Bebeğim ters. Sezeryan tarihi :(

Merhaba sevgili arkadaşlar. Konuyu özellikle bdv ye acmak istedim. Ne olur tasımayın. Bebegim hep makat gelişti. Hic bir zaman kafa asagı inmedi. Suan kafasi gogsümde. 37+4 günluk gebeyim. Bu surecte sürekli takiplerimi yaptirdigim doktorumun yanı sira bi cok doktora danıstim. Kimi döner dedi. Kimi bu saatten sonra donmez dedi. Gercektende dönmedi.

Benim asil sorunum doktorum 9 agustosa gün verdi. Tam 38+3 de bebegi almak istiyor. Kadina bari 39 haftayı gorseydik diyorum ancak ters bebegin risklerinden bahsediyor beni korkutuyor. Bu saatten sonrada doktor degistirmek imkansız gibi gorunuyor. Canım o kadar sıkkın ki. Sezeryan anneleri ne olur bi seyler söyleyin. Cocugum istedigi tarihte gelemedi biz onu cekip alıcaz diye üzülüyorum. Ve erken alınıyor gibi bir gun daha kalsa kârdı yavruma. Sonucta gebelik süresi 40 hafta. Elbetteki küvöze vs. Girmeyecek kadar büyük ama derdim o degil derdim yinede bekleyebilirdi.

Sizde yavrunuza haksızlık yapilmis gibi hisseder miydiniz ? Ve kac hafta kac günlük sezeryan oldunuz.
Merhaba öncelikle Rabbim sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Söz konusu evlat olunca insan her ayrıntıyı düşünüyor ama doktorunuza biraz güvenin lütfen. Hiçbir doktor gelişimi tamamlanmadan hayati bi risk yoksa doğumu teklif etmez.
Böyle zamanlarda pek sağlıklı düşünemiyoruz biz anneler. Benim annem beni doğum yapacağı zaman hastaneden korktuğu için evde doğurucam diye tutturmuş. Sancısı geldiğinde ebe muayene etmiş ve tersmiş bebek. Güç bela hastaneye götürmüşler istemiyorum diye ağlaya ağlaya gitmiş. Doktorlar muayene sonucunda kalp atışlarımın yavaşladığını görünce acil sezeryana almışlar. Yani söylemek istediğim yanındakiler annemin dediğini yapsa ve evde doğumu yaptırsalar belki de şuan yaşamıyor olucaktım.

Lütfen doktorunuza güvenin ayaklarınızı uzatın ve bebeğinizi kucağınıza aldığınız ilk anı hayal edin.

36- 37 haftadan sonra dönme ihtimali % 5tir demisti doktorum bana.Benim 3. bebegimde 36 haftaya kadar makat gelisliydi kendimi sezeryana hazırlamıştım.1 hafta sonra gittiğimde dönmüştü. Belli olmaz bu bebislerin isi keyiflerine gore :) Cok fazla kafaya takip stres yapmayin kendinize ,Öyle yada boyle dogacak ..

Saçma ben ikisinide kendi istedikleri şekilde doğurdum 38+4te geldiler. bebek zaten gelişimini tamamlamış oluyor 38den sonrası gün sayma sadece ve ben 3.ye hamileyim bunu sezaryen doğuracağım ve 38+1olacak tarih hiç te dert etmiyorum. Allah başka dert vermesin bunu sorun olarak yazman çok tuhaf ve diğer bi çok sorunla karşılaşıp erken Doğum yapmış ya da çeşitli nedenlerle haftalarca sorun yaşamış annelere haksızlık biraz. Bence kendine gel ve gününe odaklan. Çok içine sinmiyorsa dr una gece olursa extra ücretini vermeyi teklif et gününü bekle.. ama dediği gibi risk warsa da vebali sana artık

Hazır tecrubeli anneler buraya toplanmışken sorayım spinal sezeryanda doğumhaneye giriş ve çıkış kaç dakika sürüyor?

Benim oğlumda ters duruyordu 38+5 de sezeryan oldum.Doktorunuza güvenin hayirli doğumlar dilerim.

Yanlis yonlendirmek istemem ama ben bebegin durabildigi kadar anne karnindan durmasindan yanayim.kuzenimin esinin de bebegi tersti ama gelinimiz 40 haftaya kadar bekledi

Merhaba sevgili arkadaşlar. Konuyu özellikle bdv ye acmak istedim. Ne olur tasımayın. Bebegim hep makat gelişti. Hic bir zaman kafa asagı inmedi. Suan kafasi gogsümde. 37+4 günluk gebeyim. Bu surecte sürekli takiplerimi yaptirdigim doktorumun yanı sira bi cok doktora danıstim. Kimi döner dedi. Kimi bu saatten sonra donmez dedi. Gercektende dönmedi.

