Tesettür ve ikilem , fikirlerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tabiki aynı kalmıyoruz ama hayat tarzı değiştirmek aynı zamanda savunduğunuz şey
Ve direkt olarak eşini etkiliyor , aynı şekilde
Kapalı olarak evlenip sonra açılmaya karar verse konu sahibi yine aynı yorumu yapardım .
Ben kapalı değilim ama kapalı olan saygı duyup sevdiğim arkadaşlarım var ve eğer bir evde farklı yaşam tarzı ve görüş mevcutsa maalesef
Büyük bir uçurum oluşmaması çok zor eşler arası .
Sizi uyarmak istedim burada siz nasıl kendi
Açınızdan bakıp önceliklerinizle fikir beyan ediyorsanız, diğer insanlar da aynı şekilde
Yorum yapıyor, kimseyi suçlamaya hakkınız yok
Konu sahibinin konusuna saygısızlık olur bu.

Ben suçlama yapmadım, zaten farkındaysanız kimseyi etiketlemedim, kastetmedim, dikkatimi çeken genel bir şeyi ifade ettim. Yorumunuz için teşekkürler

ben tesetturlu degilim ancak tesettuelede gayet guzel denize girebiliyor insanlar
bu konuda bir skinti yasayacaginizi sanmiyorum
ayni oetamlarda bulunabilirsiniz ama icmek zorunda degilsiniz sonucta
ama suda var mesela ben evlenirken esime (mezhep farkliliklarimiz var)
tesetture girmek istemedigimi
hayati her daim kendi fikir ve inanisima yonelik yasadigimi ve bunlarin ben istemedigim surece degismeyecegini kimsenin degistiremeyecegini belirttim
ozellikle bu konular uzerine gunlerce konustuk ilerde benim hayat tarzim ve onun hayat tarzi hakkinda bir sorun yasamamak icin esimde benden farkli bir yasam tarzina sahip olmayacagini bildigi ve benide buna inandirdiginda konuyu kapattik cunku evlilik her konuda bir uyum meselesi veya uyumsuzluklarada gogus germemiz gerekecek bir meseleydi
evlenirken esinize bu yonde bir yoneliminiz olabileceginden bahsettiniz mi
birlikte keyifli zaman gecirdiginiz saat dilimlerini bu karariniz etkileyecek mi
bunlar onemli konular bence
yani esiniz hadi cikalim ben bir bira iceyim sende meyve suyu icersin dediginde onunla bu ortamda bulunmak sizi rahatsiz edecekmi mesela bundan sonraki surecte
gerci bu konularin tesetturle alakasi yok aslinda egiliminizle alakasi var ama tesettueluyken boyle bir ortamdada bulunmak istemeyecekmisiniz

Bence evlilik hayatınızı epeyce etkiler bunu göze almanız lazım belki daha ilerleyen yaslara erteleyebilirsiniz tesettürü hem iyice emin olmuş olursunuz nasip olmazsa da Allah niyetinizi biliyor sonuçta

Merhaba ,

Bende 28 yaşındayım ve 2016 'da kapandım .

Onun öncesinde deli gibi alkol tüketen, çok açık giyinen biriydim .

Başıma gelen kötü şeyden sonra 2014te alkolü bırakıp namaza başladım .

Kapanma isteğim 2015te başladı kendimden emin olmak için 1 yıl bekledm en sonunda 1 ocak 2016 da kapandım.

1 yıl sonra da eşimle tanıştım .

Aslında Eşim çocukluk arkadaşım . Açık halimi biliyor . Ama nasip işte 2017te samimi olarak konuşmaya başladık . Kendisi alkol kullanan biri-idi . Yakin arkadaslari deist,ateist , alkol kullanıyor . Haliyle oda onlarda görüyor.

Ben başlamadan önce peşin konuştum eve kesinlikle alkol sokmayacagini, içkili ortamda katılamayacağımı. Dışarıdayken namaz kılmak için girdiğimde beklemek zorunda olduğunu , denize haşema ile girebileceğimi söyledim .

Alkol konusunda basta ikilemde kaldı . öyle konuşmaya başladık . Içmeye devam etti . Karışmadım.
Sonra evlendik bana ayak uydurmaya çalıştı ama ben ona Allah rızası için yapması gerektiğini söyledim .
Sonra nasıl olduysa alkolü bıraktı namaz a başladı çok şükür
Şimdi denize de girebiliyoruz,geziyoruz hiç hayatımız değişmedi. Dört dörtlük değilim elbette ama dikkat etmeye çalışıyorum . Şuan isteğim ferace ile örtünmek . InsaAllah oda olur .

Kapanırken hiç zorlanmadım . Aksine hemen alıştım öyle güzel geçti Allahın izniyle . Bazıları eşinize haksızlık olduğunu düşünüyor ama bana göre yanlış , belki bu vesile ile esiniz de namaza başlar alkolü bırakır bu haksızlık değil iyilik yapmış olursunuz ...

