- 10 Mart 2010
- 2.059
- 2.245
- 398
evet. ev hayalimde ki ev değildi bunu ona söyledim o da hak verdi çünkü onunda hayalinde ki ev değildi. hem sonra evimiz vardı bizim bitecek ve taşınacaktık. öte yandan ben evi temizlemem diye direnmedim. ben hala hastane ile uğraşıyorum. ona sadce dedim ki. sana şuan yardım edebilecek gücüm yok çünkü babam yeni hastaneden çıktı her gün hastaneye gidiyorum ben hastane hastane geziyorum. Allah dert verip derman arattırmasın. bunu kendide biliyor. hem nikaha iki ay var. temziliğin acelesi neydi? ben ona defalarca söyledim erteleyelim diye biran önce bitsin diyor. tamam bitsin de ben de bitiyorum yahu görmüyor mu? ben bu konuda haksız olduğumu asla düşünüyorum belki bencil diyebilirsiniz evet ama haksız değilim. çünkü 1. beni tek bir kelimeyle yargıladı 2. ben bunu söylediğim için hata yaptığımı düşünüp geri adım attığımda tamam birlikte yapalım ama erteleyelim dediğimde inatla ısrar etti 3. ise daha nikaha 2 ay vardı yani bizim temizlik için acelemiz yoktu ama benim hastane işlerim acildiOlay bukadarlik degil bence. Buraya da yazmissiniz ya o paraya daha guzel evler var diye. Bence evi begenmediginizi belli ettiniz ki anlamis. Ayrica yeni gelin ev temizlemez diye birsey yok. Gayette temizler ev sizin sonucta. Maddi olarak belliki temizlikci tutmak zor gelecekti. Dugun okadar masrafli bir işki 100 tl bile bazen cok yuksek bir rakam gelebiliyor. Kadina para vermek istememesi, pahali bulmasi bana normal geldi. Ustelik nisanliniz sen temizle dememis birlikte yapalim demis. Yani cozum onermis zaten. Siz yapamam demissiniz. Babanizi hastaneye goturdugunuz gun degilde bir sonraki gun yapsaydiniz. Belliki diger gunlerde de yapmaya yanasmamissiniz. Sonucta dugun zamani o kosturmaca, ev yerlestirme derken yorucu geciyor zaten yorulmadan yuva kurulmuyor. Nisanlinizin bence tek hatasi size danismadan nikahi iptal etmesi. Konusmasi lazimdi. Hele ki babanizi engellemesi cok sacma. Ikiniz icinde hayirlisi olsun.
Ne varmis ki bunda? Adetlerimiz böyle. Her iki taraf memnundu kendi "görevlerinden" size ne oluyor?
Istersem
Simdi bile görümcem evimi temizlemeye yardim eder kime ne
Olay bukadarlik degil bence. Buraya da yazmissiniz ya o paraya daha guzel evler var diye. Bence evi begenmediginizi belli ettiniz ki anlamis. Ayrica yeni gelin ev temizlemez diye birsey yok. Gayette temizler ev sizin sonucta. Maddi olarak belliki temizlikci tutmak zor gelecekti. Dugun okadar masrafli bir işki 100 tl bile bazen cok yuksek bir rakam gelebiliyor. Kadina para vermek istememesi, pahali bulmasi bana normal geldi. Ustelik nisanliniz sen temizle dememis birlikte yapalim demis. Yani cozum onermis zaten. Siz yapamam demissiniz. Babanizi hastaneye goturdugunuz gun degilde bir sonraki gun yapsaydiniz. Belliki diger gunlerde de yapmaya yanasmamissiniz. Sonucta dugun zamani o kosturmaca, ev yerlestirme derken yorucu geciyor zaten yorulmadan yuva kurulmuyor. Nisanlinizin bence tek hatasi size danismadan nikahi iptal etmesi. Konusmasi lazimdi. Hele ki babanizi engellemesi cok sacma. Ikiniz icinde hayirlisi olsun.
