Ters Bebek

lilipit

Bitkin
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
13.030
14.808
298
merhaba arkadaslar,
İlk dogumum epidural normal dogum seklindeydi, 2,5 yasinda bir oglum var.
Su an yarin itibariyle 38 haftalik hamileyim, bebegimin pozisyonu ters oldugu icin sezeryan olacagim. Doktorum yarin son kez bakip donmemisse carsamba gunu sezeryanla alalim demisti son kontrolumde, yani 38 hafta 2 gunluk oluyor bu durumda.
" Bende erken degil mi? "Dedim. "İstersen bekleriz" dedi.
Sizlere, tecrubelilere akil danismak istedim, kafam cok karisiyor.
Siz ne zaman sezeryan oldunuz yani gunu kararlastirirken nelere dikkat ettiniz?
Bebegim karnimda biraz daha buyusun dersem doktorumun demesi gece falan gelen sanci ile plansiz bir operasyon olabilir, bu riske ragmen bi hafta daha beklesem mi?
Bu arada son olcumde bebegim 3300 gr idi. Haftasi ileriden giden bir bebek.
Tavsiyeleriniz, aktarimlariniz icin simdiden tesekkurler

Son düzenleme:
İlk doğumum başı her şey normal olmasına rağmen 38+1 de sezaryen oldu.. bebek sinyal verdi ama normal doğmadı. Bu hamileliğimde bebek makat geliş.. normal olsa da fark etmeyecek sezaryen yine. Doktorumla konuştum ben sinyal verene kadar bekleyecek miyiz yoksa gün verecek mi diye.. sinyal verene kadar bekleyeceğini anne karnında 1 günün bile önemli olduğunu söyledi yoksa sezaryen zaten 10 gün önce de alabiliriz ama ne kadar durursa o kadar iyi dedi . Ne zaman gelmek isterse o zaman gelecek yoksa muhtemel tarihimiz 22sinde falan olacak..

Canım yurtdisinda 42. Haftaya kadar bekleniyor extra bi durum yoksa. Ben normale çok direttim o yüzden 40+6 ya kadar bekledim. Bebeğimin pozisyonu da iyiydi ama hiçbir belirti yoktu bende suni sancı istemek için gittim vermedi %50 başarılı olabiliriz dedi. Bende o zaman sezaryen olsun dedim ve spinal sezaryen oldum. 40. Haftadan sonra hergün bi risk bebeklerin diski yeme ihtimali oluyor öyle bi durumda müdahale ediliyor ama kim bunu göze alır ki ? Bence de erken bekleyin bu süreçte sezeryana alıştırın kendinizi olur da donmezse

Bende aslinda bu kafadayim ama kafam cok karisti, bende korkmaya basladim. Benim ilk dogumum 40 hafta uc gunlukken oldu. Kesinlikle bencede bir gun bile onemli. Gelisimini tamamlamis oluyor.
Doktorda bnmle net konusmuyor
İstersen bekle diyor, beklersemde riskli bi durum olusmasi korkuttu beni, acaba bu acik sezrryan operasyonlari nasil oluyor, nöbetci dr mu yapiyor ki

Bu arada benim kız 3 kilo 540 gram doğdu sizinkine maşallah azcık tombul mu olcak ne :))
Valla yorumlarinizi okudukca bekleme konusunda cesaretleniyrm
En basta cok kararliydim, "bebegin iri zaten, daha ne kadar bekleyeceksin ki, ol gitsin, zaten genelde 38 haftalikken aliyorlar" seklinde tepki verenler kafami karistirdi
Cnm benim ogljm 40 hafta uc gunluk 4100 gr normal dogdu, biz ailecek buyuk bir aileyiz, ondan bebeklerim buyuk, bnm boyum 180 :)
2,5 yasinda oglum 4-5 yasinda cocuk büyüklüğünde
Senin kizda iyi imis madallah

Kizlar fikirleriniz benim icin cidden degerli
Bekliyrm yorumlarınızi

Benim ilki zoraki sezeryan oldu, sonra diğer iki bebeğimde de 39 hafta bitiminde sezeryan oldum, 38 sanki erken gibi, tabi doktorunuz daha iyi bilir ama benimki 38 i erken bulmuştu, 39+0 ikisi de

Benim ilki zoraki sezeryan oldu, sonra diğer iki bebeğimde de 39 hafta bitiminde sezeryan oldum, 38 sanki erken gibi, tabi doktorunuz daha iyi bilir ama benimki 38 i erken bulmuştu, 39+0 ikisi de
Tesekkur ederim
Doktorum net konusmadigi icin boyle oldu
İstersen bekleriZ diyor, gerci yârin belki daha net konusur
Ben boyle okudukca bekleme taraftari olmaya başladım gibi

Tesekkur ederim
Doktorum net konusmadigi icin boyle oldu
İstersen bekleriZ diyor, gerci yârin belki daha net konusur
Ben boyle okudukca bekleme taraftari olmaya başladım gibi
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, bebeğin anne karnında geçirdiği her gün kendine kar, tabi farklı bir durum yoksa. Hem belki dönebilir de bu arada, hayırlısı olsun

Hey masallaaaahhhh.. BU arada pek irilikle alakası yok sanırım çünkü annem abimi 4 kg 550 gram doğurmuş 3 gün sancı çekmiş o ayrı ama işte bekleyin bence de aksi bi durum olmazsa

Kendi doktorun geliyordur illa ki.. bana demişti yaz dönemi tatil siz olur musunuz dediğimde normale garanti veremem ama sezaryen senin ben girerim demişti. Bence açık açık konuş doktorunls canım . Ben net cevap istiyorum de. Sonuçta ne kalmış şurada doğumuna..