Bazı arkadaşlar başını ört sadece bone tarzı vs demiş . Asla öyle birşey yapmayın. Kapanacaksaniz tam kapanın .
Bu iş deneme ile olmaz .
Önce kendinizden emin olun , eşinizle konuşun.
Sonrası Allah'ın rızası için inşaAllah kapanırsınız ...

Haşema konusunda çok güzel modeller var .
Istanbul da mısınız bilmiyorum ama gökçeada da plajlari çok rahat çok kalabalık değil . Siz yeterki isteyin gerisi gelir çözüm bulunur

Hakkınızda hayırlısı olsun ..

İşte demek ki herkes görmek istediği yorumları görüyor ben kocasına hak veriyorum çünkü gene diyorum o tarz bir insanla evlenmek isteseydi öyle biriyle evlenirdi şimdi kocam bana biz artık kadın erkek ayrı oturucaz öyle kafelere oraya buraya denize gidemicez dese kabul etmem muhtemelende ayrılırız

Konunuz , baş örtüsü takmak takmamak konusundan çok farklı. Aile yasantinizla ilgili.

Eşiniz dinden uzak olsaydı böyle bir şey yapılması ona haksızlık olurdu.

Ancak bir kerede olsa namaz kılıyor ve kuranı kerim okuyor ve kararı size bırakmış.

Alkollü ortam konusunu zaten aşmişsiniz , 2 senedir kullanmiyorsunuz.

Tesettür konusunda da direkt balıklama atlamayın, eşinizin tabiriyle koyu düşünerek onu urkutmeyin.

Yavaştan başlayın derim. Zamanla her şey yerine istediğiniz gibi oturur.

Haşemaya da bu kadar uzak bakmayın.

Çok kalabalık olmayan bir yerde eşinizle gayette güzel girersiniz denize.

Çok özel kumaşlar var ; denizden çıkıp çıkmaz suyu bırakan ve üste yapışmayıp kuruyanlar.

Hata, günah, yanlış, eksik insanlar için.
Öncelikle bu mükemmelliyetçiliginizin verdiği baskıdan biraz sıyrılmaya çalışın.
Bu hükümleri esnetmek yada günah olsun tövbe ederiz bir şey olmaz anlamında değil.
Sadece teraziyi kurarken, ibadetin/amelin/davranisin hissini, ruhunu, özünü unutmamak anlamında.

Örnek verecek olursam, namaz kilarken yıllarca çok zorlandım.
Bununla namaz olur mu, abdestim oldu mu, gitti mi, akıntısı, temizligi o kadar gözümde büyüdü ki, bir süre kılmadım.
Sonra birine açtım bu mevzuyu. Içim sürekli huzursuz cünkü..
Sen kıl da abdestsiz kıl dedi :)
Ona buna takılıp kapıdan uzak durmaktansa, eksiğiyle, tamiyla, günahıyla, sevabıyla sen kapıyı çal.
Merhametinden şüphe etme. O kapı zaten açık.
Ama kapiya hic gitmez, gitmeye gitmeye yolunu unutursan kapidan girme ihtimalin de kalmaz.

Tesetturluyum.
Makyaj çok nadir özel günlerde yaparım.
Giyim konusunda sizin tarif ettiğinizden uzaktayım.
Dikkat çekici yada hatlarımı belli eden dar şeyler giymiyorum.
Kot/keten pantolon, sneakers, diz altı tunik.
Sonbaharda, baharda dizimin yine 1 karış altında trençkot. Yazın arada bilekte salas elbise.
Cogunlukla Toprak tonları tercih ediyorum
Yaz tatili korunaklı yüzme tercih ederim. Haşema sevmiyorum.
Kayak için erkek reyonundan kayak montum :)
Rahatsız etmiyor.
Benim ölçüm dikkat çekmemek.
Zaten sadeliği seviyorum.
Tabi bunun yeterli olmadığını biliyorum.
Doğrusunu da biliyorum.
Yapamıyorum, inşallah yaparım:)
Aslında yapamamak bile bazen daha iyi olabilir. Belki de yapsam vay be amma yendim nefsimi diyip benlik yapacagim :)) yada kibir olacak.
Yada insanlara karşı daha anlayissiz olacağım.
Belki de her şey daha güzel olacak.
Sonuç, su akar yolunu bulur.
Burada 1 milyon şey yazsak,
Siz de yolunuzu bulacaksınız.
Hakkınızda hayırlısı.

Tesettürlü olsanızda denize girebilirsiniz bu size engel değil eşinizde bu kararınıza saygı duymalı sizinle içki içemesede yemek yiyebilir başka şeyler içebilir öylede cok güzel vakit geçirebilirsiniz.

Kimse konu sahibine "sonradan kapanmak hakkın değildir,kapanma " dememiş ki!? Konu sahibi eşimle ilişkimiz etkilenir mi diye soruyor..insanlar da evet etkilenebilir diyorlar.Konu sahibi arkadaş eşiyle ilişkisinde olumsuz bir sürece girmeyi göğüsleyecek kadar tesettürü istemiyorsa ne denilebilir ki?

