Tesettür ve ikilem , fikirlerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten bu kadar ince ayrıntısına kadar düşünüyorsan sorun olur muhtemelen en azından benim için olurdu

Hiç kimse kimseye yıllarca aynı hayatı yaşayacak sözü veremez.
Burada tersini de görüyoruz, kadın tesettürü kabullenememis, istemiyor ama eş baskısı var..
Eşiniz anlayışlı ise üstesinden gelinmeyecek mesele değil.
Hayat sizin, ister tesettürü tercih eder, ister budist olursunuz.
Eşiniz ile dediginiz kadar birbirinize karşı anlayışlı iseniz bir şekilde orta yol bulunur.

Ben tesetturluyum.
Alkol kullanmıyorum. Bara, gece kulübüne, meyhaneye gitmiyorum.
Ama oluyor bazen arkadaşlarımla yemeğe gidiyoruz, masada tek tuk içen beni rahatsız etmiyor. Sonuçta dağıtıp kendilerinden geçmiyorlar. Nahoş bir görüntü ortaya cikmiyor.
Bana teklif etmiyorlar yada varligim onlari rahatsiz etmiyor. Birbirimizi bir şekilde zamanla kabullenmişiz ki arkadaşız sadece.
Eş dediginiz canınız, hayat arkadaşınız.
Evet kolay değil, ama düşündüğünüz kadar zor degil.
Tatilse mesele, haliniz vaktiniz yerindeyse, bali, maldivler, seyşeller tatilin alasını yaparsınız :)
Türkiye de ise marmaris, fethiye, kaş, Her yerde havuzlu villalar var korunaklı..
Hayat tarzı ise zaten taban tabana zıt olacağınız durum her gün yaşanmayacak.
Bir şekilde aşılır.
Ama eşinize sizin biraz daha fazla anlayışlı olmanız gerekir. Sonuçta karae sizin ama maruz kalan o da olacak.

E bu noktada eşinizle uzlaşıp tesettüre girmezseniz de hep açık gezmenin huzursuzluğu olmayacak mı?

Valla bana kalırsa bu denli radikal değişim sizin içten bir arayışınız olduğundan kaynaklı. Bu sadece sizinle inancınız arasında. Herkesi memnun edemezsiniz. Her şeye de birden sahip olamazsınız.

Ama ne kdr zamanimiz var ne kdr dogrumuz var bilmiyoruz bence olabildince kendi dogrularimizin en koyusunu yasamamiz gerekmiyormu
Haklisiniz deniz sadece istersek careler bulabilecegimizin bir ornegi

eşinizde imamhatip mezunuymuş , bu konuda size destek olmalı bence , şahsım adına bende çok isterim tesettüre girmeyi fakat henüz hazır hissetmiyorum kendimi , ama özellikle tesettür , namaz , oruç gibi konularda asla taviz vermem karşımdakine bu benim fikrim , inşallah eşinizde ortak ve sizin yararınıza olan bir karar verirsiniz , hakkınızda hayırlısı

Evet etkiler. Ama eğer tesettür kararınızı bu nedenle öteleyecekseniz bu durumu tam içselleştiremediğiniz anlamına gelir. O yüzden kendinize süre verin biraz daha.

Ben tesettürlüyüm ailem değil. Bu kararı bana kızacaklarını onları da rahatsızlığa iteceğimi bilerek aldım. Çünkü benim inancım bu yöndeydi artık. Zaten siz de biliyorsunuzdur bunu. Yani eğer bu nedenle içinizde acaba varsa yapmayın derim.

Ben konu ve yorumlarınıza bakarak tesettür olayını taşıyamayacağınızı, çünkü yaşam tarzınızın bunu kaldırmayacağını anladım. Her şeyin azı karar çoğu zarar, sürekli din bilginizden bahsetmişsiniz, ne güzel tebrik ederim ama bence siz bu duruma hazır değilsiniz.

Çok beğendiğim yorumlarınızı sevdiğim bir hanımsınız. Konunuza yorum yapmak için giriş yaptım.

İnşaAllah tesettür niyetinizden muzaffer olursunuz.
Ben olsam tesettüre girerdim. Eşinizde adapte olurdu. Zaten beraber içki içmeyi bırakmışsınız. Ki en zor olan bu...

