Valla yorumlarinizi okudukca bekleme konusunda cesaretleniyrm
En basta cok kararliydim, "bebegin iri zaten, daha ne kadar bekleyeceksin ki, ol gitsin, zaten genelde 38 haftalikken aliyorlar" seklinde tepki verenler kafami karistirdi
Cnm benim ogljm 40 hafta uc gunluk 4100 gr normal dogdu, biz ailecek buyuk bir aileyiz, ondan bebeklerim buyuk, bnm boyum 180 :)
2,5 yasinda oglum 4-5 yasinda cocuk büyüklüğünde
Senin kizda iyi imis madallah
Kesinlikle beklemeksizin 39.haftada bebek anne karnında amino sıvısı ni yutarak sindirim sistemi ni geliştiriyor . gaz sancısı ve adapte zorluğu yaşanmaması için bence bekle , sancı gelirse gidersin gene sezeryana alınır .belki bu süreçte döne de bilir bebek .merhaba arkadaslar,
İlk dogumum epidural normal dogum seklindeydi, 2,5 yasinda bir oglum var.
Su an yarin itibariyle 38 haftalik hamileyim, bebegimin pozisyonu ters oldugu icin sezeryan olacagim. Doktorum yarin son kez bakip donmemisse carsamba gunu sezeryanla alalim demisti son kontrolumde, yani 38 hafta 2 gunluk oluyor bu durumda.
" Bende erken degil mi? "Dedim. "İstersen bekleriz" dedi.
Sizlere, tecrubelilere akil danismak istedim, kafam cok karisiyor.
Siz ne zaman sezeryan oldunuz yani gunu kararlastirirken nelere dikkat ettiniz?
Bebegim karnimda biraz daha buyusun dersem doktorumun demesi gece falan gelen sanci ile plansiz bir operasyon olabilir, bu riske ragmen bi hafta daha beklesem mi?
Bu arada son olcumde bebegim 3300 gr idi. Haftasi ileriden giden bir bebek.
Tavsiyeleriniz, aktarimlariniz icin simdiden tesekkurler
Ters doğum riskli bir şey. Bebek donmus olsaydı beklenebilir bence normal doğum için ama dönmeden, Makattan gelen bebek için normal doğum çok riskli. 38 den sonra beklerken bir anda normal doğum olabilir. Bebeğin de büyük maşallah, yeri daralmistir. O yüzden doktor riske atmak istememis olabilir. Yeğenimi 38+4 te swzeryanla aldılar 3 hafta önce. Bir doktora daha görün ama doktorun dediği bana normal geldi.
Evet bu sekilde dusunuyor doktorbebeginizn pozisynu ters oldugu icin olasi bi sanci ve dogum kanalina girme durumunda sezeryana cewrmek zor olacagndan doktor hakli olarak isi saglama almis. 38+4 zaten tam 9 aylik oluyor. doktoru dinleyin bence.
Kız kardeşimde de aynı durum oldu, bebek ters diye Dr hemen sezeryan için yatış dedi o bir hafta daha bekledi çok şükür normal doğumla sıkıntısız doğdu bebeği,şimdi 4 aylıkmerhaba arkadaslar,
İlk dogumum epidural normal dogum seklindeydi, 2,5 yasinda bir oglum var.
Su an yarin itibariyle 38 haftalik hamileyim, bebegimin pozisyonu ters oldugu icin sezeryan olacagim. Doktorum yarin son kez bakip donmemisse carsamba gunu sezeryanla alalim demisti son kontrolumde, yani 38 hafta 2 gunluk oluyor bu durumda.
" Bende erken degil mi? "Dedim. "İstersen bekleriz" dedi.
Sizlere, tecrubelilere akil danismak istedim, kafam cok karisiyor.
Siz ne zaman sezeryan oldunuz yani gunu kararlastirirken nelere dikkat ettiniz?
Bebegim karnimda biraz daha buyusun dersem doktorumun demesi gece falan gelen sanci ile plansiz bir operasyon olabilir, bu riske ragmen bi hafta daha beklesem mi?
Bu arada son olcumde bebegim 3300 gr idi. Haftasi ileriden giden bir bebek.
Tavsiyeleriniz, aktarimlariniz icin simdiden tesekkurler
Bnm doktorumda aslinda o kafada olan biriArkadaşlar bu arada biliyorsunuz artık vajinal doğuma yönlendiriyor doktorlar devletle bağlantılı. Bana doktorum sitem etmişti sezaryen istediğim için ve sebebini de açıklamıştı eşime. Devletin doktorlara verdiği puanlama sistemiyle alakalı tam bilmiyorum o yüzden bu doktoru suclamamak en iyisi hiçbiri sezaryen istemiyor çünkü son ana kadar
Masallahhh tosuncukBebeğin düzelmesi için bi arkadasima ebe kolay bir posizyon uygulamıştı ve bebek normal Doğumla doğmuştu. Posisyon ise çok basit tıpkı bir kedi veya köpek gibi el ve dizlerinizin üzerine durmak ve bi süre beklemek.ayrıca 38 hafta erken bebeğin anne karnında gelişimi çok daha mantıklı. Benim bebeğim normal Doğumla 4330 gr doğmuştu
Aslinda cok mantikli bi yaklasimilk bebeginizle aynı zamanda doğma ihtimali var bunu da değerlendirin. bende öyle olmuştu ilk kizim muhtemel doğum tarihinde ikinci kizim muhtemel doğum tarihine bir gün kala doğdu. eltim de iki hafta kala doğum yaptı iki çocuğunu da. ilk dogumunuzu referans olarak kullanabilirsiniz. ben de beklerdim yerinizde olsam
Ay ne guzel yaaKız kardeşimde de aynı durum oldu, bebek ters diye Dr hemen sezeryan için yatış dedi o bir hafta daha bekledi çok şükür normal doğumla sıkıntısız doğdu bebeği,şimdi 4 aylıkinşallah sizde sorunsuz hayırlısıyla kucağınıza alırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?