• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzem beni korkutuyor

teyzenizin isteyerek gittigi kanser doktorlarından biri psikiyatrist olsa? eger bu dolandırıcılık gibi gozukurse ciddi ciddi gidip onu o bolume sevketseler?

nasıl ikna edilir bilmiyorum ama sizofrenlere gercek olmayan seyleri senin benim acıklamamla ikna edemezsiniz.
ayrılık sureci destek icin demissiniz ya bu konuya yuklenseniz?
veya kendinizin ihtiyacınız oldugunu soyleyip onun size destek olmasını isteseniz? siz hemen girip cıkarsınız sonra pesinize o girer? tabi oncesinde doktorlar konusmanız lazım.

bu arada teyzem falan demeyin, lutfen yalnız kalmamaya ozen gosterin.
birgun sizden de bir konuda suphelenmeye baslarsa neler olacagını tahmin edemezsiniz...

Bu tip insanlarla asla arkadaşlık yapamam fena bozarım zaten bu sebeple onlar da benden uzak dururlar .Hiç tahammül edemem .Katlanılacak gibi değil . Yanlız kalmaya mahkumlar .Üzgünüm

bir şekilde ikna edip dr. gitmesi ve gerçekten ciddi bir tedaviye ihtiyacı var...

Ve şizofreni hastaları kendi anne ve babalarını bile öldürebilirler uç noktada. İlaçlarını kullanmalı düzenli olarak. Hasta olduklarını kabul etmezler zaten de, ilaç kullanmayı da istemezler. Ne yazık ki çevremde ve ailemin yakın dostlarının içerisinde var bir kaç örnek bire bir uyuyor. Ondan böyle kesin yazıyorum.
Tabi inşallah değildir diyeyim yine de ama sadece kendisi için değil çevresi için de tehlike teyzen şu an.

Psikolog değil ama psikiyatri te gitmeli..
Peki hep mi böyleydi çünkü bu tarz özellikler taşıyan tanıdıklarım bir anda olan değil uzun zamandır hasta olan kişiler.

Off Offf çok fena, kesinlikle bir şekilde ikna edin ve doktora götürün.. Bir takıntılık yaparsa size zarar verebilir

Doktora gidip tedavi olmazsa durmu daha ciddi olacaktır, anne anneanne ve sen üçünüz bir olun bir çözüm bulun..

Üzgünüm ama arkadaşların da dediği gibi şizofreni belirtileri... İşyerinden bir ablanın eşi de böyleydi.. Maalesef doktor raporuyla kanıtlanmıştı rahatsızlığı. Ailesi ve çevresindeki insanlar için çok zor bir durum :( Abla anlatırdı odanın ışığını yaktı diye, perdeyi açtı diye işitmediği kalmamış. Ablanın 2 çocuğu vardı, çocuklarına şiddet başladığı zaman boşandı.. Allah yardımcınız olsun. Tedavi şart

Psikologluk durum değil bu ablacığım. Bildiğin vücudunda onu hasta eden bir şeyler var. Konuşularak falan halledilmez. Derhal psikiyatriye gidilip ilaç tedavisi alması gerek.

teyzenizin isteyerek gittigi kanser doktorlarından biri psikiyatrist olsa? eger bu dolandırıcılık gibi gozukurse ciddi ciddi gidip onu o bolume sevketseler?

nasıl ikna edilir bilmiyorum ama sizofrenlere gercek olmayan seyleri senin benim acıklamamla ikna edemezsiniz.
ayrılık sureci destek icin demissiniz ya bu konuya yuklenseniz?
veya kendinizin ihtiyacınız oldugunu soyleyip onun size destek olmasını isteseniz? siz hemen girip cıkarsınız sonra pesinize o girer? tabi oncesinde doktorlar konusmanız lazım.

bu arada teyzem falan demeyin, lutfen yalnız kalmamaya ozen gosterin.
birgun sizden de bir konuda suphelenmeye baslarsa neler olacagını tahmin edemezsiniz...
Ayyy evet ıste annem de o yüzden bızım ona gidip kalmamızı istemiyor hatta bana demıstı kı ben böyle oldugunu bılsem göndermezdim senı gece korkmadın mı nasıl uyudun falan dedı :KK43: zaten oncesınde teyzem dayımla yengemın arasını bozacak bır hareket yaptı bana anlattı ben de sonuclarından korkup anneme anlattım. Annem de sınırlenip teyzemi aramıştı. O zaman bayagı bir sure benımle ve annemle konuşmadı bızım üstümüze attı onlar ortalığı ayağa kaldırdı bılmem ne dıye.

