• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ters Bebek

Valla yorumlarinizi okudukca bekleme konusunda cesaretleniyrm
En basta cok kararliydim, "bebegin iri zaten, daha ne kadar bekleyeceksin ki, ol gitsin, zaten genelde 38 haftalikken aliyorlar" seklinde tepki verenler kafami karistirdi
Cnm benim ogljm 40 hafta uc gunluk 4100 gr normal dogdu, biz ailecek buyuk bir aileyiz, ondan bebeklerim buyuk, bnm boyum 180 :)
2,5 yasinda oglum 4-5 yasinda cocuk büyüklüğünde
Senin kizda iyi imis madallah

ben ilkini 8 aylıkken sezeryan oldum akşam birden suyum boşaldı yer gök su oldu:)
biz minyon aileyiz ben 1,60 ım ama 4 kilo doğdu .
ikincidede suyum gelmişti ama ilki kadar erken değildi..

ilk bebeginizle aynı zamanda doğma ihtimali var bunu da değerlendirin. bende öyle olmuştu ilk kizim muhtemel doğum tarihinde ikinci kizim muhtemel doğum tarihine bir gün kala doğdu. eltim de iki hafta kala doğum yaptı iki çocuğunu da. ilk dogumunuzu referans olarak kullanabilirsiniz. ben de beklerdim yerinizde olsam

merhaba arkadaslar,
İlk dogumum epidural normal dogum seklindeydi, 2,5 yasinda bir oglum var.
Su an yarin itibariyle 38 haftalik hamileyim, bebegimin pozisyonu ters oldugu icin sezeryan olacagim. Doktorum yarin son kez bakip donmemisse carsamba gunu sezeryanla alalim demisti son kontrolumde, yani 38 hafta 2 gunluk oluyor bu durumda.
" Bende erken degil mi? "Dedim. "İstersen bekleriz" dedi.
Sizlere, tecrubelilere akil danismak istedim, kafam cok karisiyor.
Siz ne zaman sezeryan oldunuz yani gunu kararlastirirken nelere dikkat ettiniz?
Bebegim karnimda biraz daha buyusun dersem doktorumun demesi gece falan gelen sanci ile plansiz bir operasyon olabilir, bu riske ragmen bi hafta daha beklesem mi?
Bu arada son olcumde bebegim 3300 gr idi. Haftasi ileriden giden bir bebek.
Tavsiyeleriniz, aktarimlariniz icin simdiden tesekkurler:KK200:
Kesinlikle beklemeksizin 39.haftada bebek anne karnında amino sıvısı ni yutarak sindirim sistemi ni geliştiriyor . gaz sancısı ve adapte zorluğu yaşanmaması için bence bekle , sancı gelirse gidersin gene sezeryana alınır .belki bu süreçte döne de bilir bebek .

Ters doğum riskli bir şey. Bebek donmus olsaydı beklenebilir bence normal doğum için ama dönmeden, Makattan gelen bebek için normal doğum çok riskli. 38 den sonra beklerken bir anda normal doğum olabilir. Bebeğin de büyük maşallah, yeri daralmistir. O yüzden doktor riske atmak istememis olabilir. Yeğenimi 38+4 te swzeryanla aldılar 3 hafta önce. Bir doktora daha görün ama doktorun dediği bana normal geldi.

bebeginizn pozisynu ters oldugu icin olasi bi sanci ve dogum kanalina girme durumunda sezeryana cewrmek zor olacagndan doktor hakli olarak isi saglama almis. 38+4 zaten tam 9 aylik oluyor. doktoru dinleyin bence.

