Teyzem beni korkutuyor

teyzen çok fazla insanla görüşmüyor sanırım. Kafasını boşaltmasını sağlamaya çalışın. Yüzme-spor aktivitesine katılmasını sağlayın. Siz psikatriden randevu alın. Ve doktora gideceğinizi söyleyin teyzende senle gelsin.

Aslında doktor da bir dinleyici. Aslında ben terapinin dış dünya olduğunu düşünüyorum. O yüzden sosyal olabileceği dernek-klup-yardım kuruluşu vs. yerlere gitmesini sağlayın.

Buradan teşhis koymak sözkonusu olamaz tabii ama ben paranoyak şizofrenden ziyade bir kişilik bozukluğu olabileceğini düşünüyorum. Özellikle borderline ve histrionik kişilik bozukluklarını bir araştırın isterseniz. Bunlara sahip olanlar da anksiyetelerinin arttığı dönemlerde şizofreni belirtileri gösterebilirler; sanrılar görebilirler, sesler duyabilirler, gerçeklikle bağlantıları kesilebilir vs.

Eğer öyleyse uzun süre terapi gerekir, ilaç tedavisi yalnızca kriz dönemlerinde ve destekleyici nitelikte olup esas sorunu çözmez. Bir de alkol aldığından bahsetmişsiniz. Ne yazık ki alkol geçici olarak rahatlama sağlasa da şizofrenivari semptomların artmasında büyük payı vardır.

Terapi derken minimum 2 yıldan bahsediyoruz, bunu kendisi istemeden sizin sağlayabileceğinizi sanmıyorum. Yapabileceğiniz öncelikle sizin hayatınızı negatif etkilemesini engellemek ve daha sonra desteğinizi hissettirmek, pozitif yönde telkin etmek, gece hayatından uzak aktivitelere yöneltmek gibi şeyler.

Umarım her şey yoluna girer, Allah kolaylık versin.

Benzer durum bir akrabamda vardı, çok ayrıntı veremeyeceğim fakat neredeyse aynısıydı diyebilirim.
Özgüven eksikliğine bağlı gelişmiş paranoya şizofreni.
Tedavi olması gerek. Genelde tedaviyi reddederler, en azından tek tavsiyem "yalnız yaşamasın". Anneannenizin yanına taşınabilir, uğraşması zordur ama evlat sonuçta. Oraya taşınırsa çayına kahvesine çaktırmadan ilaç atabilirsiniz. En azından sizinkinin tabancası yok. Bizimkinin vardı, çayına ilaç attığımızı fark eder de "beni takip edenlerle işbirliği yaptınız" diyip vuruverir diye ilaç da atamıyorduk.

Sizin bu kadar bildiğiniz şeyleri anneniz nasıl bilmiyor farkında değil anlamadım sonuçta yeni olan şeyler değildir tanımaz mı kaç senelik kardeşini anneniz takıntı hastalığını, takip etme hastalığını filan elbet bilmesi lazım siz bu kadar detayı nasıl biliyorsunuz sürekli bir arada mı yaşıyorsunuz. Anneannenize tabii ki demeyin de psikolog teklif etseniz de kabul etmez yapacak birşey yok.

altında bır hastalıkmı var nedır bılmıyorum ama
özgüvenine hayran kaldım hastalıklı olsada
valal ende eskı kocamın benı takıpledıgını vs dusunsem dıyorum belkı egomu sısırebılırım huu

Belki oyunla teyzenizi kandırıp doktora götürebilirsiniz. Sanki siz hastaymışsınız tek başınıza gitmek istemiyormuşsunuz gibi. Doktorla önceden konuşup ayarlayabilirsiniz. Teyzenizin tüm yaptıkları boşluktan, uğraşacak bir şey bulamadığından bunlara sarmış, durum daha da kötüleşmeden önlem alınması lazım bence.

