Bebeğim ters. Sezeryan tarihi :(

Benim o kadar ısrarıma rağmen doktorum asla gün vermedi.
Sezeryan diye direttim ama ‘ben sana gün vermem, doğum başlar ve yine öyle dersen sezeryanla alırız’ demişti, 2 normal doğum yaptım.
Yani demem o ki, doktor çok önemli.
Ülkemizde ters gelişte bir müdahaleyle normal doğuma hazırlama diye bir şey yok kabul ediyorum, 38hafta da normal alınabilir ama siz beklemek istiyordanız beklemek zorunda o doktor.
40 haftaya kadar beklemek zorunda eğer anne istemiyor ve bir sıkıntı yok ise.
Ters gelişin normal doğum riski dışında bir sıkıntısı olamaz.
İlk bebeğim 37 de ikincisi 39 da doğdu.
Yani beklemek illa risk değil, hatta normal geliş olsa 42. Haftaya da kadar da beklemeli.
Ama doktorunuz gayet kendini düşünüyor gibi geldi bana, 9 günlük tatil var.
Ve başka da doğumu yoksa 34 den büyük, rahat etmek istiyordur.

Son düzenleme:
37. Haftamda nst ye bağlanmaya başlamıştık artık.Ve ilk nst de doktor şaşkın,ben şaşkın 2 gün sonra tekrar çağırdı.Sancı çıkmış ama ben bişey hissetmiyorum.Nst ye bağlayan kadında ha bire arayıp duruyor kalp atışını,diyorum bizimki ters,tam şurda oluyo genelde diye kadına her seferinde hatırlatıyorum :) Sonra ki nst de yine sancı var,doktor önceki sefer kardeşimle kuzenime kızmış iş mi yaptırıyorsunuz,yanında değil misiniz siz diye :) Ben hala bişey hissetmiyorum ama...
Doktor riske girmeye gerek yok,herşey yolunda,10 kasıma ameliyathaneyi ayarlıyorum! Ama ertesi gün ne olur ne olmaz diye tekrar nst,sancı daha düzenli.10 kasımı beklemiyoruz,yarın alalım bebeği,riske atmayalım dedi...
37+6 ydı sanıyorum.Ve o gün son nst de sancılar 5 dk da bir mi ne görülmüştü.Yani 10 kasımı beklemeyecekmiş zaten.Tam zamanında dedi doktor...

Heyecanlandım bak aklıma gelince :) Bizde durum böyleydi...

Tabiiki var. Normal isteyenide dogurtmuyolar. Cogu doktorda vajinal dogum icin anlayis ve sabir yokki. Iki dk da kesip bicip bilmem kac kati parayi almak islerine geliyo. Vajinal dogum ole mi? Acilma var mi? Sanci var mi? Bir suru sey ve ezbere yapilamiycak kadar hassas. Bak burda dogum konularina.. 3 kisiden 2 si zorunlu sezeryan diyor:) buna asla inanmiyorum ben asla.

Ha demiyorumki vajinal dogum super en guzeli pembe bulutlar. Yok ole birsey.
Aynen öyle, kadın istemiyorsa, zorunlu bir durum varsa anne ve bebek tehlikesi varsa tabi ki yapılsın ama bir zahmet istemeyene, zaruri bir durumda olmayana sırf işine geldiği için kandırıp yaptırmasınlar.

Hayir yok. Ancak riskleri anlatiyor. Bu durumda hayir olmaz deme fırsatı vermiyor.
Doktor size riskleri söylemekle yükümlü. Söylemese ve siz bahsettiği durumla karşılaşsanız eminim çok söylenirdiniz belki dava açardınız.

Ülkemizde doktorlar yoğun olduğu ve aslında bir kısmının kolayına geldiği için sezeryan öneriyırlar diye bir algı var. Ben hissetmedim bu yaklaşımı hiç ama elbet vardır inanırım olduğuna.

Doktorunuza güveniyor musunuz? En doğru cevabı siz bilirsiniz.

38_42hafta arası normal doğum süresi diye geçer. 40haftadan sonra bebeğin yeri daraldığı için hareketi yavaşlar ve kalasını (mekonyum) yutma olasılığı artar. 38haftadan önce beklenen riskli doğumlar için ciğer geliştirici yapılır ki bebek kuvöze girmesin/kuvözden çabuk çıksın.

Bebek için en risksiz doğum sezeryandır. Sıkışma, kordon dolanma vs riski yoktur. Doktorlar elbette sıkışan ya da kordonu dolanan bir bebeği kurtaracak donanımdadır ama sonuçta risktir.

Bebeğiniz aniden doğmaya karar verirse;
1. Bazı kadınlar saatlerce sancı çeker açılması olmaz suni sancı verirler yine olmaz hatta. Sizin açılmanız çabucak olmazsa bebek istediği zamanda sezeryan ile dünyaya gelebilir ya da kendiliğinden sancı ile dönmüş normal doğum ortamı oluşmuş olabilir.
2. Açılmanız hemen olur bebek kanala girmiştir. artık bebeğin sezeryanla alınamaz. Bu saatten sonra doktor bebeğe ve size zarar vermeden onu ordan normal doğum yoluyla almalıdır.