Ben bu doktorlara güvenemiyorum.

Risk durumlarını biz bilemeyiz elbette ama anne karnında geçirilen 1 gün bile çok çok önemliyken erkenden sezaryene alma çabaları ne anlamıyorum.

38den sonra dönen bebek de duymuş ve çok şaşırmıştım.
Bu da aklınızda olsun.

Ben de doktorlara güvenmiyorum malesef

Bebek anne karnında bekleyince ne gibi bi terslik olabilirmiş ki? Hani 40 haftayı geçseniz tamam...
Gece operasyonu olsun ayrıca ne olur ki...
Ayrıca kaç kişide sancıyla bile dönen bebekler duydum.
İlkiniz normal doğumsa hiç bu sezeryan işine girişmeyin derim ben.
Apar topar sezeryana girmiş biri olarak söylüyorum bunu

Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun

Merhaba,benimde ilk oglum tersdi.dr sezeryan gunu verdi ve sezeryandan bir gun once suyum geldi sancısız.hastaneye gittik sabahi beklememizi soylediler,ama gece hemsireye wc gitmek istedigimi soyledim oda kontrol etti ve göbek kordonu çıkmıştı birsuru dr vs gelip onu iceri soktular ve biyandan kimi makasla elbiselerimi kesti,kimi serum takti ve ben korkudan titriyordum neye ugradigimi sasirdim cok buyuk bir şoktu.yanimada kimseyi almadılar tamamen bayilttip oyle aldılar sezeryana Allah yardımcınız olsun

Dünya sağlık örgütünün bu konu ile ilgili bir yazısını okumuştum. Eskiden 38.haftada bebekler alınıyormuş sorun olmasın diye ama sonra araştırmalar göstermiş ki bebek 39.haftadan önce tamamen hazır olmuyormuş o yuzden onerilen artık sezeryan için de 39 muş.
Benim sezaryan gerekirse de 39.haftadan önce olmak istemiyorum bu sebeple. Hem ne olacak ki dogum başladıktan sonra sorun olduğu için acil sezeryana alınanlar var. Demek ki doğum başlasa bile sorun yok.

Sorun Türkiye deki sağlık sistemi.
Kardeşim orta karar bir özel hastanede akşam mesaisi yeni başlarken saat 7 civarı acik sezeryana alındı, Doğum rkibini toplamakta zorlandılar. Çok acil olduğu için anestezi doktoru olmadan anestezi hemşiresi, doğum doktoru ve stajyer hemşire ile doğum yaptı, anestezi hemşiresi bile geç bulundu düşünün.

Valla bu Dr lar da işin kolayni bulmuş.
Zaten mecburi sezaryen. 38 hafta da Allah'ın emri gibi.
İlla o gün olacak. Kendi rahatlari için istiyorlar..
Başka hiçbir açıklaması yok.

Ben ha geldi gelecek diye bekledim. Ama hiçbir belirti yoktu. 40 haftanın dolduğu gün sanki üç gün önce o riskler yokmuş gibi, bana şöyle dedi. İşte miad doldu, bi tehlike olabilir, yok kakasını yapar zehirlenme olur. Bilmem ne.. Beni velveleye verdi elim ayağım birbirine girdi. Böyle bi şey olursa risk almiyorum. Sen kendini takip et, işte bir saatten fazla hareket olmazsa tatlı ye, yine hareket etmezse acile gel. Eşim de böyle şey olur mu, o zaman ol sezaryen dedi. Ertesi gün sezaryen oldum.

Diyorum ya, tamamen sağlıklı giden bi hamilelik varsa neden birkaç gün daha beklenmesin. Birçok özel hastanede Dr senin gebelik takibini yaptıysa, gece yarısı bile doğum olsa Dr hastaneye geliyor. Bence rahatlari bozuldu istemiyorlar. Yoksa ekstrem bi durum olacağından değil..

Sen de sor şuan aksi bir durum görünmüyorsa, en az bir hafta on gün daha beklemek istiyorum. Miad dolunca yapalım de.. İri bebekte sezaryenden sorun yok hem. 3 kg olsa ne, 4 kg olsa ne. Bir de son günlerde artık bir günde 100-200 Gr alıyor bebek. Ben 40+0 da dogurdum, tam 4 kiloydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…