Son düzenleme:
Teyzenizle başbaşa kalmayın sakın. Birşeyden şüphelenir, olan size olur. Yanlış anlamayın ama şizofreni

Dogru, yukarıda bır arkadas da aynısını soylemıs :( korktum sımdı. Zaten annem de asla göndermez bır daha ıstemıyorum gitmemi ben de gitmem korktum su an

Psikolog değil ama psikiyatri te gitmeli..
Peki hep mi böyleydi çünkü bu tarz özellikler taşıyan tanıdıklarım bir anda olan değil uzun zamandır hasta olan kişiler.

Evet ben teyzemı bıldım bılelı garip takıntıları olan ınsanlar bende de vardı mesela geceleri korkardım hep bir sure deprem olacak öleceğiz diye hep çantamı hazır tutardım. Ya da okula giderken yanımda ilk yardım çantasıyla giderdim. Her seyım cok düzenliydi ajandam vardı dışına cıkmazdım, ama asla böyle olmadım. Zamanla gecti benımkı zaten ınsanlara yönelik bir sıkıntım olmadı kendımi cok yormustım. Teyzem uzun sürede böyle yanı sure bakımından 15-16 sene dıyebılırım ama son ıkı senede uc noktaya ulaştı

Kalıbımı basarım paranoik şizofren, git gide daha kötü bir hal alacak bu durum, dr u ya da tedaviyi de kabul etmeyecek, sizlerden şüphelenecek.. Tecrübe ile sabit

acil bi şekilde destek alması için ikna edin durum çok vahim.

Kızlar size bir sey danışmak istiyorum. Benim bir teyzem var, kendisi 43 yasında, hic evlenmedi simdiye kadar. Bu yasına kadar hep flört ettikleri olmus, zaten kendisi cok şuh ve cok alımlı, ilgi çekici bir kadın. Bildigim kadarıyla seneler süren ciddi bir iliskisi olmamıs.

Teyzem biraz takıntılı biri. O yüzden simdiye kadar kimseyi begenmemis. Hala yirmi sene önceki sevgilisini anlatıyor. Normal hayatta da oyle, mesela evi temizlenecek, temizleyecek kisi gelir bir günde sadece salonu temizleyebilirler. Her seyi simetrik ayarlar, dizer tek tek. Evinin tadilatı bile bir bucuk sene sürdü. 120 metrekare küçük bir ev, tek kisi yaşıyor yani, bir de köpeği var. Kendisi simdiye kadar hic calısmamıs ve de.

Teyzemin birkac ay önce bir sevgilisi olmus, birden ayrılmıs. Ayrılma sebebi de sevgilisiyle kendi kankalarından birini whatsappte aynı anda online yakalaması. Evet yanlıs okumadınız bu yüzden ayrılmışlar. E adam ne dedi dediğim zaman da o kendisi ne yaptığını iyi biliyor o yüzden utandı arayamadı beni nedenini sormadı dedi.

Mesela o ex kanka resim koyuyor teyzem hemen diyor ki o adamla birlikte yemeğe gitmislerdir, zaten kızın arabası evın önündeydi kesin adam geldi aldı onun arabasıyla gittiler dedi. Birlikte bir yere gideceğiz diyelim, zaten görünmemek icin kendi arabasını çıkarmıyor benim arabamla gidiyoruz, yolu on km uzatıp o kızın evinin önüne bakıyoruz. Surekli şapka ve gözlükle dolaşıyor o cevrede. Onun telefonundan instagramdan kıza bakayım dedim bir kere kıyameti kopardı. Yok onlar beni görüyor beni takip ediyorlar falan diyor. Telefonuna cip takıldığını falan iddia ediyor. Garip garip zamanlarda beni arıyor diyor ki aramıssın ne oldu. Yok ben aramadım diyorum yok aramıssın cevapsız çağrı var dıyor ama yok.