Doktor seçimi size bırakır.

16 gün önce sezaryene alındım. 35 haftalıktı normal doğum sancısıyla gittim hastaneye kordonu boynuna dolanmış yavrumun doğuma zorlamış kendini. Küçük olmasına rağmen çok şükür küvöze alınmadı ve çok çabuk topladı kendini.. Önemli olan sağlıkla kucağınıza almanız.. Riskleri göz önüne alıp doktorunuzu dinleyin derim..

Kadınların sezaryen doğumdan gereksiz bir şekilde korkutulduğunu düşünüyorum. En sağlıklı doğum şeklinin vajinal doğum olduğunu söylüyorlar, ben bunun da kişiden kişiye değiştiğini düşünüyorum.
Sezaryenin vajinal doğumdan daha kolay olduğu da doğru değil bence.

Hayatımda hiç tansiyon sorunu bile yaşamamıştım yani çok sağlıklı olduğumu düşünürdüm. İlk doğumumu 31 yaşında yaptım, çatı muayenesinde darlık çıktığı için (açılma olma ihtimali yoktu genetik bir durum ailemde de var) doktorum bebeği doğum kanalına girmeden almamız gerektiğini, doğum sancısı çekip açılma olmadığında bebek de strese giriyor. Üstelik doğum sancısı kalbimi de zorlayabilirmiş. Doğum sırasında anomaliliğe sebep olabilir bu durum.
Doğumdan birkaç saat sonra ayağa kalktım çok şükür o günden beri oturmuyorum :) Yani benim için sağlıklı olan da sezaryen oldu.
Hiç korkma bebek doğuma hazır oldu bile. Senin onu kucağına almanı bekliyor :) Sağlıkla gelsin..

Merhaba sevgili arkadaşlar. Konuyu özellikle bdv ye acmak istedim. Ne olur tasımayın. Bebegim hep makat gelişti. Hic bir zaman kafa asagı inmedi. Suan kafasi gogsümde. 37+4 günluk gebeyim. Bu surecte sürekli takiplerimi yaptirdigim doktorumun yanı sira bi cok doktora danıstim. Kimi döner dedi. Kimi bu saatten sonra donmez dedi. Gercektende dönmedi.

Benim asil sorunum doktorum 9 agustosa gün verdi. Tam 38+3 de bebegi almak istiyor. Kadina bari 39 haftayı gorseydik diyorum ancak ters bebegin risklerinden bahsediyor beni korkutuyor. Bu saatten sonrada doktor degistirmek imkansız gibi gorunuyor. Canım o kadar sıkkın ki. Sezeryan anneleri ne olur bi seyler söyleyin. Cocugum istedigi tarihte gelemedi biz onu cekip alıcaz diye üzülüyorum. Ve erken alınıyor gibi bir gun daha kalsa kârdı yavruma. Sonucta gebelik süresi 40 hafta. Elbetteki küvöze vs. Girmeyecek kadar büyük ama derdim o degil derdim yinede bekleyebilirdi.

Sizde yavrunuza haksızlık yapilmis gibi hisseder miydiniz ? Ve kac hafta kac günlük sezeryan oldunuz.
Boşuna stres. Yapıyorsunuz benim ilk 38+1 diğeri 36+1 de sezeryan oldu ikiside çok şkür sapasağlam.sadece 2. Nefes skıntısı oldu ve ufak doğdu.sizinki iyi bile duruyor ki benimki ters değildi

Merhaba sevgili arkadaşlar. Konuyu özellikle bdv ye acmak istedim. Ne olur tasımayın. Bebegim hep makat gelişti. Hic bir zaman kafa asagı inmedi. Suan kafasi gogsümde. 37+4 günluk gebeyim. Bu surecte sürekli takiplerimi yaptirdigim doktorumun yanı sira bi cok doktora danıstim. Kimi döner dedi. Kimi bu saatten sonra donmez dedi. Gercektende dönmedi.

Benim asil sorunum doktorum 9 agustosa gün verdi. Tam 38+3 de bebegi almak istiyor. Kadina bari 39 haftayı gorseydik diyorum ancak ters bebegin risklerinden bahsediyor beni korkutuyor. Bu saatten sonrada doktor degistirmek imkansız gibi gorunuyor. Canım o kadar sıkkın ki. Sezeryan anneleri ne olur bi seyler söyleyin. Cocugum istedigi tarihte gelemedi biz onu cekip alıcaz diye üzülüyorum. Ve erken alınıyor gibi bir gun daha kalsa kârdı yavruma. Sonucta gebelik süresi 40 hafta. Elbetteki küvöze vs. Girmeyecek kadar büyük ama derdim o degil derdim yinede bekleyebilirdi.

