Tesettür ve ikilem , fikirlerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben tesettür konusunda birşey diyemeyeceğim. Herkesin giyim şeklini kendisinin seçmesi taraftarıyım.
Ama tesettür sadece giyim şekli olmuyor işte, hayat tarzınız da değişiyor.
Ki siz de 2-3 yıldır değişime başlamışsınız.
Eşinizi de kendince haklı görüyorum.
Yani tanıdığım evlendiğim zaman beraber oturup içtiğim, dilediğimiz yerlere gittiğim eşim böyle bir değişim gösterseydi ben de hoşlanmazdım.

Belki de zamanla onu da değişime zorlayacağınızdan korkuyordur?
Mesela en basiti evde içki içme konusu, evde içki içilmesi zamanla sizi rahatsız edecek mi?
Belki bu tip soru işaretleri vardır.

Evde içki içiyor bunu sorun etmedim hiç
Mesela dün akşam o birasını içip maç izledi ben namazımı kıldım, iki yıldır bu konuda sorun yaşamadık, ona hiç sende yap demedim çünkü yapısı inatçıdır yap desem inadına uzaklaşır, üzerinde böyle bir etki yaratmamak için her zaman dikkat ettim

Öncelikle dindarlığın bu kadar azaldığı ahir zamanda böyle tesettüre bile girmeye vesaret edecek olmuş olmanız büyük başarı gıptayla okudum yazdıklarınızı kendime de dersler cıkarmadım değil. Mesela tesettürlüyüm ama namaz kılmıyorum gibi. Allah yardımcınız olsun onun yolunda gitmek için yapılmaso gereken herşeyi size nasip etsin insallah :)

Allah razı olsun, Rabbim gönlünde olan herkese nasip etsin

Eşim bir anda böyle keskin kararlar verse, birlikte yapmaktan mutlu olduğum aktivitelerden tek tek vazgeçse üzülürüm açıkcası. Evlenirken fikirlerimizin, yaşam tarzımızın uyumuna göre karar veriyoruz ama insan hep değişim halinde. Düşüncelerimiz aynı kalmıyor. Bu durum çiftlerin arasını açmasın diye iki tarafın da müthiş hoşgörülü ve fedakar olması gerek. Çok zor.

Sevgilim bir anda namaz kılsa, oruç tutsa saygı duyarım. Ama birlikte denize gitmeyi, yüzmeyi çok seviyorum mesela. Bir anda artık bunu yapamayız dese o zaman dindar biri olması gözüme batmaya başlar. Sevdiğimiz şeyleri yapamıyoruz ben bu adamla devam edebilir miyim diye aklıma şüphe düşer. O yüzden birdenbire “artık denize girmemeye karar verdim” ya da “tesettüre girersem bir daha seninle şunu şunu yapmayacağız” gibi keskin kararlar açıklamak yerine küçük adımlar atın. Şimdi tesettüre girip bunu hakkıyla yapmak istediğinizi düşünüyorum o yüzden acele etmeyin. Hem kendinizi hem eşinizi yavaş yavaş alıştırın.

Aynı şey değil , eşiniz sizi mini etekli görüp evlenme kararı verip değiştirmesi insanların eleştirdikleri,
Evlenirken yaşam tarzı, hayat görüşü
Belki inancı hepsi bir etken karar vermekte,
Ortak bir hayata başlamakta..
konu sahibi inancı gereği tesettüre girmek
Elbet hakkı , ama maalesef eşi de etkilenecek
Bu karardan ve bu durumu aşamama ihtimelleri var buradaki insanların savunduğu şey bu ..

Bende tam aksine ucta yasayan biriyim carsafliyim gozlerim gozukuyor sadece.ama dediginiz gibi sosyal ortamda bir huzursuzlugumuz yok.gayette iyi anlasan bir ciftiz bu arada esimde benim kafadan.arkadas ortamimiz var kadinlar ayri erkekler ayri takiliyoruz cokda guzel vakit geciriyoruz.zannetiginiz gibi eve kapanip kalan insanlar degiliz yani.parkada gideriz tatilede yemek yemeyede hic bir sorun olmuyor.bu birazda esle alakali durum cunku.kocasi sokaga cikarmayanda var hic kisitlamayamda var.acik insanlardada goruyoruz bu tur durumlari esle alakali yani.esiyle hicbir aktivite yapamayan acik kadinda var yani.
Konu sahibide kalbinizin sesini dinleyin yolunuz o yondeyse zaten acilacaktir siz bile tutamazsiniz :) sizde istiyorken.esinizde zamanla napiyorum diye kendini sorgulayacaktir insallah

Tesettür , pardesü demektir.

Yani başını örten bir insana tesettürlu diyemeyiz. Değildir çünkü. Pantolon ile kısa tunik tesettür olmaz. Bir etek bir bluzla tesettür olmaz. Benim annem etek bluz giyer. Ona tesettürlu diyemeyiz.

Çoğu sadece basını örter. Tesettüre girmez

Süslenir. Makyajini yapar. Pantolonunu giyer. Takısını takar. Ve bence çok da hoş olur. Ben öyleyaparım.

O sebeple ayrımi yapın. Ve kendinize ona göre bir yol çizin bence.