Tesettür aslında hiç bir şeye engel değil. Bir söz okumuştum. Eğer içinizde güzel bir. Şey yapma isteği olmuşsa bu bir ilahi emirdir diye...

(Örneğin: Bir kediye mama verme isteği. Sakın ertelemeyin bunu Allah o hayvancağızın karnını doyurmak için size emretmiştir. Eğer yapmazsanız ilahi emre karşı çıkmış olursunuz diye...)

eşinize de size de saygı duydum aslında
çünkü eşiniz de çok anlayışlı davranmaya çalışıyor siz de bu yola baş koymuşsunuz
ama eşinizin o yönde bir yönelimi yoksa zaman içinde ya size alışır belki o da sizin gibi düşünmeye başlar ya da arada kopukluklar meydana gelir.
ben sadece şunu merak ediyorum genelde çiftlerde mesela veganlık vejeteryanlık gibi yaşam şeklini ve görüşünü ve hatta alışkanlıklarını toptan değiştiren seçimlerde bunun bir süreci oluyor. Bu süreç de evlilikte beraber yaşandığında çiftler bir bakıyorlar ki ikisi de o yola baş koymuş.
Dine yönelme de bundan çok daha fazla bir şekilde yaşam şeklini değişmesi. Siz bu süreci ilerletirken eşinizle iletişiminiz olmadı mı hiç? Hani o süreç nasıl gelişti.
Mesela 2 yıldır namaz kılarken o da biraz biraz denedi mi denemedi mi?

Insanlarin fikirleri degisir, inanclari degisir, bir zamanlar koru korune inandiklari ideolojiler de degisir. Cok ornegini gordum bunun. Siz ona evlenirken asla kapanmayacagim diye bir soz verdiniz mi? Ki bu alacaginiz karar onu asla olumsuz etkileyecek bir karar degil. Sadece dedigi gibi alanini daraltmis olabilir. Bunu da karsilikli saygi ve sevgiyle asabilirsiniz. Yani bazi seyleri abartmayarak, onun da isteklerine saygi duyarak kendi tercihinizi yasayabilirsiniz. Bir aksam sizinle alkol alarak sohbet mi etmek istedi. Alsin, siz de kendi iceceginizle eslik edin ona. Yani icki icilen bir ortamda bulunmaktan bile kacinacaksaniz bu esinize haksizlik olur. O ne kadar saygi gostermek zorundaysa siz de o kadar gostermelisiniz.

Okuyorum, araştırıyorum bilmek başka nefisle mücadele başka şey
Kaş yaparken göz çıkarmaktan da korkuyorum açıkçası
Kendim bu konuda kusursuz değilim, bu aşamaya gelene kadar epey zaman geçti şu an düşündüğün şey çok büyük bir değişiklik, eşimi çok seviyorum ve bunu sarsmak istemiyorum, bir yandan nefsimle mücadele ediyorum bir yandan ona olan sevgimle

Eşinizin alt yapısı var aslında, zamanla alışabilir ve size uyum sağlayabilir diye düşünüyorum. Ben de kapalıyım. Eşim bekarken içki içen biriymiş. Şuan içmiyor. Hiçbir dini altyapısı da yok ama başörtülü oluşumdan hiç rahatsız olmadı mesela. Denize de sık gideriz haşema kullanırım. Bence zamanla oturacaktır taşlar yerine. Allah yardımcınız olsun, bu güzel kararınız için sizi tebrik ediyorum

tesettür zor bir yaşam biçimi tamanlamı ile yaşanırsa tabi.pembe renkli haşema ile denize girenler sadece kendilerini kandırıyorlar bence.yukarda bir arkadaşın dediği gibi muhafazakar villalar ben,eşinizle çok rahat tatil yapabilirsiniz.lakin eşiniz sıcak bakmıyorsa ilerde sorun olur mu diye düşünmeden de edemedim.