Cama çıkmıyor mesela beni izliyorlar diyor. Dısarı çıkacaksa da saatlerce hazırlanıyor beni çirkin bakımsız görmesinler bana yaptıklarından sonra çöktü mahvlldu demesinler diyor. Anneannemi arkadaşlarıyla gorusturtmuyor, o ex kankasının annesi de onların grupta diye. Whatsappe bile girmiyor hic, beni online görürlerse onları kontrol ettigimi zannederler diyor. Teyzemle o adam daha beraberken bir kere bu ex kanka teyzeme kahve icelim diye mesaj atmış, yarım saat sonra da adam aramış diye diyor ki bunlar yattılar kız zevkinden bana mesaj atıyor, adam da vicdan azabından arıyor. Bütün bunların başladığı olay da kızın "mutfağımı yaptıracağım tanıdığın bir mimar var mı" diye sorması. Adam da mimar cunku. Teyzem bunun üstüne kafayı yemiş. Mesela kız bir kuaför tavsiye etmis teyzeme, teyzem diyor ki orası hic guzel bir yer degil eskiden gidiyordum biliyor ama benim çirkin olmamı istiyor.

Her seyin altında bir anlam arıyor. Ve teyzem bu konuyu kafaya takıp 15 kilo verdi. Zannediyor ki onlar onun arkasından is çeviriyorlar hala böyle dusunuyor. Ben cok gururluyum falan diyor da bir kere bana adamın mesajlarını okutmustu teyzem bin beşyüz mesaj atmış adama, adam tek kelimeyle falan cevap vermiş ya da santiyedeyim demiş ya da toplantıdayım demiş falan. Teyzem aramış yüz kere adam acmamış hep reddetmis. Diyor ki bak utancından açamıyor, iste utancından yazamıyor. Resmen adamı taciz etmis yani ama adamın yüzü olmadıgı ıcın cevap veremedigini dusunuyor. Zaten ben ortada bir iliskinin olduguna da inanmadım.

Bütün gun evde oturup telefonda konuşuyor ya da çakma hesaplardan milleti takip ediyor kim kimi likelamıs kim takip etmis. O kadar kötü ki durum bir defteri var oraya not alıyor mesela adam kimi takip ediyor kız kimi takip ediyor kimi likelamıs. Her seyin fotografını çekiyor kaydediyor. Kendi kafasından uydurduğu seylere inanıyor.

Anneanneme anlatmak istemedim yaşlı kadın sonucta cok da anlam veremez belki diye anneme anlattım mecbur ama annem de teyzemden pek haz etmez (bizzat öz teyzem ama bize kötü örnek oldugunu dusunuyor) ama durum ciddi bence. Annem de biraz anneanneme çıtlatmıs durumu ama anneannem de kabul etmemiş yok onun midesi hasta o yüzden kilo verdi falan demiş. Hasta falan da degil bu arada bütün gun bos mideye kahve sigara iciyor cok dogal. Sürekli kanser oldugunu söyleyip paragöz doktorlara binlerce lira kaptırdı. Sürekli bir yerlerine biyopsi yaptırıyor bir sey çıkmayınca da o doktorun göremediğini söyleyip baska doktorlara gidiyor. Kanser olduguna inanıyor.

Kızlar ne yapsam bilemedim. Annem anneanneme doktora götürelim demiş anneannem kabul etmiyor zaten. Teyzeme de hayatta oyle bir sey diyemez olay cıkar. Ben dedim destek al diye ama hani ayrılık sürecini atlatman icin vs diye (zaten doktor fark eder bir problem oldugunu onemli olan önce bir gitmesi). Evet olabilir falan diyor ama asla kabul etmiyor. Yirmi sene önceki sevgilisi evlenmiş çoluk cocuğa karışmış hala onu takip ediyor internette falan surekli. Adamın onu unutamadığı icin ona cok benzer biriyle mecburen evlendiğini dusunuyor. Durum vahim :KK43:
Hepsini okumadim ama şizofren gibi. Daha once doktora gitmedi mi hic ?

Mutlaka doktora gitmeli. Allah ona da sizede yardım etsin .Umarım hemen iyileşir .

Back