arkadaslar bazi yorelerde gelin evlenmeden once gidip ev temizlemez. evi kiz tarafindan bir kac kisi ile erkek tarafi temizler. burada konu bu mu? kiz diyor ki ille de yapmam demedim suan uygun degilim daha sonra dedim. neden bu kismi gormezden geliyosunuz? adamin nisanlisinin babasi hastanedeyken ustelik dugune epey vakit varken kiz suan uygun degilim dedi diye olay cikarmasi normal yani oyle mi.+1 kadinlar ucak ucuruyor yahu. Sonra evine gelip yemek yapıyor yiyor hazir yese bile onu isitiyor ne bileyim. Yeni gelin ev temizler ayrica daha gelin mi olmus ? Su naz olayini bitirin Allah askina ya. Adami hakli buldum
ben zaten şok oldum . nasıl yani ayrıldık mı biz diyebildim sadece. çünkü hiç beklemiyordumnikahı size haber vermeden iptal ettirmesine kadar yaşananlar, karşılıklı huzursuzluklar şeklinde anlaşılabilirdi.Ancak bu durumun mantıklı bir açıklamasını bulamadım.Her ne yaşanırsa yaşansın,tek başına böyle bir karar alması en hafif tabiriyle saygısızlık ve terbiyesizlik.
üç yıldır tanıyorduk birbirimizi o zamanlar çok görüşme konuşma gbi fırsatımız olmuyordu ama sonralrı bir araya gelip anlaştık ve geçen sene bu zamnalr evlilik kararı alıp yeni yılda da nişan yaptık. ben bir anlık bir şey olduğunu düşünüyorum. ama kendimi geçtim de onun için çok üzülüyorum. terk etmek hep insanın içinde keşkeleri bırakan bir eylemdir bence. sürekli keşkelere mahkum edecek üzülecek kendisine neden böyle ağır bir yükledi bilemiyorum. demek ki taşıyabilecek güce sahip. şahsn ben taşıyamazdım sonuna kadar mucadele eder ileride pişman olmamak adına her yolu dener baktım olmuyor öyle giderdim. geçmişe baktığımda keşke şöyle yapsaydım belki düzelirdi demek yerine her yolu denemedim ama olmadı demeyi her zaman tercih etmişimdirBen sizi suçlu bulmuyorum aksine onun davranışları çok ayıp sana bir şey söylemeden konuşmadan bir günde her şeyi iptal tüme çabasında. Yani olay aslında belli seni taşıyamayacağını düşünmüş. Siz nişanlanmasan önce ne kadar tanıyordunuz birbirinizi? Yani prenseslik diyor ama gerçekten öyle bi prenseslik mi gördü sizde? Maddi olarak senin yanında ilerde edileceğine düşünmüş olup bi anlık öfke, panik ve sinirle kaçmak istemiş olabilir. Bu onu haklı çıkar mı? Hayır asla. Ama gerçekten şunu düşünüyorum hiç mi “aslında öyle biri değil demek ki bu aralar çok yorgun yıksa kesin gelirdi” diyemedi?
açıkçası beni de en çok üzen şey bu. hiç birimiz hatasız değiliz ama hayatımızda ki insanların artılarına ve eksilerine bakıp öyle değerlendirme yapıp onlarla yol alıp ya da alamayacağımız hakkında bir fikir sahibi oluyoruz. ve tabi ki kararımızı da eniyi şekilde ölçüp tarttıktan sonra veriyoruz ki bu kararı verirken bile yüz kere düşünüyoruz. ben demek ki çok sağlam oturmamışım hayatında öyle çöp gibi atabildi beniNasıl bu kadar kolay kestirip atabilmiş pes!
Sizin yerinizde şirret biri olsaydı onun hakkından gelirdi ama duruşunuzu hiç bozmayıp Allaha havale etmek en doğrusu.ben zaten şok oldum . nasıl yani ayrıldık mı biz diyebildim sadece. çünkü hiç beklemiyordum
malesef. abimle aramızda ulaşım olark zaten mesafemiz var ve babamın sızıntısı olduğu için her gün hastaneye gitmesi gereiyordu ki hiç bir patron her gün bu işlem için izin vermiyor doğal olarak abimde alamadıZaten kafası bulanikmis .buda bahanesi olmuş.babanızla ilgilenecek abiniz vb kimse yok muydu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?