Tesettür ve ikilem , fikirlerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben 16 yaşından beri tesettürlüyüm.yani bayağı feraceli, makyajsız bir kadınım. O şekilde evlendim eşimde pratikte olmasa bile inançlı bir insandır ve benim bu halimi çok beğenir.hani ben acilmak istiyorum dersem asla kabu etmez.yani benim yaşam tarzimla ilgili hiç bir sorunum olmadı.ama bir örnek vermek isterim.gamze Özçelik'i bilirsiniz kapandı ve onun kız kardeşi meltem Özçelik tam anlamıyla tesettüre girdi,dünya güzeli bir kız ve çok "modern "ve hatta biraz fazla renkli bir hayatları vardı.herşeyden vazgeçip birçok çevresel tepkileri boş verip kapandılar.bence onların tesettürü benimkinden daha değerli.cunku ben zaten bu dünyanın içine doğdum onlarsa bunu seçtiler.yani çok değerli bir karar vermek üzeresiniz inşallah başarılı olursunuz.

Eşinize inatçı vs demişsiniz ama bence o da sizin inatçı olduğunuzu düşünüyor

Ya da katı mı diyeyim

Yani tesettür deyince tarif ettiğiniz giyim tarzı, deniz vs olmaz demeniz muhtemelen içki içilen ortama o kıyafetle gitmekten hoşlanmayacak olmanız, yarınlarda alkol satan marketten alış veriş yapmayalım şekline evrilmeniz eşinizi tedirgin ediyor

Bu arada tesettürlü değilim ama siz amacına uygun bir giyim istiyorsunuz

Onun bir sonraki aşamasında sesinizin de duyulmaması olacak mı örneğin

Eşiniz bence kuralları bildiği, sizde de tam yapmak isteyen bir kişi potansiyeli gördüğü için tedirgin

Sen başla o da özensin vs değil konu

Örneğin bikini giyiyorum ben bikini giymeyeceğim artık mayo giyeceğim dediğimde eşim karışmaz, ona ne ama ben hiçbir vücut hattım görünmeden elbise tarzı bir kıyafet ille kapalı olarak denize gireceğim dersem ne oluyoruz der

Ya da tam tersi, eşim birden şalvarlı sarıklı bir yaşam tercih ettiğinde aman bana karışmıyor diyemem zira yanımda bulunması dahi önemlidir

Özetle giyim bazen hiçbir şey iken bazen herşeydir

Eşinizle uzun uzun konuşun derinlikli olarak değerlendirin

Siz evlenirken bambaska hayat tarzında bir insandiniz. Eşinizde haliyle o insanla evlendi. Insanlar değişebilir bu çok normal. Ancak bu durum evlilikte dengeleri bozabilir. Denize hasemayla girmelisiniz bence. Zira Eşiniz hayat tarzına uymayan bir görüntüyü kabul.ediyorsa sizin de onu sevmeseniz de haşema giyerek.yalnız birakmamaniz gerekir bence. Ancak içki çok çok ektrem bir durum. Kişisel olarak tesettürlü bir bayanın içkili bir ortama girip eşi içerken onun yanında bulunmasını hos bulmam. Zira tesettür şu an moda gibi algılanıp saçma sapan davranan insanlarin sahiplendiği bir şey olsa da bambaşka bir kimlik kanımca. Tesettürlü değilim fakat gerçek tesettürlülere çok saygı duyuyorum ki bunlar belki yüzde 1(davranış hal hareket giyim kuşamla gerçekten o hayat tarzını yansıtıyorlar). Burda yapacağınız içinizden geleni yapmak ancak burda eşinizin de gönlünü kendinizden aşırı ödünler vermeden hoş tutmak. Zaten ilerleyen dönemlerde aranızda uyumsuzluk olacaksa olur. Zira siz değişmişsiniz. Başınız açık da olsa bu gerçek sizin iliskinize yansıyacak mutlaka. O vakit evliliğe devam edip etmeyeceginize karar veririsiniz. Zaman gösterecek

Konu içeriğinde tesettür, namaz, oruç gibi dinin farzları varsa, bir kadının başka bir kadının mahrem yerlerini görmesinin haram-günah olduğundan bahsediliyorsa üzgünüm ama o konu dinidir ve dini içerikli konular yasaktır, dini içerik yasaktır kuralı tüm dinleri, mezhepleri, ateizm ve deizm gibi dogmaları da kapsar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…