Sizde yavrunuza haksızlık yapilmis gibi hisseder miydiniz ? Ve kac hafta kac günlük sezeryan oldunuz.
Ters olan bebeğin dönmesi için bazı yöntemler var,

Ters miydi bebek. Ne gibi riskler olustu. Yanliz olmadigimi bilmek güzel. Saglikla buyutun yavrunuzu.
Tersti. 36. haftada ters dondu. Ben grip oldum 38 de bir anda suyu azaldi. Kordonu rahim agzina geldi. Dogum baslarsa kordon sarkar bebegi kaybederiz dediler. Suyu da sinirda olunca donme ihtimali hic yok dediler. Kalp atislarida cok hizli ve duzensiz oldu. Hemen sezaryene aldilar..

Sezeryanı neden bu kadar korkunç bakıyorsunuz anlamıyorum.ben 2 doğum yaptm hiçbir şikayetim olmadı doktor iyi olduktan sonra korkunç bişi deil

Benm ilk bebeğim de tersti 38. Haftamda sezeryan oldum. 2. Bebeğimde 38. Haftamda oldum. Arada bebek kayıplarım olduğu için sabırsızdım. Biran önce kavuşmak istiyordum tabi doktoru yönlendirmedim önerilerine göre Doğuma girdim.
Bir komşumuzun oğluda makat gelişi doğmuş kordonu boynuna dolanmış nefesi kesilmiş küveze almışlar falan . Mucize yaşıyor demişti komşum. Çok ciddi riskler olabilir de hiç olmayabilir de . Çok ciddi bir mesele bebeğin doğumuna karar vermek büyük bir sorumluluk . Sağlıkla Doğum yapmanız önemli sadece. Doğum şekline bebek ve doktor karar verebiliyor . Böyle ciddi bir meselede Kimseyi dinlemeyin bir iki doktora daha görünüp sonunda sadece doktorunuzu dinleyin derim.

Son düzenleme:
38+3 te alacak bebeği 37 haftalıkken değil.
Eğer doktor kendi kafasına göre tatili için tarih verdiyse bu da yanlış demek istiyorum. Zaruri bir durum varsa durum tabi ki değişir. Ama sezeryan istemeyen birine zaruri bir durum olmadıkça kandırıp alınması etik değil.
Bunu anlamak için en fazla devlet hastanesine gidip sorabilir ona göre karar verir.

Donseydi şimdiye kadar çoktan dönerdi. Zaten istesen de normal doğuramazsin bu saatten sonra bebek makat gelisli. Bu kadar takılma bebek kaç kilo? Sezeryanla doğumlarda çok bekleňemez. Sen sağlıkla doğurmana bak onu dusun.

Gene konu yanlış anlaşılıyor.
Konu sahibi sezeryanı kabul etmiş ama beklemek istiyor.
Zaten makat gelişte ülkemizde pek de normal riskini göze alan doktor olmaz, gerek de yok.
Ama mesele anne normal doğum süreci başlamadan sezeryan olmak istemiyor.
Gününü bebeği belirlesin istiyor.
Niye illa doğum yarışına girildiki gene?
Valla kıyaslama yapılamaz, biri ameliyat biri doğum.
O sebeple doktorun burada keyfi mi yoksa gerekli mi tarih verdiğini tartışalım tecrübelerimizle ki, konu sahibine faydamız olsun.

Allah bağışlasın sağ salim alin. Benimde 38+3 de alındı kendim istedim sezaryan tarihim 24 17 aldırdık çünkü dayanmiyrsum ağrılara ve kavuşmak istiyordum birde tam bayram haftasına denk geliyodu ulaşamam filan diye herşeyi düşünüp dr da hiç bir sorun teşkil etmeyince aldı .Lütfen dr zu dinleyin. Arkadşım dru cuma diyip sonra alalım riskli dediği halde salı günü erken diye aldırmadı ve kalbi durdu. Rabbim bilir .Ama vardır bildiği zaten risk görse demez. Siz bilirsiniz yinede .

Bende 40 gün önce makat geliş bebeğimi, 38+4de sezaryen doğum ile kucağıma aldım. Bizde de tam tersi doktorum bekleyebiliriz sancılarını dedi. Ben erkenden kavuşmak istedim.. haklısın, sen riskleri göze alıyorum dersen doktorun beklemek zorunda..

38 hafta sezeryan için uygun bir tarih sezeryan olacaksa zaten 38 haftaya gün veriyorlar ilki 38+3 ikincisi 38 hafta da alındı benim hayırlı olsun sağlıkla alın kucağınıza

Bende 40 gün önce makat geliş bebeğimi, 38+4de sezaryen doğum ile kucağıma aldım. Bizde de tam tersi doktorum bekleyebiliriz sancılarını dedi. Ben erkenden kavuşmak istedim.. haklısın, sen riskleri göze alıyorum dersen doktorun beklemek zorunda..
Ne gibi riskler saydı doktorunuz?
Yanlış bilmiyordam makat gelişte en fazla 39+6 ya kadar bekleniyor ama daha başka bir riski var mı sırf bebek ters diye?
Bekleyebiliriz önerisine siz anne olarak reddetmişsiniz, en doğal hakkınız.
Konu sahihi de neden bu seçenekleri anne olarak kendisi karar veremiyor, anlamış değilim.

X