BİZİM BURDA BİRİ VARDI İŞTEN ÇIKARTILDI YEMİN EDİYORUM SANKİ ONU ANLATTINIZ..AYNI DURUM ONUNDA KAFA GİDİK SENİN TEYZENİNDE HASTANEYE YATMASI LAZIM..İŞTEN ÇIKARILMA SEBEBİ İSE ARAMIZDA ŞÖYLE BİR MEVZU GEÇTİ BEN ONA TELSİZİĞN YERİNİ SORDUM ODA BENİM ONA HIRSIZ DEYİP İMA ETTİĞİMİ SÖYLEMESİ OLDU VE TEKRAR YAPARSAM YAZILI DİLEKÇE İLE ŞİKAYET EDECEKMİŞ FALAN FİLAN...ODA FOTOĞRAF ÇEKİYORDU SÜREKLİ TELLE KONUŞUYORDU BİRŞEYE TAKINCA 500 DEFA SÖYLÜYORDU SENİN TEYZENİNDE GİDİŞAT KÖTÜ

benim tanıdığımın annesi böyle yıllardır .. bize geliyor anneme diyorki pencereyi açma beni takip ediyorlar yakalayacaklar beni diyor, sürekli kocasının onu aladattığını düşünmüş yıllardırrr hemde, eşini çoluğunu çocuğuna bırakıp başka yere taşındı tek yaşıyor şuan.

Uff çok zor Allah kolaylık versin.

Son durum

Sabah anneme teyzemi rüyamda gördüğümü söyledim. Ne olur doktora götürelim hep rüyama giriyor durum iyi degil dedim. Ben daha önce anneannene söyledim inanmadı ama yine arayalım bak sen konus simdi de dedi. Ama benim konuşmama fırsat bile kalmadı cunku anneannem anneme "redvelvet uyduruyor oyle bir sey yok" dedi. Ben manyak mıyım teyzem icin böyle seyler uydurayım cok uzuldum. Ayrıca küçük cocuk da degilim 22 yasındayım. Anneannem beni suçladı yani direkt. Cok uzuldum kızlar... Ne yapayım ki. Herkes durumun fadkında ama delidir ne yapsa yeridir diye kımse bır sey yapmıyor. Eve doktor götürme ısı anlaşılırsa cok kotu olur dedı annem. Sımdılık aklımıza en yakın arkadası geldı onunla konusmayı dusunuyoruz yanı annem konuşacak onunla.

Ben olsam bu saatten sonra karışmam,madem anneannende inanmak istemiyor,bırak hiç karışma.

Adamın verilmiş sadakası varmış... Bence zamanında tedavi olmadığı için hastalığı ilerlemiş, daha da ilerlemeden tedavi ettirin bence.

Adamın verilmiş sadakası varmış... Bence zamanında tedavi olmadığı için hastalığı ilerlemiş, daha da ilerlemeden tedavi ettirin bence.

Valla ben bır ılıskısı olduguna bıle ınanmıyorum acıkcası hatta o ınsan bıle hayali olabılır. Gerci mesajlar var ortada ama bence adamın durumdan haberı bıle yok bılse ardına bakmadan uzaklasırdı

Ben olsam bu saatten sonra karışmam,madem anneannende inanmak istemiyor,bırak hiç karışma.

Aynen oyle uzuldum yanı anneannem dırekt benı suçladı hanı o kadar emın konustu kı anneannem bır an ben mı uyduruyorum dıye dusundum de herkes aynı seyı dusunuyor teyzem hakkında. Arkasından deli diyorlar...

Hala takip ediyo faceden falan demefinizmi boyle saplantili insanlarin napica belli olmaz bir mesaj atmasi bile yetebilir

Dogru ama yaptıgı hareketler kale alınacak hareketler degıl. Karısına falan mesaj atacak cesareti oldugunu sanmıyorum, sureklı cok gururlu oldugunu söyler cunku, oyle bır sey yapacagını sanmam. Yapsa bıle karsı taraf cıddıye almaz

Allah şifasını versin belli ki rahatsız, ben kim ne derse desin sırtımı dönemem, şöyle böyle yapıyo diye yargılamam, yaptıklarından dolayı yargılamayın, kendinizi de zarara uğratmıcak şekilde yardımınızı esirgemeyin derim. Acil şifalar olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…