Tesettürlü Tesettürsüz Farketmez Haydi Gelinler Buyrun Sohbete...

Cesur yürekler taşır umudu bilirim.
Ümitli olmayı, yüreğinin derinliklerinde taşımak bile cesaret ister. Umut, duanın diğer bir adıdır. Mevla’ya yakarışın, onunla hemhal olmanın, bir şeylere hazırlanmanın gereğidir de umut. Meşakkatli ve zorlu bir duruşun da ifadesidir umut. Büyük bir güç ve kararlılığı gerektirir. Güçlü olmak beraberinde cesareti getirecektir. Bu gücün farkına varıldığında ise, artık kimse duramaz karşısında umudun. Bütün her şeyi tuz buz edebilir.
Umut inkılaptır…Gerçek ve yerinde bir değişime gebedir ümitli olmak. Gereğini yapınca hiçbir gücün karşısında duramadığı bir ruhtur. Kalıplara sığmaz artık bu demden sonra. Onu hep taşımak gerekir ki, lüzumlu yerde hemen sarıversin hayatı. Sarmalasın taşınan kırıntıları. Yüreklendirsin o küçük bedenlerin sahip olduğu minik yürekleri. Bir avuç içi kadar değil, bir dünya kadar büyütsün o yürekleri ki karşısında hiçbir güç duramasın.
Bazen Habil olur karşımıza çıkar. Habil’in tavrı ve duruşu gibi bizi de sarar.
Yeri geldiğinde İbrahim’i bir balta olur.
Yeri geldiğinde Yakup’un gözyaşlarıdır.
Bazen İsa’nın asası, bazen de Musa’nın dönüşüdür.
Yeri geldiğinde Harun’un yardımıdır.
Bir bakarsınız ki İsmail’in teslimiyeti olmuştur. Yusuf’un zindandaki sabrı, iffetini koruyuşu iken, bir de bakarsınız ki, Eyyub’un duası olmuştur.
Ve Ömer gibi kükreyerek gelir bulur sizi. Ebubekir gibi temkinli ve metanetli. Osman gibi halimdir bazen de. Ali gibi fedakarken canı pahasına, Muhammed(s.a.v.)’in toplumu ıslahı olmuştur dünya deryasında. Kulpuna tutunursunuz. bırakmamacasına…
Sizi yüreklendirir. Kazandığınız çabayla yoğrulursunuz. Bununla bir şeyler kazanacağınızın farkındasınızdır.
Umut çabadır. Çaba da inancın gereğidir. İnançlı olmak her şeyin üstesinden gelmek demektir. Ulaşmak istediğiniz hedefe sizi götürecek bütün katığınız artık beraberinizdedir. O sizin helal kazancınızdır. Hiçbir güç sizi yolunuzdan alıkoyamayacak, vesveseler sizi yıldırmayacaktır. Kötümserliğe yer yoktur hayatınızda. Hayata karşı koyuşunuz da başlamıştır artık. Dik duruşunuzla hayata selam vermenin ve onu kuşanmanın dinginliğiyle karamsarlığı es geçeceksiniz. Zira siz çok karlı bir durumdasınız.
Bütün geçmişlerde bunu görebilmeniz için güveniniz tazelenir her zaman diliminde. Siz zamanı yakalamışsınızdır. Zaman sizi değil, siz zamanı kontrol etmektesiniz.
Bunu büyütmek ve etrafa dağıtmak için durmamak ve yarışmak gerekir zamanla…Ümitli olmak nice insanları, toplulukları hedeflerine ulaştırmış, onlar menzile varanlardan olmuşlardır. Sayıları az da olsa inanmanın, azmin yanında hep ümitli olmanın karını paylaşmışlardır.
Bizi ödenecek ağır sorumluluklar ve bedeller beklemektedir. Yılgınlığa ve yorgunluğa yeri yoktur bu durumun. Ağır olan bu sınavda bazen tökezler ademoğlu. Bir anda taşıdığı değerleri unutur şaşan beşer. O bu yılgınlığın ve tökezlemenin geçiciliğinin farkına varmalı hemen. Sahip olduğumuz değerleri hatırlamalı ve dört elle sarılmalı. Elbetteki bahane ve uydurmalar çoktur. Ümitli olmak işte burada bahaneleri yutar götürür. Değerler sahiplenilir ve kuşanırız silahları…
Sabır oluruz Eyyub’un hastalığında, bazen de derman. Firavun’un sarayında Asiye’yizdir artık. Nil nehrinde Musa olmuşuzdur bakarsınız. Musa’nın annesinin ümidi biziz. Sabrın yoğurduğu emeğizdir artık. Sabır umudun içinde saklıdır. Barındırır onu ta derinliklerde, korur onu nadide bir çiçek gibi. Umudunuz yoksa sabrınızın da bir manası yoktur.
Ümitli olmak ve ümitle yaşamayı bilmek gerekir ki hayat daha rahat olsun. Versin istenileni… Kazanılsın arzulananlar. Bütün hayata yaymak ve bağışlamak gerekir umudu. İşte zorluğu o zaman kalmayacaktır.

merhabalara.s.
biricik koyduğun şarkıyı dinleyip duruyorum deminden beri
bazen insanın çekip gidesi geliyor gerçekten
bu şarkıda tam üstüne denk geldi
:içelim:

:roflol: :roflol: :roflol kadarde değilsin kız:jeyyar:

merhaba cnmyerimseniben
bilsem eklemezdim ama:içelim:
olsun canım hiç sorun değil iyiki eklemişsin
mrbb hoşgeldiinn...
merhaba hoş bulduk canım vereliniortak
Okuyorum muhabbetlerinizi ne güzel diyorum uzaktan opuyorumnanaktan
Rabbim hepinizin hakkında hayırlısını versin inş.
:Saruboceq:

aslında görücü usulü olsa haklı dicem .. çünkü o zaman önce mantık geliyorr... ama sonuçta ben sevmişim:asigim:

bencede sonuçta yaşında küçük değilki cahil diyip izin vermesinler, eninde sonunda ikna olacaklardır

amaan bu anneler, benim annemde sözlendiğimden beri acayip tripli bana karşı, nedense konuşmak bile istemiyor üzülüyorum (

ya kızlar ben psikolojik olarak bunu üstümden atamıyorum yazdığınız yorumlara bile cevap vermek gelmiyo içimden sanırım deliriyorum senağlama

Canım dua et, rahatlarsın biraz

aminn canım aminn...
ama öyle okumakla olmazz.. sende gir muhabbete katıllsempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…