- 12 Ocak 2014
- 1.330
- 821
Merhaba öncelikle Rabbim sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Söz konusu evlat olunca insan her ayrıntıyı düşünüyor ama doktorunuza biraz güvenin lütfen. Hiçbir doktor gelişimi tamamlanmadan hayati bi risk yoksa doğumu teklif etmez.Merhaba sevgili arkadaşlar. Konuyu özellikle bdv ye acmak istedim. Ne olur tasımayın. Bebegim hep makat gelişti. Hic bir zaman kafa asagı inmedi. Suan kafasi gogsümde. 37+4 günluk gebeyim. Bu surecte sürekli takiplerimi yaptirdigim doktorumun yanı sira bi cok doktora danıstim. Kimi döner dedi. Kimi bu saatten sonra donmez dedi. Gercektende dönmedi.
Benim asil sorunum doktorum 9 agustosa gün verdi. Tam 38+3 de bebegi almak istiyor. Kadina bari 39 haftayı gorseydik diyorum ancak ters bebegin risklerinden bahsediyor beni korkutuyor. Bu saatten sonrada doktor degistirmek imkansız gibi gorunuyor. Canım o kadar sıkkın ki. Sezeryan anneleri ne olur bi seyler söyleyin. Cocugum istedigi tarihte gelemedi biz onu cekip alıcaz diye üzülüyorum. Ve erken alınıyor gibi bir gun daha kalsa kârdı yavruma. Sonucta gebelik süresi 40 hafta. Elbetteki küvöze vs. Girmeyecek kadar büyük ama derdim o degil derdim yinede bekleyebilirdi.
Sizde yavrunuza haksızlık yapilmis gibi hisseder miydiniz ? Ve kac hafta kac günlük sezeryan oldunuz.
Böyle zamanlarda pek sağlıklı düşünemiyoruz biz anneler. Benim annem beni doğum yapacağı zaman hastaneden korktuğu için evde doğurucam diye tutturmuş. Sancısı geldiğinde ebe muayene etmiş ve tersmiş bebek. Güç bela hastaneye götürmüşler istemiyorum diye ağlaya ağlaya gitmiş. Doktorlar muayene sonucunda kalp atışlarımın yavaşladığını görünce acil sezeryana almışlar. Yani söylemek istediğim yanındakiler annemin dediğini yapsa ve evde doğumu yaptırsalar belki de şuan yaşamıyor olucaktım.
Lütfen doktorunuza güvenin ayaklarınızı uzatın ve bebeğinizi kucağınıza aldığınız ilk anı hayal edin.