var şimdi mi yeğeni olduğu aklına geldi diyor.Ben enistemle her zaman konuştum görüştüm diğer kuzenimlede.Vicdan yaptırmaya calisiyo teyzem ve gelini gelin aklı sıra dolduruyor para onlardan gitmesin diye bende diyeceğim ah teyzem canım teyzem yok ya .Kendini gerçekten kurnaz sanıyor ama eniştem ve kuzenim destek olurum teyzem asla

Allah yardımcınız olsun işiniz çok zor ama siz nasıl bakacaksınız ki? Çalışıyorsunuz madem. Gelip sizin evinize yerleşmek mi istiyor acaba teyzeniz. Ya da gelin mi bunu düşünüyor acaba

Evet teyzemlerde bu yüzden kızgın.Diğer teyzelerim üstüme çok titredi çünkü zor bir çocukluk geçiriyordum.Bizi kovma seklini arkadaşlarım bile unutmuyor .Benim ayakları felç kopegim var tuvalet temizliğini ben yapıyorum.Teyzem arkadaşları, cevrem nasıl biri olduğumu biliyor.Ben evi arabayı aldığımda bile teyzem acitasyon yapıyordu ki teyzem gelini ne derse onu uyguladi.Baktı gelin ev araba gidiyor hemen arayı düzeltmeye çalıştı para onlardan gitmesin diye ki ben teyzemin özürü bile gelini dinleyerek dilediğini düşünüyorum.Teyzemlerin ona kırgın olmasının asıl nedeni biz onun üzerine titrerken emanet olarak sen nasıl böyle yapabildin hiç mi can diye gözünde görmedi dediler.Hiç sormadı 2 yıl eniştem hep aradi agladi suçu günahı olmadığın halde özür diledi ki çok uzuldum

Allah yardımcınız olsun işiniz çok zor ama siz nasıl bakacaksınız ki? Çalışıyorsunuz madem. Gelip sizin evinize yerleşmek mi istiyor acaba teyzeniz. Ya da gelin mi bunu düşünüyor acaba
Benim maddi manevi destek yapacağımı düşünüyor nasılsa teyzem vicdan yaparım bakarım sanıyor.Hem bakımını üstlenmek istemiyor hemde maddi destek sağlamak istemiyor.

Yasal olarak geri vermemiş, Yasal olarak geri almış konu sahibi. Ayrıca, hadi hadi başka yerde yapın! normal bir uslup mu?yada konu sahibinin misafiri sayılır evdekiler, bu hareketler normal mi? Yani haklısınız ha teyzesi bakmış ha devlet bakmış bu durumda aynı şey oluyo sizin dediğiniz gibi. :))

Beni aslinda ortanci teyzem bakmak istemiş evlenmeden önce.Teyzemin eve felan geçtiğini anne baba tarafımdan maddi destek gördüğümü öğrenince kendi bakmak istemiş .X beceremez ben bakiyim hem kuzenleriyle buyur demiş.Aslında diger teyzelerim onu hep uyarmış annesizligini hissetirme çocuklarına sarildiysan oda sarılır .Teyzelerim ile teyzem kavga ettiğinde teyzem ona hiçmi sevgi vermedin cocukağada üstünde savabildin demiş.Teyzem beni kotulemeye bile çalışmış hem gelini hem teyzem teyzelerim ikisinide evden kovdu.Eniştem mesela dünya iyisi o asla gelinini savunmadi bak kan bağım olmayan biri bana şefkat gösterdi.Teyzem gerçekten sevgiyi hissetmiş olsa beni 2 yıl arar sorardi.Eniştem kucukken asla bana gönderilen paraya dokunmak istemezdi sadece ona gönderilen bakım parasına almak isterdi .Teyzem öyle değildi bak bu parayı alıyorum teyzen sorarsa oyuncak aldım sana de elbise aldım sana de diyordu

Biz o gün evde arkadaşlarımla benim odamdaydik .Teyzemin telefonda konuşma sesleri geliyordu sonra içeri pat diye girdi eliyle hadi hadi başka yerde yapın dedi arkadaşlarım benim yuzume baktı.O günün akşamı ben eve gittim giderken de teyzem belki başka şeye sinirlenmistir diye düşünmüştüm.Tartistigimizda eşek kadar oldun artık git ayrı eve mi çıkarsın naparsan yap dedi.Teyzelerimde evi arabayı geri almamı söyledi orada bile olay çıkardı yuh sana ben senin teyzenim hakkım yok mu dedi.Diğer teyzemde yok dedi evde 18 yıl bedava oturdunuz dedi.Ki teyzem bana bakmadı para karşılığı baktı gerçekten de oyle oldu.O gelin o oturduğumuz evin arabanın benim olduğunu sanmiyordu büyük ihtimal sansa beni göndermek istemezdi.