Ters doğum riskli bir şey. Bebek donmus olsaydı beklenebilir bence normal doğum için ama dönmeden, Makattan gelen bebek için normal doğum çok riskli. 38 den sonra beklerken bir anda normal doğum olabilir. Bebeğin de büyük maşallah, yeri daralmistir. O yüzden doktor riske atmak istememis olabilir. Yeğenimi 38+4 te swzeryanla aldılar 3 hafta önce. Bir doktora daha görün ama doktorun dediği bana normal geldi.

bebeginizn pozisynu ters oldugu icin olasi bi sanci ve dogum kanalina girme durumunda sezeryana cewrmek zor olacagndan doktor hakli olarak isi saglama almis. 38+4 zaten tam 9 aylik oluyor. doktoru dinleyin bence.
Evet bu sekilde dusunuyor doktor
Benimde ondan kafam karisti kizlar
Cok sagolun

38+2 de planlı sezaryenle doğurdum.
37 haftalık kontrolde 42 haftalık ve 3400 gösteriyordu ultrason.
3760 gr doğdu.
Hiçbir sağlık sorunu olmadı.

Doktorlarin sanci gelmesin diye bebekleri haftalar oncesinden almasini anlamiyorum. Ben 39 haftalikken normal dogum diye girdim ve kasilmalarim son surat oldugu halde bebegim surekli geri gittigi icin acilen sezaryene alindim. Yani o halde bile alabiliyorlarsa daha gelisimi bitmemis bebegi almalari sacma degil mi.

merhaba arkadaslar,
İlk dogumum epidural normal dogum seklindeydi, 2,5 yasinda bir oglum var.
Su an yarin itibariyle 38 haftalik hamileyim, bebegimin pozisyonu ters oldugu icin sezeryan olacagim. Doktorum yarin son kez bakip donmemisse carsamba gunu sezeryanla alalim demisti son kontrolumde, yani 38 hafta 2 gunluk oluyor bu durumda.
" Bende erken degil mi? "Dedim. "İstersen bekleriz" dedi.
Sizlere, tecrubelilere akil danismak istedim, kafam cok karisiyor.
Siz ne zaman sezeryan oldunuz yani gunu kararlastirirken nelere dikkat ettiniz?
Bebegim karnimda biraz daha buyusun dersem doktorumun demesi gece falan gelen sanci ile plansiz bir operasyon olabilir, bu riske ragmen bi hafta daha beklesem mi?
Bu arada son olcumde bebegim 3300 gr idi. Haftasi ileriden giden bir bebek.
Tavsiyeleriniz, aktarimlariniz icin simdiden tesekkurler:KK200:
Kız kardeşimde de aynı durum oldu, bebek ters diye Dr hemen sezeryan için yatış dedi o bir hafta daha bekledi çok şükür normal doğumla sıkıntısız doğdu bebeği,şimdi 4 aylık:emir_bebek: inşallah sizde sorunsuz hayırlısıyla kucağınıza alırsınız

benim 38+3 de normal doğumla kendi geldi. hiçbir sağlık sorunu yaşamadı çok şükür. 36 haftada gelişimi tamamlanıyor diye biliyorum. içinize sinmezse başka dr a görünün. ben 3 doktor gezdim normal olur mu diye. hepsi aynısını söyleyince kendi doktoruma döndüm :)

Mevzuu sadece kilo değil ki, bebeğin organ gelişimini tamamlamasına izin vermeden alınıyor bazen sezeryanla. Son haftalar da önemli. O yüzden mümkün olduğunca, doktorun da onayıyla beklemek lazım.

Bebeğin düzelmesi için bi arkadasima ebe kolay bir posizyon uygulamıştı ve bebek normal Doğumla doğmuştu. Posisyon ise çok basit tıpkı bir kedi veya köpek gibi el ve dizlerinizin üzerine durmak ve bi süre beklemek.ayrıca 38 hafta erken bebeğin anne karnında gelişimi çok daha mantıklı. Benim bebeğim normal Doğumla 4330 gr doğmuştu

Arkadaşlar bu arada biliyorsunuz artık vajinal doğuma yönlendiriyor doktorlar devletle bağlantılı. Bana doktorum sitem etmişti sezaryen istediğim için ve sebebini de açıklamıştı eşime. Devletin doktorlara verdiği puanlama sistemiyle alakalı tam bilmiyorum o yüzden bu doktoru suclamamak en iyisi hiçbiri sezaryen istemiyor çünkü son ana kadar