Direkt uzun tunikler. Bol pantolonlarla başlamayın bence

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için ; haklısınız bunu biraz zamana yaymam gerektiğini anladım

Ben sizin gösterdiğiniz saygıyı anlıyorum, eşinizi de çok iyi anlıyorum.
Evlendiğimizde ben eşimin içki içmediğini filan biliyordum mesela. Ben içerdim ara ara. Tamamen farklıydık bu konuda birbirimize saygı da gösterdik.
Ama mesela ben zamanla içki içmemeye başladım onunla evlendikten sonra.
Çünkü benim keyif alacağım içki eşimle karşılıklı oturup sohbet ederken içtiğim içki olabilirdi. Oturup tek başıma içmek beni mutlu etmedi.

Yani ister istemez insan değişime zorlanıyor. Ki eşinizde de bu altyapı varmış. Belki de kendisini kötü ve suçlu hissediyor.

Siz de kendinizce haklısınız, böyle bir karar vermek insanın kendi tasarrufu olmalı.

Yani bilemedim gerçekten. Kolaylıklar diliyorum size.

dini altyapın varsa biliyorsundur, menopoza girmiş kadınlara, başını açma hakkı verilmiştir...doğru olanı, genç ve güzelken kendini gizlemekti...önemli olan bakışları kendi üzerinde toplamayacak kadar giyinmektir..artık taytlı, şortlu daha kapalı mayolar var...belkide,eski yaptığın hataları telafi etmek için kapanıyorsun...kapandığın zaman eşinle sorunlar yaşayıp, günaha öylede girebilirsin...herkese saygım var ama, benim için iyi bir dindar demek, ahlaklı insan demektir...

Valla bal gibi aynı şey. Her insan bekarken olduğu gibi mi kalıyor sanki. Bu sadece giyiniş için geçerli değil üstelik. Yaş alıyoruz, olgunlaşıyoruz, elbet kararlarımız da değişiyor, değişmeli de. Nasıl ki evlendikten sonra mini etek giymeye karar veren kadınlar varsa, kapanmaya karar veren kadınlar da olacak, ve bu da en doğal hakları. Dini açıdan zaten böyle.

Yazlıkta haşema kullanan komşularım var, yakından gördüm ve pek benim yapabileceğim bir şey değil haşema o yüzden denize girmemek tercihim olacak ve eşim buna epey bozuldu
Size katılıyorum.. Haşema vücut hatlarını belli eden bir şey örtündügümüzde sadece her yerin kapalı olması degil mühim olan vücut hatlarının da belli olmaması..

İnsanlar alınmasın diye bu denli açık yazmadım :))
Düşündüğüm ayak bileği hizası elbise ve dirsek hizası başörtüsü, düz ayakkabılar
Tesettürün modası yok albenisi yok bu gerçeği biliyorum ve doğru bildiğimi yapmak istiyorum

Her şeyi kusursuz yapamazsiniz ve sizin elinizden gelen budur.

Insanlar da daima elestirecek bi sey bulur.

Ben de bu resimdeki kizi beğeniyorum mesela. bence çok hoş.

Eklentiler

• Screenshot_20190808-130134_Instagram.jpg
    119,8 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_20190808-130211_Instagram.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 37
Ben de tam tersini düşünüyorum mesela tesettürlü biri ben acılmak istiyorum dese burda demedikleri kalmazdı birçok kişinin yok kocanın lafını dinle yok çok günah kocanda senden sorumlu vs gibi.
Ama konu kapanmaya gelince sana kimse karışamaz oluyor tamam da adam tesettürlü birini isteseydi öyle biriyle evlenirdi
Ayrıca o mini etek giydirmiyor diyenlerde kocasını zaten biliyordu ve öyle evlendi o onların sorunu labul etmicekti evlenmicekti mesela bende bikini giyemem aşırı mini giyinemem çünkü eşim asla istemez başindan beri biliyorum ve bilerek kabul ettim

Bizler kuluz ; hata yapmakta hatadan dönmekte bizim için, eskiden yapsaydın diye bir şey söz konusu değil inançta
Menapoza giren kadına açılma ehliyeti verilmiştir ama hayırlısı açılmamak denmiştir, tabi ki keşke bu kararı gençken alabileydim dediğim oluyor ama tövbe kapıları hep açık diyor Rabbim. Eş rızasıda mühim olduğu için onu da incitmemeye çalışıyorum işte

bu zamana kadar siz eşinize uygun yaşamışsınız, bundan sonrada o size uygun yaşasın çokmu? Yaparsınız yapamazsınız ona birşey diyemem,fakat eş için kendi isteklerinizden vazgeçmek doğru gelmiyor bana,heleki dini konuda. Denize gelince esofman gibi olanlardan değilde,ince mayo kumaşından,güzel hasemalar var çokta rahat,onlardan tercih edebilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Burda öyle konular da çok açıldı, ben çok denk geldim. Açılmak isteyenlere de hayat senin hayatın, canın ne istiyorsa öyle yap deniliyordu yorumların büyük kısmında. Şimdi kapanmak isteyene eşin haklı bilmem ne diyenleri önyargılı buldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…