Size çok üzüldüm. Babasız büyümek isterdim çünkü nefret ettiğim bir babam var ama annesizlik çok zor ya. Annemi çok severim mesela. Dayanağımdır o. Umarım hakkınızda hayırlısı olur ama yaşadıklarınızı siz biliyorsunuz. O yüzden bak bakma diyemem. Umarım en iyisi olur sizin için

Yani senin evinden seni kovdu teyzen öyle mi ?. Sen çok iyi yapmışsın inşallah şimdi mutlu güzel bi hayatın vardır. Bence vicdan yapıcak bir durumun yok. Barışma demiyorum ama asla bakma kendi çocukları baksın.

Umarım benimde kedilerim kopeklerim var bende yarı anne sayilirim.Küçüklükten beri ziyaret ettim halen de ediyorum çok kardeşim ablam abim oldu.Su an babanız var sanirim ama gorusmuyorsunuz..Belki bazen bu durumda isyan etmişsinizdir o yüzden asla sizin gibi o kadar çok çocuk var ki yurtları ziyaret edebilirsiniz. Sizinle aynı acıya ortak olmuş cocuklarla bir araya gelmek inanın size çok iyi gelir.Bende çok isyan ettim neden benim annem babam niye ben neden benim yok gibi o yurtlara gidince isyanim sona erdi yalnız değilmişim dedim sizde deneyin lutfen☺

Aynen öyle oldu evet şimdi huzurlu güzel hayatım var bence de vicdan yapacak durum yok .Mantıklı ve duygusal yorum yaptiginiz için teşekkür ederim merry87☺

Allah affediyor kulunu biz kimiz ki?

Affetmenin kalbe yapılan bir iyilik olduğunu okumuştum geçenlerde. Gerçekten çok doğru bir söz..

Ama sorduğunuz şey sizi zamanında istemeyen gelin ve teyzeye yardımsa içinizden geldiği gibi davranın. Ben gitmez gıyabında affederdim o teyzeyi sanırım..

Kimse kimsenin uşağı değil git diyince gidecek, gel deyince gelecek. Az yesinler de uşak tutsunlar..

Bunu okruken icim parcalanadi.. Allahim kimseyi anasiz babasiz birakmasin ve kimse kimseye muhtac kalmasin.
Nasil üzüldügümü anlatamam.

Aynen hislerime tercüman oldunuz.Ben affetmeyi tercih ediyorum sadece gerçekten affetme pişmanlık duygusu omuzda bir yük gibiyim çok doğru kimse kimsin oyuncağı uşağı degil

Öncelikle Allah anne ve babanıza rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Zor bir hayat geçirmişsiniz....
Şu yaşadıklarınız da unutulacak gibi değil. Para karşılığı da olsa o kadın gelene kadar teyzeniz size bakmış. eniştenizi de seviyorsunuz. Ben olsam, o gelinle görüşmemek ve aynı ortamda olmamak kaydıyla ara sıra gider teyzeme yardım ederdim. Ama, bunun sürekli olmayacağını sadece belirli günler olacağını söylerdim. Mesela hafta da 2 gün...

Baktım sıkıntı çıkaracaklar, sorun çıkaracaklar sonrasında hepten keserdim tekrar muhabbetimi...

Ama ne şartla olsun o gelinle ne görüşür ne konuşur ne de hakkımı helal ederdim. Yaptığı kötülüğün telafisi yok...

Benim bir tanıdığım var,cok küçük yaşta anne baba ve kardeşini bir kazada kaybetti. Amcası baktı büyüttü. Kendi çocuklarından ayırmadı. Ailesinden evleri vardı, kiraya verdiler o parayı biriktiler. Kız okudu ,iş sahibi oldu ve evlendi. Kız da amcasını yengesini ve kuzenlerini kendi ailesi bildi. Her daim birbirlerinin yanında oldular .ilişkilerinde para mevzusu hiç olmadı.

Tıpkı sizin gibi hissederdim heralde yerinizde olsam. Büyük ikilem. Evden göndermesi öyle küçümsenecek bir olay değil. Orası sizin yuva bildiğiniz yer.

:)
Aynen, teyze baya baya şeytanmış :)

Söke söke almaya gerek kalmamış.

Ben teyzede bir kötülük göremiyorum. Normal standart bir tartışma büyümüş ve bu duruma gelmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…