Benim asil sorunum doktorum 9 agustosa gün verdi. Tam 38+3 de bebegi almak istiyor. Kadina bari 39 haftayı gorseydik diyorum ancak ters bebegin risklerinden bahsediyor beni korkutuyor. Bu saatten sonrada doktor degistirmek imkansız gibi gorunuyor. Canım o kadar sıkkın ki. Sezeryan anneleri ne olur bi seyler söyleyin. Cocugum istedigi tarihte gelemedi biz onu cekip alıcaz diye üzülüyorum. Ve erken alınıyor gibi bir gun daha kalsa kârdı yavruma. Sonucta gebelik süresi 40 hafta. Elbetteki küvöze vs. Girmeyecek kadar büyük ama derdim o degil derdim yinede bekleyebilirdi.

Sizde yavrunuza haksızlık yapilmis gibi hisseder miydiniz ? Ve kac hafta kac günlük sezeryan oldunuz.
Iyi aksamlar oncelikle bence doktorunuzu dinleyin kesinlikle....
Benim oglumda ters makattan gelisti doktorlar karnimdayken elleriyle cevirmek istediler tabii ki izin vermedim sezeryan olmak istedim ozaman belcikadaydim..Orada yasak sezeryan yani sadece mecburiyette.
Sezeryan gunum dogum tarihinden 1 hafta onceydi ki kanala girmeden alalim dedi doktor. Ancak sezeryan gunumden 1 gun once birden uzanirken suyum geldi hemen gittik hastaneye muayene edip sabahi beklememi soylediler doktor evinde UYUYORMUŞ.
Neyse bekliyorum Benim wc ihtiyacim oldu hemsireyi cagirdim ve geldi once muayene etmek istedi bakti megerse göbek kordonu cikmis dogum baslamis ama benim sancim falan yok dogru duzgun hemen doktor vs cagirdilar biri makasla elbiselerimi kesti biri serum biri bisey Allah 'im cok kotuydu bi yandan da birisi gobek kordonunu geri soktu acilen ameliyata aldilar beni....ve dogumdan sonra narkozda yan etki yapti olumlerden dondum sukur simdi iyiyiz allahim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.
Erken diye korkmayin bazen erken dedigimiz erken olmuyor...

Inanin derdim sezeryan degil. Derdim cocuk istedigi zaman gelemeyecek. Biz onu ordan cekip alıcaz. Belki de ondan oyle yapiyor. Haklisiniz

Yanlış anlamayın ama makat gelişin dönmesi çok zor. Bebeğin baş aşağı dönmesini bekleyeceksiniz. Eğer yan olsa belki bir ihtimal. Biz onu çekip alıcaz o gelmeyecek diye düşünmeyin. Ben 40+3te sezaryen doğum yaptım. Beklemek istedim. Ben benim baş gelişti doğuma uygundu. Baş geliş ama yüz gelişti. Yani yüzü üstte kalacak şekilde doğum pozisyonundaydı. Sırtı benim sırtımla paraleldi. Post oksiput geliş diye geçiyor tıpta baş geliş normal doğum olabiliyor ama çok zararı varmış hatta bundan dolayı yenidoğan yoğun bakımda yatan bebekler duydum. Gözü burnu annemin kemiklerinden etkilenen. Ben ısrarla beklemek istedim normal olsun diye 40+3te yatışımda doğuma uygun pozisyona döndü yüzünü çevirdi yani. Çok zor bi ihtimaldi dönmesi gece gece kendi bi Döndü ama bu sefer o dönmenin yarattığı yorgunlukla nabzı 60lara düştü acil sezaryen oldum. Riske atmayın derim. Önemli olan sağlıklı olması

Son düzenleme:

Bende 40 hafta olacagım pazartesi benim çok önce indi dr um hep normal doğumu istedi. Ben sezeryan istiyordum onun sayesinde normal doğumu düşünüyorum. Her an doğum gerçekleşebilir ama seZeryanda olsa gerçekten üzülmem. Önemli olan sağlıklı olması. Senin haftanda da sezeyan olursa üzülme bir cok arkadasım öyle oldu. Yeterki sağlıklı olsun. Haksızlık olarak düşünme herşeyin hayırlısı

benım cocugum 38 haftalıktı dogdu
gelısımını tamamladıkdan sonra fazla kalmasının bır faydası yok
korkmayın yanı