Kararsızlıkların var anladığım kadarıyla,eşinle içkili bir ortama girdiğini düşün,eşin belkide sen varsın diye alkol almayacak..Belkide içten içe sana tepki verecek yada susup kalacak..
Bunlarıda düşün bence.

Yazlıkta haşema kullanan komşularım var, yakından gördüm ve pek benim yapabileceğim bir şey değil haşema o yüzden denize girmemek tercihim olacak ve eşim buna epey bozuldu

Tesettürluyum, köyümüz sahil köyü.. yıllardır hasema ile yüzdüm de daldım da..(bu arada çok popüler bir turistik ilcedeyim yazları.daha tenhayi tercih ediyorum)

Diğer konu ise ben çok kararsız gördüm sizi tesettür farzdır, Farzi işlerken de kimseye sormam.hazir değilsiniz daha çok arastirin.bizim gibi anadan babadan doğma müslüman değil de sonradan Müslüman olanların öykülerini dinleyin okuyun..tatmin olursaniz kimseye danışma ihtiyacınız zaten olmaz.

Esinize de tekrar açıklayın..

Son düzenleme:
ATTRAENTE bence sorun uyumunuz değil .eşiniz sizi gördükçe bilinçli olduğu ve yapması gereken sorumlulukları yapmadığının hergün karşısına çıkmasından hoşlanmayacak .
Tek sorun bu .
Bu yapıdaysa evliliğinizin bitmesi gibi bir durumu da göz önüne alın bence .
Yine de ben bilinçliyim bu yoldan dönmem diyorsanız tebrikler .
Tesettürlü olup denize girilebilir ama ortam pek uygun olmuyor haklısınız .

Esinize bir acidan hak verdim herkes kendi hayatina gore uyumlu biriyle olmak ister beklentiler degisirse bu defa zor olmaya baslar..sizde haklisiniz bir karar vermissiniz dini acidan ona gore yasamak istiyorsunuz tesetture girdikden sonra mecburen bir takim.kisitlamalara girmek durumunda kalicaksiniz orta yolu bulup ikinizide mutlu edicek yerlere gidip vakit gecirmek durumundasiniz

Allah mübarek etsin zor bir yola giriyorsunuz, inşallah Rabbimin izniyle ferahca atlatirsin...
Eşini ihmal etme, sakın direk aşırı olma, dışarıda yapamadıklarını ev icinde fazlasiyla yap. Esini de yargilama seni goren Allah onu da görüyor onun icin dua et... İnşaallah ortak paydalariniz artar.

Komşumla tanıştığımda bu süreçten geçmiş 45 yaşlarında bir bayandı. Önceden kendi tabiriyle pek keyifliyken, kahveler sigaralar kahkahalar tatilde bikiniler havada uçuşurken kapanmaya karar vermiş. Eşi istememiş, boşanırız demiş, aylarca gezmemiş kadınla dışarı çıkmamış, evde de soğuk durmuş... ama komşum vazgeçmemiş. Bu süreçte çok stres yaşadığını, saçları ağartıp sağlığını bozduğunu belirteyim. Sonuçta ev hanımı kendisi iki genç çocuğu var ve eşle bışanma aşaması kolay değil doğal olarak... ben 7 yıldır tanıyorum kendisini kapalı oldu hep. Yaşayan birinin öyküsü bu şekilde.

ben değil annemin bir arkadaşı bizim ergenlik dönemimizde böyle birşey yaşadı. kendisi kapanınca başlarda eşi çok bişey demese de zamanla aynı ortamda o kapalı olduğundan içki kullanmayı bıraktı. fakat "ben canım çekince içki içmek istiyorum ve sen kapalı olduğundan baskı hissedip içemiyorum" dedi. ardından yalnız çıkmaya, bekar yada eşini evde bırakıp gece gezmeye giden arkadaşlar edindi.
sosyal yaşamları sıfıra indi.
yaz tatilleri kadının denize girmek istememesi nedeniyle hep sorunlu geçti. eşi gene onu bırakıp tek başına plaja gitmeye başladı. haliyle bekar sanıp yanaşan kadınlar oldu. hakkını yemiyim X amca o işlere bulaşmadı ama rahatsızlığı sürekli arttı.
nihayetinde Y teyze açıldı.
eskisi gibi açık giyinmese de alkollü ortama da beraber giriyorlar, daha kapalı mayolar seçip eşiyle denize öyle iniyor.

Bir de şu var kendi açımdan bakarsam: benim ailemde bayanlar hep açık eşimin tarafı kapalı. Ben baştan dedim, yarın bir gün kapanma lafı duymak istemiyorum, tatilde denize gidip bikini giyerim ona göre... o da kabul etti. Ama şimdi çıkıp ortaya tatilde yaylaya gidelim deyip etekli mayo giy derse ben bir dakika derim. Eşinizin çekince yaşaması normal. Ayak uydurabilecek misiniz birbirinize kapanmadan bir deneyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…