İmam Hatip mezunu adama bak ya Allah'ım hidayet versin o kadar ilmin içinden böyle çıkmak çok kötü. Eleştiri olarak görmeyin imam-hatip liyim bende.
Eşiniz içkili ortamlara denize sizinle giremicrk diye vazgeçmeyin sakın. Allah ile aranıza soğukluk girmesin evvela, o adam sonra gelir.
Tesettüru tam manasıyla yaşamak istiyorsunuz sanırım bu ne güzel Rabbim niyetinizle mübarek etsin . O kadar kapalı olup bedenini sergileyen var ki Rabbim affetsin bizleri.
En kısa zamanda tesettüre girmeniz iyi olacaktır sizin için zira hazır hissetmeyi beklemek belki de geç olabilir. Selametle

Merhaba ben de kapalı bir insanım... benim de sürecim sizinki gibi olmuştu namaz zamanla kıyafetlere gittiğim yerlere dikkat etmek vs gibi... İlk olarak eşinizin sizin kapanmanıza karışmaması gerekir bu ona da vebal olur.. ikincisi bence sizin doğru hamleniz eşinizin de bu düsturda yaşanmasına vesile olacaktır çünkü doğruyu yanlışı bilip Cuma namazına gitmesi bir avantaj bekli de şimdiye kadar çevresi vs destek veren olmadı ama zamanla size ayak uyduracağını düşünüyorum amaa eşinize tam olarak tesettür şöyle böyle yapmam lazım işte kaidesi böyle gibi şeyleri anlatmayın çok büyük sınırlara götürmeyi düşünmesini sağlamayın.. ya zaten biraz kıyafetim biraz da gittiğim ortamlar değişecek bu koca hayat içinde benim sana olan sevgimi birlikte vakit geçirmelerimizi nasıl etkilesin sen benim canımsın vs vs işte.. şimdiden ben denize giremem derseniz eşinize işiniz zorlaşır... eşinize de size de vesvese nefis çok ağır gelir şu an siz dirayetli olun ama belli etmeyin zamanla düzene girer zaten ALLAH ın izniyle ... eşinizden de sorumlu olduğunuzu unutmayın ben iyi olacağına inanıyorum

Hayat sizin, tercihler sizin. Bence hayatınızı ve tercihlerinizi yaşayın.
Amaa bu işin bir de aması var.
Evlilikte her zaman tek başına verilen kararlar olmuyor maalesef.
Sizde ki bu değişim eşinizi rahatsız ediyorsa ortada sorun var demektir.
Siz tesettür istiyorsunuz, eşiniz istemiyor, eee ne olacak bu işin sonu.
Sert bir giriş yapmak yerine alışma süreci verseniz birbirinize daha iyi olur bence.
Yani namaza başlamışsınız, içkiyi bırakmışsınız eşiniz buna saygı göstermiş siz de karşılık olarak onunla sohbet ortamlarına gidin bir süre.
Sonra yavaş yavaş bazı şeylere geçiş yapın. Eşinizde kabullensin böylece.
Yok eğer ben kabul edemiyorum diyorsa o zaman başka çareler düşünebilirsiniz.
Yani zor bir durum.
Empati yaptım da, eşim karşıma geçip böyle radikal kararlar verse ve sonuçta bu bizin hayatımız etkilese ve ben bundan hoşnut olmasam ne yaparım diye düşündüm yani zor bir durum.

Rabbim inşallah çıkış yolu göterir.

Benden görüp heveslendiği oldu ancak tam anlamıyla beş vakit ancak iki gün kılabildi
Eşimin tabiatında inat vardır o yüzden sen de yap diye üzerine gitmedim hiç, bu süreçte sadece artık içki içmeyeceğimi ama gittiği yerlerde meyve suyu içerek seve seve ona eşlik edeceğimi söyledim, o da tamam dedi
Şu an evdeki durum ; mesela dün akşam maç vardı, bira içip maç izleyeceğim dedi ok dedim, ezan okundu ben namaza o birasını alıp tv nin karşısına geçti, birbirimize hiç karışmadık bunca zaman

kapanmak bencede kişinin kendi verebileceği bir karar ama hayatınız çok etkilenecek buna hazır mısınız? sonuçta sizi böyle görüp sevmedi sonradan değişmiş olacaksınız. eşiniz size siz eşinize uyum sağlayamayacaksınız. bütün sene denizi bekleyecek ama eşiyle giremeyecek. girsede yadırgayacak halinizi..sosyal aktivitelerinizdr kısıtlayacak. eşiniz arada bir alkol alıyormuş. bir müddet sonra oda batacak size...yani herşeyi düşünmeniz lazım. eşiniz bunu kaldırabilecek mi??? ve siz buna hazır mısınız??? dinimizin emri sonuçta ve kişinin kendi kararı...ama sizinki sonradan olduğu için eşinizde haklı gbime geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…