Arkadaşlar bu arada biliyorsunuz artık vajinal doğuma yönlendiriyor doktorlar devletle bağlantılı. Bana doktorum sitem etmişti sezaryen istediğim için ve sebebini de açıklamıştı eşime. Devletin doktorlara verdiği puanlama sistemiyle alakalı tam bilmiyorum o yüzden bu doktoru suclamamak en iyisi hiçbiri sezaryen istemiyor çünkü son ana kadar
Bnm doktorumda aslinda o kafada olan biri
Kolay kolay sezeryan yapmaz
Mesela bi arkadasimin esi ikinci gebeliginde ilki sezeryan nasil olsa 38 de alin diye yalvardi
Olmaz 40 hatta 41 e kadar yolu var dedi ona
Bende risk olusabilir diye oyle konustu sanirim
Net yarin konuscaz
Bende o yuzden sizlerden gorus almayi istedim

Bebeğin düzelmesi için bi arkadasima ebe kolay bir posizyon uygulamıştı ve bebek normal Doğumla doğmuştu. Posisyon ise çok basit tıpkı bir kedi veya köpek gibi el ve dizlerinizin üzerine durmak ve bi süre beklemek.ayrıca 38 hafta erken bebeğin anne karnında gelişimi çok daha mantıklı. Benim bebeğim normal Doğumla 4330 gr doğmuştu
Masallahhh tosuncuk
O sekilde egzersizleri arastirdim ama plesantayu oynatirim kordon dolanir vs diye korktum yapmadim

ilk bebeginizle aynı zamanda doğma ihtimali var bunu da değerlendirin. bende öyle olmuştu ilk kizim muhtemel doğum tarihinde ikinci kizim muhtemel doğum tarihine bir gün kala doğdu. eltim de iki hafta kala doğum yaptı iki çocuğunu da. ilk dogumunuzu referans olarak kullanabilirsiniz. ben de beklerdim yerinizde olsam
Aslinda cok mantikli bi yaklasim

Kız kardeşimde de aynı durum oldu, bebek ters diye Dr hemen sezeryan için yatış dedi o bir hafta daha bekledi çok şükür normal doğumla sıkıntısız doğdu bebeği,şimdi 4 aylık:emir_bebek: inşallah sizde sorunsuz hayırlısıyla kucağınıza alırsınız
Ay ne guzel yaa
Keske bana deseki bebek donmus
Nasip
Cok sevndm kardesiniz adina

Benim uzman bir bilgim yok ama kimden duyduysam beklemek taraftari. Zaten dogum basli basina bir sürecmis,bebek gelecegi zaman sana sinyalleri gönderecekmis,ne zaman gelmek isterse o zaman gelir. Eger kalmasi bir tehlike degilse kalsin haftasini tamamlasin,kilosunu tamamlar en azindan. Zaten gelisti gelisecegi kadar bu saatten sonra gelisme gostermezmis ama kilosunu tamamlarmis.

Bebeğim ters pozisyondaydı BAzı egzersizler yaptım dönüşü başardı çok şükür. 32. Haftada döndü. Benim ki daha küçük olduğu için başarma olasılığı yüksekti Şen'de istekliysen normal Doğum için bu yöntemleri deneyebilirsin. Bekleme konusunda ise bence bekle 40. Haftada dahi dönen bebekler var

Bu konuyla direk ilgili oldugum icin hemen atlayayimcanim benim bebegim 37.haftada normal pozisyona yakinken tam tersi ayak gelise dondu.2doktora gittim ikisi de cok sasirdi.resmen normal gelmek istemiyor gibi.oyle oldugu halde bekliyoruz son anda donen bebekler biel varmis ihtimal az dahi olsa arkadaslarin dedikleri gibi gununu doldurmasi bebek icin onemli.benim onumuzdeki cuma 40+0oluyor.doktorum son gune kadar bekleyecegiz sonra donmezse kilo ve gelisimini tamamlayacagi ve farkli risklere sebebiyet vermemesi icin sezeryan yapariz dedi.mantikli geldi bende o sekilde uygulamayi dusunuyorum.

Back
X