hakkınızda hayırlısı olsun saglıkla sıhhatle gelsın bebıs

Yurt disinda yasiyorsunuz sanirim. Turkiye de dondurme yönteminin adı bile gecmiyor. Diyorumya o sorun degil. Yine sezeryan olurum. Ancak bebek kendi secseydi tarihi.
Elbette doğal olanı normal doğumdur, keşke her bebek normal doğumla doğal yöntemle doğsa ama bazen normal doğum diye diretmek anne ve bebeğin hayatını riske atabiliyor, 46 yıl önce doğacağım zaman doktorlar normal doğum yaptırmak istiyorlar, annem hastanede 2 gün sancı çekiyor ama doğuramıyor, canına o kadar tak ediyor ki hastaneden kaçıyor, muhtemelen 42 haftayı çoktan geçmişim, ki o zamanlar anneler hafta değil ay hesabı yapıyorlardı, annem 9 ay 10 günü çoktan geçmişti, sen 10 aylıksın der hep, uzatmayayım sonrasında annemi başka hastaneye götürüyorlar, mekonyum aspirasyonu teşhisiyle acil sezaryene alınıyor, eğer anneme ısrarla normal doğum yapacaksın deselerdi sonrasında ne olurdu bilemiyorum, aynı şekilde ben de kızımı 38. haftada sezaryenle doğurdum, pişman olmadım, bebeğim için normal doğumu bekleseydim ciğerlerinde oluşan sorun sebebiyle oluşacak komplikasyonlar yüzünden çok üzülecektim, ki kızım bir süre kuvözde kaldı sonrasında da sürekli gözlem altındaydı.

38. Haftadan sonra organ gelişimi tamamen bitmiş olduğu için bebeği alıyorlar. Ha içerde kalmış ha dışarda. Bunda rahatsız olacak birşey yok ki. Ben 3 sezaryen oldum ayın 16 sında 4. Sezaryeni olacağım 37+6 haftalık olacak. Bunda vicdan yapacak birşey yok rahat ol. Karnında büyüyene kadar koynunda büyüt tatlım.

Ne gibi riskler saydı doktorunuz?
Yanlış bilmiyordam makat gelişte en fazla 39+6 ya kadar bekleniyor ama daha başka bir riski var mı sırf bebek ters diye?
Bekleyebiliriz önerisine siz anne olarak reddetmişsiniz, en doğal hakkınız.
Konu sahihi de neden bu seçenekleri anne olarak kendisi karar veremiyor, anlamış değilim.

Çok bi risk saymadı benim doktorum, zaten o yüzdem bekleyebiliriz dedi. Bir kordon sarkması olabilir gelirse dedi, birde acil sezaryene alınırsın anestezi için açlığın beklenir çok çok acil bi şey yoksa dedi. Acil bi durumaa direk genel anestezi olur doğumda uyursun dedi..

Yok diretmiyorum. Zaten kabul ettim. Sadece kendi ic dünyamda tam kabullenemedim. Sanırım fazla heyecanliyim.

Bende sizin gibi düşünüyordum taaa ki ilk kızımda doktorum bebek normaline gore kilolu çatin dar suyu patlatalim olmadı epidural devam ederiz demişti.

Ben istemedim dedim madem sezeryan olabilir işin sonucunda genel istedim. Bazı işler gidişatı değiştiriyor. Sen başka bir doktora daha görün öne söylüyor bak içine sinmezse. Ama önce senin ve bebisinin sağlığı önemli Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

37. Haftamda nst ye bağlanmaya başlamıştık artık.Ve ilk nst de doktor şaşkın,ben şaşkın 2 gün sonra tekrar çağırdı.Sancı çıkmış ama ben bişey hissetmiyorum.Nst ye bağlayan kadında ha bire arayıp duruyor kalp atışını,diyorum bizimki ters,tam şurda oluyo genelde diye kadına her seferinde hatırlatıyorum :) Sonra ki nst de yine sancı var,doktor önceki sefer kardeşimle kuzenime kızmış iş mi yaptırıyorsunuz,yanında değil misiniz siz diye :) Ben hala bişey hissetmiyorum ama...
Doktor riske girmeye gerek yok,herşey yolunda,10 kasıma ameliyathaneyi ayarlıyorum! Ama ertesi gün ne olur ne olmaz diye tekrar nst,sancı daha düzenli.10 kasımı beklemiyoruz,yarın alalım bebeği,riske atmayalım dedi...
37+6 ydı sanıyorum.Ve o gün son nst de sancılar 5 dk da bir mi ne görülmüştü.Yani 10 kasımı beklemeyecekmiş zaten.Tam zamanında dedi doktor...

Heyecanlandım bak aklıma gelince :) Bizde durum böyleydi...
Bir nst ye daha girseniz bebek doğacakmış:)

Merak ettim sonuç ne oldu?

X